Gönderen Konu: Fren Hidroliği Hakkında Her Şey  (Okunma sayısı 82783 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
Ynt: Fren Hidroliği Hakkında Her Şey
« Yanıtla #140 : Haziran 11, 2021, 13:21:30 »
Birkaç ustayı aradım fren hidrolik yağını değiştirmek istediğimi söyledim, bana şaşırdılar ve güldüler abi. Bu yaştaki ve kmdeki arabanın hidrolik yağı hiç değişir mi diyorlar. Düzgün ustayı bulamazsam yazın size gelicem artık abi. Teşekkür ederim

Yetkili servisler değişim yapar.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #140 : Haziran 11, 2021, 13:21:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 95000
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #141 : Haziran 11, 2021, 14:19:08 »
Yetkili servisler değişim yapar.
Yetkili serviste tam değişim yapmıyor ben değişim yaptırdığım da 500 ml kullanıldı:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #142 : Haziran 11, 2021, 15:04:27 »
Birkaç ustayı aradım fren hidrolik yağını değiştirmek istediğimi söyledim, bana şaşırdılar ve güldüler abi. Bu yaştaki ve kmdeki arabanın hidrolik yağı hiç değişir mi diyorlar. Düzgün ustayı bulamazsam yazın size gelicem artık abi. Teşekkür ederim
İsmail bey işi risk etmeyin öyle hemen bişey olmaz,kocaeline gittiğinizde Ufuk beylerin yanında değişim yaparsınız.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #143 : Haziran 11, 2021, 19:50:27 »
Evet, maalesef bir çok markada yetkili servis tam değişim yapmıyor. Hidrolikte bozunum daha çok ısı değişiminin en çok olduğu bölgede, dolayısı ile kalipere yakın hatta gerçekleşiyor, boşaltımda bu fark ediliyor zaten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '18
  • 33 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #144 : Haziran 11, 2021, 22:57:46 »
Yetkili servisten hayır yok malesef. Tamamını değişmiyorlar ya da değişemiyorlar. Anladım ki çok acil değil, motor yağı kadar hassas bir durum değil. Kocaeline gittiğimde sırf bu işlemi yaptırmak için Allah nasip ederse Tem otoya gidip orda tamamını değiştiricem inşallah.
2018 Corolla 1.6 Life Manuel Benzin/LPG - Atiker Grand

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 11000
  • Model Yılı: '20
  • 26 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #145 : Haziran 11, 2021, 23:00:13 »
2016 dizel verso advance (60b km) aracım için balatalarını değiştireceğim bu değişimde hidroliğide değiştirmeyi düşünüyorum dot 5.1 veya iyi bir dot 4 almayı düşünüyorum tavsiyeleriniz ne olurdu acaba ? balata olarak trw düşündüm bunun için de tavsiyelerinize açığım
2020 1.6 Corolla Dream Multidrive S (2022-
2015 1.4 D-4D Corolla Touch M/M (2022- 
2016 1.6 D-4D Verso Advance (2016-2022)
2009 1.4 D-4D Corolla Class (2014-2016)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #146 : Haziran 11, 2021, 23:40:59 »
2016 dizel verso advance (60b km) aracım için balatalarını değiştireceğim bu değişimde hidroliğide değiştirmeyi düşünüyorum dot 5.1 veya iyi bir dot 4 almayı düşünüyorum tavsiyeleriniz ne olurdu acaba ? balata olarak trw düşündüm bunun için de tavsiyelerinize açığım
Trv falan hiç düşünmeyin sorun yaşamak istemiyorsanız NİBK fren balatalarını form sponsorumuz tem otodan gönül rahatlığıyla alabilirsiniz, hidrolik konusunda yine en kalitelisini kendileri tavsiye ederler bütün bakım malzemeleri en iyi şekilde var kendilerinde,bende daha önce Bosch balata ile 3 sene kafam göçtü en sonunda ufuk beyden NIBK aldım usta bile hayran kaldı, iletişim bilgileri form ana sayfasında yer almaktadır.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #147 : Haziran 12, 2021, 13:31:04 »
Balata ile birlikte fren hidrolik değişimi de mantıklı bir yaklaşım.
Balata için sitemizde Nibk kullanan çok sayıda üyemiz mevcut ve büyük çoğunlukla memnunlar, araştırabilirsiniz. Sitemizde kayıtlı firmalar bölümünden Tem Oto Ufuk Bey ile irtibata geçebilirsiniz.
Aracınızda Esp mevcut diye biliyorum, bu durumda düşük viskoziteli hidrolik seçmeniz doğru olur. Nedenlerini önceki sayfalarda açıklamıştık, gerekirse tekrar değinilir. Bu konuda yine benzer ürünlerden kullananlar yukarı paylaşmış, yine düşük viskoziteli fren hidroliği için Tem Oto ile iletişime geçebilirsiniz.

Değişimi kendiniz yapacaksanız, diğer detaylar dışında, hidrolik kabı çevresinin değişim öncesi ve sonrası temizliğinden emin olun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 11000
  • Model Yılı: '20
  • 26 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #148 : Haziran 12, 2021, 17:23:44 »
Tem otoyu n11 de görmüştüm. Değişim yapacağım sıra oradan bulamazsam buradaki iletişim bilgileri ile iletişime geçeyim. Teşekkür ederim
2020 1.6 Corolla Dream Multidrive S (2022-
2015 1.4 D-4D Corolla Touch M/M (2022- 
2016 1.6 D-4D Verso Advance (2016-2022)
2009 1.4 D-4D Corolla Class (2014-2016)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #149 : Haziran 12, 2021, 19:13:21 »
Tem otoyu n11 de görmüştüm. Değişim yapacağım sıra oradan bulamazsam buradaki iletişim bilgileri ile iletişime geçeyim. Teşekkür ederim
Direk kendileri ile iletişime geçmeniz daha iyi olur,zira araçlarımız hakkındaki gereksinimleri teknik olarak hakim değiliz, @Ufuk Sönmez (16363) bey bu konuda bilgilidir,kendisi en doğru ürünleri tavsiye edecektir.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 153000
  • Model Yılı: '15
  • 23 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #150 : Temmuz 07, 2021, 01:59:26 »
Arkadaşlar aracım Kasım 2020 de şanzıman yağı ve fren hidrolik yağı değişimi için Mersin Boranlar yetkili servise götürmüştüm. İşlemlerin üzerine bugün aracımı özel serviste yağ ve filtreleri  değiştirdim. Fren hidroliğini de alet yardımıyla kontrol ettiğimizde kırmızı ışığı yandı yani fren hidroliğinin değişmesi gerektiğini söylediler .Servisin verdiği  Faturayı incelediğimde  yarım litre yağ kullanılmış . 7 ay - 14 bin km yapmış bir aracın fren hidroliğinin değişecek kadar kötü seviyeye gelmesi normal midir ? Yada servis hiç değiştirmeden üzerine ekleme mi yapmıştır?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #151 : Temmuz 07, 2021, 03:02:11 »
Arkadaşlar aracım Kasım 2020 de şanzıman yağı ve fren hidrolik yağı değişimi için Mersin Boranlar yetkili servise götürmüştüm. İşlemlerin üzerine bugün aracımı özel serviste yağ ve filtreleri  değiştirdim. Fren hidroliğini de alet yardımıyla kontrol ettiğimizde kırmızı ışığı yandı yani fren hidroliğinin değişmesi gerektiğini söylediler .Servisin verdiği  Faturayı incelediğimde  yarım litre yağ kullanılmış . 7 ay - 14 bin km yapmış bir aracın fren hidroliğinin değişecek kadar kötü seviyeye gelmesi normal midir ? Yada servis hiç değiştirmeden üzerine ekleme mi yapmıştır?
Yarım (0,5) lt hidrolik ile sadece hava alma işlemi gerçekleşir, malesef yetkili servisler yağı komple boşaltıp yeniden dolum yapmıyor alttan biraz alıp üzerine ekleme yapıyorlar,daha önce formda defalarca bu konuya değinildi kullanıcılar sizin işlemin aynısını bahsetti onların faturalarında aynı 0,5 lt yazıyor,
Doğru bir işlem yapılmasını istiyorsanız ufuk beyden tüm bakım malzemeleri ni alarak bölgenizde referansı sağlam bir özel serviste değişimi yaptırabilirsiniz,

FREN HİDROLİK DEĞİŞİM İŞLEMİ;
Fren ana merkezine en uzak tekerden başlanarak,hava alma memesine uygun şeffaf hortum takılır kab içine akacak şekilde bırakılır hava memesi açılır diğer kişi freni pompalar bir kişide üstten hidrolik kabına ekleme yapar hortumdan yeni hidrolik geldiğinde o tekere ait meme sıkılır diğer sol tekere geçilir aynı işlem sırasıyla yapılır,4 tekerden yeni hidrolik geldiğinde tekrardan hava alma işlemi yapılır ve fren pedalı sertliği oluştuğu kontrol edilir,herşey olması gerektiği gibi sonuçlandığında işlem biter.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #152 : Temmuz 07, 2021, 11:27:38 »
Tam değişim yapılmış olsaydı 1 litre kullanmaları ve ona göre fatura etmeleri gerekiyordu,servis üzerine ekleme yapmıştır,Ümit Şahantimor beyin önerdiklerini aynen yerine getiriniz,tam değişim olunca diğer aksamlar daha uzun ömürlü olur.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 47500
  • Model Yılı: '13
  • 29 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #153 : Temmuz 07, 2021, 11:39:37 »
yetkili servisler fren hidroliği değişimi adı altında,  fren hidrolik yedek deposundan şırınga benzeri bir aletle çekebildikleri yağı çekiyorlar ve üzerine ekleme yapıyorlar.  Ben başında durduğum için itiraz etmiştim, ona rağmen sadece ön fren kaliperlerinden yağ akıtmışlardı. Arkalara dokunmadılar bile. 

birçok yetkili servis eminim bu şekilde sadece depodaki yağı değiştiriyordur.  Fren hortumlarının içindeki yağı sallamıyorlar. Tamamen değişim için 750 ml en az yağ gerekir. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 153000
  • Model Yılı: '15
  • 23 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #154 : Temmuz 07, 2021, 11:53:35 »
Aracın en önemli parçalarından fren sisteminde oluşabilecek herhangi arıza da servisin nasıl bir tutum  izleyeceğini cidden merak ediyorum. Üstüne ekleme yada şırınga işlemi ile bizde aynı işlemi yaparız . Çok saçma cidden

Otopratik yada Bosch car servislerinde bu işlem için herhangi bir alet kullanıyorlar mı acaba ?

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 07, 2021, 16:34:50
Mersin Coskn Bosch car servisinde makine ile hidrolik yağını değiştirdim. Arkadaşlar 1 litre Bosch dot 4 kullanıldı işçilikle 180 TL civarına mal oldu. Yardımlarınız için teşekkürler 😊

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kilometre: 95000
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #155 : Temmuz 07, 2021, 20:46:11 »
Yetkili servislerin bu konuda ihmalkar davrandıklarını düşünüyorum, benim de zamanın da değişim oldu sözde fakat 500 ml kullanıldı. Tam dolum için 1 LT kullanılması gerekli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #156 : Temmuz 07, 2021, 22:19:19 »
Aracın en önemli parçalarından fren sisteminde oluşabilecek herhangi arıza da servisin nasıl bir tutum  izleyeceğini cidden merak ediyorum. Üstüne ekleme yada şırınga işlemi ile bizde aynı işlemi yaparız . Çok saçma cidden

Otopratik yada Bosch car servislerinde bu işlem için herhangi bir alet kullanıyorlar mı acaba ?

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 07, 2021, 16:34:50
Mersin Coskn Bosch car servisinde makine ile hidrolik yağını değiştirdim. Arkadaşlar 1 litre Bosch dot 4 kullanıldı işçilikle 180 TL civarına mal oldu. Yardımlarınız için teşekkürler 😊
Fren hidrolik değişimi için nasıl bir makina kullanıldı acaba fotoğraf vs çektinizmi ?
Bu güne kadar makine ile değişim ne duydum ne gördüm o yüzden merağımı celb etti.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #157 : Temmuz 07, 2021, 23:16:19 »
Bizim bildiğimiz hidrolik yağı değiştirildikten sonra arka tekerden başlayarak içeriden bir kişi freni pompalar ve usta teker teker fren havalarını alır eksildikçe üstten hidrolik deposuna takviye yapılır,makina ile değişim olduğunda fren tertibatında kalan hava nasıl çıkarılıyor?
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 47500
  • Model Yılı: '13
  • 29 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #158 : Temmuz 09, 2021, 01:05:09 »
Bizim bildiğimiz hidrolik yağı değiştirildikten sonra arka tekerden başlayarak içeriden bir kişi freni pompalar ve usta teker teker fren havalarını alır eksildikçe üstten hidrolik deposuna takviye yapılır,makina ile değişim olduğunda fren tertibatında kalan hava nasıl çıkarılıyor?

Aşağıdaki  gibi hidrolik yağ basma cihazı kullanıyorlardır.  bunu fren hidrolik haznesine bağlıyorlar. o basınçla yağ basıyor.  Usta da sırayla kaliperlerden eski yağı akıtıyor.  Basınç olduğu için hava durumu da olmuyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #159 : Temmuz 09, 2021, 11:02:55 »
Aşağıdaki  gibi hidrolik yağ basma cihazı kullanıyorlardır.  bunu fren hidrolik haznesine bağlıyorlar. o basınçla yağ basıyor.  Usta da sırayla kaliperlerden eski yağı akıtıyor.  Basınç olduğu için hava durumu da olmuyor.

Bu cihazın haznesi en az 30 lt alır her araca aynı hidroliği mi basıyorlar o zaman.
TOYOTA CORONA 3S FE