Gönderen Konu: SÜRTME SESİ  (Okunma sayısı 25301 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Ynt: SÜRTME SESİ
« Yanıtla #40 : Haziran 02, 2016, 12:33:37 »
Merhaba
Sesi dinledim Bekir beydede sanırım aynı ses vardı kendiside yazacaktır.Ses tahmin ettiğimiz yerden geliyor
Gerçi ufuk bey mekanik olarak bizden çok daha bilgili problem kısa sürede çözüme ulaşacaktır.

Selamlar

Bekir Bey yazdı zaten abi , Tahmin ettiğimiz yer değil dedi.  :tamam:

Gerçi ben öyle abartı bir ses duymadım, metale sürtme sesi gibi ama bu sesin kaynağı bulunmayacak yerde değil gibi. Balata sök, dinle disk sök dinle :)
THE END

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Haziran 02, 2016, 12:33:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1410 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Haziran 02, 2016, 13:05:22 »
Selam
Murat bey ben metal sesi duyuyorum balata sesi gibi gelmedi bana ama dediğiniz gbi en temizi balata sök dinle,disk sök dinle yöntemi  :tamam:
Ancak araç ısındıkça,soğudukça ve düşük km lerde duyulması beni koruma sacına yönlendriyor hep.
Bu arada benim araçtada kornik avensis tak sesi  gelmeye başladı ileri geri sert manevralarda.Malum kanımız kaynıyor sert ve seri kullanıyoruz aracı  :rofl:
Selamlar
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #42 : Haziran 02, 2016, 13:24:25 »
Selam
Murat bey ben metal sesi duyuyorum balata sesi gibi gelmedi bana ama dediğiniz gbi en temizi balata sök dinle,disk sök dinle yöntemi  :tamam:
Ancak araç ısındıkça,soğudukça ve düşük km lerde duyulması beni koruma sacına yönlendriyor hep.
Bu arada benim araçtada kornik avensis tak sesi  gelmeye başladı ileri geri sert manevralarda.Malum kanımız kaynıyor sert ve seri kullanıyoruz aracı  :rofl:
Selamlar

Direksiyonu tam sağ yada tam sol yapıp harekete geçince gelen ses ise Aks kafasıdır
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 13000
  • Model Yılı: '15
  • 54 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Haziran 02, 2016, 13:28:33 »
peki benim merak ettiğim şeyin distribütörün bu ses normal demesi , doğru mu? yani 80-90 bin liralık bir aracın ARGE'sinin, üretiminin buna değecek şekilde yapılması gerekmez mi?
Madem bu sistemi kullanan tüm araçlarda var, neden diğer marka araçlardan bu ses çıkmıyor?
Ya da madem basit bir problem 6 kez servise girmeme rağmen genel müdürlük buna neden bir çözümle gelmiyor.
İlla Japonya ya yazmak gerekiyor. Ya da müşteri mağduriyeti giderilmesi için neden bu kadar çok beklendi.Araç değişimi istiyorum dedim, bizim için normal ses diğer avensislerde de var dediler, hatta Corollalarda.
 Vazgeçtim. Zaten ses beni deli ediyor. Bu kronik bir problem , bir üretim hatası değil mi? Başka markalar bu sesi izole edebilirken Toyota nasıl normal diyor.
Mantıklı mı?

Teşekkürler,
Zeynep
ilgilenen herkese sonsuz teşekkürler.
GUNGOR34

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #44 : Haziran 02, 2016, 13:30:20 »
SAT KURTUL  :islik: :islik: :islik:

Bu forumda klasiktir, bende şu ses var , bir başkası aaa bende de var der ve olay kapanır  :lol: Demek ki normal miş denir.

Birisi benim boya atıyor der, bir başkası bende de atıyor der, aaaa normalmiş denir konular böylece kapanır :)

En son SAT KURTUL  kısmına gelinir :)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Haziran 02, 2016, 13:34:48 »
@Ümit Otansev (7007) servisteki formene size anlattığım gibi Ön Taraf Alt Takım Balans Ayarı gibi birşey deniyordu buna.Zaten anlarlar siz bahsettiğinizde!

Sizin tekerden gelen sesin anlaşılamıyor olması banada ilginç geldi açıkçası.
İşin içinden çıkılmayacak bir şey değil.

Ancak aracınızla 3 kişi ve bagaj varken Yalova rampalarında 1.vitese düşmeniz bana sanki aracın kullanım karakteri ve stilinizle alakalı problem var gibime geliyor.
(Bunu her ay 3 hafta sonu Bursa-İstanbul arası aracımla git gel yapan birisi olarak söylüyorum,ben o rampalarda yarışma demeyelim ama çok ciddi D segment araçlarla rampalarda başedebiliyorum ve @Ümit Otansev (7007) abimizde bu yolu işi gereği çok sık kullanıyor.Her üçümüzün yani sizin,benim ve Ümit beyin aracında aynı motor var)

Mesaj Birleştirildi: Haziran 02, 2016, 13:35:24
SAT KURTUL  :islik: :islik: :islik:

İşte anahtar cümle geldi!
Ne zaman yazacaksın diye bekliyordum Murat hocam  :asikadam:
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 54 kere teşekkür etti
« Yanıtla #46 : Haziran 02, 2016, 13:44:10 »
Bekir Bey,

Üzerinize afiyet biraz erkek gibi araba kullanırım. Bayan kullanıcı olmam sizleri yanıltmasın. Araba satın aldığımda 30 km deydi daha. Rampaları devri kademe kademe yükseltip çıkmaya çalışırken araba stop edecek kıvama geldi ve ben 1. vitesle çıkmak zorunda kaldım. düz yolda problem yok ama azıcık yokuşta gaza bas bas gitmiyor, devri düşüyor hemen. Zaten araçlar hakkında bu kadar şey anlatmamdan standart bir bayan olmadığımı anlamış olmanız gerekir diye düşünüyorum. Bu arada bu benim 5. arabam öncesinde honda Hyundai citroen reno kullanmış biri olarak, Toyota tercih ettiğim için kafam rahat edecek demiştim. Yanılmışım  :) (Honda hariç) Bu Kronik ses yüzünden kronik baş ağrısı edindim :)

Zeynep
GUNGOR34

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #47 : Haziran 02, 2016, 13:46:25 »
Zeynep hanım madem stilinizde sorun yok!
Cidden o zaman araçta bir problem olduğuna bende inandım artık.
Benden bu kadar!
Umarım kısa zamanda çözülür probleminizde baş ağrılarınızda geçer!
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #48 : Haziran 02, 2016, 13:58:32 »
Bekir Bey,

Üzerinize afiyet biraz erkek gibi araba kullanırım. Bayan kullanıcı olmam sizleri yanıltmasın. Araba satın aldığımda 30 km deydi daha. Rampaları devri kademe kademe yükseltip çıkmaya çalışırken araba stop edecek kıvama geldi ve ben 1. vitesle çıkmak zorunda kaldım. düz yolda problem yok ama azıcık yokuşta gaza bas bas gitmiyor, devri düşüyor hemen. Zaten araçlar hakkında bu kadar şey anlatmamdan standart bir bayan olmadığımı anlamış olmanız gerekir diye düşünüyorum. Bu arada bu benim 5. arabam öncesinde honda Hyundai citroen reno kullanmış biri olarak, Toyota tercih ettiğim için kafam rahat edecek demiştim. Yanılmışım  :) (Honda hariç) Bu Kronik ses yüzünden kronik baş ağrısı edindim :)

Zeynep

İlk sahibi 30 Km dayanabilmiş demek ki  :rofl: :rofl: :rofl:

Bu arada 2de1 bayan demenize gerek yok, cinsel ayrımcılık yapılmaz burada, hoş ayrımcılık yapacak BAYAN da yok ama  :islik:

Neyse benden çok arabalar hakkında bilginiz olduğu kesin, Turbo bilmem ne olmalı deyince zaten ben çekildim kenara, ayrıca bana göre Avensis bir bayana uygun bir araba değil hatta gençlere bile uygun değil.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 30000
  • 48 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Haziran 02, 2016, 14:11:19 »
Emrah ben hiç böyle abartı bir ses duymadım desem  :rofl: :rofl: :rofl:

Çok mu pimpirikliyim acaba  :D :D

Bunun benzeri başıma geldiğinde belli belirsiz sesi duymuş sanayiye gitmiştim. İlk önce bir şey yok deyip başından savdı ustam. Kafaya takınca sesi daha fazla duymaya başladım psikolojik. Dayanamadım başka bir ustaya gösterdim sağlı sollu rulmanlar gitmiş. Sattım kurtuldum ben de  :D Ama yaptırıp sattım tabi ki   :tamam:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #50 : Haziran 02, 2016, 14:18:44 »
Çok mu pimpirikliyim acaba  :D :D

Bunun benzeri başıma geldiğinde belli belirsiz sesi duymuş sanayiye gitmiştim. İlk önce bir şey yok deyip başından savdı ustam. Kafaya takınca sesi daha fazla duymaya başladım psikolojik. Dayanamadım başka bir ustaya gösterdim sağlı sollu rulmanlar gitmiş. Sattım kurtuldum ben de  :D Ama yaptırıp sattım tabi ki   :tamam:

Bana öyle gibi geldi :)

Ben sadece teneke sürtme sesi duydum, tiz bir ses yani. Tok bir ses olsa rulman yada balata disk olabilirdi. Tabi sesin kaynağını bulmak için söküp söküp bakmak lazım. Neden bu şekilde bakmıyorlar olaya anlayamadım.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Haziran 02, 2016, 14:25:20 »
Pah  ve sev bazi balatalarin orijinalinde vardir. Pah, dogru yonde ve uygun acida sonradan da yapilabilir. Ancak balatanin tum koselerinden pahlanmasinin onemli sakincalari vardir. Ses duzeyinde dusme olsa da, fren diskinin dengesiz asinmasina neden olur. Orijinalinde ise, arac gidis yonu de dusunuldugunde, balatanin diske alismasini kolaylastiran, balata hamur ucundaki egimdir!.
Umarim konu yine aspeste gelmez. ;)

Burada arkadaslarin verdigi olasiliklari da degerlendirip, sorunun kesfedilmesinde israrci olursaniz, cozuleceginden eminim, sonrasinda aracinizdan tekrar keyif alacaksinizdir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 54 kere teşekkür etti
« Yanıtla #52 : Haziran 02, 2016, 14:38:58 »
vallahi bayan olduğumu vurgulamak gibi amaç yok. Kabak gibi ortada zaten Murat Bey :)
Sizden çok şey bilmediğim kesin, söylemek istediğim standart bir kullanıcı olmadığım.
Arabalar özel ilgi alanım, başımdan geçenler ise roman olur. Böyle olunca cinsiyet ayrımı muhabbeti bir tarafa bırakılır, soruna çözüm aranır.
Ben de tam da bunu yapmaya çalışıyorum :)
GUNGOR34

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Haziran 02, 2016, 15:26:22 »
Zeynep hanım, siz Toyota kullanıcıları arasındaki nadir şanssızlardansınız. Çünkü genelde Toyota kullanıcıları bir kaç şey hariç pek şikayet etmezler. Ama sizin gibi sağlam sıkıntı yaşayan bir kaç kişi de var tabi ki. Tüketicinin korunması hakkındaki kanun gereğince aracınızı dilerseniz aynısı ile değiştirme hakkına sahipsiniz. Ancak malum aracın maliyeti gereği buna yanaşmayacaklardır. Ancak siz de ısrarcı olursanız ve mahkemeye giderseniz mahkeme kesinlikle aracınızı değiştirilmesi için firmaya iade ediyor ve dilerseniz aracınızın aynısını alıyorsunuz, dilerseniz de parasını faizi ile birlikte size iade ediyorlar. Hakan beyin de dediği gibi sorununuzu halledecek olursanız gerçekten keyifli bir aracınız olduğunu anlayacaksınız. İnşallah sizin istediğiniz gibi sonuç alırsınız.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Haziran 02, 2016, 15:44:22 »
Vay be ne sesmiş arkadaş :) şaka bir yana şahsi goruşum tak tuk şık çat pat tarzı trim seslerine veya diğer mekanik seslere karşı hassasiyeti olan kullanıcılar alman arabası dışında rahat edemezler. 2011 model aurisim vardı mübarek cumhurbaşkanlığı senfoni orkestrası gibi her yerinden ses geliyordu. En son göğsün sağ tarafından kuş ciklemesi sesi gelmeye başlamıştıki sattım kurtuldum :)
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Haziran 02, 2016, 18:38:45 »
peki benim merak ettiğim şeyin distribütörün bu ses normal demesi , doğru mu? yani 80-90 bin liralık bir aracın ARGE'sinin, üretiminin buna değecek şekilde yapılması gerekmez mi?
Madem bu sistemi kullanan tüm araçlarda var, neden diğer marka araçlardan bu ses çıkmıyor?
Ya da madem basit bir problem 6 kez servise girmeme rağmen genel müdürlük buna neden bir çözümle gelmiyor.
İlla Japonya ya yazmak gerekiyor. Ya da müşteri mağduriyeti giderilmesi için neden bu kadar çok beklendi.Araç değişimi istiyorum dedim, bizim için normal ses diğer avensislerde de var dediler, hatta Corollalarda.
 Vazgeçtim. Zaten ses beni deli ediyor. Bu kronik bir problem , bir üretim hatası değil mi? Başka markalar bu sesi izole edebilirken Toyota nasıl normal diyor.
Mantıklı mı?

Teşekkürler,
Zeynep

normal olsa 1.de söylemeleri gerekirdi 6 nedir :)  mantıklı değil
farklı servis denediniz mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 7000
  • 18 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Haziran 02, 2016, 20:29:02 »
Bendede 2015 t27 avensis var boşta çok çok yavaş giderken cam açıksa sol ön tekerden(Sanırsam) tiz bir metalin metela sürtme sesi duyuyorum yüksek hızlarda yada cam kapalıyken duyulmuyo yüksek bir sesde değil ama kafasına takılıyo işte 20.000 bakımına gittiğimde söyliycem bakalım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #57 : Haziran 02, 2016, 20:54:48 »
İşte bendeki ses sizdekinin aynısı @Uğur Gürkan (34764)
Geldiği yer ve şeklini çok iyi anlatmışın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 54 kere teşekkür etti
« Yanıtla #58 : Haziran 02, 2016, 21:06:15 »
normal olsa 1.de söylemeleri gerekirdi 6 nedir :)  mantıklı değil
farklı servis denediniz mi?

hafta sonu başka bir servise gideceğim :-D
GUNGOR34

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Haziran 02, 2016, 21:23:37 »
Murat, o slogan son soz gibi dursa da, belki bu yuzden benzer sorular iceren konular aciliyor burada. Satan satiyor da, alan burada aliyor solugu sanirim :)

Gecen bir anda iki ses duymaya baslamistim, ara da bul. Tekini bulduk, bagajdaki laptop cantasinin fermuarlariymis. Digeri de koltuk kizagi oturmamis, ileri-geri kaydirinca kesildi. Yalniz ikisinin ayni anda gelmesi ilginc olmustu.
Corolla zamanlarinda da arkadan ses gelmeye baslamisti, ara ara bulamadik. Bir gun yolda giderken yine geldi, buldum dedim, saga cekip indim. Alasim jantin kapagi cok hafif gevsemisti, bazi anlarda ses yapiyormus, hemen haloldu.

Ileride daha sessiz araclara alisinca, su an sessiz! araclarin bile nispeten gurultulu oldugunun farkina varacak insanoglu.