Gönderen Konu: Tecrübeli arkadaşlar ve Ustalar bi bakabilir mi?( BRC ve sorun)  (Okunma sayısı 12218 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Ynt: Tecrübeli arkadaşlar ve Ustalar bi bakabilir mi?( BRC ve sorun)
« Yanıtla #40 : Mayıs 22, 2015, 00:54:27 »
Abi olur mu oyle şey. Bizde bildigimiz kadar tecrubemiz kadar sadece seninle lpg konusmak keyifli abi :) hep iyi durumları konuşalım insallah :)

Amin abim Amin, hepimiz LPG manyağı olduğumuzdan geçmedik, alemin en akıllılarıda biz değiliz zaten, İnşallah hiç kimse arabasında sıkıntı yaşamaz, kazasız belasız kullanırlar gönüllerince.  :saygi:
THE END

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Mayıs 22, 2015, 00:54:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Mayıs 22, 2015, 09:01:21 »
Ama genede ben her türlü aracla denemeye varım bir anda ayagini cekiceksin sonra dipgaz yapacaksın silkeleyecektir.
Öyle bir problem yok abi.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Mayıs 22, 2015, 09:39:26 »
Olmama şansı yok yuksel :) :) biramda tum kuvveti uyguluyorsun muhakkak bunu hissedeceksin. Hicbirsey hissettirmeden yapma şansı yok bunu :)
 Eger bu tepkimeyi hissetmiyorsan bir sekilde iste o zaman sorun arayabiliriz araçta. O tepkisini hissettirmesi lazım arabanın:)
Sunuda eklemek lazım otomatiklerde nasıldır bilmiyorum onuda söyleyim.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Mayıs 22, 2015, 09:58:20 »
Olmama şansı yok yuksel :) :) biramda tum kuvveti uyguluyorsun muhakkak bunu hissedeceksin. Hicbirsey hissettirmeden yapma şansı yok bunu :)
 Eger bu tepkimeyi hissetmiyorsan bir sekilde iste o zaman sorun arayabiliriz araçta. O tepkisini hissettirmesi lazım arabanın:)
Sunuda eklemek lazım otomatiklerde nasıldır bilmiyorum onuda söyleyim.

Yaaaa Ogün git ayar yaptır şu LPG ne :) Burada direnip durma :) Az yakacam diye basmaya basmaya öldürmüşün motorunu bencileyin :) 
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #44 : Mayıs 22, 2015, 10:08:41 »
Yaaaa Ogün git ayar yaptır şu LPG ne :) Burada direnip durma :) Az yakacam diye basmaya basmaya öldürmüşün motorunu bencileyin :)

Hahahahaha [emoji1] [emoji1] [emoji1]  trafige kapali alanda herkesi beklerim abi ben sıkıntı yok :) ama soylenen olay imkansız. Bu motor bir anda aşırı yüklemeye tepki verecek. Vermez ise motorda sorun arayabiliriz yani.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 836 kere teşekkür etti
« Yanıtla #45 : Mayıs 22, 2015, 10:19:10 »
Hahahahaha [emoji1] [emoji1] [emoji1]  trafige kapali alanda herkesi beklerim abi ben sıkıntı yok :) ama soylenen olay imkansız. Bu motor bir anda aşırı yüklemeye tepki verecek. Vermez ise motorda sorun arayabiliriz yani.
Hayır, herhangi bir silkeleme yok. Aracın motoruna da hiç birşeyine olmadığı kadar güveniyorum.
Ben gaz tepkisi hariç, LPG ile benzin arasındaki farkı fazla hissetmiyorum zaten.

Silkeleme yoksa değil, varsa problem aranmalı bence.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #46 : Mayıs 22, 2015, 10:21:44 »
Biranda gaza basip cekince hissetmiyormusunuz yani araçtaki değişimi
Sununda cevabını alamadım daha zaten lpgde niye dipgaz yapılıyor.:) tasarruflu uzamak icinmi:)
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Mayıs 22, 2015, 11:00:13 »
Yani silkeleme nozzleların yanlış seçiminden kaynaklanır diye biliyorum Ogün abi, ya da filtre veya enjektörlerin tıkanmasından yapabilir.
Prins silverline takılı otomatik mazda 3'ümde dip gaz yaptığımda hiç bir silkeleme yok.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '14
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Mayıs 22, 2015, 11:18:56 »
Iste bende bunu diyorum niye lpg de dipgaz yapılıyor :)  eminolun birgun silkeleyecek bende bunu garanti ederim size yazım burda beyaz duman ile birlikte silkelemeye baslayacak :) bu arada 3 terimde farklı onu belirtiyim tekleme silkeleme titreme.bunlar farklı seyler

Şimdi şöyle bir şey var Ogün bey,

Bazen rampa çıkma icap ediyor bazen bir anda hızlanman icap ediyor bu esnalarda hop aracı benzine atayım gibi bir şeyi kimse kolay kolay düşünemez.Bi anda sollama yapmanız icap etti ve vites küçültüp yüklendiniz bu gibi durumlarda dip gaz yapılabiliyor.Yoksa ben aracımı kullanırken zaten rampa tırmanırken  4000d/d'yı geçirmem.Düz yolda ise 3000d/d'yı geçirmem.

Ekleme:Benim iki aracımda Teleflex GFİ marka kit var.Diğerinde ise Prins marka kit var.LPG'de ustalık her ne kadar önemli olsada kitin önemi bu gibi mevzularda büyük.
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #49 : Mayıs 22, 2015, 12:22:34 »
Benimle cok dalga gecerler ben dik rampalarda direk benzine cekiyorum arabayi. Gene lpgde tirmanmiyorum hafif rampalara gelirken 110 km yi gelmeden yapıyorum rampayi çıkarken gene gazı koklemiyorum kendi kendine hizi duserek tırmanıyor. Ancak ileriki vadelerde lpgyi benzinli gibi kullanmak yag yakmasina veya bilinen diger sonuclara sebep oluyor. Ancak motora bir anda guc uygulamak abartmiyacak duzeyde bir sarsintiya kisiyi geriye atma gazdanda cekince tekrar kisiye bunu hissettirmesi normal. Çünkü ekstradan bir anda tam gaz yukleniyoruz.devrini yakalamasi birden ibrenin hizlanmasi vs bunu hissetmek gerekir ben bunu soyluyorum. Gormedigim aracn montajını tartismam hatası var yok demem asiri bir silkeleme var ise baktirmakta fayda var. Ama bellioranda hissedilir bu yani. Sadece bunu diyorum
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 836 kere teşekkür etti
« Yanıtla #50 : Mayıs 22, 2015, 12:38:43 »
Biranda gaza basip cekince hissetmiyormusunuz yani araçtaki değişimi
Sununda cevabını alamadım daha zaten lpgde niye dipgaz yapılıyor.:) tasarruflu uzamak icinmi:)
E denemediysen sen nereden biliyorsun abi silkeleme yaptığını ?  :P

Yunus'un dediği gibi ekstrem, beklenmedik durumlarda benzine almak kolay olmuyor.

Rampa çıkıyorsun, önünde kamyon var.
Yolun en dolu olduğu saatler, sol şeritte de 300 metre arkandan gelen birisi var, dolayısıyla kickdown yaptın, araç 4'ten 2'ye attı, sola geçiyorsun. O an kafada "Önündekini hızlı bir şekilde geçmek, arkandakinin hızını düşürmemek" var. Kamyonu solluyorsun, arkandaki arabanın da hızını kesmemiş oluyorsun, aynı zamanda kamyonun arkasına takılıp 30 KM/H hız ile o rampayı çıkmak zorunda kalmıyorsun.

Bu durumda araba kesiciye girecek kadar devir yükseltmiyor, 5000 dev/dak'a çıkıyor. Bu zamana kadar LPG ile kesiciye girmedim, 17x-18x hızlarına çıkacaksam benzine aldım. Fakat 5000 dev/dak'ta silkelemeyen araba, 6200 dev/dak'ta kesiciye girince de silkelemez.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Mayıs 22, 2015, 12:54:56 »
4000 devir üstünde manuel benzine almaya gerek yok, isterseniz belirli bir devirden sonra otomatik benzine alır, o belirli devirden aşağıya düştüğünüz anda da lpg ye geçer. :)
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #52 : Mayıs 22, 2015, 14:21:45 »
E denemediysen sen nereden biliyorsun abi silkeleme yaptığını ?  [emoji14]

Yunus'un dediği gibi ekstrem, beklenmedik durumlarda benzine almak kolay olmuyor.

Rampa çıkıyorsun, önünde kamyon var.
Yolun en dolu olduğu saatler, sol şeritte de 300 metre arkandan gelen birisi var, dolayısıyla kickdown yaptın, araç 4'ten 2'ye attı, sola geçiyorsun. O an kafada "Önündekini hızlı bir şekilde geçmek, arkandakinin hızını düşürmemek" var. Kamyonu solluyorsun, arkandaki arabanın da hızını kesmemiş oluyorsun, aynı zamanda kamyonun arkasına takılıp 30 KM/H hız ile o rampayı çıkmak zorunda kalmıyorsun.

Bu durumda araba kesiciye girecek kadar devir yükseltmiyor, 5000 dev/dak'a çıkıyor. Bu zamana kadar LPG ile kesiciye girmedim, 17x-18x hızlarına çıkacaksam benzine aldım. Fakat 5000 dev/dak'ta silkelemeyen araba, 6200 dev/dak'ta kesiciye girince de silkelemez.
Yazdıklarım niye yanlış anlaşılıyor bilmiyorum 6200devirde silkeler diye bir cümle kurdugumu görmedim:) otomatikde bilgimin olmadığını da söyledim:) belli bir deviri yakalamadan once kabuledilebilir duzeyde yapabilir dedim. Aşırı degil dedim. Bunuda belirttim ısrarla niye yanlış anlaşılıyor:) 6200 de araba niye silkelesin:)
Ben e30 dışında hicbir arabada daha 4ten 2ye cekmedim hicbir aracı trafikde zor durumda kalip acil sollamadim yokuşta. Gerekirse bekledim boş ise sol gectim. Trafige kapali alan haric aracim hic devir gormez benim hep sabittir3000 devir.ama eger pedal motor tepkimesi uyumlu degilse o zaman sıkıntı vardır iste. Arac pedalina devirine tepki vermiyorsa nedenine bakmak lazım
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #53 : Mayıs 22, 2015, 14:22:49 »
4000 devir üstünde manuel benzine almaya gerek yok, isterseniz belirli bir devirden sonra otomatik benzine alır, o belirli devirden aşağıya düştüğünüz anda da lpg ye geçer. :)
Ben kendim kapatıp açmaya alıştım oyle olsada ben boyle daha iyi hissediyorum kendimi o yuzden [emoji4]  manevi rahatlık yani.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 836 kere teşekkür etti
« Yanıtla #54 : Mayıs 22, 2015, 14:39:26 »
Yazdıklarım niye yanlış anlaşılıyor bilmiyorum 6200devirde silkeler diye bir cümle kurdugumu görmedim:) otomatikde bilgimin olmadığını da söyledim:) belli bir deviri yakalamadan once kabuledilebilir duzeyde yapabilir dedim. Aşırı degil dedim. Bunuda belirttim ısrarla niye yanlış anlaşılıyor:) 6200 de araba niye silkelesin:)
Ben e30 dışında hicbir arabada daha 4ten 2ye cekmedim hicbir aracı trafikde zor durumda kalip acil sollamadim yokuşta. Gerekirse bekledim boş ise sol gectim. Trafige kapali alan haric aracim hic devir gormez benim hep sabittir3000 devir.ama eger pedal motor tepkimesi uyumlu degilse o zaman sıkıntı vardır iste. Arac pedalina devirine tepki vermiyorsa nedenine bakmak lazım
Yanlış anlaşılacak bir şey yok, ben anlaşılmadığımı düşünüyorum." LPG'de kesiciye giren motor silkeler" dedin," silkelemezse sorun motorda aranmalı" dedin, 6200 dev/dak'da benim kesici devrim oluğunu söyledim abi.

Biz de uzun yolda redline gezmiyoruz, economy mode 90-100 KM/H, bunu sen de çok iyi biliyorsun. Ki zaten kimse hız yapmaz bu forumda, yapsa da söylemez, biliyorsun. :)
Kaldı ki E12'de 4. vitese 77 KM/H hızda geçiyor. Çoğu otomatik araçta da hızlanılmak istenildiğinde kickdown yapılır ve araç 2 alt vitese geçer. Aracın 2 alt vitese geçmesi için gazın üzerine oturmaya gerek yok, yazılım bu şekilde.

1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #55 : Mayıs 22, 2015, 17:33:31 »

Yanlış anlaşılacak bir şey yok, ben anlaşılmadığımı düşünüyorum." LPG'de kesiciye giren motor silkeler" dedin," silkelemezse sorun motorda aranmalı" dedin, 6200 dev/dak'da benim kesici devrim oluğunu söyledim abi.

Biz de uzun yolda redline gezmiyoruz, economy mode 90-100 KM/H, bunu sen de çok iyi biliyorsun. Ki zaten kimse hız yapmaz bu forumda, yapsa da söylemez, biliyorsun. :)
Kaldı ki E12'de 4. vitese 77 KM/H hızda geçiyor. Çoğu otomatik araçta da hızlanılmak istenildiğinde kickdown yapılır ve araç 2 alt vitese geçer. Aracın 2 alt vitese geçmesi için gazın üzerine oturmaya gerek yok, yazılım bu şekilde.

Onceki mesajlara bakılacak olursa asla sana nir cevap olarak yazdığım birsey yok. Genel olarak ortaya soyledigim bir konu. Ortada bir konu var lpgde dip gaz ve silkeleme durumu. Bende lpgde niye dip gaz yapılır diye sordum. Motorun devrini yakalayana kadar kabuledilir duzeyde asagida kaldiysa eger yada baska durumlarda kabuledilir silkeleme olur.aşırı olmasi durumunda evet sebebine bakılmalı dedim.kesicide silkeleme yapar dedigim mesaj gosterilebilir mi bana acaba. Ya kelime hatasidir yada yazmamisimdir. Eskiden bu islerle ugrasiyordum zaten. Yani kesicide silkeleme yapmaz enfazla elektrik keser onu biliyorum :)

Zaten sozum sana degil niye direk kendine alindinki:) ben sadece lpgde dipgaz niye yapilir diye soruyorum. Yapiliyorsa sebebi ne olursa olsun zarar.bu kadar basit. Bir sure sonra silkelemede yapar beyaz dumanda atar sorunda çıkarır vs vs. Otomatik nasıl hızlanır bilmem belirttimde bunu zaten. Belirtmemis olsam tamam eyvallah :)
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #56 : Mayıs 22, 2015, 18:00:11 »
Neden tam gaz yapıldığını açıkladım ben ve Yüksel'de çok güzel bir örnek vermiş.Halen neden tamgaz yapıldığı konusunda aklınızda bir soru varsa buyrun cevaplayayım  :saygi:

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 22, 2015, 18:06:07
Burada silkelemeden kasıt araca tam gaz yapıldığında kerkinme diye tabir edilebilecek bir olay.Ve bu silkeleme illaki yüksek devirlerde olacak diye bir şey yok,aracınızla 2. Viteste düz yolda 20km/h hızla ilerlerken hızlanmak için gaza yüklenirsiniz ve ayarı düzgün olmayan LPG sistemi bu problemi meydana getirir.Veya 5. Vites 70km/h hızla seyir ediyorsunuz hızlanmak için gaza yüklenirsiniz (vites küçültmeden)ayar düzgün değilse yine silkeler.

Silkelemeye başka bir örnek ise LPG biteceği zaman gaza bastığınızda aracınız verdiği tepkidir.
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #57 : Mayıs 22, 2015, 18:09:22 »
Kesicide silkeler dedigim mesaji ben goremedim gozumden kacan var mi bulunursa alıntı yapilabilir mi bi acaba. Yani dedigim gibi illaki o otobosu kamyonu vs ne olursa uygun bir firsatta sollarim araci uzmicek sekilde arkasında kalır yol uygun oluncada bir sekilde sollarım. O yuzden cok anlayabilecegim bir sebep değil benim. Herkesin kullanım sekli farklı sonucta
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #58 : Mayıs 22, 2015, 18:12:14 »
Neden tam gaz yapıldığını açıkladım ben ve Yüksel'de çok güzel bir örnek vermiş.Halen neden tamgaz yapıldığı konusunda aklınızda bir soru varsa buyrun cevaplayayım  :saygi:

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 22, 2015, 18:06:07
Burada silkelemeden kasıt araca tam gaz yapıldığında kerkinme diye tabir edilebilecek bir olay.Ve bu silkeleme illaki yüksek devirlerde olacak diye bir şey yok,aracınızla 2. Viteste düz yolda 20km/h hızla ilerlerken hızlanmak için gaza yüklenirsiniz ve ayarı düzgün olmayan LPG sistemi bu problemi meydana getirir.Veya 5. Vites 70km/h hızla seyir ediyorsunuz hızlanmak için gaza yüklenirsiniz (vites küçültmeden)ayar düzgün değilse yine silkeler.

Silkelemeye başka bir örnek ise LPG biteceği zaman gaza bastığınızda aracınız verdiği tepkidir.
Gercekten uzatmicam bu konuyu arac sizin motor sizin beni baglayan bir durum yok. Son yorumum su benim 2de=20 5=70km
Baskada birsey demicem zaten anlayan anlar anlamayan anlamaz hic sorunum degil açıkçası
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #59 : Mayıs 22, 2015, 18:16:33 »
Konya'da şehir içi Hız Sınırı 70km/h.Bu sürat ile seyir için en uygun vites 5. vites.Ne demek istediğinizi açıkça söylerseniz bende daha doğru cevaplar yazabilirim.
VW Golf 1.6 TDI & DSG