0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Zaten neresinden tutarsan tut elinde kalır memleket salt yukarıda belirttiğin kısım değil.Geçen birisiyle sohbet ettim. Adam otobandaki hızlanma şeridinden ve yavaşlama şeridinden bîhaberdi. Adım gibi eminim otobanda bir çıkıştan çıkacaksa çıkışa 5 metre kalaya kadar sağ şeritte (bundan da pek emin değilim) gidip sonra dönüyordur. Bu arada arkadaki trafik yavaşlamış umurunda bile olmuyordur.
Eğer sisin komple kafasını içerden değiştirir isen direk yere bakıyor ve yansımıyor abi. xenonların belli kuvvette olanları.
Selam Ogün, Konuyu başlatan kişi olarak bir sorum olacak sana hoş görürsen..bir sis farı yakmak için neden bunları yapıyorsunuz? neden sis farı komple kafasını içerden değişip yere bakacak hale getiriyorsunuz? bu kadar zahmet niçin? sis farı açınca ne oluyor? ben bunu merak ediyorum kusura bakma sana kişisel asla bir şey demiyorum. tamamen meraktan soruyorum. sis yakmayınca bi eksiklik oluyor mu? yakınca yaşanan nedir. biz de yakalım iyi bir şeyse.. tekrar kusura bakma rencide edici diye değil tamamen samimiyetten soruyorum.
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=70327.msg956819#msg956819başkanım resimde paylaştığın aracın sisleri baya göz alır gibi duruyor yalnız
Yasaklara ne kadar da rağbet gösteriyoruz. Bir de kavşaklara yavaş girmesi gerektiğini bilmeyenler için kasisler yaparlar bazı şehirlerde. Ve bunu tali yola koyarlar. Ancak gel gör ki direksiyondaki zat daha önce geçmek için gaza daha fazla basıp aracı zıplatarak geçiyor o kasisten.Bu arada bazıları da kasis değil bildiğiniz duvar. O da işin başka acınası tarafı.Trafik hayattır, saygıdır. Bunu sadece söylemde değil eylemde de desteklemeliyiz.
Bilinçsiz davranışlar için gençliğin arkasına sığınmamak lazım diye düşünüyorum. Zira önemli olan empati yapabilmek. empati ile yaşın bağlantılı olduğunu düşünmüyorum. Ben de gençtim, gencim, ama otoban ya da kasaba köy olmayan uzun yol haricinde son ses dinlemedim. Bir de metal müzik dinlediğimi düşünürseniz şehiriçinde açsam kim bilir millet ne kadar rahatsız olurdu
Mutlucum ilkokuldaki alışkanlıklarını ortaokulda da yapıyormuydun? Veya ortaokulda yaptıklarını lisede de yapıyormuydun? Demek istediğimde buydu. Belki sen gençliğinde yaptıklarını Rabbim uzun ömürler versin yasin ilerlediği zaman yapmayabilirsin. Ama genelde insanlar genç ike yaptıklarını yaş ilerledikçe yaşlılığında biraz daha farklı yapıyor. İlk ehliyeti aldığım zamanlar hafif ıslak zeminde veya hafif dik yokuşlarda arabayı patinaj çektirmek çok hoşuma giderdi ama şimdi hayatta öyle bi şey yapmam.
Bu sis farının görüşü artırmasını da anlayamıyorum. Bir gün sırf bunu denemek için farlarımı kapatıp sisleri yaktım. Tabiki düz yolda ve yol boşken, çok kısa anlığına. O sisler hiç bir yeri aydınlatmıyordu ki, aracın sadece önünü 1 karış aydınlatıyor. Kısa farın yerini tutamıyor. Şimdi merak ediyorum bu sis farını görüşü artırmak için kullanan arkadaşlar da böyle bir şey denedi mi? Denediyse ne kadar mesafeyi aydınlatıyor? Eğer kısa far kadar olmasa da ona yakın bir mesafeyi aydınlatıyorsa sis farı ayarlarının bozuk olduğunu göstermez midir? Eğer sis farı ayarları bozuksa karşıdakinin gözünü almaz mı? Hadi almıyor diyelim, yağışlı havalarda da mı almıyor? Yağışlı havalarda da almıyorsa, yağmur yağarken Allah da sizin karşınıza sisleri açık araçlar geçirsin.