Gönderen Konu: 2014 corolla advance benzinli multidrive s performans durumu  (Okunma sayısı 21187 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
Ynt: 2014 corolla advance benzinli multidrive s performans durumu
« Yanıtla #60 : Ocak 02, 2015, 11:15:17 »
nasipse aynı araç sahibi olacak babamı bilgilendirmek adına konuyu takip ediyorum en başından beri. yalnız ikinci mesajda murat abi ayarı fena vermiş "satın kurtulun" diyerekten :) murat abinin bu netliğini severim :D
1.6 benzin yakıtlı 132hp lik bir aracın performanssız olduğu söylenemez zannımca. ben zannediyorum ki bu durum tamamen yılların vermiş olduğu alışkanlıktan ötürüdür. zaten yapılan yorumlara baktığımız zamanda genel bu yönde bir karara varmış. aslında aynı durum tersi içinde geçerli. misal babam ortalama 30 yıllık aktif şofördür. vw jetta ile başlamış macerası ve son on yıldır da corolla ile devam etmekte. vw olsun, tofaş olsun, reno olsun, toyota olsun araçlarının hepsi benzin yakıtlı araçlar olmuş. 2013 de ilk defa 1.4 dizel corollaya geçti. ilk haftadan sonra bana söylediği şey "oğlum bu araba gitmiyor ve çok sesli" şeklinde bir serzeniş oldu. adamcağız corolla'dan soğuma noktasına kadar geldi ve araba arayışına girdi. öyle böyle isteksiz bir şekilde aracını bir yıl kadar kullanıp en sonunda bana satma iznini verdi. hamdolsun sattım ve yine corolla benzinli aracın siparişini verdik. diyeceğim yılların alışkanlığı ne ise o öyle gitsin istiyor insan. he bunu da belki iş işten geçince anlıyor ama maalesef durum böyle. bir masraf yapılıyor. içine sinmeyince de insanın morali bozuluyor doğal olarak.
ben naçizane biraz daha kendinize ve aracınıza zaman vermenizi öneririm. ilerleyen zamanlarda ben fikirlerinizin değişeceğini umuyorum.
hakkınızda hayırlısı olsun.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Ocak 02, 2015, 11:15:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '14
  • 2 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Ocak 02, 2015, 11:23:43 »
Abdulkadir bey cok saolun tavsiyeniz icin..ama bnm de size nacizane bi tavsiyem var..almayi dusundugunuz araci babaniz bi test etsin..heleki yokusta mutlaka kullansin..cunku bayiler rampaya cikarmiyo araci duz yolda denetiyo..daha sonra babaniz oglum bu araba cok ii gidyor derse durmayin alin derim..ama az oncede belirttim ve sizde ayni noktaya vurgu yapmissiniz hakli olarak..hem aliskanlik..hem de istekleri karsilama..suan aklima gelen tek sey afedersiniz bnm dizel focusumun her yolda kopek gibi ısırarak gidiyo olmasi..huzunleniyorum hatirladikca..tkrr tesekkur ederim..bekliycem bakalim zaman ne gostericek

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • 195 kere teşekkür etti
« Yanıtla #62 : Ocak 02, 2015, 11:31:47 »
Abdulkadir bey cok saolun tavsiyeniz icin..ama bnm de size nacizane bi tavsiyem var..almayi dusundugunuz araci babaniz bi test etsin..heleki yokusta mutlaka kullansin..cunku bayiler rampaya cikarmiyo araci duz yolda denetiyo..daha sonra babaniz oglum bu araba cok ii gidyor derse durmayin alin derim..ama az oncede belirttim ve sizde ayni noktaya vurgu yapmissiniz hakli olarak..hem aliskanlik..hem de istekleri karsilama..suan aklima gelen tek sey afedersiniz bnm dizel focusumun her yolda kopek gibi ısırarak gidiyo olmasi..huzunleniyorum hatirladikca..tkrr tesekkur ederim..bekliycem bakalim zaman ne gostericek

eyvallah. babam içinde bende olmak kaydıyla iki farklı bayiden iki kez test etme imkanı buldu. ikisinde de bana olumlu şeyler söyledi. inşallah sahibi olduktan sonrada bu şekilde devam eder.
bu arada konu ile alakasız plakınız tamda benim istediğim plakadan. ismimim baş harfleri. hep hayalimdir :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #63 : Ocak 02, 2015, 11:39:27 »
:) harbiden yaaa simdi farkettim bnm de ismim ve soyismim bu plaka..ve 3. AEK plakam bu aracima da nasib oldu..siz hangi ildesiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #64 : Ocak 02, 2015, 11:40:00 »
Gerci istanbuldaymissiniz..orda da vardir bu harf gurubu alirsiniz ins :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Ocak 02, 2015, 11:41:56 »

Çok yanlış bir düşünceye kapılmışsınız , bence bu bağırma tamamen sizin otomatik vites kullanamamanızdan kaynaklı
Araç gidiyor, yok dizelde böyle yok dizelde şöyle hikaye. Sadece hissiyatı öyle.
Sürelerini karşılaştırdınız mı? 0-100 kaç saniye idi ? 60-120 kaç saniye idi? Hayır. Bir aracın gidip gitmemesi bunlarla ölçülür hissiyatla değil.
5 kişi bagaj dolu halde bayırda kalkış yapsamda diğer bütün araçları arkamda bırakabiliyorum, araç bağırdı mı, gaz pedalından biraz ayağınızı çekin tekrar basın devam edin, bir nevi yarı otomatik gibi kullanın o an.
Daha 1000 km olmadan bi araçtan soğumak lükstür sadece,alışın ,aracın karakteristiğini öğrenin otomatik vitesi öğrenin sonra yorumlarınızı alalım.
Babam yıllarca manuel kullandı, geçen sene otomatiğe terfi etti. İlk teslim aldığında manuel modunda gelmiş. Vites geçişinde bi hata yapmış,vites konumlarında sorun yaşıyordu hatta. şimdi ,aracı öğrendi tepkilerini öğrendi. Tasarruflu şekilde kullanıyor arabayı güzelce.
Acele etmeyiniz lütfen
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #66 : Ocak 02, 2015, 11:44:25 »
sağol kagancim uyucam tavsiyene..rampa olayinda beni anlamadigini soyleme lutfen

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Öğretmen
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 8
  • 14 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Ocak 02, 2015, 13:18:42 »
Kanınız birkez kaynamadı mı ondan sonra yıllar geçse de düzelmez durum.Emrah bey sanırım siz bu arabayı fazla elinizde tutmazsınız.Aldığınızda yüzünü güldürmemiş olabilir aracınız ama yaza kadar bekleyip satarsanız eğer, satış sırasında emin olun yüzünüzü fazlasıyla güldürecek bir arabadır.Anında satılır zarar da ettirmez.Aslında aurisi almadan önce ilk test sürüşü yaptığım araba corollaydı ve satış temsilcisi ileri sürüş teknikleri dersi almış sanırım ben hayatımda böyle bir sürme görmedim.Bize önce ESC bize TSC diye geçiyor.Siz sadece panik fren yapıyorsunuz ve direksiyonu bırakıyorsunuz inanın araba 10 santim bile çizgisinden çıkmadan çatır çatır durdu.Youtube dan arabaların ESC testlerini izlerim sık sık.Toyota bu konuda bayağı aşmış diyebilirim.Daha sonra Viraj kabiliyetinden bahsetti ve sadece sakin olun dedi.40 la bile zar zor girebileceğim bir viraja 110 la girdik ve virajdan 130 la çıktık.Gözlerime inanamadım hayran kaldım.Bunları neden anlatıyorum çünkü, performanstan sonra ,kimine göre de önce güvenlik gelir.Bu konuda da toyotanın segmentinde çok başarılı bir araç ürettiği kanaatindeyim.
Performansa gelirsek evet toyota Turbo konusunda ısrarlı yapmam da yapmam diyor.tıpkı Hondanın yıllarca 2013 e kadar dizel üretmeme konusundaki ısrarı gibi.İşte burda sorunsuzluk felsefesi başlıyor.Dümdüz atmosferik motorlar üretip yıllarca eskimeyen arabalar üretiyor.Ayrıca bu turbo eksikliği ek masraflardan ve ikinci eldeki endişeden de uzaklaştırıyor insanları ve araçlar hemen satılıyor.Ama turbolu araçlar insanlarda endişeye yol açıyor acaba eski sahibi nasıl baktı motor ömrü ne kadar kaldı v,s gibi aklımda deli sorular.O yüzdendir ki dayım 9.000 kmdeki sıfır sayılacak insigniasını ( çift turbo var deli gibi kaçıyor) satamadı gitti 8.000 TL altına satmasına rağmen.
Kısacası eksiler artılar masaya yatırılır ve araç alınır.Bu paraya sıfır km otomatik vites başka ne alınabilir alternatifler değerlendirilir ve bakılır.Ben fanatiklik yapmadan objektif bakıyorum olaya sırf toyotam var diye dünyanın en güzel arabası diyecek halim yok.Ama Aurisi almadan önce masaya yatırdığım baya araba vardı.Malum devir ekonomi devri olduğu için benim için ilk öncelik LPG uyumluluğu yani bu da kafadan atmosferik motor demek.O yüzden turbolu araçlar direk elendi.Dizellere de eyvallah atik ekonomik v.s ama ne bilim ısınamadım dizele.Ha bu fiyata hem dizel hem otomatik hem cam tavan anahtarsız giriş-çalıştırma olan bi araç olsa onu alırdım bu arada.Ama bu saydığım özellikleri wv de koymaya kalksam benim arabadan iki tane alırdım.
Biraz bakın bakalım canınızı da sıkmayın en azından yatırımınız ölü bir yatırım değil.Zararınız krediye ödediğiniz faizin ötesine geçmez.
Toyota Auris 1.6 Advance Skypack multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Ocak 02, 2015, 13:21:03 »

sağol kagancim uyucam tavsiyene..rampa olayinda beni anlamadigini soyleme lutfen
Yokuşta gitmeme gibi bi durum yok gerçekten. Gitmiyor diye hisleriniz hangi yönde? Koltuğa yapışmanız mı lazım? Bir anda öne atılması mı lazım?
Toyotanın atmosferik motoru bazı markaların turbolu motorlarından daha iyidir.
Dizeldeki hissiyatı unutmanızı tavsiye ederim. Benim ilk kullandığım dizel araç Fiat Doblo 1.3 Multijet. Araç gidiyor hissi veriyor , basınca hissettiriyor. Ama sollamaya çıkınca bitiyor. Hadi dedim bu Fiat düşünme bunu. Dizel Corolla kullandım. Ani yüklenmelerde hissettiriyor ama yinede gidişi kötü. Citroen kullandım yine,aynı hissiyat. Araç gidiyor gibi ama aslında sadece his. Müsait zamanda ve özellikle müsait yerde sport tuşuna basın sonra kalkış yapıp  gaz pedalına sonuna kadar basın, sonra bir kademe daha yüklenin. Kick down denilen bir olay. Devir saati 6500  e sabitliyor ve kesintisiz hızlanıyor. O tarz bir çabuk hızlanma dizellerde olamaz. Demek istediğim bu işte.
Rampalarda eco modunu kapatmadan tırmandığınız zaman gitmeme hissi var ama ecoyu geçince gidiyor biraz bağırıyor (ortalama 3500 devir civarı) tam o anda gaz pedalını hafif bırakıp tekrar basın bağırmadan kaldığı yerden devam ediyor. Bir nevi vites yükseltmiş oluyor.
Bence alıştıkça zevk alacaksınız :) sevin onu, çünkü atmosferik o :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #69 : Ocak 02, 2015, 13:22:04 »
Yasin bey cok saolun aydinlattiginiz icin..işte budur zaten forum konularinin amaci..tkrr saolun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #70 : Ocak 02, 2015, 13:23:30 »
Peki kaancim sevicem onu :):)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • 195 kere teşekkür etti
« Yanıtla #71 : Ocak 02, 2015, 13:39:05 »
:) harbiden yaaa simdi farkettim bnm de ismim ve soyismim bu plaka..ve 3. AEK plakam bu aracima da nasib oldu..siz hangi ildesiniz

hadiii üç kere mi.. vay arkadaş :D şuana kadar sıfır arabam hiç olmadı ama bir gün Hak nasip ederde olursa 34aek34 alabilmek için elimden geleni yapıcam. bakalım nasipse. kavuşana kadar hayalim olarak kalacak. ayrıca plaka karakterleri de çok hoş olmuş. polislerin dikkatini celbeder ama çoğu kez bir şey demiyorlar.
doğrudur istanbul'dayım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Ocak 02, 2015, 14:08:20 »
Corolla'nın 1.6 atmosferik motorunu uçak motoru yaptınız ya helal olsun  :) adamlar 1.2 motordan 175 nm tork alıyor 1.6 atmosferik 160 nm bir motoru yere göğe sığdıramıyoruz ve 250 nm torka sahip dizel bir motordan bile daha iyi gittiğine ve çektiğine ısrar eden arkadaşlar var pes yani önemli olan kalkıştaki hızlanma vs değildir aracın uzun yolda verdiği konfor ve rampalardaki çekiş gücüdür. Evet 400 metrelik bir drag yarışı yapsak 1.6 benzinli atmosferik bir araç 1.6 dizel bir aracı geçebilir fakat bu sadece 400 metre sürer. Yukarıda bir mesajımda bir soru sormuştum kimse yanıt vermemiş aynı araca 1.2 TSI 105 hp 175 nm tork 1.6 TDI 105 hp 250 nm tork ve 1.6 132 hp 160 nm tork atmosferik bir motor koysak uzun yolda dik ve uzun rampa vs vs hangisi daha performanslı olur demiştim sizce bu sorunun yanıtı ne olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #73 : Ocak 02, 2015, 14:10:13 »
Zafer bey rampa diyince canimdan can gidiyo artik valla :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Ocak 02, 2015, 14:15:34 »
Ben sizi çok iyi anlıyorum Emrah bey 10 yıldan fazladır aynı motoru kullandıktan sonra bende şu an eski benzinli araca dönsem aynı sizin gibi hissederim 1.6 dizel 250 nm tork gerçekten çok keyifli ve bu gücü 1500-2500 devirde almanız ayrı bir ekonomi ve keyif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #75 : Ocak 02, 2015, 14:20:29 »
Kesinlikle katiliyorum kesinlikle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #76 : Ocak 02, 2015, 14:28:23 »
Sport moduna alip gazi koklediginizde 6000devirleri gordukten sonra 5kisiymis, yukluymus, rampaymis hic onemli degildir bence, esit sartlardaki 105 hplik tdi-tsi motorlu aracin 132hplik atmosferik motorlu araci gecmesi mumkun degildir.
1992 Corolla 1.3 XL / 2005 Lexus GS300

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #77 : Ocak 02, 2015, 14:29:07 »
Corolla'nın 1.6 atmosferik motorunu uçak motoru yaptınız ya helal olsun  :) adamlar 1.2 motordan 175 nm tork alıyor 1.6 atmosferik 160 nm bir motoru yere göğe sığdıramıyoruz ve 250 nm torka sahip dizel bir motordan bile daha iyi gittiğine ve çektiğine ısrar eden arkadaşlar var pes yani önemli olan kalkıştaki hızlanma vs değildir aracın uzun yolda verdiği konfor ve rampalardaki çekiş gücüdür. Evet 400 metrelik bir drag yarışı yapsak 1.6 benzinli atmosferik bir araç 1.6 dizel bir aracı geçebilir fakat bu sadece 400 metre sürer. Yukarıda bir mesajımda bir soru sormuştum kimse yanıt vermemiş aynı araca 1.2 TSI 105 hp 175 nm tork 1.6 TDI 105 hp 250 nm tork ve 1.6 132 hp 160 nm tork atmosferik bir motor koysak uzun yolda dik ve uzun rampa vs vs hangisi daha performanslı olur demiştim sizce bu sorunun yanıtı ne olur.
Kısa mesafede dizel motorlu araç tork avantajı ile öne geçebilir, ama uzun mesafede benzinli motor çok önde olur. Çünkü dizel motorun torku saman ateşi gibi. Birden parlayıp sonüyor. Her ne kadar tork yüksek olsa da bunu uzun süreli olarak sürdüremediğinden muadili olan benzinli motorlar daha performanslı olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • 20 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #78 : Ocak 02, 2015, 14:48:55 »
Emrah Bey ben hayatım boyunca hep benzinli atmosferik motor ve manuel araç sahibi oldum. Otomatik vites, turbo, dizel ve lpg kavramları benim literatürde yok. Otomatik, dizel ve lpgli araç ta çok kullandım ama hiç bir zaman satın almadım. Son 12 yıldır da toyota sahibiyim. 10 yıl e12 corolla, şimdi de avensis t27.

Eğitimim, mesleğim ve iş hayatım gereği de arabadan anlarım biraz. Yani manuel atmosferik ve benzinli araç seçimlerim bir tesadüf olmadı. Bilinçli tercihlerim oldu hep.

Şuraya bağlayacağım, herkesin bir araç kullanma stili ve beklentisi var. Ben de dizelden hiçbir tat alamıyorum. Dizel araç kullandığımda bir tuhaf hissediyorum. Mesela diyorsunuz ya rampada hızlanma olayı veya kalkış olayı, bana göre hiç önemi olmayan bir konu. Teknik olarak önemli tabi, bir kamyon sollarken sol şeritte sap gibi kalmak hiç hoş değil. Bu açıdan söylemiyorum. Şu açıdan hiç önemi yok, hiçbir arabam rampada hızlanamamazlık yapmadı. Öyle birşey zaten teknik olarak da çok mümkün değil, her araba hızlanır.

Buradaki olay tamamen kullanım stili ve beklentiyle alakalı bence. Yılların verdiği alışkanlıkla gelen ayağınızın gaza basma şekli bir anda değişti bu araçla. Dolayısıyla aracın size verdikleri de değişti.

Corolla ve avensiste kullanılan bu motor öyle boş, fasa fiso bir motor değil. Gitmiyor çekmiyor vb. yorumları da ben hiç yaşamadım, gayet iyi gidiyor, gayet iyi çekiyor. Amaaaa motoru ve aracı tanıyacaksınız, huyunu suyunu bileceksiniz. O zaman gerektiği yerde gerekli performansı verdiğini görüyorsunuz.

Beklentiler de farklı olabilir dedik. Mesela eğer sizin beklentiniz yeşil yandığında yandakini geçmek hatta üç boy fark atarak psikolojik bir tatmin sağlamaksa (nasıl bir tatmin sağladığını da hiç anlamadım şahsen) bu araçlar size uygun değil. Yine aynı şekilde rampa çıkarken yandakine fark atayım diyorsanız bu araçlar size uygun değil. Dedim ya benim öyle beklentilerim olmadı hiç. Ek olarak ani hızlanmaların aracın motorundan şanzımanına her parçasına zararı var. Orası da başka bir konu.

Şimdi bu durumda önemli olan sizin beklentilerinizin ne olduğu ve araç kullanma alışkanlıklarınızın değişip değişmeyeceği. Benim şahsi görüşüm; kendinize ve araca yaza kadar şans tanıyın. Araca alıştıkça, huyunu suyunu öğrendikçe yorumunuz farklılaşacaktır. Ha baktınız hala içiniz ısınmadı, alışamadınız, o zaman babanızın oğlu değil, satar, beklentilerinizi daha iyi karşılayacak bir araca yönelirsiniz :)

Şunun için söylüyorum, geçen sene avensisi aldığımda yokuşta kalkış bile yapamıyordum, yokuşta trafik durduğunda ecel terleri döküyordum:) Şimdi sağolsun o bana ben ona alıştık, ne yokuş ne rampa derdimiz var, birlikte dans ediyoruz yollarda. Acayip te keyif alıyorum ve bu keyif günden güne artıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #79 : Ocak 02, 2015, 14:54:49 »
Atilla bey bilginize tecrubenize ve paylasimlariniza cok tesekkur ederim iyiki bilgi alis verisinde bukunurken tavsiyelerinizi esirgemiyorsunuz hicbiriniz..temennim odurki alisayim kisa surede..yoksa dediginiz gibi tatmin etmezse tabiki satilir sorun yok..ben bide fazla para verip ozel deri dosettim advance paket aracima filmlerini cektim..ic isiklarini beyaz yaptimm..yildir yildir duruyo..zaman evet..bana lazim olan zaman