Gönderen Konu: Tecrübeli arkadaşlar ve Ustalar bi bakabilir mi?( BRC ve sorun)  (Okunma sayısı 12217 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Ynt: Tecrübeli arkadaşlar ve Ustalar bi bakabilir mi?( BRC ve sorun)
« Yanıtla #100 : Mayıs 28, 2015, 23:35:02 »
Şimdi bu şekilde yapınca durum da ne gibi değişiklikler oluyor hocam? Benim ayarları bilmiyorum, kablo almadım daha. Bize ne gibi etkileri olacak bu ayarlamanın?

Birde bu yetersiz durumda benzin takviyesini işaretlemeyince rampalarda yüksek devirlerde sıkıntı yaşatmaz mı?
THE END

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #100 : Mayıs 28, 2015, 23:35:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 4 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #101 : Mayıs 28, 2015, 23:42:13 »
murat abi  lpg sisteminde sıkıntı yoksa ayarlarıyla oynama ....enjeksiyon tetikleme muhabbeti sert şekilde gaza yüklenince araç da silkeleme varsa bu durumu ortadan kaldırmak için...diğer ayarlar gaza geçiş şekli sıcaklıgı ve üst devir de benzin takviyesi için... en üst kısımda ki bilgiler aracın benzin ve gaz ms süreleri basınc gibi degerleri gösterir...şikayetin yoksa abi usta ideal yarları yapmıstır senin aracın için ....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #102 : Mayıs 28, 2015, 23:47:47 »
murat abi  lpg sisteminde sıkıntı yoksa ayarlarıyla oynama ....enjeksiyon tetikleme muhabbeti sert şekilde gaza yüklenince araç da silkeleme varsa bu durumu ortadan kaldırmak için...diğer ayarlar gaza geçiş şekli sıcaklıgı ve üst devir de benzin takviyesi için... en üst kısımda ki bilgiler aracın benzin ve gaz ms süreleri basınc gibi degerleri gösterir...şikayetin yoksa abi usta ideal yarları yapmıstır senin aracın için ....

Valla Serkan, bu zamanda işinin ehlini bulmak zor, Adamlar bence takana kadar muhabbet ediyorlar, taktırmaya başlayınca ortalıkta görünmüyorlar :) Benim ayarlar yolda falan yapıldı, baya bir yüklene yüklene yaptılar. Ama gel gör ki bende herşey güzel olsun endişesi var. Çok fazla kullanmadım gazda arabayı, sıkıntı varmı yokmu bilmiyorum. Hani önceden de gazlı olarak kullanmış olsam ha derim ki süper ayarlanmış. Böyle bir şey deme şansım yok. Benim tek istediğim ileride sıkıntı çıkartabilecek ayarsızlıklar olmasın.

Aslında arabaların motor karakteristiğine göre standart ayarlar yapılır, sonrada yol testinde o HARİTA değerleri arttırılıp azaltılır olmalı. Bu mesela işaretlenen kısımlar atıyorum kardeşim Toyota 1ZR-FAE motorda şunlar işaretli olacak şunlar seçilecek sen motorun yaşına randımanına göre yolda HARİTASINA bakarak ince ayarı yap denecek şekilde olmalı.  :tamam:

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 29, 2015, 23:30:14
Brc nin yazılımını bulamadım.verdiğiniz linkte brc gözükmüyor.Şimdi ustaya gidip bunu  anlatmak lazım ama tam olarak nereye tik atacağını bulabilir mi emin değilim.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 27, 2015, 20:57:54
Son durumu yazıyorum;bugün lpg yi taktırdığım yere tekrar gittim.Serkan Tepe nin  yazdıklarını okuttum.Bizim yazılımda öyle birşey yok dedi.Hatta programı kurcaladı baktı öyle bişey göremedi.Bi kez daha ayar yaptı,aracı denedim sorun devam ediyor.Sorun devam ediyor dediğimde boğaz kelebeğine bi baktır dedi.Sonuç olarak elde var sıfır!

http://www.ozsoylpg.com/Dosya/21_brc-lpg-ayar-programlari

Bu sitede de programlar var hocam.
THE END