Gönderen Konu: SÜRTME SESİ  (Okunma sayısı 25306 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
Ynt: SÜRTME SESİ
« Yanıtla #60 : Haziran 02, 2016, 22:01:43 »
Bence bu işi sanayide deneyimli bir frenci mekanikçi çözer. En garantisi Ufuk beye götürün, gönlünüz rahat olur hem gerekli bakımlae da yapılıe
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Haziran 02, 2016, 22:01:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 7000
  • Model Yılı: '15
  • 18 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Haziran 02, 2016, 22:08:00 »
İşte bendeki ses sizdekinin aynısı @Uğur Gürkan (34764)
Geldiği yer ve şeklini çok iyi anlatmışın

çözüm bulabildinizmi peki bu sese ? bide bende kısa tümsek veya çukurlardan geçerken bagajdan bişeyin zıplama sesi geliyo 2 ihtimal var ya lpg tankı zıplıyo kontrol etmedim edicem(pek buna ihtimal vermiyorum) yada o arka camın önündeki yüzey varya adını bilmiyorum orası.Yumuşak yüksek kasislerden değil sert olan kasislerde oluyor bu ses

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Haziran 02, 2016, 22:10:21 »
çözüm bulabildinizmi peki bu sese ? bide bende kısa tümsek veya çukurlardan geçerken bagajdan bişeyin zıplama sesi geliyo 2 ihtimal var ya lpg tankı zıplıyo kontrol etmedim edicem(pek buna ihtimal vermiyorum) yada o arka camın önündeki yüzey varya adını bilmiyorum orası.Yumuşak yüksek kasislerden değil sert olan kasislerde oluyor bu ses

Lpg nin bağlandığı stepne sacı ince olduğundan yapabilir. Tankı kendinize çekip ağırlığınızla bastırın bakalım esneme küçük bir yaylanma sesi gelecek mi sacdan
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Haziran 02, 2016, 22:10:56 »
Pandizot.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Haziran 03, 2016, 08:56:53 »
@Uğur Gürkan (34764) benim araçta çok şükür başka ciddi ses problemim yok.Tümseklerden bazen hızlı geçtiğim oluyor ancak bahsettiğiniz anlamda bir ses duymuyorum.

İnanın aracın bazen limitlerini zorlayarak kullanıyorum ancak Maşallahı var diyelim halen tık yok arabada.
Birde bozuk yollarda arka camın ordaki muhtemelen cam perdesinin olduğu yerde bir zırıltı geliyor.

30 bin bakımında belirticem servise.

@ZEYNEP GÜNGÖR (37993) bu arada dün araba gitmiyor etmiyor diyordunuz yazmıştınız ve aracın ağırlığından bahsetmiştiniz.
Benim araç ruhsatında 1430 kg yazıyor.
Ancak sizin araçta Güvenlik iyileştirmeleri sonucu aracınız 1630 kg civarına yükseldi.
Yani arada nerdeyse 200 kg fark var.
Ancak bu iyileştirmeler ile 2016 Euroncap TESTLERİNDE D Segmentte Avensis,birinciliği Opel İnsignia ile paylaştı.
Avensis makyaj ile hafifleticeklerine dahada ağırlaştı.
Zaten bizim kasada bile gitmiyor etmiyor şikayetleri varken sizin araç-->EVET GİTMEYEBİLİR!
Bu haliyle aracı satıp Dizel Avensis 1.6 düşünülebilir!
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 13000
  • 54 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Haziran 03, 2016, 09:35:03 »
@Uğur Gürkan (34764) benim araçta çok şükür başka ciddi ses problemim yok.Tümseklerden bazen hızlı geçtiğim oluyor ancak bahsettiğiniz anlamda bir ses duymuyorum.

İnanın aracın bazen limitlerini zorlayarak kullanıyorum ancak Maşallahı var diyelim halen tık yok arabada.
Birde bozuk yollarda arka camın ordaki muhtemelen cam perdesinin olduğu yerde bir zırıltı geliyor.

30 bin bakımında belirticem servise.

@ZEYNEP GÜNGÖR (37993) bu arada dün araba gitmiyor etmiyor diyordunuz yazmıştınız ve aracın ağırlığından bahsetmiştiniz.
Benim araç ruhsatında 1430 kg yazıyor.
Ancak sizin araçta Güvenlik iyileştirmeleri sonucu aracınız 1630 kg civarına yükseldi.
Yani arada nerdeyse 200 kg fark var.
Ancak bu iyileştirmeler ile 2016 Euroncap TESTLERİNDE D Segmentte Avensis,birinciliği Opel İnsignia ile paylaştı.
Avensis makyaj ile hafifleticeklerine dahada ağırlaştı.
Zaten bizim kasada bile gitmiyor etmiyor şikayetleri varken sizin araç-->EVET GİTMEYEBİLİR!
Bu haliyle aracı satıp Dizel Avensis 1.6 düşünülebilir!

Valla Bekir Bey, direk Toyota nın içindeki arkadaşlarımdan biri citroen 1,6 dizelin Toyota 1,6 dizelden daha seri olduğunu söylemişti  :) siz düşünün artık gerisini :)
ilgilenen herkese sonsuz teşekkürler.
GUNGOR34

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Haziran 03, 2016, 21:40:05 »

Valla Bekir Bey, direk Toyota nın içindeki arkadaşlarımdan biri citroen 1,6 dizelin Toyota 1,6 dizelden daha seri olduğunu söylemişti  :) siz düşünün artık gerisini :)
citroenin daha seri olması normal bence,arada 250-300 kilo fark var :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '05
  • 31 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Haziran 04, 2016, 13:06:31 »
Şu teneke olan citröenler mi :)
Hayat bize hiç yeşil ışık yakmadı. Biz de kırmızıda hiç durmadık.
Benim yollarım patikadır, çamurdur, rampadır, pusludur.
Çıkarım senle her yola TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Haziran 04, 2016, 14:24:44 »
Bu sürtme sesi aracı yeni aldığım dönem benim de canımı sıkmıştı. Kışlık lastikler takılırken, lastikçi orta jant göbeğinin içindeki teli mı çıkartmış , kaymış o tel, içten içten sürtüyor. Söktüm attım teli geçti gitti.
Bazan kafaya takılan ve ciddi sanılan sorunlar çok basit bir şey oluyor.
Ofiste başımıza gelmiştir. 'Bilgisayar monitörü çalışmıyor' diye ortaya çıkanlar olur,  TV açılmıyor... Fişi tak, tak çıkar , reset at bittii... Toyotada sorun diye lanse edilen konuların %80'i böyle.
Servise gitmeden önce kendiniz bir bakın heryerine.

born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Sabretki zamanı geldiğinde çok şükür diyesin
  • Kilometre: 7100
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Haziran 04, 2016, 20:02:15 »
Merhabalar,
2015 Ağustos ayında 0 KM ve yeni kasa Totoya Avensis 1,6 advance araç satın aldım. 1000 km sonra aracımda arka tekerlerden gelen sürtme sesinden dolayı 10 ayda 6 kez servise girdim.
Bayi her ne kadar sorunu çözmeye çalışsa da 3 yada 4. kez servise girdiğimde arka fren balatam garantiden değişti. Ama ses kesilmedi. Üstelik aracı kullandıkça trafikte kaldıkça araç ısındıkça ses iyice artıyor.
6 Kez aynı şikayetten servise gitmeme rağmen Toyota Türkiye Genel Distribütörlüğü / Müdürlüğü uzman bir ekip ile inceleme yapmadı ve bayi konuyu iletmesine rağmen ilgilenilmedi. Ben de bu nedenle direk Toyota Japonya'ya şikayetimi bildiren bir mail attım ve sese ait video ve servis kayıtlarını gönderdim.
Japonya'nın kaliteli müşteri hizmetleri ve ilgisi sayesinde Toyota Genel Müdürlük ertesi gün bana dönüş yapıp, ses için uzman birini yönlendirdi. İnceleyen kişi sesin kullandıkları düğmeli el freni sisteminden kaynaklı ve normal olduğunu, özellikle çelik jantlı, jantı açık olan modellerde normal bir ses olduğunu söyledi. Halbuki aynı sistemi kullanan diğer marka araç  kullanıcılarına sorduğumda bu sesin normal olmadığı ve kendi araçlarında bulunmadığını söylediler. Bu nedenle Toyota Türkiye Genel M. hem konuyla ilgilenmesinin bu kadar zaman alması hem de üretim hatalarını normal bir şeymiş gibi ifade etmeleri beni oldukça üzdü. Toyota markasına olan güvenimi kaybettim. Aynı problemi yaşayan kişilerin benimle irtibata geçmesini ve konuyla ilgili yorumlarınızı önemle rica ediyorum.

Zeynep Hanım; İstanbul'da kaliteli yetkili servis vardır. Bu siteden İstanbul için yetkili servis tavsiyesi alın ve gidin. Aracınız yeni para vermeden çözmeye bakın, birde durumu Toyata Türkiye'ye bir mail atın ya da bir dilekçe yazın illa ki muhattap alacaklardır. Sonuçta bu gibi durumlar onlar için önemli gittiğiniz servis umursamayabilir ama Toyata Türkiye duruma el atacaktır diye düşünüyorum.
Ağız tadıyla iyi günlerde aracınızı kullanmanız dileklerimle...
Lamekan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 99000
  • 1410 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #70 : Haziran 04, 2016, 23:24:49 »
Aracınız hafta sonu servise girecekti takipteyim
Sonucu merakla bekliyorum haberdar ederseniz seviniriz.
Selamlar
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 54 kere teşekkür etti
« Yanıtla #71 : Haziran 06, 2016, 08:39:29 »
çok kıymetli Forumdaşlarım,

Hafta sonu Toyota Ortaköy plazaya gitmiş olup acı gerçekle ne yazık ki yüz yüze kaldım.Her ne kadar 2014 kasa bir avensisle aracım aynı anda lifte çıktıysa da lastikleri çevirince ses aynı ses.ama sürüşte nasıl bilmem. Özellikle 2015 kasa avensis ve Corolla larda durum vahim ve diğerleri tabiki. Üstelik bayi çözümü de yok diyor. Ama ben de diyorum ki aracı lifte çıkardığımız gün hem yağışlı hem de serin bir gündü. Araba yol yaptıkça ısındıkça bu ses katlanılmaz bir hal alıyor. Gökhan Bey 'de sağolsun evet dedi, video daki ses çok daha bariz duyuluyordu.Ama yine de kendi bağlı bulundukları Genel müdürlük ile irtibata geçeceklermiş çözüm ne diye. Hepimiz adına çok üzgünüm çünkü japon kalitesi resmen çuvallamış.

Lütfen herkes araçlarına bir kulak versin. Bu kadar çok para ödeyip satın aldığımız araçların bu tarz problemlerinin normalmiş gibi lanse edilmesi çok can sıkıcı.Üstelik farklı markalarda adamlar bu sesi gidermenin çözümünü bulmuşlarsa Toyota da bulmak zorunda. Hepimizden ses çıkarsa '' lastiklerden çıkan o ses de onlara ses olur''.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 06, 2016, 08:40:51
Zeynep Hanım; İstanbul'da kaliteli yetkili servis vardır. Bu siteden İstanbul için yetkili servis tavsiyesi alın ve gidin. Aracınız yeni para vermeden çözmeye bakın, birde durumu Toyata Türkiye'ye bir mail atın ya da bir dilekçe yazın illa ki muhattap alacaklardır. Sonuçta bu gibi durumlar onlar için önemli gittiğiniz servis umursamayabilir ama Toyata Türkiye duruma el atacaktır diye düşünüyorum.
Ağız tadıyla iyi günlerde aracınızı kullanmanız dileklerimle...

Yavuz bey,
ilgilenmeyen zaten bayi değil genel müdürlük. Araplar burda da rahatlıklarını konuşturuyorlar sağolsunlar  :)
GUNGOR34

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #72 : Haziran 06, 2016, 16:55:42 »
Zeynep hanım bilgilendirme için teşekkürler,
Yarın işlerimi hallettikten sonra ilk işin krikoya kaldırıp test etmek.Yolda bu sesi hiç duymadım ama bu akşamda bilhassa dinleyeceğim.
Keyifli sürüşler dilerim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Haziran 06, 2016, 17:41:31 »

hafta sonu başka bir servise gideceğim :-D

Jant orta göbeklerini söküp, orta göbek içindeki spiral telin , disk'e vs sürtüp sürtmediğine bir baksınlar.
Jant orta göneklerinde , sekman gibi bir tel var, bu yerinden çıkabiliyor ...
Poryalarda herhangi bir problem yoksa , sesin nedeni böyle birşey olabilir.

90.000 e geldim,  dağlı taşlı, karlı yollara vurdum Aurisi , bir kez bile rot balansa girmedim. Çok samimi söylüyorum, önceki Corsa, Clio, Megane araçlarıma göre Toyota yürüyen aksam sağlamlığı ile beni kendine bağladı.
Ses vs. nereden geliyor o bulunur, ama yürüyen aksamı konusunda aklınızda en ufak şüphe bile olmasın, piyasadaki en sağlam yürüyen aksama sahip araçlardan biridir. Citroen fln yanında oyuncak gibi kalır. Onlar temiz asfalt arabası.
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #74 : Haziran 06, 2016, 17:58:11 »
arkadaşlar @ZEYNEP GÜNGÖR (37993) 'ün eklemiş olduğu bir video mevcut.

Videodaki ses yüksek frekanslı bir sesti.yani öyle basit bir ses değil.

Ben ilk sayfada bunu belirttim.Çalışmış olduğum hastanenin bahçesinde 5-10 km hızla seyreden bir toyota geçerse ben bu sesi duyuyorum dışarıdan bir kişi olarak.

Mesela benim araç 2014 Haziran üretimi ancak böyle bir sesi kendi aracımda hiç duymadım.
10 güne kadar 30 bin bakımına gittiğimde lifte kaldırılınca kendim deneyeceğim  bu durumu.
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #75 : Haziran 06, 2016, 22:55:55 »
Merhabalar,
Bugün kapalı otoparkta  iyice sesi dinledim kesinlikle bir ses gelmiyor 5-10 km ile gittim aracı duvara yakın sürüp dinledim,üst kata çıkışlarda iki tarafı duvar olan yollar var oralardada dinledim,hatta sürüş esnasında aracı stop edip dinledim sürüş esnasında kesinlikle ses duymadım.Yarın ilk fırsatta krikoya kaldırıp deneyeceğim.Bizim T27 lerde varmı bilemiyorum T25 kasa fren balataları yanında ince teller vardı balata biterken diske sürtüp ikaz ederdi T 27 de durum nasıl bilmiyorum bu tellerdenmi yada jant orta göbeğindenmi ????
Hepsinde var demeleri çok enteresan geldi bana.
Sonuçları paylaşacağım T 27 kasa arkadaşlarda dikkat ederlerse sevinirim.
Selamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 7000
  • 18 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #76 : Haziran 06, 2016, 23:39:59 »
valla ben belirttim bendede var bu ses ama çok düşük süratlerde cam açıksa duyuluyo sadece özellikle ısınınca sıcak havalarda daha çok gibime geldi bakıma gidince söyliycem bende bakalım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 54 kere teşekkür etti
« Yanıtla #77 : Haziran 07, 2016, 10:56:37 »
Merhabalar,

Tekrar teşekkür ediyorum ilginize..
Bahsedildiği gibi araba dur kalklarda , aşırı yol yapıp ısındığında çok daha bariz duyuluyor bu ses. Her tip araca kulak vermekten paranoyak oldum.Yok ama böylesi cidden yok.
Şayet bu ses olmayan Toyotalar da varsa elektrikli el freni sistemi kullanıp, çelik jantlı olan lütfen benimle irtibata geçsin.
İşi artık direk Japonya ile çözeceğim çünkü ben bunun bir ürün ayıbı olduğuna sonuna kadar inanıyorum.
Ortaköy Toyota 'dan haber bekliyorum, gelir gelmez hukuki işlemleri de başlatacağım.

Teşekkürler,
GUNGOR34

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #78 : Haziran 07, 2016, 11:14:16 »
Merhabalar,

Tekrar teşekkür ediyorum ilginize..
Bahsedildiği gibi araba dur kalklarda , aşırı yol yapıp ısındığında çok daha bariz duyuluyor bu ses. Her tip araca kulak vermekten paranoyak oldum.Yok ama böylesi cidden yok.
Şayet bu ses olmayan Toyotalar da varsa elektrikli el freni sistemi kullanıp, çelik jantlı olan lütfen benimle irtibata geçsin.
İşi artık direk Japonya ile çözeceğim çünkü ben bunun bir ürün ayıbı olduğuna sonuna kadar inanıyorum.
Ortaköy Toyota 'dan haber bekliyorum, gelir gelmez hukuki işlemleri de başlatacağım.

Teşekkürler,

Zeynep hanım yukarıda belirttim.bizim araçlarda böyle bir ses yok.
Bizde gelen ses sadece sol ön taraftan çok düşük frekanslı bir hafif bir ses.
Bizdeki olayın sizdeki gibi ısınma veya yol yapma ile ilgisi yok.zaten 15-20 km hızı geçince kayboluyor.
Camı kapattığımda zaten duyamıyorum.

Sizdeki olay gerçekten normal sayılabilecek bir şey değil!
Ancak hukuki yola girmeden önce yinede bir tüketici hakları ile ilgilenen bir avukatla görüşün derim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #79 : Haziran 07, 2016, 12:24:11 »
Bu ses benim aracımdada yok.Merak ettiğim sadece tek tekerdenmi geliyor yoksa diğer tekerlerdede varmı.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler