0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aile ile kullanılıyorsa direk eibach 3.5 daha üstü olamaz abi ciddi sürtme yaşarsın
@Yüksel IŞIK (26882) Bende diyordum ki bu Yüksel'in sesi epeydir çıkmıyor. Yaylarla geri döndü. Birde Apex ve Apexi diye iki ayrı marka var Yüksel, Apex daha kötü olanı aman dikkat et.
İşin bir çok farklı parametresi var Yüksel.Öncelikle sadece görüntü için bu işlemi yapmak sağlıklı olmaz.Yay markasında karar vermen güzel olmuş.Ebat konusunda; eğer 3.5cm kullanırsan mevcut amortisörler en az oranda etkilenir tabi yayın sertliğine de bağlı olarak. Tam bir sistem düşünüyorsan amortisörleri de, bu işin piri olanlar ile değiştirebilirsin. Diğer yandan 2cm lik alçalma bile araçta önemli değişikliklere neden olur. Fazla alçaltman düz yolda yol tutuşu arttırırken(yay sertliği de önemli) olası çukur ya da kasislerde tam tersi aşırı zıplamalara neden olabilir, bu virajda denk gelirse tehlikeli de olabilir.Murat'a da katılıyorum bu arada, insan arzuları ile uzun vadeli düşünceleri arasında kalabilir. Keyfini çıkar ama ileriyi de unutma.
Yahu ne gerek var, arabanın dengesini bozmaya, gereksiz masraflardan kaçın bence. Paranı biriktir , su akarken doldurulur
Deneme-yanılma yöntemiyle gitmek daha doğru olacak Ercüment.Zira yayın markasından markasına sertlik oranı değişiyor. Ona istinaden hangi yayın kaç CM düşüreceğini bilmiyoruz.Mekanikle biraz zaman kaybettikten sonra sıra kozmetiğe geldi abi. Abi, işin aslı bu APEXI'ler, APEX'lerin çakmasıymış. Ben de senin dediğinin tam tersini duydum.Bugün bir kaç satıcıyla sahibinden.com üzerinden iletişime geçtiğimde Alman malı Tunzero yaylarını tavsiye ettiler. Benim kasa için 4 CM'liğin fiyatı 249,00 TL.http://www.autotunn.com/Tunzero-Toyota-Corolla-Spor-Yay-2005-sonrasi-20-yil-Garanti-Alman,PR-2050.htmlAmortisörler daha sonraki aşamada düşünülebilir Hakan abi.Şu an için o denli büyük bir modifikasyon yapılmayacağından amortisör işi benim için fuzulî diyebilirim. Abi, Ercüment'e de yazdığım gibi en güzel yöntem deneme-yanılma yöntemi olacak.Satıcıyla konuştuğumda Tunzero yaylar için memnuniyetsizlik sonrası iade edilebileceğinin garantisini verdi. Dediğin gibi zıplama, sekme durumu olursa daha doğrusu umduğumdan kötü olursa başka markalara yöneleceğim.
Benim araçtada yay yok. Fakat araştırırken apexi hiç bakmadım. Hep eibach baktım. 3.5 3 indirir 4 lük 3.5 herhalde heryerde böyle yazıyor.
Piyasada çoğu markanın sahtesi dolaşıyor.Böyle güvenilir yer bulmak güzel.Bizim araçlarda arka taraf daha basık gibi geliyor. Tam tersi olması gerekirken, burun havada kalıyor.
En güzeli ve garantisi 4'lük olacak gibi geliyor bana da.Değil mi ? 1.000,00 TL harcasam tanıyamacağız. https://www.youtube.com/watch?v=wqRlZ6yuZTM
Abi aile ile kullanıyorsan eibach biçikmiş kaftan 3.5 cm diyor ama 3 cm düşürüyor belli zaman içindede yay biraz daha oturma yaptığı için alçalıyor araç yay sertliği konusunda da en konforlu yay eibachtır.
Yani bizim iki e12 yide test eden biri olarak Ercü konuşabilir Ercü de araçlarda spor yay olduguna inanamayanlardan eibach candır der susarımmm Ogün yalnız bizim şimdiki araçta 3.5 luk yaylar 4ten bile fazla indirdi
Hangisi o psikolojik olan? Gerçi farketmez hangisine diyorsan hodri meydan mal burda gel buyur misafirimiz ol psikolojik mi mekanik mi genetik mi deneyebilirsin
Eıbach kesinlikle öneririm. Ben BMW'mde kullandım Arkalara 235 Lastik koydum Jantlar 18 '' Arka koltukta 3 kişi deneme amaçlı oturdu ve kesinlikle sürtme yapmadı. Ölçüler 3,5 cm- 5 cm.Arabayı alçaltınca daha bi dikkat ediyosun daha yavaaş yavaaş gidiyosun güzel oluo:)Benim gibi çok dikkat ediyorsan eğer aracına Tümseklerden geçerken arkadan gelen kornalara aldırış etme:)Alışınca sürtmeyecek yerde bile çapraz geçiyosun.Kışlıklardan kurtulunca Aynı setin Corolla uyumlusunu uygulayacağımm Ben çok memnunum.Birde görüntü koyalım Marka FArklı ama Olsun. CGZ///M
Güzel düşmüş araba
Tam Ayarında Ne yüksek ne alçak
Bende stok yay olmasina ragmen bazen kaptiriyom kendimi capraz geciyom cogu yerden bmw kaç binde
ufuk abi nekadar fiyat verdi? yada getircek mi?