Gönderen Konu: Tecrübeli arkadaşlar ve Ustalar bi bakabilir mi?( BRC ve sorun)  (Okunma sayısı 12209 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '13
  • 25 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Herkese kazasız belasız günler dilerim. Aracıma 2 - 3 ay kadar önce BRC kit taktırdım.LPG ile 3 bin km civarı yol yaptım,Genel olarak memnunum ama son  1 aydır farkettiğim bir sorun var.Seyir halinde gaza ani yüklendiğim zaman yani dipgaz yapınca tek seferlik bi kesiklik,silkeleme yapıyor.Usta ateşlemeden kaynaklı olabileceğini söyledi. 2013 model ve 16 bin kmdeki araca bahane bulmak ne kadar mantıklı?Bu tip sorunların ilerde başıma iş açacağından korkuyorum.yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim!

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 62000
  • Model Yılı: '12
  • 1 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: Tecrübeli arkadaşlar ve Ustalar bi bakabilir mi?( BRC ve sorun)
« Yanıtla #1 : Mayıs 21, 2015, 20:55:30 »
Aynı sorunu benzinde yapıyormu yanı lpg kapa dene yaparsa aracda yanı ateşle olabilir ama bence lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 21, 2015, 21:41:25 »
2. Vitestemi yapıyor
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 21, 2015, 21:45:44 »
Aynı sorunu benzinde yapıyormu yanı lpg kapa dene yaparsa aracda yanı ateşle olabilir ama bence lpg
benzinde yapmıyor.Ustaya araba daha 16 binde ateşlemede sorun olmaz heralde dedim. usta sen bi bujilere baktır ufak tefek ateşleme sorunu olabilir,benzinde belli etmez ama lpg de eder diyor!

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 21, 2015, 21:47:56
2. Vitestemi yapıyor
evet daha çok 2. viteste.Örneğin 2. viteste 3.000 devir civarı giderken dipgaz yapınca oluyor.yani aracın ani ivmelenmesinde daha çok belirgin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #4 : Mayıs 21, 2015, 22:00:06 »
Ben geçen 19 mayısta lpg taktırdım aracıma, taze LPGciyim. Lovato mu BRC mi diye gittim, BRC takan firmaya gidemeden LOVATO taktırmış buldum kendimi. Neyse LPG takan yer hem prins hem Lovato hemde Landi diye bir marka takıyordu. İstersen BRC de takarım dedi ama Lovato diye gittiğimden yanaşmadım. Neyse adam bana Prins takmak istedi ama 450 500 tl fark vardı. O zaman demişti bak İtalyanların hepsi aynıdır tıpaları yemedi mi silkeler ve benzine kaçarlar. Prins yapmaz ayrıca o brc de ve bazı İtalyanlarda 2. Viteste dipgaz yap kökle silkelenir durur gibi laflar etti. Tabii daha önce hiç LPG kullanmadığımdan bana yabancı geldi anlattıkları. Yol testine çıktık, o şekilde yüklendi hafiften silkeleme oldu yanındaki elemana şunu arttır şöyle yap falan deyip yolda ayar yaptılar. Ayardan sonra tekrar o dipgaz olayını yaptı bu sefer hiç hissedilir birşey olmadı. Diyeceğim o ki o BRC takan ustanın yolda ayar yapması lazım olay LPG den kaynaklanıyor
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '14
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 21, 2015, 22:38:10 »
Aracınızda bi ateşleme problemi olacağını zannetmiyorum ustalar işin kolayına kaçmış.Aracınızdaki problem %95 LPG ayarından herkesin harcı değil bu ayarlar.
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 21, 2015, 22:40:19 »
Hey Allahım ustaya bak. Sıfır arabaya sorun bulmuş. Lpg belli edermiş. Benzin pahalı olmasa bu lpg işine kim bulaşır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 Avensis E.extra
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: '14
  • 112 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 21, 2015, 22:47:37 »
Ben geçen 19 mayısta lpg taktırdım aracıma, taze LPGciyim. Lovato mu BRC mi diye gittim, BRC takan firmaya gidemeden LOVATO taktırmış buldum kendimi. Neyse LPG takan yer hem prins hem Lovato hemde Landi diye bir marka takıyordu. İstersen BRC de takarım dedi ama Lovato diye gittiğimden yanaşmadım. Neyse adam bana Prins takmak istedi ama 450 500 tl fark vardı. O zaman demişti bak İtalyanların hepsi aynıdır tıpaları yemedi mi silkeler ve benzine kaçarlar. Prins yapmaz ayrıca o brc de ve bazı İtalyanlarda 2. Viteste dipgaz yap kökle silkelenir durur gibi laflar etti. Tabii daha önce hiç LPG kullanmadığımdan bana yabancı geldi anlattıkları. Yol testine çıktık, o şekilde yüklendi hafiften silkeleme oldu yanındaki elemana şunu arttır şöyle yap falan deyip yolda ayar yaptılar. Ayardan sonra tekrar o dipgaz olayını yaptı bu sefer hiç hissedilir birşey olmadı. Diyeceğim o ki o BRC takan ustanın yolda ayar yapması lazım olay LPG den kaynaklanıyor
Ya murat hocam sen lpg mi taktın 
 [emoji33] [emoji33] [emoji33] [emoji33] [emoji33] [emoji33] [emoji33] [emoji33] [emoji33]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #8 : Mayıs 21, 2015, 22:49:45 »
Ya murat hocam sen lpg mi taktın 
 [emoji33] [emoji33] [emoji33] [emoji33] [emoji33] [emoji33] [emoji33] [emoji33] [emoji33]
:islik: :islik: :islik: :islik:

Evet Nizam hocam, taktırdım 19 Mayıs itibari ile.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=67937.0

18Mayısta konu açtım 19 Mayısta taktırdım :)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 132 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mayıs 21, 2015, 22:50:30 »
10 sene lpgli broadway kullandım.İnanırmısınız 8 yıl hiç ayar yaptırmadım.Lpg sistemi Kore malı CCI idi.Baya pahalıydı.8 yıl sonra beyni bozuldu.Çöpe attık Türk malı 70 liralık beyin taktık.Adını unuttum.Süperdi 2 yılda öyle bindik sattık.Önceki sistemde tek problem vardı.Uzun yolda iniş aşağı arada pat diye ekzos ses yapardı.Bilmeyen araba patlayacak sanardı.Çözemedik.Ama memnundum.Lpg ustaları ile ilgili şunu anlamıştım.Çoğunluğu sadece sistemi bağlayan adam.Sorun çözme bilgileri hiç yok.İyi usta zor bulunuyordu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #10 : Mayıs 21, 2015, 22:53:57 »
.........Lpg ustaları ile ilgili şunu anlamıştım.Çoğunluğu sadece sistemi bağlayan adam.Sorun çözme bilgileri hiç yok.İyi usta zor bulunuyordu.

+1Milyon :)

Mayoz Bölünmenin etkileri, bölüne bölüne çoğalmışlar muhtemelen :) Esas olan ana beyni bulmak, 2 yıl ustanın yanında çalışan ne var la bu işte deyip parada varsa dükkan açmış gibi :)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 132 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mayıs 21, 2015, 22:56:08 »
+1Milyon :)

Mayoz Bölünmenin etkileri, bölüne bölüne çoğalmışlar muhtemelen :) Esas olan ana beyni bulmak, 2 yıl ustanın yanında çalışan ne var la bu işte deyip parada varsa dükkan açmış gibi :)
Çok doğru.Ama her şeye rağmen bu devirde lpg şart.Niye daha fazla ödensin ki yakıta.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 21, 2015, 22:56:49 »
İlk taktırırken yol ayarı yapmıyor musun dedim,gerek yok  dedi işin içinden çıktı.Yarın gidip yol ayarı yapması konusunda ısraredeyim o zaman.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #13 : Mayıs 21, 2015, 22:58:58 »
İlk taktırırken yol ayarı yapmıyor musun dedim,gerek yok  dedi işin içinden çıktı.Yarın gidip yol ayarı yapması konusunda ısraredeyim o zaman.

Hiç boşuna uğraşma o adamla derim ben. Israrla iş yapan adamdan hayır gelmez. Zaten adam olsa sen demeden sağa sola çamur atacağına işini layıkıyla yapardı. Olanıda bozar şimdi bu dengesizler. Memleket neresi hocam, profilde görünmüyor. Eğer bulunduğunuz yeri yazarsanız forumda arkadaşalrın tanıdığı yerler olabilir.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 21, 2015, 23:01:25 »
Hiç boşuna uğraşma o adamla derim ben. Israrla iş yapan adamdan hayır gelmez. Zaten adam olsa sen demeden sağa sola çamur atacağına işini layıkıyla yapardı. Olanıda bozar şimdi bu dengesizler. Memleket neresi hocam, profilde görünmüyor. Eğer bulunduğunuz yeri yazarsanız forumda arkadaşalrın tanıdığı yerler olabilir.
Aksaraydayım şuan( il olan ) Ama izmirliyim yazın gittiğimde izmirde baktırayım olmazsa.Aksarayda tek bayi var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mayıs 21, 2015, 23:04:52 »
Ben taktırırkende hiç yol ayarı yapılmadı 8500 km yol yaptım ne silkeleme nede yüksek devirlerde benzine geçme hiç yaşamadım.Bazen ışıklarda gençlik ruhum ağır basıyor ve bayağı yüksek devirler çeviriyorum gayette güzel gaz yiyor.Şu ana kadarda taktırdığım yerdeki ustadan hiç şikayet duymadım.Zaten kocaeli kayada  0 araçlara lpg burada taktırıyor
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #16 : Mayıs 21, 2015, 23:05:12 »
Diğer İL OLMAYANDA olsanız zaten LPG ile uğraşmazdınız   :rofl: :rofl: :rofl:

Forumda BRC kullanan diğer arkadaşlarda sizin sorun yaşadığınız şekilde BRC yi test ederlerse aslında işlem tam olur. Dediğim gibi benim ustanın dediği buydu, italyanlar bu 2. viteste dipgazda bayılırlar dedi. BRC de İtalyan sonuçta , arabada sıkıntı yok büyük ihtimalle en azından :saygi:

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 21, 2015, 23:06:16
Ben taktırırkende hiç yol ayarı yapılmadı 8500 km yol yaptım ne silkeleme nede yüksek devirlerde benzine geçme hiç yaşamadım.Bazen ışıklarda gençlik ruhum ağır basıyor ve bayağı yüksek devirler çeviriyorum gayette güzel gaz yiyor.Şu ana kadarda taktırdığım yerdeki ustadan hiç şikayet duymadım.Zaten kocaeli kayada buraya 0 araçlara burada taktırıyor

Hah bak CAVİT abim de gelmiş, Cavit abi, bu şekilde denedin mi hiç? arkadaşın dediği gibi ?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mayıs 21, 2015, 23:20:58 »
Ben taktırırkende hiç yol ayarı yapılmadı 8500 km yol yaptım ne silkeleme nede yüksek devirlerde benzine geçme hiç yaşamadım.Bazen ışıklarda gençlik ruhum ağır basıyor ve bayağı yüksek devirler çeviriyorum gayette güzel gaz yiyor.Şu ana kadarda taktırdığım yerdeki ustadan hiç şikayet duymadım.Zaten kocaeli kayada  0 araçlara lpg burada taktırıyor
Rica etsem uygun bi zamanda araba 2. viteste 3000 -3500 devir civarında giderken gazdan ayağını çek sonra birden diple bakalım bi kesiklik yada silkeleme tarzı bişey olacak mı.Diğer türlü bendede sorun yok.Aslında çok büyütecek bişey değil ama insanın canını sıkıyor.Önceki aracımda lpgliydi ama böyle bi sorun yaşamadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #18 : Mayıs 21, 2015, 23:29:15 »
Rica etsem uygun bi zamanda araba 2. viteste 3000 -3500 devir civarında giderken gazdan ayağını çek sonra birden diple bakalım bi kesiklik yada silkeleme tarzı bişey olacak mı.Diğer türlü bendede sorun yok.Aslında çok büyütecek bişey değil ama insanın canını sıkıyor.Önceki aracımda lpgliydi ama böyle bi sorun yaşamadım.
Bunu bende bir deniyeyim :) Daha 5-6 km LPG ile kullandım :) Nasipse haftasonu bakayım bende, 2. viteste 300-3500 devirde giderken gazdan ayağımızı çekeceğiz ve beklemeden dipgaz yapacağız değil mi? Yokuş aşağı yokuş yukarı düz yol falan fark eder mi?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mayıs 21, 2015, 23:30:09 »
Israrla her lpg başlığında yazıyorum ve ısrarla insanlar genede yapmaya devam ediyor. Lpg=tasarruf. Bunun aksini düşünen var mı. Lpg kuru yakıt. Kuru yakitta niye dipgaz yapılıyor.bence aracta lpgde sorun aramaktansa bence bu soruya bir cevap bulalım. Kuru yakıt motora zarar verirken niye biz daha cok zarar versin diye ugrasiyoruz. Isciligi iyi montaji iyi orjinal parcalar ile yapilan ve amacina hizmetedecek sekilde kullanilan lpg sorun yaratmayacaktir. Temiz temiz benzinde diplemek varken kuru yakıt tercihedilmemelidir
2002 corolla sol vvt-i