Gönderen Konu: Tecrübeli arkadaşlar ve Ustalar bi bakabilir mi?( BRC ve sorun)  (Okunma sayısı 12214 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Ynt: Tecrübeli arkadaşlar ve Ustalar bi bakabilir mi?( BRC ve sorun)
« Yanıtla #60 : Mayıs 22, 2015, 18:40:41 »
Konu başlığı "Tecrübeli arkadaşlar ve Ustalar bi bakabilir mi?" baktık vede dağıldık :)

Yeni konu açalım orada kavga edelim yahu :) Sürüş mantığı, her yiğidin ayrı yoğurt yiğişi var işte, boşverin bu fani dünyada , kazasız belasız sorunsuz binelim araçlarımıza.... Kısaca LPG de çok yüksek devir yapmamak lazım. NOKTA  !!! !!! !!!
THE END

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Mayıs 22, 2015, 18:40:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Mayıs 22, 2015, 18:46:56 »
Abi onların sistemi daha farklı fabrika cikislida dikkat edilir ise montaj da farklı. Direk benzinin ordan doluyor. Sonradan montaj ile fabrikadan çıkma arasında illaki farkliliklar olur. Hicbir zaman fabrikasyonun yerini tutmaz sonradan yapılan birşey. Tabikide istisnai durumlar dışında.hatlar ana tema aynı olabilir ama fabrika çıkışlı sonucta. Ama genede ben her türlü aracla denemeye varım bir anda ayagini cekiceksin sonra dipgaz yapacaksın silkeleyecektir.ister fabrikasyon ister sonradan takilsin lpgnin mantığına terstir dipgaz veya performans. Aksi mümkün degil cunku bunun icin dizayn edilmedi :) yeteri kadar benzine yaklaşmış olsa sıvılı sisteme gecmezlerdi ;)

demişsin abi.

Ben de;

Öyle bir problem yok abi.

demişim,

sen de,

Olmama şansı yok yuksel :) :) biramda tum kuvveti uyguluyorsun muhakkak bunu hissedeceksin. Hicbirsey hissettirmeden yapma şansı yok bunu :)
 Eger bu tepkimeyi hissetmiyorsan bir sekilde iste o zaman sorun arayabiliriz araçta. O tepkisini hissettirmesi lazım arabanın:)
Sunuda eklemek lazım otomatiklerde nasıldır bilmiyorum onuda söyleyim.

demişsin abi,

ayriyetten silkeleme olmaz ise motorda sorun aranabileceğini söylemişsin,

Hahahahaha [emoji1] [emoji1] [emoji1]  trafige kapali alanda herkesi beklerim abi ben sıkıntı yok :) ama soylenen olay imkansız. Bu motor bir anda aşırı yüklemeye tepki verecek. Vermez ise motorda sorun arayabiliriz yani.

ben de hiç bir silkeleme olmadığını belirtmişim, ayriyetten silkeleme yapmayan motorda değil, silkeleme yapan motorda sorun aranabileceğini söylemişim,

Hayır, herhangi bir silkeleme yok. Aracın motoruna da hiç birşeyine olmadığı kadar güveniyorum.
Ben gaz tepkisi hariç, LPG ile benzin arasındaki farkı fazla hissetmiyorum zaten.

Silkeleme yoksa değil, varsa problem aranmalı bence.

Tekrar tekrar belirteyim, herhangi bir devirde, dip gazda(karşılığı kesicidir veya değildir) veya ani gazlamada ben hiç bir şekilde silkeleme veya sistemde/motorda gariplik hissetmiyorum.
Ben bu senin kesin konuşmana anlam veremeyip muhabbete dahil oldum, keşke de olmasaydım.

Olayın bahsettiğin 3000 devirle sabit gitmekle alakası yok. Burada herkes seviyor aracını, marşa bastığı gibi "vurcam kırbacı vurcam kırbacı" psikolojisine bürünmüyor. Kimse aracına bilerek zarar vermiyor.

Ayriyetten bir gün tam dolu bir yolda sağ şeritte sıkışıp, sola geçmeye fırsat kollarken arkandaki arabayla aranda sollanabilecek mesafe var ise yaşarsın dediğim olayı.

Birazdan sanayiye çıkıp" silkeleme yok" diye ayar yaptıracağım.

"Baskada birsey demicem zaten anlayan anlar anlamayan anlamaz hic sorunum degil açıkçası" demişsin, eyvallah...
Benim de sorunum değildi, niye muhabbete dahil olduysam !?
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Mayıs 22, 2015, 19:44:10 »
Rica etsem uygun bi zamanda araba 2. viteste 3000 -3500 devir civarında giderken gazdan ayağını çek sonra birden diple bakalım bi kesiklik yada silkeleme tarzı bişey olacak mı.Diğer türlü bendede sorun yok.Aslında çok büyütecek bişey değil ama insanın canını sıkıyor.Önceki aracımda lpgliydi ama böyle bi sorun yaşamadım.

Bugün üç defa dediğiniz gibi ikinci viteste denemeler yaptım bende hiç silkeleme ve kesiklik olmadı.Kitim brc my11. ;) :alkis:
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #63 : Mayıs 22, 2015, 19:57:18 »
Avensis farkı abi :)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 103000
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '13
  • 25 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Mayıs 22, 2015, 20:26:33 »
Bugün üç defa dediğiniz gibi ikinci viteste denemeler yaptım bende hiç silkeleme ve kesiklik olmadı.Kitim brc my11. ;) :alkis:
Saolasın abi.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 22, 2015, 20:37:41
Konu biraz dağılmış gibi  :) Neyse ben biraz toparlayayım.Bugün Kiti takan ustaya tekrar gittim ve yol ayarı yapmasını söyledim.Hatta danıştığım  başka ustalar da aynı şeyi söylüyor dedim.baya bi konuştuk ama ben en can alıcı kısmını aktarayım. Usta yol ayarı yapma konusunda şöyle bir cevap verdi ;'' yahu  yol ayarı yaparız sorun değil ama bizim laptopun bataryası ölü,ben şimdi bunu fişten çekersem iki dakkada kapanır ayar yapamayız''Tabi ben biraz sinirlendim.Danıştığım ustalar yol ayarı konusunda ısrarlı sen başka bişey diyorsun onlar başka diyor dedim.Tabi tatmin edici bir cevap alamadım.Sonuç olarak tekrar araca rolantide ayar yaptı.Sorun devam ederse yine gel olmazsa şöyle yaparız gibi bi açıklamasıda olmadı.Yani ben bu işi beceremem demeye getirdi sanırım.ben öyle anladım.BRC genel merkezini arayıp bu bayiye laptop bataryası göndermelerini mi söylesem acaba :( Neyse İzmire gidince birde 'gerçek'  ustalara baktıralım bakalım.Fikir belirten ve yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür eder.Kazasız belasız günler dilerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '14
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Mayıs 22, 2015, 20:47:42 »
Bence BRC genel merkezi arayıp şikayetinizi yapın.Ayrıca başka bir BRC bayisinde ayar yaptırabilirsiniz.
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Mayıs 22, 2015, 20:54:46 »
Bence BRC genel merkezi arayıp şikayetinizi yapın.Ayrıca başka bir BRC bayisinde ayar yaptırabilirsiniz.
öyle yapacağım.Şimdilik bi aciliyeti yok.aptal yerine koymaları insanın canını sıkıyor.Adam laptopun bataryası ölü fişten çekemem yol ayarı yapamam diyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #68 : Mayıs 22, 2015, 20:59:08 »
Bence de şikayetinizi yapın hatta bu ayarı yapabilecek yakınınızdaki en iyi servise yönlendirmelerini talep edin. Orayı haberdar edip sizin geleceğinizi söylesinler. Bu arada yalnız gitmeyin, haydarı alın sakat bir durum olmasın  :rofl: :rofl:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Mayıs 22, 2015, 21:07:38 »
Bence de şikayetinizi yapın hatta bu ayarı yapabilecek yakınınızdaki en iyi servise yönlendirmelerini talep edin. Orayı haberdar edip sizin geleceğinizi söylesinler. Bu arada yalnız gitmeyin, haydarı alın sakat bir durum olmasın  :rofl: :rofl:
:D haydarsız çıkmam abi.Gerçekten yol ayarı yapmayı bilmiyor olabilir mi acaba.Bunlar yıllardır bu işi yapıyor.genelde burda haklarında iyi şeyler söylüyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #70 : Mayıs 22, 2015, 21:15:58 »
:D haydarsız çıkmam abi.Gerçekten yol ayarı yapmayı bilmiyor olabilir mi acaba.Bunlar yıllardır bu işi yapıyor.genelde burda haklarında iyi şeyler söylüyorlar.

Ya hocam aşırı güven olayı belkide. Ama burada BRC işi yapan ÖZençler firmasının sahibi YOL TESTİ yapılmazsa olmaz diyorken, başka BRC cinin bu işten kaçması saçmalık yani

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=22408.0
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 62000
  • 1 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #71 : Mayıs 24, 2015, 20:20:20 »
Brc nin ismi var romano nun güçü var istediyin kadar dip gaz 1.6 otomatik benzin yada gaz aynı  😜😜😜😜
Aramızda brc bayisi olanlar var takar burdalar sorunda bir mesaj yok yardım eden brc nin heryerde bayisi varya yönlendirin arkadaşımızı 😡

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Mayıs 25, 2015, 00:16:24 »
Benzin yada gaz aynı derken :)
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 60000
  • 4 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Mayıs 26, 2015, 20:22:34 »
Herkese kazasız belasız günler dilerim. Aracıma 2 - 3 ay kadar önce BRC kit taktırdım.LPG ile 3 bin km civarı yol yaptım,Genel olarak memnunum ama son  1 aydır farkettiğim bir sorun var.Seyir halinde gaza ani yüklendiğim zaman yani dipgaz yapınca tek seferlik bi kesiklik,silkeleme yapıyor.Usta ateşlemeden kaynaklı olabileceğini söyledi. 2013 model ve 16 bin kmdeki araca bahane bulmak ne kadar mantıklı?Bu tip sorunların ilerde başıma iş açacağından korkuyorum.yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim!
öncelikle herkese merhabalar.... Serkan kardeşim sorunun valvematic motor olmasından kaynaklı kendi corollama lovato obd2 taktırdım aynı sıkıntı bende de baş gösterdi biraz can sıkıcı bir durum ama geçici bir durum çoğu lpg ustası bunu bilmiyor hatayı araca çıkartıyor..Sorun şu ki valvematic araçların benzini yakması valf zamanlamasında dolayı farklı çalısıyor...gaza sert yuklenmezseniz silkeleme yapmaz araç birden yüklenirseniz 4000 devir gibi silkeleme yapar kendi tecrübem ve çabalarımla buldugum sonuc ise bende ki lovato yazlımında ''benzin stratejilerini devreden çıkar'' diye bi secenek var onu işaretledikten sonra hiç bir şekilde sorun kalmadı silkeleme adına ustanız tecrübeli omadığı için bilmeyebilir bir kablo ve laptop yardımıyla siz kendinizde halledebilirsiniz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Mayıs 26, 2015, 22:47:43 »
öncelikle herkese merhabalar.... Serkan kardeşim sorunun valvematic motor olmasından kaynaklı kendi corollama lovato obd2 taktırdım aynı sıkıntı bende de baş gösterdi biraz can sıkıcı bir durum ama geçici bir durum çoğu lpg ustası bunu bilmiyor hatayı araca çıkartıyor..Sorun şu ki valvematic araçların benzini yakması valf zamanlamasında dolayı farklı çalısıyor...gaza sert yuklenmezseniz silkeleme yapmaz araç birden yüklenirseniz 4000 devir gibi silkeleme yapar kendi tecrübem ve çabalarımla buldugum sonuc ise bende ki lovato yazlımında ''benzin stratejilerini devreden çıkar'' diye bi secenek var onu işaretledikten sonra hiç bir şekilde sorun kalmadı silkeleme adına ustanız tecrübeli omadığı için bilmeyebilir bir kablo ve laptop yardımıyla siz kendinizde halledebilirsiniz...
mesajın için teşekkür ederim.özellikle aracın ani şekilde ivmeleneceği devirlerde.örneğin 2. viteste 3000 -3500 devir civarında iken birden dipgaz yapınca oluyor.Diğer türlü aracın gidişinde,çekişinde hızlanmasında,performansında bi problem yok.Bu valvematik motorların performanslı kullanımlarda valflarda ekstra bi açılma falan oluyor galiba.Sanırım çalışma prensibi diğer atmosferiklerden bi nebze farklı.Bundan kaynaklı sanıyorum.yanılıyor muyum? Dediğiniz gibi yaptığımızda '' benzin stratejilerini devreden çıkar'' seçeneğini işaretleyince motorun çalışma düzenine falan olumsuz bi etkisi olmaz değil mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #75 : Mayıs 26, 2015, 23:04:57 »
serkan bey  2014 cvt şanzıman corollam da sizin bahsettiğiniz sıkıntıların aynısını yaşadım lpg takan usta durumu bilmediği için uzaktan bağlantı ile mühendis arkadaş yazılıma bağlandı tek yaptığı -gazda çalışırken benzin stratejilerini devre dışı bırak- ikonu tikledi her devirde her vites de gaza yüklendim silkeleme gitti ... mühendis arkadaş valvematic motorlar için bu seçeneğin aktif edilmesi gerektiğini söyledi... forum sitelerinde ki araştırmalarım sonucunda lpg li valvematic motorlar da yazılım olarak bu secenek aktif değilse bu sıkıntının yaşanabileceği sadece senin benim değil başka valvematic motora sahip araçlarda ortaya çıktığını buldum kitm-lovato - brc  .... markalarında yaşandığını sizin de sıkıntınızın giderilmesi benim gibi zorluk yaşamamanız için gönül rahatlığı ile basit bir ayar işinizi görür su an 10000 km sıkıntısız şekilde kullanıyorum aracımı....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #76 : Mayıs 26, 2015, 23:33:23 »
serkan bey  2014 cvt şanzıman corollam da sizin bahsettiğiniz sıkıntıların aynısını yaşadım lpg takan usta durumu bilmediği için uzaktan bağlantı ile mühendis arkadaş yazılıma bağlandı tek yaptığı -gazda çalışırken benzin stratejilerini devre dışı bırak- ikonu tikledi her devirde her vites de gaza yüklendim silkeleme gitti ... mühendis arkadaş valvematic motorlar için bu seçeneğin aktif edilmesi gerektiğini söyledi... forum sitelerinde ki araştırmalarım sonucunda lpg li valvematic motorlar da yazılım olarak bu secenek aktif değilse bu sıkıntının yaşanabileceği sadece senin benim değil başka valvematic motora sahip araçlarda ortaya çıktığını buldum kitm-lovato - brc  .... markalarında yaşandığını sizin de sıkıntınızın giderilmesi benim gibi zorluk yaşamamanız için gönül rahatlığı ile basit bir ayar işinizi görür su an 10000 km sıkıntısız şekilde kullanıyorum aracımı....

Serkan hocam , taze lovatocuyum, o seçeneği biliyorum. O TİCKLİ mi olacak yoksa TİCKSİZMİ ?orada bir kutucuk vardı yanlış hatırlamıyorsam. Birde bu yazılımdan yazılıma değişiyor. Bu dediğiniz herhalde diğerlerinde Benzine geç gibi bir seçenekti, takan usta bunun amacı tıpam yemediğinde benzine geç demek dedi.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #77 : Mayıs 26, 2015, 23:38:24 »
Çok teşekkür ederim.Benzer sorunu yaşayan arkadaşlar ve bu durumdan haberi olmayan lpg ustaları için de faydalı bir bilgi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 65000
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #78 : Mayıs 26, 2015, 23:48:57 »
Bizim auriste hiç bir tekleme yok.Corollamdada tekleme yok her viteste dip gaz yapıp test ettim yok yani 😊

İkisindede Teleflex GFİ kit var.Auris 2014 Corolla 2008 model.
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #79 : Mayıs 26, 2015, 23:59:03 »
murat hocam resim eklemeyi beceremedim kusura bakmayın programda F2 yaptıgınızda karşınıza çıkan sol tarafta --enjeksiyon tetikleme avanslı duruma getirme x1  _tik_   yazan yere tıklamanız yeterli bahsediğim durum için geçerli....sizin söylediğiniz yüksek devirde benzin takviyesi ....genellikle subab sıkıntısı
             x2               
yaşayan opel grubu araçlarda aktif şekilde kullanılıyor üst devirlerde oluşan ısı sebebiyle sübabları soğutma amaçlı....   dip gaz yaparken sert şekilde yüklenmeniz gerekir sıkıntı varsa hemen belli eder ayarları yapan usta işini biliyorsa sıkıntı  olmaz zaten aracınızda  ....