Gönderen Konu: Olması gereken ne, ne yapıyoruz!?  (Okunma sayısı 12426 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
Ynt: Olması gereken ne, ne yapıyoruz!?
« Yanıtla #100 : Kasım 29, 2015, 01:45:49 »
yine konu söylediğim noktalardan birine geliyor.

Biri jeep e biniyor birimiz dip basık jant takmış bir arabaya biniyor. sohbet etmediğimiz hiç tanımadığımız insanlar hakkında niye böyle düşünüyoruz.

muhakkak içlerinde beş para etmez veya çakal veya serseri insanlar var. ancak bunlar sadece bu arabalarda değil diğer arabalarda da var. illa bu tür arabalara binenler böyle insanlar mı?

olay sadece bir sis farı ile başladı ama aslında doğru düzgün hiçbir kurala uymayıp aslında her hareketimizle trafiğin ne kadar tehlikeli olduğu konusuna geldi.

ciddi anlamda kendimde dahil baştan tekrar daha zor sınavlardan geçip daha farklı bilinçlendirme çalışmaları ve kuralların dayatma şeklinde değil daha farklı tekniklerle anlatılması gerekiyor. tabikide bu olaylar ciddi sert yaptırımlar ile desteklenmeli ve kontrol faaliyetleri ciddi seviyede gelişmeli.

2002 corolla sol vvt-i

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #100 : Kasım 29, 2015, 01:45:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '04
  • 4 kere teşekkür etti
  • 56 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #101 : Kasım 29, 2015, 02:51:36 »
arkadaşlar kimse kusura bakmasın. sis farı açıp gezen adama ben küfrederim. o da sis farı yakmadan gidenlere küfredebilir. özgürüz...

beşinci dünya ülkesi hareketi resmen. acınası bir tablo üzgünüm...

ben böyle dedim diye sen çok mu medenisin sen her kurala uyuyor musun diye soracak olan birisi varsa da cevabımı vereyim peşin peşin ben medeniyet normlarına riayet edebilmek uğruna elimden geleni yapıyroum. trafikte asla tepki çekmemek adına çabalıyorum.
 avrupa'da medeni olmak kolay, türkiye gibi kaos yüklü, cehalet, bencillik, umursamazlık, duyarsızlık yüklü bir ortamda medeni olmaya çalışmak çok zor inanın ki...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #102 : Kasım 29, 2015, 05:19:01 »
konu şuan gayet seviyeli bir şekilde ilerliyordu.

Hiç kimse yapılan hareketin doğru olduğunu söylemedi. nelerin nasıl yapılması gerektiğini de zaten buradan konuşuyoruz. Ancak sizin de söylediğiniz gibi hiçkimse ben tam olarak uyuyorum diyemiyor işte. denmesi de pek mümkün değil.

Ancak bu küfür etme sorunu çokda önemli değil. ben ve benim gibileri de genelde şöyle diyor. nasılsa o öyle küfür etti diye ben öyle olmuyorum. ama çok istiyorsa yanıma gelsin küfür etsin diyoruz.

Türk insanı durduğun yerden küfür etmeyi çok sever çünkü. Ancak bunlarda çözüm değil maalesef.

birgün siz de muhakkak bir şey yaparsınız ve size de iyice bir söverler şüpheniz olmasın kulaklarınız kızarır bi. nasılsa özgürüz.

hatta birşey olmadan bile sövebiliriz nasılsa hepimiz özgürüz.

cehaletten bahseden bir kişinin de böyle bir davranış göstermesi de benim gözümde farklı bir çelişki. onun yerine ilgili birimi arayıp durumu haber verebilir. bence bu daha medeni bir davranış olur. hani cehaletten bahsettik diye dedim.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #103 : Kasım 29, 2015, 06:58:03 »
arkadaşlar kimse kusura bakmasın. sis farı açıp gezen adama ben küfrederim. o da sis farı yakmadan gidenlere küfredebilir. özgürüz...

ben böyle dedim diye sen çok mu medenisin sen her kurala uyuyor musun diye soracak olan birisi varsa da cevabımı vereyim peşin peşin ben medeniyet normlarına riayet edebilmek uğruna elimden geleni yapıyroum. trafikte asla tepki çekmemek adına çabalıyorum.
 avrupa'da medeni olmak kolay, türkiye gibi kaos yüklü, cehalet, bencillik, umursamazlık, duyarsızlık yüklü bir ortamda medeni olmaya çalışmak çok zor inanın ki...
Küfür etmek ne zaman dan beri özgürlük oldu halil bey. Çok yanlış bi kelime kullandınız lütfen düzeltin. Hepiniz oldunuz trafik polisi kanun uygulayıcı. Hepimiz yoldayken araç kullanirken hata yapabiliriz azıcık insaf sabır ve anlayış lütfen.
 Eğerki bi yanlışlık kanunsuzluk kuralsizlik varsa şikayet edersin veya usulünce adabınca uyarirsin olur biter kufur etmek nedir ya. Tahminimce insanların arkasından küfür ediyorsunuzdur yoksa yüzüne karşı soyleseydiniz türkiyede bu mantaliteyle fazla yaşamazdınız. gazetelerin 3. Sayfalarına haber olurdunuz sis farı yüzünden işlenen cinayet diye.   Birde medeniyet normlarina uyabilmek icin elimden geleni yapiyorum diyorsunuz. Kufur ederek mi medeni olmaya calisiyorsunuz. Çok yanlış bi kelime kullandınız.
 Seviye gittikçe düştü yönetim bu mesajı görmüyor mu !
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #104 : Kasım 29, 2015, 10:19:11 »
küfür etmek ne kadar yanlışsa, yanlış yaptığınız hâlde "gelsin yüzüme etsin de göreyim" de o kadar yanlıştır. insan hata yapabilir, farkında olmadan yapılabilecek şeyler vardır. sis farı açmak bunlardan biri değildir. hadi yanlışlıkla çevirdiniz diyelim butonu, göstergede koca ibaresi var. bunları fark edemeyecek durumda iseniz zaten trafiğe çıkmayın.

sis farı yakıyor diye polise şikâyet edilip sonuç alınacak bir ülke olsaydık zaten o farları yakanlarla ilgili başlıklar açılmazdı. "her kural uygulandı da sıra bize mi geldi ?" demek de trajediden ibarettir. yanlışı yanlışla örtemezsiniz. sonu gelmez. değişim, bireyin kendisinden başlayacak. herkes yanlış yapsa bile siz, toplumda sorumluluk sahibi bir birey olarak örnek teşkil etmeye başladığınız an kişisel görevinizi yerine getirmiş olursunuz. herkesin kendi kapısının önünü süpürmesi gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #105 : Kasım 29, 2015, 16:05:13 »
... Yokus cikana karsidan gelenin yol verdigini hic goren oldu mu? Halbuki bu kuralin da bir mantigi var. Insanlar bunu bilmiyor mu, bilmek mi istemiyor...
Bana hiç mantıklı gelmemişti ancak ehliyet kursunda "yokuş çıkan inene yol verir" diye öğrettiler. Nedenini hâlâ öğrenemedim ama niyeyse böyle. Şahsen rampa inerken özellikle de kamyon, kamyonet gibi yük taşıyan bir araç da aynı rampayı çıkmaya çalışıyorsa, mümkün olduğunca yol veririm.

Bir de döner kavşaklarda geçiş hakkı her zaman döner kavşağı dönen araçtadır. Durdurun 100 tane sürücü ya bunu hiç bilmiyordur ya da bilse bile uygulamak işine gelmiyordur.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #106 : Kasım 29, 2015, 16:11:20 »
 Konuyu kişiselleştirmeyelim arkadaşlar. Herkes fikrini, bilgisini, arzusunu paylaşacak ki çözüm için gerçekçi, uygulanabilir öneriler çıksın.
 Başka bir sorunu herhalde herkes gözlemliyordur, yol kenarlarındaki çöplerin farkında mısınız? İnsanların bir kısmı, hiç çekinmeden araçlarından çöpleri dışarı atabiliyorlar. Üstelik kültürel olarak temizlik ile ilgili onca söylem vs olduğu halde. İşin kural tarafı bir yana, o çöpün atılması atana da, atmayana da, insanoğlunun soyunun devamına da zarar veriyor. Ayrıca bunun zevk ile, kişisel beğeni ile vs alakası yok, bildiğiniz kötülük bu.

Bana hiç mantıklı gelmemişti ancak ehliyet kursunda "yokuş çıkan inene yol verir" diye öğrettiler. Nedenini hâlâ öğrenemedim ama niyeyse böyle. Şahsen rampa inerken özellikle de kamyon, kamyonet gibi yük taşıyan bir araç da aynı rampayı çıkmaya çalışıyorsa, mümkün olduğunca yol veririm.

Bir de döner kavşaklarda geçiş hakkı her zaman döner kavşağı dönen araçtadır. Durdurun 100 tane sürücü ya bunu hiç bilmiyordur ya da bilse bile uygulamak işine gelmiyordur.
Araç sınıfları aynı ise yokuşu çıkana, inenin yol vermesi gerekir. Yani yokuşu çıkmakta olan aracı durdurmamak esastır. Kursun verdiği bilgiden emin misiniz Uğur bey?
 Döner kavşak durumuna kesinlikle katılıyorum. Maalesef gerçek ile fiiliyat tam tersi işliyor bu konuda ve bununla ilgili hiç bir gelişme olmuyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kilometre: 22460
  • Model Yılı: '14
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #107 : Kasım 29, 2015, 16:26:45 »

Sis farı konusunda hak veriyorum size. Şahsen özellikle gece arkamda ki araba sisleri açmış geliyorsa bende arka sisleri bir iki kere açıp söndürürüm. Yakmasın arkadaş, adı üzerinde sis far..! SİS FARI ARAKDAŞ SİS FARI..! Sisli havalarda yakılır. Adam 30 derece yaz sıcağında kısa farlar ile birlikte açıyor sisleri de çıkıyor yola. Görgüsüzlük bu başka bir şey değil. Ha, eğer karşıdan gelen araba da sisleri açık ise ona da bir iki kere selektör yapıp tepkimi veriyorum.

İyi ya, belimde tabancam var, havaya ateş ederek gideyim. One benziyor bu durum.

Onun dışında kurallara uymaya çalışırım. Ancak hız sınırlarına pek uymam. Kırmızı da geçmem. Ama bazı an olur kırmızı yandığı an duramayıp geçmişimdir. Tek yön yola ters'den girmem ve girene sinir olurum. Her sabah kız kardeşimi bırakırken ters yöne girenler ile karşılaşıyorum ara sıra. Sinir oluyorum ve selektör ile uyarıyorum. Anlamıyorum ben bu ters yöne girme sevdasını. Arka sokakdan yolu uzatmamak için giriyorlar ters yöne.
Önü boşken inatla gitmeyip arkadan gelen arabaya yol vermeyene sinir oluyorum. Bırak geç yol ver ne olur yani, boyun mu kısalır? Aslında o kadar çok şey var ki buralara sığmaz.
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #108 : Kasım 29, 2015, 16:27:00 »
döner kavşak ülkemizde fazla yok ki keşke olsa. döner kavşak ile sıradan "dört yol ağzı" dediğimiz kavşak karşılaştırılmasının videosunu forumda paylaşmıştık. bir de bilinmeyen başka bir husus da ülkemizde yaygın olan kesişim kavşaklarındaki geçiş üstünlükleridir. düz giden araca çoğu dönüş yapan araç yol verir ancak iki araç da birbirinin yolu kesişecek şekilde dönüş yapacaksa geçiş üstünlüğünün sağdaki araca ait olduğunu az kişi bilir. sürücü kurslarında da pek öğretmezler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Model Yılı: '12
  • 22 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #109 : Kasım 29, 2015, 16:40:26 »
Ben şu beyaz ışık kullanan arkadaşlara baya kızıyorum. zenon mudur nedir. Kardeşim istediği kalitede olsun bu en lüks araçtan en kötüsüne, mercekliden merceksizine hepsi gece acayip göz alıyor. rahatsız ediyor. ben olsam direkt uyarısız trafikten men ederim. kendi zevki için karşıda ki insanının hayatı ile oynuyorlar. çoğu kişi yok kaliteli olursa rahatsız etmiyor diyor ama bu mercedes den bmw ye , bentley den bilmem neye kadar hepsi renginden dolayı rahatsız ediyor. gerçekten çok rahatsız oluyorum ve kızıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Rav 4
  • Model Yılı: '04
  • 4 kere teşekkür etti
  • 56 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #110 : Kasım 29, 2015, 17:45:43 »
selam.

önceki iletilerimden birinde değindiğim gibi herkes dilediğini yapmakta özgürdür ta ki karşısındakilere fiziksel olarak müdahele edeceği raddeye dek.

sis farı da, abartılı egzoz da, aşırı müzik sistemi de üçüncü kişilerin fiziksel duyularını olumsuz yönde etkileyip yaşam kalitesini düşürüyorsa; sizin bunu yapmaya hiç ama hiçbir hakkınız yoktur.... bu durumda haklı haksız aranmaz. yasal/illegal aranmaz... kamuya açık alandaysanız kamu normlarına göre hareket etmeniz elzemdir. yazılı olsun olmasın... bunu burada tartışıyor olmamız dahi çok içler acısı. "bana ne kardeşim ben istediğim gürültüyü çıkarırım, istediğim gibi karşımdakilere sis farı yakarım, onların ne hissedeceği umurumda değil" diyorsanız da,  ikaz edilmeyi ve toplum içinde nasıl yaşanır dersine davet edilmeyi hak ediyorsunuz..

ben kimseye "arabanı niye pıstırıyorsun, neden film cam takıyorsun, neden chip yaptın, neden ince yanak lastik taktırdın" diye küfretmiyorum. edemem de... fakat karşımdakinin davranışları benim yaşam alanıma  tecavüz ediyorsa küfretmek de, kendi kendime söylenmek de, sinirlenip bağırmak da benim doğal içgüdümdür... ve küfürümü bağırmamı çağırmamı bile kendi içimde yaparım yine karşımdakine müdahele etmeden.. olması gereken budur... siz bunu delikanlılıktan uzak olarak ele alırsınız "sıkıyosa gel yüzüme küfret" dersiniz.. ben ise başkasının huzurunu kaçırmadan arabamın içinde sana küfrederim. bu kadar normal...  yani sen başkalarının huzurunu kaçırabilirsin, ama ben kaçırmam... kaçıramam demiyorum bak. kaçırmam... zaten iki taraf ta huzur kaçırsa dediğiniz gibi üçüncü sayfalara çıkarız. :)

hayatım boyu üç kez sis farı uyarısı yaptım trafikteki kişilere. birinde taksicinin yanına gelip "güzel abim gözümü alıyor bence söndür" dedim . pardon abim hemen kapıyorum dedi ve kapadı. eminim yan sokakta yine açmıştır..

birinde aynı şeyi yandaki arabaya söyledim  "bsg" dedi  anlamışsınızdır.  dinlemedi bile 40 yaşında adam. 
birinde de "kardeş arka sis lambanı kapat bak arkandakini çok rahatsız ediyor" dedim diye ışıklarda el freni çekip "gel şimdi söyle" diye bana atarlandı 20 yaşında velet.  ha ben de onu dinledim ve duymak istediği tarzda anlattım. ama ben size daha ne diyeyim. ekseri böyle insanlar işte sisle açık gezenler. o günden beri de kimseyi artık uyarmıyorum. sadece küfrediyorum.

ben nasıl ki sizin evinizin önünden silah sıkarak geçmiyorum, son ses ucube müzikleri dinleyerek sizi uyandırmıyorum, nasıl ki egzoz patlatarak sizi taciz etmiyorum, nasıl ki gözünüze gözünüze laser pointer tutmuyorum, nasıl kapalı ortamda anormal kokular yayıp sizi kötü hissettirmiyorum. siz de bana yapmamalısınız ..  ben bunları size yaparsam siz de bana küfredebilme hakkına sahipsiniz diyorum... kaldı ki bunları yapan adam küfretmekle kalmıyor genelde biliyorsunuz.. daima şiddete meyleder...

makas atarak kullanan adamlar mesela ne küfürler ne el kol hareketleri yiyorlar gün boyu. ama artık duyarsızlaşmışlar. koymuyor onlara... ha  aynı şeyi onlara yapsanız ama tekme tokat dalma raddesine gelirler.. böyle bir dünya işte..

gece karanlık yolda karşıdan farlarını açmayı unutmuş olarak gelsem ve sizin son anda fark edip kaza atlatmanıza sebep olsam nasıl kızarsınız değil mi? sizin görsel duyularınızla oynamış olurum bir yerde... tam tersi de farklı değil.. ben görebiliyorken sizin sis farınız yüzünden göremez  hale geliyorum. gözlerim kamaşıyor. kim bilir hasta olsam krize bile girerim.

bunun nesi bu kadar abes karşılandı bunu da anlamıyorum..

anormali yapan, normal davaranan karşısında söz hakkına sahip bile değildir bence...   sert bir görüş değil bu. toplum normları bunu gerektirir... 30 senedir ben böyle yaşadım.  tek bir aykırı kişiyi bile olması gereken normlara meylettirebilirsem de ne mutlu bana..

hem aykırı davranıp hem de "neden bana yükleniyorsunuz" diye sormayın. "aykırıyım arkadaşım var mı itirazınız, küfreden küfretsin, şikayet eden şikayet etsin. ben insanların huzurunu kaçırmayı seviyorum diyin."..  kimse zaten üstüne bir şey ekleme ihtiyacı duymaz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #111 : Kasım 29, 2015, 17:46:57 »
Sis farı güzel görünüyor diyerek sarı renkte olanlardan kendi aracıma taktım 1 kez deneme amaçlı yaktım. Şu an kullanmıyorum. Geçen memlekette arka sisleri yakmış aracın arkasına düştüm bu araç ne diyerek kendi kendime söylendim. Işıkta yetiştim baktım Rus plakalı Volga araç. Tek sis olanlar o kadar sıkıntı değilde çift olanlar çok göz alıyor. Bizim orda yakıp gezen çok özellikle Accent ve Connect kullananlar. Bide  farı içerden ayarlayarak seyredenler. Yağmurlu havalarda özellikle dar yollarda görüş kaybettiriyor. Işık ihlali yaptım bi kaç kez duramayacağım için oda. Geçen yavaşladım dönecektim arkadaş bura değil dedi.  Arkadan gelen otobüs selektör yaptı bende aynadan bakarken sol şeride geçtim suç bende . Kamyon olayından bende muzdaribim vatandaşın umurunda değil nasılsa yüksek bana bişey olmaz mantığıyla spor araç gibi kullanmaya kalkıyor.Ben asabi biriyim sakin görünsemde kafam gel git yolda giderken ayağım takılsa ona bile sinirlenirim. Sinirli olduğum zamanlarda bi köşeye çekilirim kimseyle konuşmam çünkü ahlaksız olduğum için birinin kalaini kırarım. Elimde ekmek ve kutsal bişey olmadığı sürelerce defalarca fırlatırım. Fakat trafikte kızsamda hiç bir zaman agresif hareket yapmam birinin önüne kırma kapışma v.s.Ama en kızdığım ekip otosu gibi yavaş ilerleyerek sol şeridi ve  ortayı  işgal edenler ve  tam geçecekken  hızlananlar. Vatandaş şehrin yabancısıdı tabela takip ediyordur amenna fakat bilerek yapanlar   >:( Evdekilerle Konya Beyşehir'e abimin oraya gidiyorduk. Şehir içinde kırmızı ışık yandı durdum akabinde tramvay geldi. Babam niye durdun?  ışık yandı ee onlar geçiyor ora kavşak köy yerinde harmana girmiyoruz dedim. Ünlü bi kadın yazar gece yolun tenha olmasından dolayı ışıkta geçtim. Az ilerde trafik ablacığım o geçtiğin sokak lambası değildi diyerek çevirdi diyordu. Yazacak çok şey var . Cehaletle savaş lazımda,savaş zaten cehaletten çıkıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #112 : Kasım 29, 2015, 19:08:44 »
aramızda halen konuyu anlamayan kişiler var.

Yurtdışında modifiyeli arabalarda kanunen bir yasaklama yoktur. sadece belli başlı sınırlandırmalar mevcuttur. egsozundan sis farına cam filmine basıklığına dış görünümde değişikliklerine vs vs. bizim gibi tüvde sök tak bile yapmıyorlar. öyle girip öyle çıkıyorlar. çünkü belli serbestlikler var. onlarda da egsoz var onlarda da sis farı var onlarda ekstra özellik var ve insanlar bu durumu böyle kabulleniyor. bana dokunmayan yılan bin yaşasın denmiyor. eğer bizde de bazı sınılamalar bazı serbestlikler getirilir ve bilinçlendirme sıkı takip çeşitli yaptırımlar olursa zaten bu tip sorunlar yaşanmayacaktır.

kendi adıma konuşuyorum ben istemedikçe zaten hiç kimse benim huzurumu kaçıramaz. muhattap olmam çünkü. ama tutturmuşuz bir sis farı. buyrun kendi yöntemlerinizle çözün nasıl çözeceksiniz bakalım. bakalım kaç kişi sizi dinleyecek.

Biz de sorunun çözümü için ugraşıyoruz ancak kimseyi küçümsemiyor kimseyi hor görmüyoruz. hor görüldüğümüz yerde de çok güzel cevabını veririz ama. bundan da kimsenin şüphesi olmasın. içimizde eğitim seviyesi yüksek kültürlü yüksek yerlerde çalışanlar var. onlarıda diğerleri gibi düşünüp kimseye küçük gördürmeyiz.

Trafikte her anımız bir tehlike her anımız bir risk olmuşken şurda çözüm odaklı birşeyler konuşuyorken KİMSENİN HADDİ DEĞİLDİR ben küfür ederim şurda konuşmamız bile durumun ne kadar vahim olduğunu gösterir demek.

Hangimiz gerçekten çözüm odaklı konuşuyor onuda görmüş oluyoruz zaten.Gün gelicek bu modifiyeli arabalar serbest olacak bu ülkede bakalım o zaman insanlar ne diyecek. Çünkü ek vergiye bağlayacaklar ek paralar talep edecekler. bizlerde vericez ve serbest dolaşacaz. bakalım o zaman trafikte kim neyden şikayet edecek.

insanlar yol verme olayı yüzünden birbirine giriyor trafikte şişe kırıyor kafalarında hepsi de alkollü biz burda daha doğru düzgün konu konuşamıyoruz. ama sorun ne sis farı.

bence çok daha farklı sorunlarımız var millet olarak.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #113 : Kasım 29, 2015, 20:06:59 »
elime balyoz alıp çakma zenon taktırıp (hep kısalara hem sislere) gündüzleri ve geceleri yakanlara dalasım geliyor. önümüzü göremiyoruz. asıl sıkıntı da polisin önünden bile geçebiliyorlar...
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #114 : Kasım 29, 2015, 20:23:14 »
ooo parayı basarım, herkesi istediğim gibi kör ederim. güzel.

çözüm basit, trafik kuralları sıkı denetimlerle uygulanacak. sis farı mı yakıyor gereksiz yere, denk geldi mi yapıştıracak polis cezayı. hatta mobeseden bile yazacaklar. mobil eds araçları da yazacak. gören ihbar edecek. aynı durumdan 4-5 kere ceza mı yedi ? hemen ehliyeti geri alınacak. öyle parayla da kurtaramayacak. sonra bisikletine bir sürü far, neon takıp yine devam eder.

ülkenin birçok sorunu olabilir, önem sırasına göre tartışmıyoruz. burada birçok kişi sis farından rahatsızlığını baskı ile dile getirmiyor. kendi tecrübeleri ile yazıyorlar ve bu kadar kişi aynı konudan bahsediyorsa orada durup konuyu değiştirmeye çalışmak yerine bir düşünmek gerek. ehliyeti eğitim seviyesine ya da iş hayatındaki konuma göre vermiyorlar. trafikte aynı sınıf ehliyete sahip bütün sürücüler eşit haklara sahiptir.

bence change.org üzerinden kampanya başlatalım. belki eminyetin dikkatini çekeriz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • Kilometre: 136500
  • Model Yılı: '17
  • 277 kere teşekkür etti
  • 277 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #115 : Kasım 29, 2015, 20:42:52 »
1- Çakma xenon takanlar yüzünden önümüzü göremiyoruz,muayeneden ve polisten nasıl geçiyorlar anlamıyorum,çekiçle gireceksin farlara  >:( >:(

2-Yaya geçitlerinden dahi bir yaya karşıya geçse,durmuyor arabalar,bu nasıl vicdan kardeşim..Adamın,kadının kucağında çocuğu var veya elinden tutmuş karşıdan karşıya geçecek,akrobasi yapmak zorunda kalıyorlar,forumdan da  başına gelen mutlaka vardır,benim de geliyor çünkü..
I'll make you an offer you can't refuse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #116 : Kasım 29, 2015, 22:12:06 »
çok farklı şeyler bahsediyoruz yaa..
ben bir gün farklı kanunlarla bu durum yasallaşacak ekstra vergiler çıkacak ve yaptıranlar böyle yaptıracak diyorum. siz paramı bastırırım kör ederim diyorsunuz. Benim el emeği ile yaptığım aracıma yapabilecek olan varsa buyursun yapsın.

Nasıl çözerseniz çözün.

plakam açıktır balyozla kırabilecek olan varsa gelsin kırsın. siz çözümleri böyle aradıkça bizde de verecek cevap çok.  Benim el emeği ile yaptığım aracıma yapabilecek olan varsa buyursun yapsın.

Hakan Öztürk  abi özür dilerim senden ve konuyu saygı çerçevesinde sorunu çözmeye yönelik alternatifler arayanlardan. diğerlerini de her zaman beklerim.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 259 kere teşekkür etti
« Yanıtla #117 : Kasım 29, 2015, 22:18:10 »
küfür etmek ne kadar yanlışsa, yanlış yaptığınız hâlde "gelsin yüzüme etsin de göreyim" de o kadar yanlıştır. insan hata yapabilir, farkında olmadan yapılabilecek şeyler vardır. sis farı açmak bunlardan biri değildir. hadi yanlışlıkla çevirdiniz diyelim butonu, göstergede koca ibaresi var. bunları fark edemeyecek durumda iseniz zaten trafiğe çıkmayın.

sis farı yakıyor diye polise şikâyet edilip sonuç alınacak bir ülke olsaydık zaten o farları yakanlarla ilgili başlıklar açılmazdı. "her kural uygulandı da sıra bize mi geldi ?" demek de trajediden ibarettir. yanlışı yanlışla örtemezsiniz. sonu gelmez. değişim, bireyin kendisinden başlayacak. herkes yanlış yapsa bile siz, toplumda sorumluluk sahibi bir birey olarak örnek teşkil etmeye başladığınız an kişisel görevinizi yerine getirmiş olursunuz. herkesin kendi kapısının önünü süpürmesi gibi.
hakan bey yanlıs anlasılma olmasın. ben savunmuyorum  gıtsınde yuregı varsa yuzune soylesın demıyorum. kufur etmek ne olursa olsun haklı veya haksız baslı basına yanlıs. ama bazı arkadaslar olmus burda alı kıran bas kesen sıze hayırdır. yok neymıs kufur edermıs bır kısının hakkında kufur eden kımseye toplkumca ne denır herkes bılıyor benım demek ıstedıgım buydu. bır yandan medenıyet naraları atıp dıger yandan vatandasa saydırmak ne ınsanlıga sıgar nede adamlıga. haa varsa bı sıkıntı adabınca usulunce soyle veya adama gucun yetmıyorsa hatta ve hatta tıpan yemıyorsa tepkı gostermeye kufur etmek yerıne gıt sıkayet et.
buyrun buda lınkı http://www.egm.gov.tr/sayfalar/ihbar.aspx   en basıtınden yanlıs park eden gordunuz mu bıle resmını cekın gonderın anında cezayı yapıstırıyorlar. ama vatandasın arkasındasn sovmek nedır ya demek ıstedıgım bu umarım anlamıssınızdır. yoksa herhalde gıdıp karakolu arasanız gorevlı memur  dedıgınız gıbı  belkı sızı dıkkate almayabılır. ama verdıgım adrese sıkayette bulunun dıkkate alınıyor.
cok dogreu soyluyorsunuz once bıreyt kendınden baslayacak bı yanlıs gordugu zaman kufur etmek yerıne kendıne cekı duzen versın sonra aklı selım bı sekılde sıkaqyetını dıle getırsın..
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #118 : Kasım 29, 2015, 22:22:15 »
hakan bey yanlıs anlasılma olmasın. ben savunmuyorum  gıtsınde yuregı varsa yuzune soylesın demıyorum. kufur etmek ne olursa olsun haklı veya haksız baslı basına yanlıs. ama bazı arkadaslar olmus burda alı kıran bas kesen sıze hayırdır. yok neymıs kufur edermıs bır kısının hakkında kufur eden kımseye toplkumca ne denır herkes bılıyor benım demek ıstedıgım buydu. bır yandan medenıyet naraları atıp dıger yandan vatandasa saydırmak ne ınsanlıga sıgar nede adamlıga. haa varsa bı sıkıntı adabınca usulunce soyle veya adama gucun yetmıyorsa hatta ve hatta tıpan yemıyorsa tepkı gostermeye kufur etmek yerıne gıt sıkayet et.
buyrun buda lınkı http://www.egm.gov.tr/sayfalar/ihbar.aspx   en basıtınden yanlıs park eden gordunuz mu bıle resmını cekın gonderın anında cezayı yapıstırıyorlar. ama vatandasın arkasındasn sovmek nedır ya demek ıstedıgım bu umarım anlamıssınızdır. yoksa herhalde gıdıp karakolu arasanız gorevlı memur  dedıgınız gıbı  belkı sızı dıkkate almayabılır. ama verdıgım adrese sıkayette bulunun dıkkate alınıyor.
cok dogreu soyluyorsunuz once bıreyt kendınden baslayacak bı yanlıs gordugu zaman kufur etmek yerıne kendıne cekı duzen versın sonra aklı selım bı sekılde sıkaqyetını dıle getırsın..

Eyüp abi senden de özür dilerim. aslında hep yanlış olduğunu ama farklı çözümler üretilebileceğini söyledik ama bu tarz kişilere benm başka verecek cevabım yok. yazıların için ılımlı yaklaşımın için teşekkür ederim. ama böyle konuşanlara ben daha da bir şey yazmayacam. inşallah bir gün trafikte balyozla kırarlar inşallahta benim arabam olur bu. başka da bir şey yazmayacam
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 259 kere teşekkür etti
« Yanıtla #119 : Kasım 29, 2015, 22:23:20 »
Sis farı konusunda hak veriyorum size. Şahsen özellikle gece arkamda ki araba sisleri açmış geliyorsa bende arka sisleri bir iki kere açıp söndürürüm. Yakmasın arkadaş, adı üzerinde sis far..! SİS FARI ARAKDAŞ SİS FARI..! Sisli havalarda yakılır. Adam 30 derece yaz sıcağında kısa farlar ile birlikte açıyor sisleri de çıkıyor yola. Görgüsüzlük bu başka bir şey değil. Ha, eğer karşıdan gelen araba da sisleri açık ise ona da bir iki kere selektör yapıp tepkimi veriyorum.

İyi ya, belimde tabancam var, havaya ateş ederek gideyim. One benziyor bu durum.

Onun dışında kurallara uymaya çalışırım. Ancak hız sınırlarına pek uymam. Kırmızı da geçmem. Ama bazı an olur kırmızı yandığı an duramayıp geçmişimdir. Tek yön yola ters'den girmem ve girene sinir olurum. Her sabah kız kardeşimi bırakırken ters yöne girenler ile karşılaşıyorum ara sıra. Sinir oluyorum ve selektör ile uyarıyorum. Anlamıyorum ben bu ters yöne girme sevdasını. Arka sokakdan yolu uzatmamak için giriyorlar ters yöne.
Önü boşken inatla gitmeyip arkadan gelen arabaya yol vermeyene sinir oluyorum. Bırak geç yol ver ne olur yani, boyun mu kısalır? Aslında o kadar çok şey var ki buralara sığmaz.
burak abı ıstanbul gıbı bı yerde senede kac kere sıs ıle karsılasacaksın da sıs farı taktırdın demezler mı adama. azıcık elınızı vıcdanınıza koyun oyle yorum yapın adam orda dırek kufur edıyorum dıyor sızde buna onay verıyorum dıyorsunuz yazık ya valla yazık bu mu ınsanlık bu mu adamlık?
kendınız bıle ıtıraf edıyorsunuz kurallara genelde uyarım ne demek bu yerı geldımı uymuyorsunuz. hatta hız sınırlarını astıgınızı soyluyorsunuz o sırada dıger suruculerı tehlıkeye atmıyormusunuz? kırmızıda gectıgınızı soyluyorsunuz bundan daha buyuk kabahat varmı? takılmıssınız bı sıs farına.  sen hız yaparsın kırmızıda gecersın otekı adam sıslerını yakar dıger zırt bırt korna yapar herkes farklı bı maganda olmus ama kımse kımseyı begenmıyor.
ustune ustluk kufur edıyorum dıyen kısıye onaylıyorum dıye yorum yapıyorsunuz. k.bakmayında sızde kurallara uymadıgınız zaman mesela hız yaptıgınızda veya kırmızıda gectıgınızde karsı tarafın ettıgı kufurlerı kabul etmıs sayılırsınız benım gozumde..

Mesaj Birleştirildi: Kasım 29, 2015, 22:33:41
ogun kardesım herkes hata yapabılır trafıkte ıster ıstemez fakında olursun veya olmazsın.  adam arabayı almıs 1 sene olmus daha yaptıgı km 10 bın. bunun coguda yazın tatıl ıcın uzun yolda gecmıs sımdı gelmıs burda sumayer olmus. alı kıran bas kesen olmus  kımısı ıse trafık polısı olmus ıskembeden atıyorlar.
onun bunun arkasından sovuyorlar sonrada mıllete adamlık dersı vermeye calısmalar falan once bı aynada kendıne bak. lafa bakarmısın nasılda 360 dondu neymıus ıcınden kufur edıyormus kımseyı rahatsız etmeden sen bı kere ınsan olsan once kendı vıcdanın rahatsız olur ona buna bos yere sovmekten. bır dıgerı adamın altında 4 yuzbınlık araba var dıye tıpıne bakıp ılerı gerı konusur mıllet olarak ne olmusuz boyle ya. sonrada medenıyet naraları atıyorlar. valla ya harbıden uyuz oldum bende artık bu konuya bı sey yazmayacam. 
gercekten toplum olarak kokusmus bır toplum oldugumuzu sımdı daha ıyı anladım

bende sıs farı yakanlara karsıyım ozellıkle de arka sıslerını yakanlara ayar oluyorum amac nedır maksat nedır anlamıs degılım. ama sımdı gıdıp adama kufur mu edeyım durdurup balyozla bezbol sopasıyla mı dalayım bos ıs bunlar bı sellektor yapıyorum ınsan olsa anlayıp kapatıyor degılse zaten ugrasmaya degmez. veya mılletın anasına bacısına sovmeye degmez dandık bı sıs farı ıcın. ya sagından yada solundan gecıp gıdıyorum. yok neymıs sıs farıymıs sus farı degılmıs zart zurt ee sus farı degılse olmayan arabana ne dıye taktırdın mubarek. neyse yaa yazdıkca sınır kat sayım arttı bos bos muhabbet bunlar.
herkes ıstedıgnı ıstedıgı sekılde yapar kardesım ozgur medenı bır ulkede yasıyoruz. amırı var polısı var gerısı de bos ıs.
Kars Atasozu