Gönderen Konu: APEXI Spor yay  (Okunma sayısı 31439 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
Ynt: APEXI Spor yay
« Yanıtla #80 : Ocak 17, 2015, 20:51:12 »
Yani bizim iki e12 yide test eden biri olarak Ercü konuşabilir :D Ercü de araçlarda spor yay olduguna inanamayanlardan eibach candır der susarımmm ::) ::)

Ogün yalnız bizim şimdiki araçta 3.5 luk yaylar 4ten bile fazla indirdi :P :P

Est. şurada bir şakayla başlamış herşey ;)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Ocak 17, 2015, 20:51:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Ocak 17, 2015, 21:03:00 »
Konuyu cok dagitmadan yuksel kardesimize ayip olmadan devamedelim.

sonucta niye 4luk gibi durdugunu anladik ahmet abininki ve normal  :)

ama hala soluyorum baska alternatiflere bakilmali f/p urunu degil corollada e12 de eicbach

Telefondn yaziyorum bi dugundeyim k.bakmayin yanls yazdiklarim varsa
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #82 : Ocak 18, 2015, 01:09:03 »
Konu yüksel abinin dagilmasin insallah ender gorulen yayli e12 lerden birini gorucez :)
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #83 : Ocak 18, 2015, 01:26:00 »
amortisörde geçen yağlanma var diyordu Yüksel usta, bence yay amortisör iyi bir takım değişimi olsa fena şeyler çıkar :)
öyle standart amortisör değil ama :)

yayda bence Yüksel abi yine istediği iyisini yapar :)
ama,sadece acele etme Yüksel  :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 712 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #84 : Ocak 18, 2015, 01:33:37 »
bugün lastikçiye gittim. araba için büyük bir lastik ebadı sordum. 195 70 r14. olmaz dedi ..

arabaya bindi gezdik güzel dedi :) benim ön yaylar yukardan ağırlık verince nerdeyse hiç esnemiyor ama arka süper esnek :) dedi ki önler bozuk :)

sanırım hızlı giderken zıplama olayını çözecez..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #85 : Ocak 18, 2015, 01:44:47 »
Valla ben kendimce modifikadyonu iyi takip eden biri olarak nerdeyse 6aydir takip ediyorum ve hic oynamadi o yaylsrin fiyatlari hep 500-600tl turkiyeye gelis fiyatinida soliyim 300tl o da max. Peki bu gelenlerin kaçı orjinal ve bunun garantisini kim verir.

kimse k.bakmasin ama turkiyede orjinal modifikasyon parcasi eskisi kadar cok değil. Alti ustu yay markalar arasinda en fazla ne oynar ne degisir? Kac markanin takildigi yayli arabalara bindiniz kacini denediniz? Adi duyulmus iyidir gerisini bosver mantigi yanlis. Kn nin orjinal hava filtresini bulabilcek olan var mi?

Illaki markalar arasinda bazi farklar vardir ama alti ustu yaydir konfor yukseklik herzaman ayarlanir. Orta duzey bisey yeter.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #86 : Ocak 18, 2015, 01:50:20 »
Valla ben kendimce modifikadyonu iyi takip eden biri olarak nerdeyse 6aydir takip ediyorum ve hic oynamadi o yaylsrin fiyatlari hep 500-600tl turkiyeye gelis fiyatinida soliyim 300tl o da max. Peki bu gelenlerin kaçı orjinal ve bunun garantisini kim verir.

kimse k.bakmasin ama turkiyede orjinal modifikasyon parcasi eskisi kadar cok değil. Alti ustu yay markalar arasinda en fazla ne oynar ne degisir? Kac markanin takildigi yayli arabalara bindiniz kacini denediniz? Adi duyulmus iyidir gerisini bosver mantigi yanlis. Kn nin orjinal hava filtresini bulabilcek olan var mi?

Illaki markalar arasinda bazi farklar vardir ama alti ustu yaydir konfor yukseklik herzaman ayarlanir. Orta duzey bisey yeter.
Aynen abi haklisin bende yakin zamanda hava filitresinin kafasini degistircem mantar dusunuyorum tiss liyormuş oyle diyorlar arastiriyorum cogu sey çakma kn diye orjinal  diye satiyolar allah bilir nerde uretiyolardir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #87 : Ocak 18, 2015, 02:34:10 »
K&N nin kendi sitesinden ülkemize ücretsiz kargo imkanı var burdan sipariş verilebilir bence :)

yay konusunda tecrübem malesef malesef yok kesin birşey diyemem ama markaları bildiğim için yorum yapıyorum sadece
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #88 : Ocak 18, 2015, 02:37:16 »
K&N nin kendi sitesinden ülkemize ücretsiz kargo imkanı var burdan sipariş verilebilir bence :)

yay konusunda tecrübem malesef malesef yok kesin birşey diyemem ama markaları bildiğim için yorum yapıyorum sadece
Herkes yay uretiyor simdi yuruyen parca  onemli eger yüksel abi amortisorde degistircekse koni alabilir  bence  tabi fiyatlarini bilmem koni alirsan istedigin kadar basarsin istedigin zaman kaldirirsin bir lifte kaldirmana bakar araba   ve yol tutusu muazzam olur :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #89 : Ocak 18, 2015, 02:40:17 »

Cok asiri pahali kaan o yuzden diyorum.

yorumlara gore harakrt edip markalara gpre yorumluyoruz ama eminol ole degil. Gercekten ii urunler var.
bide sole bişey var ustan iyiyse konforunda ayarlarsin yuksekliginide. Marka kotulemiorm ki kotulemek sacma olur bilinen markalar cnku sadece bmwye 300e aldigim yayi toyota die o fiyati vermem onu diorum

Mesaj Birleştirildi: Ocak 18, 2015, 02:42:32
Herkes yay uretiyor simdi yuruyen parca  onemli eger yüksel abi amortisorde degistircekse koni alabilir  bence  tabi fiyatlarini bilmem koni alirsan istedigin kadar basarsin istedigin zaman kaldirirsin bir lifte kaldirmana bakar araba   ve yol tutusu muazzam olur :)

asama asama daha ii bu durumda omce sadece yay. Iice bu duruma alistiktan sonra 3-4 sene sonra dediginiz yapilir ama direk amirtisor ve yay takmak bu zamana kadar alcak gezmeyen biri icin sikinti yazik olma ihtimali yuksek. zaten 4sene sonra yay kesmicek ;)

Mesaj Birleştirildi: Ocak 18, 2015, 02:43:23

Cok asiri pahali kaan o yuzden diyorum.

yorumlara gore harakrt edip markalara gpre yorumluyoruz ama eminol ole degil. Gercekten ii urunler var.
bide sole bişey var ustan iyiyse konforunda ayarlarsin yuksekliginide. Marka kotulemiorm ki kotulemek sacma olur bilinen markalar cnku sadece bmwye 300e aldigim yayi toyota die o fiyati vermem onu diorum
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #90 : Ocak 19, 2015, 02:16:50 »
Ogün senin eksoz noldu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #91 : Ocak 19, 2015, 09:09:23 »
Ogün senin eksoz noldu

araya bazi seyler girdi ilgilenemedim bu haftasonuda istanbuldayim haftaya iyice bi bakicam
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Carina
  • Kan Grubu: 0+
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #92 : Ocak 22, 2015, 11:07:57 »
98  Carina kullanıcısıyım. Koni amortisör taktırdım, kırmızı renk. Orta ayarda kullanıyorum. Amacım daha iyi yol tutuş, daha iyi frenleme kısaca daha fazla güvenlik idi. İstediğimi elde ettim, memnun kaldım. Konilerin verdiği memnuniyetle yay da taktırmak istedim. Koni nin ürettiği yay markası Vogtland yaydan 35 mm lik taktırdım. Vogtland için okuduklarım Eibachla beraber konfordan en az kayıp veren en kaliteli markalardan olduğuydu. Koni-Vogtland uyumu da tam olacaktı. Cuma günü  İstanbul'da taktırdım. .Çıkartmak için  Pazartesiyi zor ettim. arabada konfor falan hiç bir şey kalmadı yoldaki en ufak çıkıntılar arabanın içindeydi. Kasisden falan kaçmak mümkün mü bizim yollarımızda?? mahalle arasında gece gidiyorsun önünü ne derece görebiliyorsun? her yer kasis dolu... araban için   özel yol da imal edemiyeceğine göre...temde çevre yolunda giderken bile sıkıntıydı.
 Kısacası vakit geç olmadan  bir daha düşünün derim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #93 : Ocak 27, 2015, 21:29:16 »
Yukarda da yazdım senelerdir farklı arabalarda enaz onler 8 arkalar 6 basık arsc kullaniyoruz arkadaslarla altını surttukde şöle oldu cukura girdikte sole oldu dedigimiz bir olay yasamadik.

Bu ay yay ve egsozu bitirmeye caliscam birlikte. Ufuk abi acaba bize fiyat ve marka onericekmi makul bir ürün acigim
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #94 : Ocak 27, 2015, 21:36:43 »
Bu ay yay ve egsozu bitirmeye caliscam birlikte. Ufuk abi acaba bize fiyat ve marka onericekmi makul bir ürün acigim
Ufuk abi unuttu herhalde, hatırlatayım ben onu.

Sen bi yap da, ben de tecrübelerle birlikte arkandan gelirim.

Bugün, nette rastgele bir E12'ye rastladım.
Anaam, nasıl bir güzelliktir bu ? Sedanı hiç mi hiç sevmezken, adam küçücük dokunuşlarla ne kadar da güzelleştirmiş aleti.
Ahan da tam böyle bir şey.  :)
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 712 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #95 : Ocak 27, 2015, 22:11:48 »
benim arabam fazla alçak sanırım , yüksüz bile altını vuruyorum.

bu koniler apex ler pek kırsala gelmez :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #96 : Ocak 27, 2015, 22:42:26 »
Ufuk abi unuttu herhalde, hatırlatayım ben onu.

Sen bi yap da, ben de tecrübelerle birlikte arkandan gelirim.

Bugün, nette rastgele bir E12'ye rastladım.
Anaam, nasıl bir güzelliktir bu ? Sedanı hiç mi hiç sevmezken, adam küçücük dokunuşlarla ne kadar da güzelleştirmiş aleti.
Ahan da tam böyle bir şey.  :)

yazada belki jant bakarim.

yavas yavas haftasonu arastiricam ve yaydan baslicam buyuk ihtinalle bu hafta yay alirsam haftaya egsoz alirim sonraki haftalara montaja kalir yada aya.kaliteli 3,5luk incek makul fiyatli azcik konfordan odun vercek yay ariyalim bakalim

Mesaj Birleştirildi: Ocak 27, 2015, 22:44:17
benim arabam fazla alçak sanırım , yüksüz bile altını vuruyorum.

bu koniler apex ler pek kırsala gelmez :)

Sadece yay yeterli yaa 5ve ustu basmicaksan arabayi.ama seninkinin yuksekligini bilmiyorum abi  :) kizilca hamamda mangala enson 8lik on arkalar 6lik yay ile cok yavas hizda manevralar ile cok az altini surterek gezdik :)
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #97 : Ocak 27, 2015, 22:53:20 »
Stok halde bile tarla dag cikiyorum  gaza basmadan ama bazi yerlerde surtuyo  yay olsa ben hiç bir yere giremem herhalde :D haftaya çatalcaya gitcez baya bir tarla bayir cikcaz 2 araba diger araba bizim arabadan daha basik buyuk ihtimal yari yolda kalicak  birakcaz orda :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #98 : Ocak 27, 2015, 22:58:08 »
Stok halde bile tarla dag cikiyorum  gaza basmadan ama bazi yerlerde surtuyo  yay olsa ben hiç bir yere giremem herhalde :D haftaya çatalcaya gitcez baya bir tarla bayir cikcaz 2 araba diger araba bizim arabadan daha basik buyuk ihtimal yari yolda kalicak  birakcaz orda :rofl:

basık arabayi kullanmaya ozen gosterceksin biraz yaa yoksa surtuyorsun
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #99 : Şubat 09, 2015, 00:54:47 »
konuyu burdan devam ettiriyim diye düşündüm.bu hafta için red eagle 3,5 cm lik olanı sipariş etmeyi düşünüyorum. ama tunzero nedir araştırıyorum
2002 corolla sol vvt-i