0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Valla fatihcim tanimadan aldigim konusu bi gercek..hayal kirikligim oldugu konusu da bi gercek ve burdaki anlatilanlardan simdi daha iyi anliyorum durumu ve hala corollayla ilgili iyi dusuncemde sorun yok ama gel sen focusun hizlanmasi corollayi gecemez deme..gel ortak noktada bulusalim..corolla yakiti iyi..iyi giden az yakan bi arac..ama tdi 250 torklu turbo beslemeli bi arac ile arasinda performans olarak baya bi fark var..burda amac markayi modeli kotulemek degil fatih..olay; benim gibi hayal kirikligi olan insanlardan bilgi almak tecrubelrinden faydalanmak..tek dert bnm icin suan aracimda olan diger araclarda olmayan bitakim sorunlar ve rampada eski arabam kadar tad alamam..o da anliyorumkki tork turbo ve dizelle alakali..cogunuzla ayni duygulardayim ben de merak etme
Bakın bakalım hangi aracın ivmelenmesi daha iyi Corolla 1.6 benzinli 160 nm tork multidriveS 0/100 11.1 saniye Octavia 1.6 TDI DSG 250 nm tork 0/100 10.9 saniye hala ısrarla bu tork ve güç farkına rağmen nasıl dizelden daha iyi gideceğini iddia edebiliyorsunuz. Ayrıca tekrar belirteyim ki burada hızlanmadan bahsetmiyoruz bahsedilen 1.6 benzinli Corolla aracı 10 yıldan fazla kullanıyorum dik ve uzun rampalarda yokuşun yarısında bayılır fakat dizel düşük devirde keçi gibi tırmanır burada performanstan kasıt bu çekiş gücüdür. Bu tarz iddialarda bulunanlar 250 nm torklu turbo dizel bir araç kullandılar mı acaba gaza bastığınızda rampalarda bile sizi koltuğa yapıştıran o yüksek torku hissettiler mi hiç sanmıyorum. Bu arada Octavia Corolla'dan 60 kg daha ağır bir araç. Yeti ise Corolla'dan 175 kg daha fazla bu ağırlığına rağmen neredeyse 1 saniye farkla Corolla ile aynıdır bu da tamamen rüzgar direnç katsayısı ile alakalıdır.
Ben olayin tamamen turbo ve tork oldugunu anladim..cunku arkadasimin 2.4 accordunu kullaninca bile yokusta bnm eski focusun verdigi tadi alamadim..yani guzel bi arabamiz var cok sukur suan..ins hep boyld guzel kalir
Enes Turbo'dan bu kadar korkma aracın bakımları düzgün ve düzenli yapıldığı sürece ve dikkatli kullanıldığı sürece bir problem çıkaracağını düşünmüyorum turboyuda aracın diğer parçalarının çıkaracağı sorunlarla aynı kategoride değerlendirebiliriz. Çok uzun km yapan ve hiç sorunsuz devam eden turbolu araçlar var.
Dizel arac icin mesela yuz bun kmden sonra sorun derler..ama yakin arkadasim dizel bi araci ikiyuzbin km kullandi turbosu da motoru da taş gibiydi..gzuel kullanimla alakali o biraz