0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkadaşlar kimse kusura bakmasın. sis farı açıp gezen adama ben küfrederim. o da sis farı yakmadan gidenlere küfredebilir. özgürüz...beşinci dünya ülkesi hareketi resmen. acınası bir tablo üzgünüm...ben böyle dedim diye sen çok mu medenisin sen her kurala uyuyor musun diye soracak olan birisi varsa da cevabımı vereyim peşin peşin ben medeniyet normlarına riayet edebilmek uğruna elimden geleni yapıyroum. trafikte asla tepki çekmemek adına çabalıyorum. avrupa'da medeni olmak kolay, türkiye gibi kaos yüklü, cehalet, bencillik, umursamazlık, duyarsızlık yüklü bir ortamda medeni olmaya çalışmak çok zor inanın ki...
... Yokus cikana karsidan gelenin yol verdigini hic goren oldu mu? Halbuki bu kuralin da bir mantigi var. Insanlar bunu bilmiyor mu, bilmek mi istemiyor...
Bana hiç mantıklı gelmemişti ancak ehliyet kursunda "yokuş çıkan inene yol verir" diye öğrettiler. Nedenini hâlâ öğrenemedim ama niyeyse böyle. Şahsen rampa inerken özellikle de kamyon, kamyonet gibi yük taşıyan bir araç da aynı rampayı çıkmaya çalışıyorsa, mümkün olduğunca yol veririm.Bir de döner kavşaklarda geçiş hakkı her zaman döner kavşağı dönen araçtadır. Durdurun 100 tane sürücü ya bunu hiç bilmiyordur ya da bilse bile uygulamak işine gelmiyordur.
küfür etmek ne kadar yanlışsa, yanlış yaptığınız hâlde "gelsin yüzüme etsin de göreyim" de o kadar yanlıştır. insan hata yapabilir, farkında olmadan yapılabilecek şeyler vardır. sis farı açmak bunlardan biri değildir. hadi yanlışlıkla çevirdiniz diyelim butonu, göstergede koca ibaresi var. bunları fark edemeyecek durumda iseniz zaten trafiğe çıkmayın. sis farı yakıyor diye polise şikâyet edilip sonuç alınacak bir ülke olsaydık zaten o farları yakanlarla ilgili başlıklar açılmazdı. "her kural uygulandı da sıra bize mi geldi ?" demek de trajediden ibarettir. yanlışı yanlışla örtemezsiniz. sonu gelmez. değişim, bireyin kendisinden başlayacak. herkes yanlış yapsa bile siz, toplumda sorumluluk sahibi bir birey olarak örnek teşkil etmeye başladığınız an kişisel görevinizi yerine getirmiş olursunuz. herkesin kendi kapısının önünü süpürmesi gibi.
hakan bey yanlıs anlasılma olmasın. ben savunmuyorum gıtsınde yuregı varsa yuzune soylesın demıyorum. kufur etmek ne olursa olsun haklı veya haksız baslı basına yanlıs. ama bazı arkadaslar olmus burda alı kıran bas kesen sıze hayırdır. yok neymıs kufur edermıs bır kısının hakkında kufur eden kımseye toplkumca ne denır herkes bılıyor benım demek ıstedıgım buydu. bır yandan medenıyet naraları atıp dıger yandan vatandasa saydırmak ne ınsanlıga sıgar nede adamlıga. haa varsa bı sıkıntı adabınca usulunce soyle veya adama gucun yetmıyorsa hatta ve hatta tıpan yemıyorsa tepkı gostermeye kufur etmek yerıne gıt sıkayet et. buyrun buda lınkı http://www.egm.gov.tr/sayfalar/ihbar.aspx en basıtınden yanlıs park eden gordunuz mu bıle resmını cekın gonderın anında cezayı yapıstırıyorlar. ama vatandasın arkasındasn sovmek nedır ya demek ıstedıgım bu umarım anlamıssınızdır. yoksa herhalde gıdıp karakolu arasanız gorevlı memur dedıgınız gıbı belkı sızı dıkkate almayabılır. ama verdıgım adrese sıkayette bulunun dıkkate alınıyor. cok dogreu soyluyorsunuz once bıreyt kendınden baslayacak bı yanlıs gordugu zaman kufur etmek yerıne kendıne cekı duzen versın sonra aklı selım bı sekılde sıkaqyetını dıle getırsın..
Sis farı konusunda hak veriyorum size. Şahsen özellikle gece arkamda ki araba sisleri açmış geliyorsa bende arka sisleri bir iki kere açıp söndürürüm. Yakmasın arkadaş, adı üzerinde sis far..! SİS FARI ARAKDAŞ SİS FARI..! Sisli havalarda yakılır. Adam 30 derece yaz sıcağında kısa farlar ile birlikte açıyor sisleri de çıkıyor yola. Görgüsüzlük bu başka bir şey değil. Ha, eğer karşıdan gelen araba da sisleri açık ise ona da bir iki kere selektör yapıp tepkimi veriyorum. İyi ya, belimde tabancam var, havaya ateş ederek gideyim. One benziyor bu durum. Onun dışında kurallara uymaya çalışırım. Ancak hız sınırlarına pek uymam. Kırmızı da geçmem. Ama bazı an olur kırmızı yandığı an duramayıp geçmişimdir. Tek yön yola ters'den girmem ve girene sinir olurum. Her sabah kız kardeşimi bırakırken ters yöne girenler ile karşılaşıyorum ara sıra. Sinir oluyorum ve selektör ile uyarıyorum. Anlamıyorum ben bu ters yöne girme sevdasını. Arka sokakdan yolu uzatmamak için giriyorlar ters yöne. Önü boşken inatla gitmeyip arkadan gelen arabaya yol vermeyene sinir oluyorum. Bırak geç yol ver ne olur yani, boyun mu kısalır? Aslında o kadar çok şey var ki buralara sığmaz.