0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
İşte bendeki ses sizdekinin aynısı @Uğur Gürkan (34764) Geldiği yer ve şeklini çok iyi anlatmışın
çözüm bulabildinizmi peki bu sese ? bide bende kısa tümsek veya çukurlardan geçerken bagajdan bişeyin zıplama sesi geliyo 2 ihtimal var ya lpg tankı zıplıyo kontrol etmedim edicem(pek buna ihtimal vermiyorum) yada o arka camın önündeki yüzey varya adını bilmiyorum orası.Yumuşak yüksek kasislerden değil sert olan kasislerde oluyor bu ses
@Uğur Gürkan (34764) benim araçta çok şükür başka ciddi ses problemim yok.Tümseklerden bazen hızlı geçtiğim oluyor ancak bahsettiğiniz anlamda bir ses duymuyorum.İnanın aracın bazen limitlerini zorlayarak kullanıyorum ancak Maşallahı var diyelim halen tık yok arabada.Birde bozuk yollarda arka camın ordaki muhtemelen cam perdesinin olduğu yerde bir zırıltı geliyor.30 bin bakımında belirticem servise.@ZEYNEP GÜNGÖR (37993) bu arada dün araba gitmiyor etmiyor diyordunuz yazmıştınız ve aracın ağırlığından bahsetmiştiniz.Benim araç ruhsatında 1430 kg yazıyor.Ancak sizin araçta Güvenlik iyileştirmeleri sonucu aracınız 1630 kg civarına yükseldi.Yani arada nerdeyse 200 kg fark var.Ancak bu iyileştirmeler ile 2016 Euroncap TESTLERİNDE D Segmentte Avensis,birinciliği Opel İnsignia ile paylaştı.Avensis makyaj ile hafifleticeklerine dahada ağırlaştı.Zaten bizim kasada bile gitmiyor etmiyor şikayetleri varken sizin araç-->EVET GİTMEYEBİLİR!Bu haliyle aracı satıp Dizel Avensis 1.6 düşünülebilir!
Valla Bekir Bey, direk Toyota nın içindeki arkadaşlarımdan biri citroen 1,6 dizelin Toyota 1,6 dizelden daha seri olduğunu söylemişti siz düşünün artık gerisini
Merhabalar,2015 Ağustos ayında 0 KM ve yeni kasa Totoya Avensis 1,6 advance araç satın aldım. 1000 km sonra aracımda arka tekerlerden gelen sürtme sesinden dolayı 10 ayda 6 kez servise girdim.Bayi her ne kadar sorunu çözmeye çalışsa da 3 yada 4. kez servise girdiğimde arka fren balatam garantiden değişti. Ama ses kesilmedi. Üstelik aracı kullandıkça trafikte kaldıkça araç ısındıkça ses iyice artıyor.6 Kez aynı şikayetten servise gitmeme rağmen Toyota Türkiye Genel Distribütörlüğü / Müdürlüğü uzman bir ekip ile inceleme yapmadı ve bayi konuyu iletmesine rağmen ilgilenilmedi. Ben de bu nedenle direk Toyota Japonya'ya şikayetimi bildiren bir mail attım ve sese ait video ve servis kayıtlarını gönderdim.Japonya'nın kaliteli müşteri hizmetleri ve ilgisi sayesinde Toyota Genel Müdürlük ertesi gün bana dönüş yapıp, ses için uzman birini yönlendirdi. İnceleyen kişi sesin kullandıkları düğmeli el freni sisteminden kaynaklı ve normal olduğunu, özellikle çelik jantlı, jantı açık olan modellerde normal bir ses olduğunu söyledi. Halbuki aynı sistemi kullanan diğer marka araç kullanıcılarına sorduğumda bu sesin normal olmadığı ve kendi araçlarında bulunmadığını söylediler. Bu nedenle Toyota Türkiye Genel M. hem konuyla ilgilenmesinin bu kadar zaman alması hem de üretim hatalarını normal bir şeymiş gibi ifade etmeleri beni oldukça üzdü. Toyota markasına olan güvenimi kaybettim. Aynı problemi yaşayan kişilerin benimle irtibata geçmesini ve konuyla ilgili yorumlarınızı önemle rica ediyorum.
Zeynep Hanım; İstanbul'da kaliteli yetkili servis vardır. Bu siteden İstanbul için yetkili servis tavsiyesi alın ve gidin. Aracınız yeni para vermeden çözmeye bakın, birde durumu Toyata Türkiye'ye bir mail atın ya da bir dilekçe yazın illa ki muhattap alacaklardır. Sonuçta bu gibi durumlar onlar için önemli gittiğiniz servis umursamayabilir ama Toyata Türkiye duruma el atacaktır diye düşünüyorum.Ağız tadıyla iyi günlerde aracınızı kullanmanız dileklerimle...
hafta sonu başka bir servise gideceğim :-D
Merhabalar,Tekrar teşekkür ediyorum ilginize..Bahsedildiği gibi araba dur kalklarda , aşırı yol yapıp ısındığında çok daha bariz duyuluyor bu ses. Her tip araca kulak vermekten paranoyak oldum.Yok ama böylesi cidden yok.Şayet bu ses olmayan Toyotalar da varsa elektrikli el freni sistemi kullanıp, çelik jantlı olan lütfen benimle irtibata geçsin.İşi artık direk Japonya ile çözeceğim çünkü ben bunun bir ürün ayıbı olduğuna sonuna kadar inanıyorum.Ortaköy Toyota 'dan haber bekliyorum, gelir gelmez hukuki işlemleri de başlatacağım. Teşekkürler,