Gönderen Konu: 2014 corolla advance benzinli multidrive s performans durumu  (Okunma sayısı 20844 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
Ynt: 2014 corolla advance benzinli multidrive s performans durumu
« Yanıtla #40 : Ocak 01, 2015, 15:41:16 »
Forumda eski olanlardan bilmeyen yoktur. O meşhur kelime ( Sat kurtul )  :) :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ocak 01, 2015, 15:41:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Ocak 01, 2015, 15:42:19 »
:) anladim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #42 : Ocak 01, 2015, 15:45:38 »
Emrah bey keşke aracınızı almadan biraz araştırsaydınız veya burada bir tavsiye anlamında konu açmış olsaydınız. Size tavsiyem o fiyata kesinlikle Skoda Yeti 1.6 TDI DSG Ambiton olurdu. Sizin isteklerinizin tamamını yüzde yüz karşılayacağının garantisini verebilirdim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #43 : Ocak 01, 2015, 15:49:56 »
Denildigi gibi ben 1 2 ay daha sabredeyim bakalim..ins alisirim bu duruma..yoksa dediginiz gibi sat kurtul olayina giricem gibi..cunku yokusta performansi olmayan ya da performansi olmadigi halde gereksiz bagiran bi araba yoktu hayalimde..ins duzelir ya da alisirim..toyota hic kuskusuz herkesin begendigi saygi duydugu heleki bu kasayla ilgileri uzerine toplayan asil bi marka..beni de cezbeden bunlardi ama test surusunde yokus tirmanmamakla hata etmisim..ins kimse bnm durumuma dusmez..focusum varken her sorana tavsiye ederdim ve al sur kendin bak derdim..suan o durumdan cok uzaktayim..ancak ufak tefek degisimlerle aractan zevk almaya calisiyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #44 : Ocak 01, 2015, 16:05:08 »
Emrah bey dediğiniz gibi aracınız daha çok yeni ufak tefek sorunlar halledilir ve aşılır performans olarak bir şey diyemem biraz yüksek devirlerde kullanır ve vites değiştirirseniz daha memnun kalacağınızı düşünüyorum fakat o zamanda yakıt durumu hoş olmayacaktır. Bende son 10 yıldır 1.6 Corolla kullanıyordum söylemem gerekirse yol tutuş ve performans olarak beni de çok memnun etmiyordu ama ikinci eldeki altın gibi değerli olması bizim gibi orta direk için büyük avantajlı satarken zorlanmadım ve iyi bir fiyata kar ile sattım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #45 : Ocak 01, 2015, 16:08:49 »
Satmakta sorun yok evet zafer bey..suan zaten en az yuzde 5 otv bekleniyo bu da 3 bin lira artis demek sifirinda..kar da edilir erkende satilir bu konuda mutabikiz ama beklentiler ayri can sikan nokta..yoksa dedigim sorunlardan once almaliyim dedigim aracti bu kasasiyla corolla..forumda baska dizel arac kullanip corollaya gecince pisman olan yokmu anlamadim ama..gercekler bunlar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #46 : Ocak 01, 2015, 16:32:10 »
Sanırım sizin gibi dizelden benzinliye geçen az bir kullanıcı kitlesi vardır genelde benzinden dizele geçiş var sizin durumunuzda olanların da tamamı performans olarak sizin düşüncelerinizi paylaşıyordur. Tabi bu benim yorumum aksini düşünen ve söyleyen olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '13
  • 33 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Ocak 01, 2015, 17:13:17 »
Satmakta sorun yok evet zafer bey..suan zaten en az yuzde 5 otv bekleniyo bu da 3 bin lira artis demek sifirinda..kar da edilir erkende satilir bu konuda mutabikiz ama beklentiler ayri can sikan nokta..yoksa dedigim sorunlardan once almaliyim dedigim aracti bu kasasiyla corolla..forumda baska dizel arac kullanip corollaya gecince pisman olan yokmu anlamadim ama..gercekler bunlar..
Emrah bey hislerime tercuman olmuşsunuz.bende yıllarca dizel araç kullanmış biri olarak ilkkez benzinli araç aldım ilk başlarda turbo olmaması gücün devirle bağlantılı olması beni üzdü tork kuvveti ile düşük devirlerde güzel ivmeleniyordu dizel araçlarım bundan önce 2008 cady 1,9tdi ilk aracımdı sonra 2008 kia cerato advance 1.6 115 ps almıştımki o dönemin en güçlü araclarından biriydi 260nm tork ile yolculuklarım çok keyifliydi sonra 120 bin km gibi sattım 2009 corolla elegance aldım 5 ileri 1.4 dizel motor zayıf geldi 41 e aldığım aracı 15 gün içinde 42500 e sattım sonra 2010 makyajlı kasa mmt dizel aldım ne fark edecekse motorları aynıydı mmt olması keyifliydi tork 190 dan 205,e çıkarılmıştı onuda 2yıl kullandım sonra 15 bin tl üst e vererek 2013 aralık ayında advance cvt aldım dizelelrde  hız sabitleyici olmaması mmt şanjıman kullanılması ve hala 1.4 motor kullanılması benzinli corolla almaya sevk etti beni ilk başlarda hayal kırıklığı yaşadım çekmiyor gitmiyor gibi geliyor du aracım sanırım cvt şanjımanda buna sebeb oluyor elektrikli bisiklet gibi bir araç yapmışlar dedim :))

Şimdilerde tüpte taktırdım oldukça ekonomik bir şekilde geziyorum aracım 20bin oldu hafta sonu sakaryadan ankaraya gittim araçta 5 yetişkin ve bagaj doluydu can kurtaran rampalarında 120 130 gibi giderken gaz a bastığımda tepki vermemesi çok canımı sıktı daha fazla gitmiyor dedim aracım dizel olsaydı 1.4 bile olsa pedalın altında canavar varmış gibi yapardı daha önce dizel araçlarda aradığım buydu rampa çıktığımı bile hisssetmezdim...

Uzun sözün kısası bir yıldır bende çok keyif almayarak ta olsa bu araca biniyorum cok fazla rampa çıkmıyorsan pek te sıkıntı hem dizel hem iyi otomatikte yok zaten böyle devam edeceğim ne yapayım şuanda dizelelrden az yakıyorum lpg yede çok uyumlu 640 km lik ankara yolculuğumda 115 tl lpg tükettim arabayıda cazip kılan bana göre bu zaten.kazasız ve sevdiklerinizle huzur dolu bir yıl diliyorum herkese sağlıcakla kalın....
2013 corolla advance cvt. 30 binde 7 binden sonra lpg li...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #48 : Ocak 01, 2015, 17:23:38 »
Nuri bey tecrube sahibi insanlarla iletisim kurmaya bayiliyorum...saolun aktardiklariniz ve paylastiklariniz icin..bi kac kisi anladi beni saolun iyiki yazmissiniz foruma..suan tup taktirma dusncem yok. Arac 8.7 yakiyo sehir icinde..ama zaman sonra taktirirmiyim onuda bilmiyorum..bakalim zaman neler gostericek..ama tecrube edinmis oldum..guclu bi benzinli araca binmedikce ister honda toyata olsun kimseye tavsiye etmem..dizelci insan o torka ve turbaya alisinca bnim aracim gibi araclar elektrikli bisiklet gibi kaliyo..cunku ben yokusu  70 80 le asılmadan zorlamadan cok yakmadan cikmaya alismistim..ama corollada bagirmasin derseniz 30 40 la ancak tirmaniyosunuz..yok bagirsin onemli degil drrseniz 60 70 le ancak ve o motor sesiyle cikiyosunuz..pisman oldum ben daha ilk ayimda..ya satip kurtulucam ya da sifir aldim diye sineye cekicem kalicak bi sure bende..bakalim hayirlisi..ama kimse harika bi arac mukemmel performansli filan demesin sakın..cunku gitmiyorsa alistiginiz eski araciniz gibi..sorun varmis gibi gozukuyo ister istemez..132 beygir lafina aldandim ama iiihhh 90 beygir bile hissedemoyo insan kalkislarda ve rampada..uzucu bi olay hepsi bu :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '13
  • 33 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Ocak 01, 2015, 17:40:52 »
Nuri bey tecrube sahibi insanlarla iletisim kurmaya bayiliyorum...saolun aktardiklariniz ve paylastiklariniz icin..bi kac kisi anladi beni saolun iyiki yazmissiniz foruma..suan tup taktirma dusncem yok. Arac 8.7 yakiyo sehir icinde..ama zaman sonra taktirirmiyim onuda bilmiyorum..bakalim zaman neler gostericek..ama tecrube edinmis oldum..guclu bi benzinli araca binmedikce ister honda toyata olsun kimseye tavsiye etmem..dizelci insan o torka ve turbaya alisinca bnim aracim gibi araclar elektrikli bisiklet gibi kaliyo..cunku ben yokusu  70 80 le asılmadan zorlamadan cok yakmadan cikmaya alismistim..ama corollada bagirmasin derseniz 30 40 la ancak tirmaniyosunuz..yok bagirsin onemli degil drrseniz 60 70 le ancak ve o motor sesiyle cikiyosunuz..pisman oldum ben daha ilk ayimda..ya satip kurtulucam ya da sifir aldim diye sineye cekicem kalicak bi sure bende..bakalim hayirlisi..ama kimse harika bi arac mukemmel performansli filan demesin sakın..cunku gitmiyorsa alistiginiz eski araciniz gibi..sorun varmis gibi gozukuyo ister istemez..132 beygir lafina aldandim ama iiihhh 90 beygir bile hissedemoyo insan kalkislarda ve rampada..uzucu bi olay hepsi bu :(
Emre bey sizde saolun aracınız kötü bir araç değil turbo ve tork olmaması sizi memnun etmemiş birde cvt tabi..

cvt de söylede bir durum var araçtan performans istiyorsanız spor mod ta kullanın bastığınız gaza göre cvt kasnağı pozisyon alıyor yani eco mod ta bile olsa bir kaç kez dip gaz yaparsanız tepkimeleri farklılaşıyor aracın bunuda deneyin tekin beyin dediği gibi rampalarda spor mod a alın aracı yada verin kurtulun diyecem ama yazık daha 1000 km de araç zarar da edeceksiniz.uzun vadede kullanmam diyorsanız lpg ye de hiç girmeyin bir müddet daha böyle kullanmak ve karar vermek daha mantıklı sanırım...
2013 corolla advance cvt. 30 binde 7 binden sonra lpg li...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #50 : Ocak 01, 2015, 17:41:56 »
Evet evet haklisiniz biraz zaman...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • EN İYİ PERFORMANS UZUN ÖMÜRLÜ OLANDIR.
  • Kilometre: 40000
  • 239 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Ocak 01, 2015, 22:47:58 »
emrah bey turbo şarjlı araçtan atmosferik araca geçen herkeste bu sorun olur.sebebi turbodur.amerkalılar super charger der.turbo belli devir aralıklarında araca egzost gazı kuvveti ile 1.4 bara kadar temiz hava basar.buda torku güçlendirir.sizin aldığınız araç ise havayı kendi emen ve yakıt tasarruf amacı ile üretilmiş valvematic dediğimiz değişken emme ve egzost subap zamanlaması olan araçtır.o yüzden asla turbo şarjlı araçlarla kıyaslamayın.turbo şarjlı araçlar 3000 devirden sonra hızlanamaz hızlansa bile hissedilmez.ama sizin araç 5000 devire kadar sürekli ivmelenir.o yüzden kafaya çok takacaksanız turbo şarjlı araç alın.dizel veya benzinli.fark etmez....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #52 : Ocak 01, 2015, 23:09:43 »
Yeti 1.2 TSI 105 hp/5000 rpm 175 nm tork 3000 rpm'de veriyor Yeti 1.6 TDI 105 hp/4400 rpm 250 nm tork 2500 rpm'de veriyor söylenenin aksine 3000 devirde işleri bitmiyor. Corolla 1.6 132 hp/6400 rpm 160 nm tork 4400 rpm bu 3 motoru kıyaslarsak ve aynı kasa araca koyduğumuzu düşünürsek sizce hangisi performans olarak daha iyi olacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 1750
  • 4 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Ocak 01, 2015, 23:18:59 »
Emrah bey ben de sizinle aynı durumu yaşayanlardanım. Eski aracım grande punto 1.3 90 hp multijet dizeldi..200nm torku vardı arabanın. Gazı köklediğinizde gerçekten araba seri bir şekilde hızlanmaya başlıyordu. Tabi turbo olmasının da etkisiyle hızlandığında koltuğa doğru yaslandırıyordu araba.

Puntoyu satıp bende 1.6 advance cvt aldım. Eski arabamın hızlanmasında verdiği keyfi corollada bulamıyorum. Arada 42 hp olmasına rağmen eşim bile bu araba gitmiyor diyor  :D Özellikle gereksiz bağırması benim de hiç hoşuma gitmiyor. Dizel motoru en çok rampalarda arıyorum. Ama alışacağız muhtemelen. Sonuçta biri dizel biri benzinli. Ama araç seçerken farklı önceliklerim vardı; iç genişliği, bagajı büyük, sorunsuz veya en az sorunlu bir motor ve otomatik şanzıman... Bu önceliklerimi karşıladığı için ufak kusurlarını görmüyorum. Zaten arabada sürekli ben eşim ve küçük oğlum olduğu için yüksek hız ve performanslı kullanmıyorum.

Bence arabanızı biraz daha sürün satmak için çok erken. Çok canınız sıkılırsa makul bir fiyata 2-3 gün içinde satarsınız. Son olarak boş bir yolda sport modu ve dip gazla 0-100 hızlanması yaptım. Gayet tatmin etti beni

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #54 : Ocak 01, 2015, 23:32:55 »
Saffet arkadaşımızın yorumuna katılmam mümkün değil tamamen çelişkilerle dolu bir yorum olmuş bu konudaki konuşmalarımız hızlanma değil aracın rampalardaki performansı ve çekişidir hızlanma ve çekiş farklıdır ayrıca yakıt konusunda da ekonomik olması kabul edilemez atmosferik 1.6 motor maksimum gücünü 6.400 devirde verirken bu gücü turbo motorlu bir araca göre daha yüksek devirlerde almak daha fazla yakıt tüketmek demektir. Yani siz 1.6 Corolla aracınızı sürekli yüksek devirlerde kullanmalısınız bu da extra yakıt ve motor sesi olarak size geri döner ki konuyu açan arkadaşımızın şikayetide bu yönde tabi bunu benzinli 1.2 turbo motor ile kıyasladığımızda durum böyle kaldı ki 1.6 turbo dizel olduğu zaman kıyaslama bile yapamayız. Bence Toyota'nın turbo benzinli güçlü bir motor yapmasının ve 1.4 dizelden vazgeçip BMW işbirliği ile geliştirdikleri 1.6 dizeli tüm modellerde kullanmasının zamanı geldi de geçiyor. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Öğretmen
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 8
  • 14 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Ocak 02, 2015, 01:11:47 »
1.6 cvt auris var bende de kasa dışında herşey aynı sayılır.Araç aslında biraz ekonomiye programlanmış olduğu için ECO moddayken biraz nazlı.Ama güç istiyorsanız kontağı açar açmaz sport modu açacaksınız öyle gezecekseniz.Aynı yokuşu iki farklı modda da deneyin,aynı hızlarda aynı sesin gelmediğini göreceksiniz.Araç sport moddayken daha düşük viteslerde daha yüksek devirlerde gidiyor.Ama eco moddayken 40 la giderken bile, araç ekonomi için vitesi 6 ya atıyor.Siz de yokuşta ara hızlanma isteyince biraz bağırıyor.Dizelin torkunu bulamazsınız evet ama şanzumanın bağırma sesinden sport modla kurtulabilirsiniz.Aracım 5 aylık ve sizin sorguladığınız herşeyi ben de yaşadım.Ama aracınıza 1-2 ay içinde alışacağınızı zannediyorum.
Toyota Auris 1.6 Advance Skypack multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #56 : Ocak 02, 2015, 10:21:01 »
Saffet bey serhat bey ve yasin bey..tesekkur ediyorum paylasimlariniz icin..az cok anliyosunuz durumu ve beni..performans konusundaki asil derdim aracin yokusta rampada cekmemesi ve yuklenince hem ivmelenerek gitmemesi hemde 132 beygir denilen 1.6 motorun can skıcı sekilde bagirmasi..bilirsiniz ankarada meshurdur hep derler araba cinnahi cikarken tikaniyo gibisinden konusulur cinnahla ilgili..degil cinnah etimesgut ekmek fabrikasinin yokusu var orası bana acı bi sekilde gosteriyo durumu..arac bagirmadan ciksa yine cok bisey soylemiycem ama o bagirma sesi her defasinda bu motor bu kasaya kucuk gelmis dedirtiyo ve cidden can sıkıyo..bide mesela aklima hep chevrolet cruze gelir adamlar 1.6 motorla 110 beygirluk kasa cikarmislardi hic satamadi alanlarinda elinde kaldi gitmiyo yokusta kaliyo diye..sonra 125 beygirligini cikardilar o da olmadi bi arkadasim almisti pismanim demisti..acmis oldugum bu  konu basligi altindaki yorumlarda da goruyorumki benim gibi bocalayan ve pisman olan bitek ben degilim..kullanan varmi bilmiyorum ama acaba o 125 beygirlik cruze nasildiki hic satamadi ve alana evladiyelik kaldi..cunku torkmus onemli olan onu ogrendim cebimden 66 bin tl cikinca.. tork dusukse isterse 180 beygir olsun iihhhh gerek yok benim gibi alisan insanlara..cunku araba gaza dokununca aticak kendini..sollama yaparken spor moduna filan almaya gerek kalmadan kafa gosterebilicek onundeki araca..bunlar nacizane benim dusuncelerim..hani derler ya Allah gordugunden mahrum birakmasin diye..ben bilmeden mahrum kaldim bu ilk oldu ins tkrr olmaz..sirf istedigim gibi gitmeyen arabamdan zevk alabileyim diye uzerinde ufak tefek oynamalar yapayim diyorum, en azindan gozume hos gozuksun istiyorum ancak bukezde garanti olayi giriyo isin icine orda kaliyorum..forumdakiler yanlis anlamasin Allaha sukur guzel bi araba toyota, heleki bu kasasiyla goz dolduruyo ancak..benim gibi dizele torku yuksek araca alisanlar icin hayal kirikligi..1.6 boyleyse 1.33 nasildir cidden merak ediyorum...iki yil taksidim var bakalim bitirmek nasib olucakmi arac bendeyken..bu arada erinmeyip bilgi paylasan hekerse cok tesekkur ediyorum..hayirli kandiller arkadaslar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #57 : Ocak 02, 2015, 10:36:55 »
Bi arac genelde ihtiyaclari karsilasin ve gidersin diye alinir bu konuda mutabıkız sanirim..ama istekleri karsilama olayina gelince orda toyota corolla 132 beygir bile olsa vasat bi durumu acı bi sekilde gosteriyo bana

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Ocak 02, 2015, 10:50:03 »
Chevrolet markası Türkiye den çekildi,  bu da satılamama konusunda bir etken olabilir.  Hayırlısı olsun hakkınızda,  hayırlı cumalar hayırlı kandiller
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Ocak 02, 2015, 10:53:44 »
Hazır mevzusu açılmışken sorayım: Tork bir güç birimi midir?