Gönderen Konu: SÜRTME SESİ  (Okunma sayısı 25300 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
Ynt: SÜRTME SESİ
« Yanıtla #120 : Eylül 02, 2016, 12:57:33 »
Aynı ses 2013 yeni kasa corollamdada  var malesef.... geri geri tam sol oto parktan çıkarken çok duyuluyor.  Ve geri geri gelirken bazen fren yapınca garcccc gurccc ses yapıyor. Dün yağ değişiminde araç lifteyken tekerleri  elimle çevirdim sürtme sesi var hepsinde ama az. Usta doğal dedi balataları biraz sürtme mesafesinde olması gerek yoksa fren pedalında boşluk olur dedi. Tabii yersek.

Bu konu forumda defalarca gündeme geldi, sonuç olarak arka kaliper ve fren balatasının malzemesi ile ilgili olduğu sonucuna varıldı, hatta @Kaan Kara (29002) 'nın arka fren kaliperleri garanti kapsamında değiştirildi.

Tabi bu sizin de aracınızda aynı sorun olduğu anlamına gelmez, arka kaliperler (el freni mekanizması) ile birlikte el freni tellerini de kontrol etmek gerekli olduğunu düşünüyorum, zira sizin aracınızda el freni olarak arka fren balataları kullanılıyor.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #120 : Eylül 02, 2016, 12:57:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1410 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #121 : Eylül 29, 2016, 14:48:04 »
Merhaba
Bugün TOYOTA KAR PLAZA'daydım konuyu soruşturdum servis teknisyenimden.
Konu ile ilgili olarak bülten geldiğini ,fren disk ve balatalarının bir üst kalite olanlarla değiştirildikten sonra sorun kalmadığını belirttiler.
Sorun yaşayan arkadaşların bilgisine.
Keyiflisürüşler dilerim.
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #122 : Eylül 29, 2016, 14:55:08 »
Merhaba
Bugün TOYOTA KAR PLAZA'daydım konuyu soruşturdum servis teknisyenimden.
Konu ile ilgili olarak bülten geldiğini ,fren disk ve balatalarının bir üst kalite olanlarla değiştirildikten sonra sorun kalmadığını belirttiler.
Sorun yaşayan arkadaşların bilgisine.
Keyiflisürüşler dilerim.

Bülteni görmek isteseydiniz keşke, ben son 3 ay içerisinde fren ile ilgili gelen bir bülten göremiyorum çünkü :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 195 kere teşekkür etti
  • 199 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #123 : Eylül 29, 2016, 15:35:22 »
bende şimdi kayseri aksoyla görüştü bazı araçlar için bülten var ama test etmemiz lazım aracı getirmeniz lazım dedi. mesaiden sonra gidicem bende haber veririrm.

Mesaj Birleştirildi: Eylül 29, 2016, 17:25:12
Şuan servisteyim çok değerli bir formen abimiz var bülten şe ilgili bi bilgisinin olmadığını bir bültenin olduğunu ama onunda corolla için fren cıyaklaması için olduğunu söyledi. Bakalım bi fren balata temizliği yapacak ses kesilir ama belli bir süre sonra tekrar gelecek dedi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1410 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #124 : Eylül 29, 2016, 21:39:15 »
Ufuk bey benim araç biliyorsunuz 2013 bizim kasalarda problem yok sadece arkadaşlar için sordum o yüzden sadece bilgi aldım :)
Selamlar
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 191000
  • Model Yılı: '14
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #125 : Kasım 06, 2016, 00:10:18 »
Bende skoda marka 2015 model sıfır aldığım bir rapid vardı. Aracım geç çalışıyor dedim. Yetkili servis aracımın arızasını bulamadı, araç kapımın önünde çalışamadan kalıp da ben bağırıp çağırmaya başlayınca gelip aracımı çalıştırdılar ve evimin önünden aldılar. Arızayı yine bulamadılar. Artık gına geldi arızasını araştırdım ve tahminlerimi ilettim. En son tahmin ettiğim o parçayı sökülünce arıza ortaya çıktı. Ellerinde parça yokmuş. Kış günü araba çalışmıyor. Ben mahkemeye vereceğim deyince bir parça buldular. Onu takıp aracı çalışır duruma getirdiler ancak parçanın yenisi 45 günde geldi. Bu arada parçanın geldiğini arayıp ben öğrendim servisin lütfedip parça geldi buyrun diyesi bile yoktu. (müşteri memnuniyetinde son nokta)

Herhangi bir skodanın kaput kapağını kaldırın. Parçaların üzerinde şirketin sahip olduğu 4 marka aracın amblemleri vardır. Araçlar kısmen aynı yedek parçaları kullanır. Lafın özü şu teknik bir arızayı bulmaktan aciz bir yetkili servis gittiğinizde sizinle gönülsüz konuşan çalışanlar istiyorsanız buyrun Konya yolunda hepsi sizi bekliyor. Unutmadan ben şimdiye kadar 2 kez bu hatayı yaptım bir kez seat bir kez skoda olmak üzere sıfır iki kez araç aldım. Alana kadar çok iyilerdi ama iş servise arızaya gelince (araç sıfır olunca arıza yapması epey moral bozucu oluyor) müşteri memnuniyeti sıfır. Tecrübelerimle sabit kendi yaşadıklarımı anlattım. (emin olun abartı yok)

Eklemekte fayda var 15.000 periyodik bakımı 600 lira gibi bir ücreti var. (Dizel araçlar için)

İlgilenen tüm arkadaşların bu yazıyı okumasını tavsiye ederim.
2014 ten beri bende skodacıyım eski bir avensis ci olarak yazmak istedim. Toyotanın servisini tek geçerim ama Skoda servis konusunda sınıfta bile kalmaz okula dahi alınmaz o derece kötü yani. Avensis aracımı satma nedenin çöm yol yaptığım ve yakıtından dolayı idi ama ses deyince aklıma hep kaliper pimleri gelir. 2007 avensiste çok çekmiştim o sesten :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '15
  • 19 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #126 : Haziran 05, 2017, 09:57:47 »
videodaki sese neden olan problem çözüldü mü ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #127 : Aralık 27, 2017, 23:27:18 »
Kusura bakmayın ama hiç inandırıcı gelmedi!  Hikaye güzel ama

10 ayda 6 servise gidip,japon yetkilelere iletilerek çözülememiş sürtme sesiyle forum gönlüne taht kurmuş üye arkadaşımız son durum nedir aceba :foto:
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 35000
  • Model Yılı: '15
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #128 : Ocak 08, 2018, 12:55:22 »
aynı ses benim 2015 avensis dizel aracımdada var.sol ön tekerden geliyor.hatta bu aralarda frene bastığımda arka tekerlerden uğultu geliyor.bülten ne demek..garantiden değişiyormu demek bu arada.gelişmelerden haberi olan varmı??