0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
"coil takip evin onunde iyice basmak sokakda gezerken kaldirmak bana sacma geliyor acikcasi.madem ben bununla sokakda gezmicem sirf kapimin onunde oyle dursun diye okadar parayi sahsen ben vermem."Bu cümleyi kurmanızdaki neden nedir inanın hiç anlamış değilim, bahsetmeye çalıştığınız sistem air süspansiyon değilse coil takanların hangisi evinin önünde iyice basıp sokakda gezmek için de tekrar kaldırma zahmetinde bulunuyor acaba çok merak ediyorum, öyle yapanlar varsa inanın ben hiç görmedim göreceğimi sanmam da.. Göreceğimi sanmam da demişken, sizin yazdığınız "Yuksek hizlarda coil ile basiliyken arac sehir icinde viraj alan ben gormedim sanmiyorumda gorecegimi " cümlenizi destekleyici tek bir teknik veriye bugüne kadar rastlamadığım gibi yaptığım araştırmalarda kaliteli coilover'ların özelliklerine bağlı olarak da yaya oranla daha üstün yol tutuş özelliği kattığı yorumlarını fazlasıyla okudum.. Ve bundan sebeptir ki; "coil ile giden arabalara bak basikken hepsi sag seritte yavas yavas gider.sebebi bi araci gostermek ikinciside o alcaklikta hiz yapma riskine girmemesi" tezinizin "aracı göstermek"le olan kısmı şahsi zevklerle alakalı olup diğer kısmının sadece şahsi yorumunuz olduğu düşünülebilir.. Aracın yol tutuşu konusu sadece yay-coilover kıyaslamasıyla sonuca vardıralacak bir durum olmamakla birlikte, lastiklerin havasından tutun da orjinal amortisöre spor yayın takılıp takılmamasına, koni kullanılacaksa hangi koninin daha iyi oluşuna, coiloverdaki yükseklik yeterliliği hesaplamasına, sürücünün viraja girme kabiliyetine, en ideal amortisör sertliğine gibi pek çok çeşit etkenle alakalıdır..
Ogun sen kendindemisin ?
mesut abi beni bilirsen. Ben kolay kolay yukselmem. Ama anlamadim yani arkadas neyi ispat etmeye calisiyor.sehir icinde coil ile yuksek hizda viraj alacak kabiliyette bir arkadas var ise tanismak isterim ben. Coil ile yay farkli seyler esnemeleri farkli sertlikleri alcakliklari herseyi farkli.ben bunlari detayli olmasada yazmisim yazmamisim gibi ustunden geciyor abim yani anlamadim ben olayi. Daha yay kullanmamis birine niye coil yonlendirilmesi yapiyor onu hic anlamis degilim.3.5luk bile takinca aradaki farki anlayacak sedanlarin egzozlari l egzoz yere yakin yasayacak yuksel onuda. Detaya indikce yay kullanmasi avantajina ilk asamada hemen coil oneriliyor birde sorgulaniyor dedigim gibi hissediyorum. Anlasilmadigi icin degil direk sorgulanior.Anlatabildimmi abi demek istedigimi.sabrimda dayanmadi acikcasiDedigin dogru abi esneme vs va soruyorum yani herkeze yuksel bandirmada o tek seritlik yolda hangi viraji sagdan yuksek hizla alacak.nekadar ihtiyaci var bandirma gibi bi yerde o kadar alcak arabaya.gidim gidim giden trafiginde.birsey onerilirken dusunulsun yani abi.ihtiyaca yonelik onerilsin.turkiye yollari o kadr alcak arabalara cok mu uygunda yuksek hizla viraji kaldi yani.odumuz kopuyor zaten yere surtecek diye yayla bile.
Gecmiş aylarda olan tuning fuarinda otoport taki araçlarin bi kismi airli bi kismi coil ve yayliydi bi polo elinde bijon anahtari aracinin lastigini sokup yukselti , sadece bir örnektir
Ogün bey yazdığınız her şeye yazacak cevaplarım var ama gece gece lafı uzatmak istemiyorum ve sizin yazdığınız tek bir şeyi sormak istiyorum; "Daha yay kullanmamis birine niye coil yonlendirilmesi yapiyor onu hic anlamis degilim" yazınızı yazmanızı sağlayan yazım nerededir, lütfen coil yönlendirmesini yaptığımı söylediğiniz o yazımdan alıntı yaparak cevaplar mısınız?Mesaj Birleştirildi: Şubat 28, 2015, 01:12:29Okan'cım güzel kardeşim benim senin söylemek istediğin şeyi anlamadım, ne demek bu biraz açar mısın?
kapi onunde araç basmaktan giderken yuseltmekten bahsettmistim