0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
MerhabaSesi dinledim Bekir beydede sanırım aynı ses vardı kendiside yazacaktır.Ses tahmin ettiğimiz yerden geliyorGerçi ufuk bey mekanik olarak bizden çok daha bilgili problem kısa sürede çözüme ulaşacaktır.Selamlar
SelamMurat bey ben metal sesi duyuyorum balata sesi gibi gelmedi bana ama dediğiniz gbi en temizi balata sök dinle,disk sök dinle yöntemi Ancak araç ısındıkça,soğudukça ve düşük km lerde duyulması beni koruma sacına yönlendriyor hep.Bu arada benim araçtada kornik avensis tak sesi gelmeye başladı ileri geri sert manevralarda.Malum kanımız kaynıyor sert ve seri kullanıyoruz aracı Selamlar
SAT KURTUL
Bekir Bey,Üzerinize afiyet biraz erkek gibi araba kullanırım. Bayan kullanıcı olmam sizleri yanıltmasın. Araba satın aldığımda 30 km deydi daha. Rampaları devri kademe kademe yükseltip çıkmaya çalışırken araba stop edecek kıvama geldi ve ben 1. vitesle çıkmak zorunda kaldım. düz yolda problem yok ama azıcık yokuşta gaza bas bas gitmiyor, devri düşüyor hemen. Zaten araçlar hakkında bu kadar şey anlatmamdan standart bir bayan olmadığımı anlamış olmanız gerekir diye düşünüyorum. Bu arada bu benim 5. arabam öncesinde honda Hyundai citroen reno kullanmış biri olarak, Toyota tercih ettiğim için kafam rahat edecek demiştim. Yanılmışım (Honda hariç) Bu Kronik ses yüzünden kronik baş ağrısı edindim Zeynep
Emrah ben hiç böyle abartı bir ses duymadım desem
Çok mu pimpirikliyim acaba Bunun benzeri başıma geldiğinde belli belirsiz sesi duymuş sanayiye gitmiştim. İlk önce bir şey yok deyip başından savdı ustam. Kafaya takınca sesi daha fazla duymaya başladım psikolojik. Dayanamadım başka bir ustaya gösterdim sağlı sollu rulmanlar gitmiş. Sattım kurtuldum ben de Ama yaptırıp sattım tabi ki
peki benim merak ettiğim şeyin distribütörün bu ses normal demesi , doğru mu? yani 80-90 bin liralık bir aracın ARGE'sinin, üretiminin buna değecek şekilde yapılması gerekmez mi?Madem bu sistemi kullanan tüm araçlarda var, neden diğer marka araçlardan bu ses çıkmıyor?Ya da madem basit bir problem 6 kez servise girmeme rağmen genel müdürlük buna neden bir çözümle gelmiyor.İlla Japonya ya yazmak gerekiyor. Ya da müşteri mağduriyeti giderilmesi için neden bu kadar çok beklendi.Araç değişimi istiyorum dedim, bizim için normal ses diğer avensislerde de var dediler, hatta Corollalarda. Vazgeçtim. Zaten ses beni deli ediyor. Bu kronik bir problem , bir üretim hatası değil mi? Başka markalar bu sesi izole edebilirken Toyota nasıl normal diyor.Mantıklı mı?Teşekkürler,Zeynep
normal olsa 1.de söylemeleri gerekirdi 6 nedir mantıklı değilfarklı servis denediniz mi?