Gönderen Konu: APEXI Spor yay  (Okunma sayısı 31440 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
Ynt: APEXI Spor yay
« Yanıtla #60 : Ocak 17, 2015, 12:58:49 »

En güzeli, en mantıklısı tabii ki Eibach ama imkanlar malum...
Yoksa biliyorsunuz her şeyin en güzelini, en kalitelisini almaya çalışırım.

Abi bak bi kere alıyorsun iyisini al, bir yaya bu kadar para verilmez diye düşünme. Tavsiyedir :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Ocak 17, 2015, 12:58:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Ocak 17, 2015, 13:02:27 »
Abi bak bi kere alıyorsun iyisini al, bir yaya bu kadar para verilmez diye düşünme. Tavsiyedir :)
KAAN, işin aslı insanların bu Eibach'ı biraz da abarttıklarını düşünmeye başladım. :)
Diğer yayların konfor harici pek bir sıkıntısı olacağını zannetmiyorum ki belki Eibach'tan iyileri bile çıkar.

Sadece markaya o kadar paralar bağlamak istemem.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '14
  • 271 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Ocak 17, 2015, 13:13:36 »
KAAN, işin aslı insanların bu Eibach'ı biraz da abarttıklarını düşünmeye başladım. :)
Diğer yayların konfor harici pek bir sıkıntısı olacağını zannetmiyorum ki belki Eibach'tan iyileri bile çıkar.

Sadece markaya o kadar paralar bağlamak istemem.

Yaylar arabanın yürürünü,Ön takımı,viraj dengesini,aerodinamiğini etkilediği için çok dikkatli olunmalı arkadaşlar. Amaç Sadece konfor ve görünüş değil. Virajlarda Denge de çok büyük bir etken. Ben Virajda çatlayan yay biliyorum bunun etkisi kesinlikle göz önünde bulundurulmalı. Akıl veren çok olur presletelim,bakla keselim gibisinden aman sakın girmeyin o işlere. Zaten aracınıza değer veriyorsunuz anladığım kadarıyla yapmazsınız öyle birşey:)

Mesaj Birleştirildi: Ocak 17, 2015, 13:14:23
Ben 5 kişi dolu iken düz geçemiyorum , çok alçak mı oluyor, bir kere tümseği fark etmedim frenledim ama hızım düşmedi altını sürter diye beklerken arkadakilerin kafası tavana değmiş :)
Ülkemizde ne tümsekler var :) ama bir kere bir okul bahçesinden çıkarken haaaaart etti ama içim nasıl cız etti.
Eibach hayalim var para biriktirsem alırım ama işte sonrası :(

Sonrası ne Kaan?
Jant isticek,18'' inç lastik isticek,Body kit isticek :)) Bunlar mı:)
SERCAN YILDIZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #63 : Ocak 17, 2015, 13:33:46 »

Sonrası ne Kaan?
Jant isticek,18'' inç lastik isticek,Body kit isticek :)) Bunlar mı:)
Aynen tam istediklerim :) body kit zaten en üst seviyedeki şey, bari bir yerden başlasam mı diyorum sonradan acele mi ediyorum ki diyorum. Çok kafam karışıyor sonra, amaaan ne takıyorum bunları diyorum :) yalnız sürekli diyorum icraat zıfır zıfır zıfır :D
Hayali bile güzel oluyor yalnız :)
Ama yaza bişiler olabilir ,ama küçük dokunuşlar sadece :)
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 271 kere teşekkür etti
« Yanıtla #64 : Ocak 17, 2015, 13:40:33 »
Aynen tam istediklerim :) body kit zaten en üst seviyedeki şey, bari bir yerden başlasam mı diyorum sonradan acele mi ediyorum ki diyorum. Çok kafam karışıyor sonra, amaaan ne takıyorum bunları diyorum :) yalnız sürekli diyorum icraat zıfır zıfır zıfır :D
Hayali bile güzel oluyor yalnız :)
Ama yaza bişiler olabilir ,ama küçük dokunuşlar sadece :)

Bence ilk etapta yayla başla derim. Body kitde biraz daha profesyonel uygulamalar yaygınlaşsın o zaman seçim şansında olur..

İnşallah dilediğin şekilde yaparsın aracını
SERCAN YILDIZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Ocak 17, 2015, 13:48:43 »
Peder arabayi satmazsa eğer ileride ben alicam ondan  arabanin oynamadigim yerini birakmiycam surungen yapicam :rofl:  babam kullanmasa tek benim olsa yaparim  yay sikinti olmaz en fazla 3 4 kisi biniyor ama aile isin icine girince 6 7 kisi bile biniliyor :D
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 271 kere teşekkür etti
« Yanıtla #66 : Ocak 17, 2015, 13:55:01 »
Peder arabayi satmazsa eğer ileride ben alicam ondan  arabanin oynamadigim yerini birakmiycam surungen yapicam :rofl:  babam kullanmasa tek benim olsa yaparim  yay sikinti olmaz en fazla 3 4 kisi biniyor ama aile isin icine girince 6 7 kisi bile biniliyor :D

İşte Burda Kaliteli malzeme devreye giriyor. Bu yayların özelliği ne kadar yük olursa olsun çok esnemediğinden dolayı araba alçalmıyor :tamam:
SERCAN YILDIZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Ocak 17, 2015, 14:06:46 »
UFUK abimizin babası kalp krizi geçirmiş, dün görüşebildik.
Müsait olduğu zaman MİTSİMOTO hakkında fiyat bilgisini paylaşacak.

Mishimoto denilen yaylar bursada inşaat demiri büküp boyayıp satıyorlar. Mishimoto aslen hortum vs üretir.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #68 : Ocak 17, 2015, 15:05:11 »

Bence ilk etapta yayla başla derim. Body kitde biraz daha profesyonel uygulamalar yaygınlaşsın o zaman seçim şansında olur..

İnşallah dilediğin şekilde yaparsın aracını

Body kit yurtdışı siparişi olacak. Orjinal parçalarla [emoji41]
İşte yayla başlamak için çok para lazım çooook :)
Eibach in sitesinde kargo dahil 690₺

Mishimoto denilen yaylar bursada inşaat demiri büküp boyayıp satıyorlar. Mishimoto aslen hortum vs üretir.
Bende intercooler markası olarak biliyorum Ercüment
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #69 : Ocak 17, 2015, 15:26:16 »
Body kit yurtdışı siparişi olacak. Orjinal parçalarla [emoji41]
İşte yayla başlamak için çok para lazım çooook :)
Eibach in sitesinde kargo dahil 690₺

Bende intercooler markası olarak biliyorum Ercüment

Hortumlarıda var intercoolerlarıda var yani kısacası yay markası değil
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #70 : Ocak 17, 2015, 15:46:49 »
Tamponu sokup intercooler takip bide hava filitresini uzatican :rofl: pisten çikmiş gibi bir havan olur :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #71 : Ocak 17, 2015, 16:16:45 »
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Ocak 17, 2015, 17:53:25 »
Bir yaya bu zamana kadar asla 500-600tl vermedim hicte niyetim yok. Kaliteli marka hic sozum yok bmwdeki fiyatina bide toyotadaki fiyatina bakin anlicaksiniz arkadasim kullaniyor orjinal aldi 300tl eicbach durduk yere arabam toyota diye 600tl vermem. Istedigi kadar kaliteli olsun konforu olsun.

ahmet abi guzel bi yere deginmis 3,5luk istersen 5te olur abi onu bende biliyorum oluru var o isin. Isini bilen birine gptur halletsin yani.ama genel anlamda eicbach konfor veren yay olarak bilinir.

Tercih sizin yani ama ben eicbach o kadar para vermem konfor istersem eger onunda cozumunu bulurum zaten. Ufuk abidende bi fiyat alalimda. Konusursangecmis olsun dileklerimi iletirmisin yada numarasini ver ben soyliyim :(

Mesaj Birleştirildi: Ocak 17, 2015, 17:54:36

10 senedir kusursuz hatasiz red eagle kullanan arkadasim var. Gozunuzde okadar buyutmeyin cok cok farklari yok
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Ocak 17, 2015, 18:54:41 »
İnanmiyorum..... hayretle izliyorum dönen muhabeti....

Dönen bir muhabbet yok ben ogüne birşey söyledim sende cevap verdin ;) İnanmayacak birşey zaten yok benim tepkim herşeyi NET bilmelerine ;)  yaylar 1.4 motor araç için yapılmış 2.0 araçta agır geldiği için önler daha fazla basık hali ile... Fotolardan bile belli ama foto koyacak kadar kayda deger bir muhabbet yok...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #74 : Ocak 17, 2015, 19:10:13 »
Yani bizim iki e12 yide test eden biri olarak Ercü konuşabilir :D Ercü de araçlarda spor yay olduguna inanamayanlardan eibach candır der susarımmm ::) ::)

Ogün yalnız bizim şimdiki araçta 3.5 luk yaylar 4ten bile fazla indirdi :P :P
eibach pro kit 3.5 cm 2006 honda vtecte vardı onada bindim konfor nerdeyse kaybolmamıştı. Ahmet abinin 2 e12sinde de yay vardı bindim çok ahım şahım bir fark yoktu. Yine 2012 aurise bindim onda da bir fark yoktu. Eibach pro kit 35mm resmen biraz basalımda ben tadını alayım virajlarım frenlerim bir miktar düzelsin ama ailem rahatsız olmasın mantığında üretilmiş bir yaydır. Ayrıca bir aracı 5 cmden fazla basmak Türkiyede kullanamamanıza neden  olur. Ayrıca eibach e12 kasaya malesef 50 mmlik yay üretmedi eğer varsa muhtemelen çakmadır dikkatli olun.

Psikolojiktir o

Bi doktora gözükmek lazım psikolojik olması için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #75 : Ocak 17, 2015, 20:25:08 »
eibach pro kit 3.5 cm 2006 honda vtecte vardı onada bindim konfor nerdeyse kaybolmamıştı. Ahmet abinin 2 e12sinde de yay vardı bindim çok ahım şahım bir fark yoktu. Yine 2012 aurise bindim onda da bir fark yoktu. Eibach pro kit 35mm resmen biraz basalımda ben tadını alayım virajlarım frenlerim bir miktar düzelsin ama ailem rahatsız olmasın mantığında üretilmiş bir yaydır. Ayrıca bir aracı 5 cmden fazla basmak Türkiyede kullanamamanıza neden  olur. Ayrıca eibach e12 kasaya malesef 50 mmlik yay üretmedi eğer varsa muhtemelen çakmadır dikkatli olun.

okanin o konuyu bilmemesi normal ya. 3,5luk yay istersen 5de yaparsin 4te hersey iscilige bagli ama standart durumda 3,5luk yay 4 dusmez eger arabada cok ciddi agirlik yoksa. Standart yay takma soz konusu ise. Ama ortada farkli bi iscilik varsa 5 bile yapabilirsin

Mesaj Birleştirildi: Ocak 17, 2015, 20:26:46
Dönen bir muhabbet yok ben ogüne birşey söyledim sende cevap verdin ;) İnanmayacak birşey zaten yok benim tepkim herşeyi NET bilmelerine ;)  yaylar 1.4 motor araç için yapılmış 2.0 araçta agır geldiği için önler daha fazla basık hali ile... Fotolardan bile belli ama foto koyacak kadar kayda deger bir muhabbet yok...

ahmet abi  :) ben anladim senin demek istedigini tamamdir  ;) asagida yazmistm tam simdi sende belirtmissin agirligi zaten
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #76 : Ocak 17, 2015, 20:36:30 »

Alla allah çok ilginç 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #77 : Ocak 17, 2015, 20:37:34 »

Hasta sahibi  gözüksün bir doktora ozaman :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #78 : Ocak 17, 2015, 20:42:09 »
Bu yaşlarda normal az daha büyü geçer ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #79 : Ocak 17, 2015, 20:45:29 »
Bu yaşlarda normal az daha büyü geçer ;)
Alindiysan kusura bakma   abi :)