0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Birkaç ustayı aradım fren hidrolik yağını değiştirmek istediğimi söyledim, bana şaşırdılar ve güldüler abi. Bu yaştaki ve kmdeki arabanın hidrolik yağı hiç değişir mi diyorlar. Düzgün ustayı bulamazsam yazın size gelicem artık abi. Teşekkür ederim
Yetkili servisler değişim yapar.
2016 dizel verso advance (60b km) aracım için balatalarını değiştireceğim bu değişimde hidroliğide değiştirmeyi düşünüyorum dot 5.1 veya iyi bir dot 4 almayı düşünüyorum tavsiyeleriniz ne olurdu acaba ? balata olarak trw düşündüm bunun için de tavsiyelerinize açığım
Tem otoyu n11 de görmüştüm. Değişim yapacağım sıra oradan bulamazsam buradaki iletişim bilgileri ile iletişime geçeyim. Teşekkür ederim
Arkadaşlar aracım Kasım 2020 de şanzıman yağı ve fren hidrolik yağı değişimi için Mersin Boranlar yetkili servise götürmüştüm. İşlemlerin üzerine bugün aracımı özel serviste yağ ve filtreleri değiştirdim. Fren hidroliğini de alet yardımıyla kontrol ettiğimizde kırmızı ışığı yandı yani fren hidroliğinin değişmesi gerektiğini söylediler .Servisin verdiği Faturayı incelediğimde yarım litre yağ kullanılmış . 7 ay - 14 bin km yapmış bir aracın fren hidroliğinin değişecek kadar kötü seviyeye gelmesi normal midir ? Yada servis hiç değiştirmeden üzerine ekleme mi yapmıştır?
Aracın en önemli parçalarından fren sisteminde oluşabilecek herhangi arıza da servisin nasıl bir tutum izleyeceğini cidden merak ediyorum. Üstüne ekleme yada şırınga işlemi ile bizde aynı işlemi yaparız . Çok saçma ciddenOtopratik yada Bosch car servislerinde bu işlem için herhangi bir alet kullanıyorlar mı acaba ?Mesaj Birleştirildi: Temmuz 07, 2021, 16:34:50Mersin Coskn Bosch car servisinde makine ile hidrolik yağını değiştirdim. Arkadaşlar 1 litre Bosch dot 4 kullanıldı işçilikle 180 TL civarına mal oldu. Yardımlarınız için teşekkürler 😊
Bizim bildiğimiz hidrolik yağı değiştirildikten sonra arka tekerden başlayarak içeriden bir kişi freni pompalar ve usta teker teker fren havalarını alır eksildikçe üstten hidrolik deposuna takviye yapılır,makina ile değişim olduğunda fren tertibatında kalan hava nasıl çıkarılıyor?
Aşağıdaki gibi hidrolik yağ basma cihazı kullanıyorlardır. bunu fren hidrolik haznesine bağlıyorlar. o basınçla yağ basıyor. Usta da sırayla kaliperlerden eski yağı akıtıyor. Basınç olduğu için hava durumu da olmuyor.