0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Abi onların sistemi daha farklı fabrika cikislida dikkat edilir ise montaj da farklı. Direk benzinin ordan doluyor. Sonradan montaj ile fabrikadan çıkma arasında illaki farkliliklar olur. Hicbir zaman fabrikasyonun yerini tutmaz sonradan yapılan birşey. Tabikide istisnai durumlar dışında.hatlar ana tema aynı olabilir ama fabrika çıkışlı sonucta. Ama genede ben her türlü aracla denemeye varım bir anda ayagini cekiceksin sonra dipgaz yapacaksın silkeleyecektir.ister fabrikasyon ister sonradan takilsin lpgnin mantığına terstir dipgaz veya performans. Aksi mümkün degil cunku bunun icin dizayn edilmedi yeteri kadar benzine yaklaşmış olsa sıvılı sisteme gecmezlerdi
Öyle bir problem yok abi.
Olmama şansı yok yuksel biramda tum kuvveti uyguluyorsun muhakkak bunu hissedeceksin. Hicbirsey hissettirmeden yapma şansı yok bunu Eger bu tepkimeyi hissetmiyorsan bir sekilde iste o zaman sorun arayabiliriz araçta. O tepkisini hissettirmesi lazım arabanın:)Sunuda eklemek lazım otomatiklerde nasıldır bilmiyorum onuda söyleyim.
Hahahahaha [emoji1] [emoji1] [emoji1] trafige kapali alanda herkesi beklerim abi ben sıkıntı yok ama soylenen olay imkansız. Bu motor bir anda aşırı yüklemeye tepki verecek. Vermez ise motorda sorun arayabiliriz yani.
Hayır, herhangi bir silkeleme yok. Aracın motoruna da hiç birşeyine olmadığı kadar güveniyorum.Ben gaz tepkisi hariç, LPG ile benzin arasındaki farkı fazla hissetmiyorum zaten.Silkeleme yoksa değil, varsa problem aranmalı bence.
Rica etsem uygun bi zamanda araba 2. viteste 3000 -3500 devir civarında giderken gazdan ayağını çek sonra birden diple bakalım bi kesiklik yada silkeleme tarzı bişey olacak mı.Diğer türlü bendede sorun yok.Aslında çok büyütecek bişey değil ama insanın canını sıkıyor.Önceki aracımda lpgliydi ama böyle bi sorun yaşamadım.
Avensis farkı abi
Bugün üç defa dediğiniz gibi ikinci viteste denemeler yaptım bende hiç silkeleme ve kesiklik olmadı.Kitim brc my11.
Bence BRC genel merkezi arayıp şikayetinizi yapın.Ayrıca başka bir BRC bayisinde ayar yaptırabilirsiniz.
Bence de şikayetinizi yapın hatta bu ayarı yapabilecek yakınınızdaki en iyi servise yönlendirmelerini talep edin. Orayı haberdar edip sizin geleceğinizi söylesinler. Bu arada yalnız gitmeyin, haydarı alın sakat bir durum olmasın
haydarsız çıkmam abi.Gerçekten yol ayarı yapmayı bilmiyor olabilir mi acaba.Bunlar yıllardır bu işi yapıyor.genelde burda haklarında iyi şeyler söylüyorlar.
Herkese kazasız belasız günler dilerim. Aracıma 2 - 3 ay kadar önce BRC kit taktırdım.LPG ile 3 bin km civarı yol yaptım,Genel olarak memnunum ama son 1 aydır farkettiğim bir sorun var.Seyir halinde gaza ani yüklendiğim zaman yani dipgaz yapınca tek seferlik bi kesiklik,silkeleme yapıyor.Usta ateşlemeden kaynaklı olabileceğini söyledi. 2013 model ve 16 bin kmdeki araca bahane bulmak ne kadar mantıklı?Bu tip sorunların ilerde başıma iş açacağından korkuyorum.yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim!
öncelikle herkese merhabalar.... Serkan kardeşim sorunun valvematic motor olmasından kaynaklı kendi corollama lovato obd2 taktırdım aynı sıkıntı bende de baş gösterdi biraz can sıkıcı bir durum ama geçici bir durum çoğu lpg ustası bunu bilmiyor hatayı araca çıkartıyor..Sorun şu ki valvematic araçların benzini yakması valf zamanlamasında dolayı farklı çalısıyor...gaza sert yuklenmezseniz silkeleme yapmaz araç birden yüklenirseniz 4000 devir gibi silkeleme yapar kendi tecrübem ve çabalarımla buldugum sonuc ise bende ki lovato yazlımında ''benzin stratejilerini devreden çıkar'' diye bi secenek var onu işaretledikten sonra hiç bir şekilde sorun kalmadı silkeleme adına ustanız tecrübeli omadığı için bilmeyebilir bir kablo ve laptop yardımıyla siz kendinizde halledebilirsiniz...
serkan bey 2014 cvt şanzıman corollam da sizin bahsettiğiniz sıkıntıların aynısını yaşadım lpg takan usta durumu bilmediği için uzaktan bağlantı ile mühendis arkadaş yazılıma bağlandı tek yaptığı -gazda çalışırken benzin stratejilerini devre dışı bırak- ikonu tikledi her devirde her vites de gaza yüklendim silkeleme gitti ... mühendis arkadaş valvematic motorlar için bu seçeneğin aktif edilmesi gerektiğini söyledi... forum sitelerinde ki araştırmalarım sonucunda lpg li valvematic motorlar da yazılım olarak bu secenek aktif değilse bu sıkıntının yaşanabileceği sadece senin benim değil başka valvematic motora sahip araçlarda ortaya çıktığını buldum kitm-lovato - brc .... markalarında yaşandığını sizin de sıkıntınızın giderilmesi benim gibi zorluk yaşamamanız için gönül rahatlığı ile basit bir ayar işinizi görür su an 10000 km sıkıntısız şekilde kullanıyorum aracımı....