Gönderen Konu: Olması gereken ne, ne yapıyoruz!?  (Okunma sayısı 12426 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Fanatik Toyotacı
  • ****
  • power of honda
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
Ynt: Olması gereken ne, ne yapıyoruz!?
« Yanıtla #80 : Kasım 26, 2015, 20:53:00 »
Normal bir havada standartlara uygun bir sis farı en fazla 2 metre önü ve yanları aydınlatınır.Normal havada da 90 100 le giderken 2 metre önünüzdekini görsenizde bir şey yapamazsınız.
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Toyota Club Türkiye

Ynt: Olması gereken ne, ne yapıyoruz!?
« Yanıtla #80 : Kasım 26, 2015, 20:53:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
Ynt: Olması gereken ne, ne yapıyoruz!?
« Yanıtla #81 : Kasım 26, 2015, 21:39:46 »
konuyu sadece sis farlariyla kisitlamamak lazim
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Fanatik Toyotacı
  • ****
  • power of honda
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
Ynt: Olması gereken ne, ne yapıyoruz!?
« Yanıtla #82 : Kasım 26, 2015, 22:06:46 »
OLması gereken yavaş giden araçlar sağdan diğerlerine göre hızlı gidenler ise soldan gitmeli.Ama her ne hikmetse bizde sol şerit tıkanıyor sağ şerit açık :)
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Moderatör
  • *****
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
Ynt: Olması gereken ne, ne yapıyoruz!?
« Yanıtla #83 : Kasım 26, 2015, 22:13:31 »
OLması gereken yavaş giden araçlar sağdan diğerlerine göre hızlı gidenler ise soldan gitmeli.Ama her ne hikmetse bizde sol şerit tıkanıyor sağ şerit açık :)

Ondan sonra da niye makas atılıyor diyorlar. :) Hele de öndekinin ısrarla yol vermediği durumlarda. Bu gibi durumlar sonrasında da zaten o şeridi işgal edenler hemen orta şeride ya da sağ şeride geçiyorlar.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
Ynt: Olması gereken ne, ne yapıyoruz!?
« Yanıtla #84 : Kasım 27, 2015, 00:57:42 »
yay, cam filmi, motor modifiyesi, kozmetik bakım vs. bunlara eyvallah da sis farı yaktığınızda kendiniz bile farkına varmıyorsunuz. sırf dışarıya yönelik artistik patinaj. ayrıca bulunduğu yükseklik itibari ile gündüz farı olarak kullanılamaz. forumda mesut bey yaris'e gündüz farı uygulaması yaptı ve ceza yedi. güçsüz ya da güçlü olsun, kısa farlarla birlikte yandığından gece vakti karşıdaki herkesin dikkatini dağıtabilir. şekil için yakıyorsanız trafiğe kapalı alanda gezebilirsiniz. trafik kurallarının da belli bir amacı olduğunu ve çoğunun tecrübelerle geldiğini unutmamak gerek. sis ya da kuvvetli yağış olmadığı sürece akan trafikte hiçbir gerekçe ile sis farlarınızı yakamazsınız. trafik denetimlerinin olması gibi yapıldığı toplumlarda da araç sevdalıları var, hadi çıksın bakalım çevre yolunda sisler açık gezsin keyif için. adama evinin etrafında kasksız motorsiklete bindiği için 500 euro ceza kesiyorlar.

farlar güçsüz geliyor diyerek sislere kılıf hazırlamak da ayrı komik. 2 tane osram night breaker 60 tl. takarsın olur biter.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
Ynt: Olması gereken ne, ne yapıyoruz!?
« Yanıtla #85 : Kasım 27, 2015, 02:20:46 »
geçen gün izmite gittim sol serit metro çogunluklu yolcu otobusleriyle doluydu selektor atmaktan yorulmuştum   
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • T SPORT....
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
Ynt: Olması gereken ne, ne yapıyoruz!?
« Yanıtla #86 : Kasım 27, 2015, 02:33:13 »
Konunun bu kadar sekillenmesi bu kadar detaylanmasi cok guzel oncelikle.

Sozume kaanin artik madde saymamasini rica ederek baslamak istiyorum. Burda maddeleri bilipte zaten uygulanmamasindsn bahsediyoruz. Sahsen maddeleri okumadan geciyorum. Su kuralciligi gecelim. Hepimiz farkındayız

Deniliyorki mercek takilsin deniliyorki far yikama takilsin vs vs. Emin olun tuvden yine gecemiyorsunuz. Evet arabanin donanim ozelligi mevcut. Ancak turkiye versiyonlarinda yok bu ozellik mesela. Dolayisiyla yine gecemiyorsunuz.

Evet insanlar birseyleri kendilerince dusunmeli diger kismini devlet yapmali. Ancak lutfen bilinclenme soz konusu ise bu ulkenin ulkenin eğitim seviyesini düşünün. Acaba hangi siniftayiz.o yuzden insanin kendi kendine bilinclenmesi güç.

Isin cozumu aslinda cok basit. Xenon olayi bir tip olarak satilmali. Mercegi iviri ziviri. Boylelikle fiyat dusecek boylelikle tek mal olacak ve herkes onu almak zorunda kalacak. Ancak birileri cebine giren paradan dolayi bunu yapmiyor.

2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Site Yöneticisi
  • ******
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Olması gereken ne, ne yapıyoruz!?
« Yanıtla #87 : Kasım 27, 2015, 08:19:09 »
Karaya hos geldin Ersan. Bir de sokaktan ana caddeye cikmaya calisanlarin durumu var. Hic dusunmeden yayanin yolunu kapatiyorlar, ustelik cadde de bir de trafik varsa. Hele bir de yagmur yagiyorsa.
 Otoyol cikislarindaki tek seritli kelebek baglantilarinda ondekini gecmeye calisanlar da anlamsiz is yapiyorlar.

 En sol serit hiz seridi degil arkadaslar, sollama seridi. Tabi orayi da yanlis kullanmak diger insanlari hataya sevkedebiliyor. Sol seritte birisi yavasliyorsa, bunun trafik ile ilgili bir nedeni olabilir. Belki ileride buyuk arac surucusu yola yaklasmistir tali yoldan. Orada surekli yavas giden ise ayri bir konu.
 Yani goruluyor ki, hata hatayi doguruyor!

 Egitim birligi bu yuzden vardi Ogun artik yasatmasalar da. Bunun sancilari bunlar hep.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • ゴールドメンバ
  • *****
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
Ynt: Olması gereken ne, ne yapıyoruz!?
« Yanıtla #88 : Kasım 27, 2015, 10:01:24 »
İnsanlar her okuduğu yazıdan bir şeyler kazanabilir,kendisine bir yeni bilgidir.  Küçük bir metin bile insanların hayatını değiştirirken konuşulan bilinçlenme konusunda kanun paylaşılmasın okumuyorum demek insanın  kendisini geliştirmeyi kabul etmemesi demektir.
İşte tam bu noktadayız. Okumuyoruz. Araştırmıyoruz. Hayatımıza uygulamıyoruz. Sonra üzülüyoruz malesef :(

Eğitim sisteminin ötesinde insanların birbirine saygısı olursa yine bir gelişme olur. Mesela trafikte ışık olmasada yaya geçidinde durup yol verince kuralın ötesinde karşıdaki kimse mutlu oluyor. Çünkü ona saygı gösterildiği düşünüyor. Bu tarz küçük dikkatlerle hayatımız düzene girer. İlla eğitim değil saygıda önemli. Ben şerit değiştirmek için sinyal verdiğimde gaza basıyorlar. Ben sinyal veren gördüğümde yavaşlayıp yol veriyorum adam camdan sağol manasında elini kaldırıyor
İşte küçük bir saygı göstergesi bile bazı şeyleri değiştiriyor. Eğitim elbette olabilir. Her zaman olabilir.

Aslında eklenen donanım geniş çaplı değişiklik sağlıyorsa proje çizilmesi gerekiyor. Ama her TüvTürk şubesi farklı uygulama yapıyor. Kimisi geçiriyormuş kimisi bırakıyormuş. (Bunlar hep okuduklarım. Kaynak geceucusu.com ) bu durum apayrı bir konu malesef

Tek tip bir sistem satılması şöyle bir şey olabilir. Kendimiz (ülkemiz) üretiriz. Piyasada satışa sunulur. Tüv onaylı olur. Zaten sistemde ürün bilgisi kayıtlı olacaktır. Kontrol edilir ve onaylanır
Ama bunun olması bence imkansız. Standart sunulan bir donanım bu. Sonradan yapılması bile çok zor bir iş iken böyle satılması biraz ütopik

Not: Sis farını gündüz farı olarak kullanan markalar var. Örneğin İ20 baz donanım
VW Passat. Ama onda sis farının hemen bitişiğinde far çanağı koyulmuş gündüz farı kullanılıyor
Sis farındaki gündüz farı sisteminde akım kontrolü olacak. 55w lık ampul gündüz farında 21 w iken sis farı yakıldığında yine tam performansa geçecek şekilde ayarlanmalı ( rakamsal değerler örnektit)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Fanatik Toyotacı
  • ****
  • Yorgun Yillarim
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '12
  • 137 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
Ynt: Olması gereken ne, ne yapıyoruz!?
« Yanıtla #89 : Kasım 27, 2015, 10:06:50 »
Öncelikle çok güzel bir konu olmuş.
@Ogün Cetinkaya (29657)  Sana bir noktada fazlası ile katılıyorum! Bilinçli olarak (Profesyonel) yapılan araç modifiyesin de hem fikirim. Çünkü doğru malzeme ve doğru amaçlar için yapılmakta!
Haricinde yapılan tüm uygulamalara karşıyım!  Gelelim şikayet noktasına;
- Bilinçsizce katalitik iptali ve sırf ses için takılan egzoz,
- Kulakları sağır edici müzik sistemleri ve özellikle gece ara sokaklarda çalan sığırlar,
- Amaçsızca yapılan lastik sesleri, ani frenler, patinajlar, ön arka kaydırmalar, el freni çekmeler,
- Hız sınırlarını ihlal edenler
- Üç kuruşluk iyi araca binince tüm yolların kendisine ait olduğunu düşünenler,
- Umarsızca tehlikeli hareketlerde bulunup diğer insanların hayatını tehlikeye atanlar,
- Yayalara ve diğer araçlara saygı göstermeyip tüm geçiş üstünlüğünün kendinde  olduğunu sananlar,
- Sırf süs olsun diye yapılan modifiyeler ve karşı tarafa verdikleri zararlar,
- her şeyi ben bilirim diye hareket edenler,
- Devletin motorlu taşıtlar ile ilgili izlemiş olduğu tüm politikalar (tip onayı, aracın uygunluğu, tüv muayene)
- Güvenli sürüş mesafesine uymayanlar,
- Emniyet şeridi AYILARI,
- Kaba kuvveti çözüm sanan SIĞIRLAR,
- Ruhsat arasına bir 50'lik sıkıştıranlar,
Kısacası EĞİTİM! Kurallar bizlerin daha iyi yaşam sürmesi için vardır. Uyalım, uymayanları ıslatalım ve gazete kağıdı ile dövelim :rofl:
Zaman Sadece "SEVGİYE" yenik düşer,
Geri kalan her şeyse "ZAMANA"...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Hiperaktif Toyotacı
  • ***
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
Ynt: Olması gereken ne, ne yapıyoruz!?
« Yanıtla #90 : Kasım 27, 2015, 12:21:46 »
...- Üç kuruşluk iyi araca binince tüm yolların kendisine ait olduğunu düşünenler...
Her sabah kızımı okula bırakıyorum; bu modeldeki bir sığır da Range Rover' ıyla yavrularını getiriyor. Sokağa girerken gerekli gereksiz korna çalıyor; çocuklar aşağı inip okula girince korna çalıyor; sokaktan çıkarken gene çalıyor. Tipi de bir görseniz mümkün değil anlatamazsınız bu yaptığının yanlış bir şey olduğuna.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Fanatik Toyotacı
  • ****
  • Yorgun Yillarim
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '12
  • 137 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
Ynt: Olması gereken ne, ne yapıyoruz!?
« Yanıtla #91 : Kasım 27, 2015, 13:26:55 »
Her sabah kızımı okula bırakıyorum; bu modeldeki bir sığır da Range Rover' ıyla yavrularını getiriyor. Sokağa girerken gerekli gereksiz korna çalıyor; çocuklar aşağı inip okula girince korna çalıyor; sokaktan çıkarken gene çalıyor. Tipi de bir görseniz mümkün değil anlatamazsınız bu yaptığının yanlış bir şey olduğuna.

Abi boşuna "Sığır" diye hitap etmiyorum işte onlara. Hakkını veriyorlar. Bunlara yular takıp tarla süreceksin ki anlasınlar başka türlü anlamazlar!
Zaman Sadece "SEVGİYE" yenik düşer,
Geri kalan her şeyse "ZAMANA"...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Site Yöneticisi
  • ******
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Olması gereken ne, ne yapıyoruz!?
« Yanıtla #92 : Kasım 27, 2015, 16:21:53 »
Son zamanlarda gelisen bir durum da bu oldu maalesef. Eskiden yanlis yapan birisi uyarildiginda(uygun sekilde) genelde utanilirdi. Simdi ise bir ustun gelme! psikolojisi geziyor havada. Bu noktada yine egitim devreye giriyor(Seviyesi degil, sekli). Insanlar birbirini rakip gorur olmus, birliktelik, Biz duygusu degil, Ben on planda. Bu kulturu alan da her ne yapiyor olursa olsun, o yaptigina bu psikolojiyi yansitiyor.
 Aslinda devlet olarak Kok Neden Analizi yapip, bu konunun uzerine gidiomeli, o ya da bu dusunce akimi degil, gercekten tarafsiz ve bilimsel olarak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • T SPORT....
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
Ynt: Olması gereken ne, ne yapıyoruz!?
« Yanıtla #93 : Kasım 27, 2015, 17:10:31 »
Konu gercekten fazlasıyla detaylandı ve devam ediyor.
Oncelikle kanun maddelerini okumama sebebim zaten bilmem ve cogumuzun bilmesi. Onu soyliyim. Ve bu kanunlar uyulmasi zorunlu olsada uygulanmiyor. Biliniyor ancak uygulanmıyor. Sorun bu oldugu için de okumuyorum.
Aslinda surda yazilanlara baktığımızda sıkıntımız sadece farlar degil. Sıkıntımız peynir ekmek gibi alınan ehliyet ve bilincsiz suruculer ile trafikte gezmesi tehlikeli araçlar.
Hakan abi de cok güzel bir yere değindi utanma arlanma dedigimiz durum. Bircok degeri yitirdiğimiz icin artık bunları konusamiyoruz.
Ve dedigim gibi bir durumda bizim gibi olanlar icin buyuk sıkıntı. Henuz cevabını daha bulamadık. Aracta jant varsa nolmus. Araç dip basiksa nolmus. Bunun kime ne zarari var. Niye direk serseri cakal oluyoruz. 2 cumle sohbet et bi tanış belki değiliz. Bizleri boyle nitelendirdikleri icin bu tur kisilerde pek anlayışlı olmuyorlar. Her bu arabaya binenler boyle mi?
Ama sunu hep soyluyorum prof calismalar ile yapilan arabalar gercekten trafikte sorun teskil etmez iken iki uc kendini bilmezin yaptığı davranışlar bu tür olaylara sebep oluyor.
Ayni şeyin etrafinda donuyoruz bilincli tuketici egitimli kültürlü tuketici kavrami. Ancak bu egitim seviyesi bu hosgorusuzluk vurdumduymazlik ile maalesef bir yol alamiyoruz. Avrupada yapilan arabalar ile ulkemizde yapilan arabalar arasinda daglar kadar fark var modifikasyon olarak. Cunku adamlar herseyi kitabina uygun yapiyor. Bizde ise kitabina guc yetmiyor ve herseyin cakmasi mevcut.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Hiperaktif Toyotacı
  • ***
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 151 kere teşekkür etti
  • 92 kere teşekkür edildi
Ynt: Olması gereken ne, ne yapıyoruz!?
« Yanıtla #94 : Kasım 27, 2015, 17:42:28 »
yay, cam filmi, motor modifiyesi, kozmetik bakım vs. bunlara eyvallah da sis farı yaktığınızda kendiniz bile farkına varmıyorsunuz. sırf dışarıya yönelik artistik patinaj. ayrıca bulunduğu yükseklik itibari ile gündüz farı olarak kullanılamaz. forumda mesut bey yaris'e gündüz farı uygulaması yaptı ve ceza yedi. güçsüz ya da güçlü olsun, kısa farlarla birlikte yandığından gece vakti karşıdaki herkesin dikkatini dağıtabilir. şekil için yakıyorsanız trafiğe kapalı alanda gezebilirsiniz. trafik kurallarının da belli bir amacı olduğunu ve çoğunun tecrübelerle geldiğini unutmamak gerek. sis ya da kuvvetli yağış olmadığı sürece akan trafikte hiçbir gerekçe ile sis farlarınızı yakamazsınız. trafik denetimlerinin olması gibi yapıldığı toplumlarda da araç sevdalıları var, hadi çıksın bakalım çevre yolunda sisler açık gezsin keyif için. adama evinin etrafında kasksız motorsiklete bindiği için 500 euro ceza kesiyorlar.

farlar güçsüz geliyor diyerek sislere kılıf hazırlamak da ayrı komik. 2 tane osram night breaker 60 tl. takarsın olur biter.

hir2 modeli night breaker varmı? veya dimond vision? ayrıca kılıf uydurmak dediğin benim yorumumsa yazdıklarımı ya okumadın yada yaşadığım sıkıntıyı tam anlayamadın!!!

hoşbulduk Hakan abi. konu aslında hepimizin ortak sıkıntısı. hele ailesiyle araçta giderken insanın ensesinden çatalına kadar ter akıttıran mevzular, kimi zaman traji komik değilmi?
bence güzel bir başlıkla konuyu sabitlemek gerekiyor.
AURIS 1.4D-4D PREMIUM M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Hiperaktif Toyotacı
  • ***
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
Ynt: Olması gereken ne, ne yapıyoruz!?
« Yanıtla #95 : Kasım 27, 2015, 19:49:56 »
Son zamanlarda gelisen bir durum da bu oldu maalesef. Eskiden yanlis yapan birisi uyarildiginda(uygun sekilde) genelde utanilirdi. Simdi ise bir ustun gelme! psikolojisi geziyor havada...
Hastane civarında korna çalmak zaten yasak iken bugün Vakıf Gureba' dan çıkarken herkes korna çalıyordu. Hem de uzun uzun basıyorlardı kornaya. Memlekete komple format atmak gerekli. Başka çare yok.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Site Yöneticisi
  • ******
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Olması gereken ne, ne yapıyoruz!?
« Yanıtla #96 : Kasım 28, 2015, 09:24:33 »
Hastane civarında korna çalmak zaten yasak iken bugün Vakıf Gureba' dan çıkarken herkes korna çalıyordu. Hem de uzun uzun basıyorlardı kornaya. Memlekete komple format atmak gerekli. Başka çare yok.
Problemi yasayan, bunun sorun oldugunu farkedenler oluyor maalesef.

Isin icinde bir de referans olayi var. Kural koyucu ya da denetleyici ilk basta o kurala uyacak ve dogru ornek olacak ki genelden de bu beklenilecek.
 Bilmiyorum hic dikkat ettiniz mi, tv programlarinda sigara ya da icki kamufle ediliyor(belli bir mantigi da var aslinda) ama neden, hangi tez ile? Sigara sagliga zararlidir diye degil mi? E o silahlar ne diye sormaz mi insan? Ne yani sigara insan sagligi icin tehdit de, silah seker cubugu mu?
 Sigara icmek vapur vs de yasaksa bunu tam uygulayacaksin, uyaridan, denetlemeye kadar. Zaman zaman degil, her daim.

 Ogun un de belirttigi gibi modifiye sektoru de kalite standartlari icermeli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
Ynt: Olması gereken ne, ne yapıyoruz!?
« Yanıtla #97 : Kasım 28, 2015, 14:05:16 »
Her sabah kızımı okula bırakıyorum; bu modeldeki bir sığır da Range Rover' ıyla yavrularını getiriyor. Sokağa girerken gerekli gereksiz korna çalıyor; çocuklar aşağı inip okula girince korna çalıyor; sokaktan çıkarken gene çalıyor. Tipi de bir görseniz mümkün değil anlatamazsınız bu yaptığının yanlış bir şey olduğuna.
Yaptığı hareket kendince doğrudur veya yanlıştır tartisilir.  Ama sizin yaptiginiz insanların tipine ve kılığına bakıp olur olmadık yorumlarda bulunmak bence daha da büyük  yanlış.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Hiperaktif Toyotacı
  • ***
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
Ynt: Olması gereken ne, ne yapıyoruz!?
« Yanıtla #98 : Kasım 28, 2015, 20:19:30 »
Yaptığı hareket kendince doğrudur veya yanlıştır tartisilir.  Ama sizin yaptiginiz insanların tipine ve kılığına bakıp olur olmadık yorumlarda bulunmak bence daha da büyük  yanlış.
Suratındaki ifadeyi görseniz hayatınızı tekrar sorgularsınız. Giyimi kuşamı vs. beni hiç ilgilendirmez ancak surattaki ifade öyle bir ifade ki hiç bir şey için ikaz edemezsiniz. Kuvvetle muhtemel belindeki silahı çeker.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Site Yöneticisi
  • ******
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Olması gereken ne, ne yapıyoruz!?
« Yanıtla #99 : Kasım 28, 2015, 20:59:03 »
Bu noktada baska bir sey ekleyeyim. Bilmiyorum farkinda misiniz ama Yenikapi sahilinde de deniz dolduruldu ve miting alani yapildi. Buraya kadar olan kisim olumlu ya da olumsuz tartisilir. Ama o alanin hemen ustunde cok onemli ve buyuk hastaneler var. O alanda olusacak sesi ve hastalara etkisini dusunebiliyor musunuz?

 Yokus cikana karsidan gelenin yol verdigini hic goren oldu mu? Halbuki bu kuralin da bir mantigi var. Insanlar bunu bilmiyor mu, bilmek mi istemiyor...