0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bunların önerilen değişim periyotlarını (km ve süre) paylaşmak faydalı olur. Bildiğim kadarı ile kimileri 4 yıl 120 bin km gibi değerlere sahipken, kimileri 18 ay gibi değerlere sahip.
4 yıl / 120.000 km çok uzun bir süre abi.Toyota'nın önerisi 2 yıl / 20.000 km
Shell dot 4 esl kullanan oldu mu?Class 6 'yı karşılıyor. Yani hızlı tepki vermesi gereken Esp vb. sistemler ile uyumlu.
Ufuk, ıslak ve kuru ısıl dayanımı yüksek ancak aynı zamanda düşük viskoziteli ve uzun ömürlü bir ürün arıyorum. Bazı ürünlerin ısıl dayanımı oldukça iyi iken, viskozite değerleri oldukça yüksek.
Motul RBF600 işini görür sanırım Hakan abi, bu arada hangi kullanım amacı ile arıyorsun?
Motul DOT 4 DOT 5.1 RBF 600Dry boiling point °C >230 >260 312 (594°F)Wet boiling point °C >155 >180 204 (399°F)Viscosity at -40°C (-40°F) mm²/s <1800 <900 1750 Isıl dayanım değerleri oldukça iyi görünüyor Rbf600 için Ufuk ama, viskozitesi yüksek. Esp vb. sistemlerde tepki hızı için 600-850 mm^2/s gibi değerler daha makul. Yani art arda basıncın arttırılıp-kesilmesi sürecinde (milisaniyeler seviyelerinde) viskozite arttıkça sistemde her iki yönde bir gecikme olacaktır.Ben standaet kullanım, uzun ömür, düşük viskozite ve tabi mümkün mertebe yüksek ısıl dayanımlı ürün arıyorum. Bosch ENV6 değerleri de bu sıralamama göre iyi görünüyor ama Türkiye'de görünmüyor sanırım.
Bazı üreticiler viskozite endeksini > şeklinde verirken bazıları < şeklinde veriyor Hakan abi, bu konuya da dikkat etmek gerekli İstediğin ürünü de buldum, güle güle kullan https://www.gknmotors.com/liqui-moly-brake-fluid-sl6-dot-4https://pim.liqui-moly.de/pidoc/P000418/3086-BrakeFluidSL6DOT4-24.0-en.pdf
@Ufuk Sönmez (16363) @Hakan Öztürk (3676) bu ürünü normal fren sistemi olan araçlarda kullanmanın bir sakıncası olurmu?
Hem gereksiz, hem de aşınan merkezlerden kaçırma riski olabilir.
Ufuk abi yeri değil sanırım ama e120 corolla balatalar bittiği zaman uyarı veriyor mu? Bizim arka balatalar bitmiş araçta ne bi uyarı ne bişey hiçbişey yok. Hidrolik seviyeside max'taydı balatalar değiştiği zaman max'ın üstüne çıktı doğal olarak. Ben hidroliği max seviyesine kadar çeksem şırınga ile balatalar bitince araç uyarı verir mi? Balatayı değiştiren ustaya sordum uyarı vermesi lazımdı dedi
Sonuç olarak önerebileceğiniz düşük viskoziteli dot 4 hidrolik yağı nedir arkadaşlar? Avensiste kullanacağım.
Liqui Moly SL61 litrelik ambalajlarda stoğumuza sipariş ettik (sipariş etmemizin asıl amacı A-TRAC kullanan arazi araçları) 5-10 kasım tarihleri arasında stoğumuzda olacak.
Tahmini fiyat bilgisi ne olur acaba ufuk bey.
Ufuk bey; dot 4 olarak hangi yağı onerirsiniz? Araçta abs ve esp mevcut.