0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Mustafa bey dogru soze nedenirki evet aynen oyle
Yunus emre cok sağol bilgilendirmen icin..iyi oldu bunlari ogrenmek benim icinn
Aynı dik yokuşu diesel süratle tırmanırken benzinli arkada kalır demek kadar yanlış bir düşünce olamaz.Eğer her iki araçta 100km/h ile çıkıyorsa biri diğerinden daha az devir çevirir.Ama daha üst süratlere çıkılacaksa benzinli daha çabuk süratlenir.Tork ve Devir çevirmek farklı şeylerdir, ama yapılan iş aynıdır.Torku hissetmemek aracın hızlanamadığı anlamına gelmediği gibi yüksek devir çevirmekte bağırıyor anlamına gelmez.Burada "bağırıyor" kelimesini kullanmak, devir çeviriyor ama iş üretemiyor anlamında kullanıldığından, yanlıştır.F1 araçları kadar bağıran motor yoktur ve dünyanın en çabuk hızlanan otomobillerdir.
Agzina saglik abi Aynen soyledigin gibi, yuksek devir cevirince elbette motorun sesi artacaktir ama bu gitmiyor cekmiyor demek degildir. Yapmayin etmeyin Tork degeri yaninda devir olmadan hicbir sey ifade etmez. 132 hplik motorla 105hplik motoru karsilastirip da yanina yaklasamaz, yokusta isler degisir, ilk basta gecer sonra gecemez falan gibi seyler yanlistir, temel fizik kurallariyla ispatli seyler bunlar. Her ne durumda olursa olsun(yuklu, rampada, uzun mesafe, kisa mesafede vs.) ayni sartlardaki (ayni agirlik, manuel sanzuman, ayni yol, ayni mesafede vs.) iki aractan 132hp valvematic motorlu olan 105hp tdi motorluyu gecer. Ha, ama daha cok ses cikarir(devir cevirir), ama daha cok yakar bunlar farkli seyler.Mesaj Birleştirildi: Ocak 03, 2015, 21:03:38Soyle gercekci bir ornek vermek istiyorum. 1.3 cdti 95hp astrayi surdugunuzde araba ucuyormus hissi veriyor, cunku siz o araci zaten 2000-3000 devir bandinda neredeyse max gucuyle yani 95hp.ye yakin bir gucte kullaniyorsunuz. Daha sonra gecin bir de 1.33 99hp corolla surun, sanki araba yerinden kalkamiyor gibi geliyor cunku siz o araci 2000-3000 devir bandinda max gucunun ancak yarisiyla kullaniyorsunuz yaklasik 50-60 hp arasi. Ama 1.33 corollayi 5500-6200 devir bandinda yani 99hp gucuyle kullanin bakalim, astrayi aratiyor mu ? Yokus, uzun mesafe, kisa mesafe hic farketmez. Yeter ki iki arabayi karsilastirirken tum sartlar ayni olsun.
Şu marka şu motor, şu markanın şu motorundan daha hızlıdır diye karşılaştırmanın cevabı, sadece 0-100 verileri ile olmaz, 80-120 veya 120-son sınır gibi ara hızlanmalara da bakmak gerekir.Konuya müdahil olan Diesel Ford ile Benzinli Corollanın bu ara hızlanma değerlerinide karşılaştırmak gerekir.Örneğin 0-50 hızlanmasında benim aracın üstüne biraz zor araç bulunur.. hemde hiç bağırmadan.
Birde şunu belirteyim ben sizinle 0-50 arası kapışamam çünkü benimki direk 50 ile başlıyor
Avensis 2.0 152hp 0-50 : 4.2snYaris Hybrid 100hp 0-50: 4.0sn
Şöyle güzel bir şey vardı.
Saniyelerin önemi yok Tekin bey.Ben hasta olduğumdan zaten seri araç kullanamam. Siz kullanınca ne olursa olsun beni geçeceksiniz sonuçta.