Gönderen Konu: 2014 corolla advance benzinli multidrive s performans durumu  (Okunma sayısı 21184 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '14
  • 2 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
Arkadaslar herkese saglikli guzel huzur dolu bir yil diliyorum..
Sorum şu ben 7 8 yil boyunca dizel focus kullanmis performans ve yakit tasarrufu anlaminda cok cok tatmin olmus bir kullaniciyim..1 ay once secimimi toyotadan yana kullandim ve sifir advence otomatik benzinli bir arac aldim.dizelinin 9 10 bin fazla olmasi ve 90 beygir olmasi beni benzinliye yonlendirdi..onca zaman focus kullanan biri olarak otomatik dizeli olmayisi ve bnmde artik manuel arac kullanmak istemeyisim birde butce durumum beni boyle bi secenege itti.kagit uzerindeki ozellikler ve gorsel anlamda hersey guzel olmasina ragmen arac suan bana performans anlaminda hic bir tad vermiyor..cunku yokusta 1.6 olmasina ragmen cok bagiriyor ve kesinlikle focusun tirnagi olamayacagini gosteriyor bana.focustan sonra ben yanliş bi aracmi sectim ve bu durumu benmi abartiyorum yoksa gercekten herkes bu yokustaki aracin cekme sorununu bagirma sorunun yasiyormu lutfen bana yardimci olun..1000 rodajini daha dun yaptirdim ve nerdeyse satma noktasina geliyorum araci bunlari dusununce..

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Ynt: 2014 corolla advance benzinli multidrive s performans durumu
« Yanıtla #1 : Ocak 01, 2015, 11:39:41 »
Hayırlı olsun yeni yıl ve yeni aracınız. Siz bence satın aracınızı yol yakınken.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 182000
  • 58 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 01, 2015, 11:42:37 »
7-8 yıl boyunca özellikle yokuşlar da torku kuvvetli bir dizel kullanınca ki biliyorsunuz dizel araçların benzinlilere göre torku daha kuvvetlidir normal olarak benzinli 1.6 multi s sizi tatmin etmez sizin ile aynı donanımda benimde aracım var bana yeterli geliyor yokuşlar da  belki de hemen hemen 10 yılı aşkın bir süredir çeşitli corolla versiyonlarını kullandığım ve otomatiğini kullandığım için yeterli geliyor olabilir ...Corolla kısa vade aracı değildir uzun vade de değerlendirmek gereklidir bir de eğer satmayı düşünüyor iseniz ilgilenirim saygılarımla....
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."   M.KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ocak 01, 2015, 11:42:53 »
Siz neden birden boyle dediniz ? Beni aydinlatirsaniz sevinirim
Murat kose beyy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ocak 01, 2015, 11:44:12 »
Tolga bey tesekkur ederim verdiginiz bilgi icin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 01, 2015, 11:47:32 »
Dizelden benzinliye geçmek bu hissi vermiş olabilir. 1.6 132ps motor tatmin edicidir. Aracınıza alıştıkça vazgeçmeyeceğinizi düşünüyorum acele etmeyin derim.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ocak 01, 2015, 11:49:03 »
Saolun aytac bey.peki aracin motoru yokuslarda bukadar bagirirmi hep..motorun acilmasiylada alakali olabilirmi..cunku benzinliyken boyleyse tup takilsa acaba nolur diye cok merak ediyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 01, 2015, 11:50:43 »
Tork farkı var ama bağırma durumu şanzımandan kaynaklı. Otomatik viteslerle ilgili araştırma yapmanızı tavsiye ederim. Araçta kademesiz şanzıman denilen CVT var, gaza ne kadar basarsanız o kadar bağırabilir. Bu daha alışma evreniz,1000 km deki araçtan soğumak yanlış olur. Yakıtı ilerleyen zamanlarda sizi üzerse LPG taktırıp devam edin
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ocak 01, 2015, 11:55:24 »
Kaan bey saolun..demekki dizel torku yuksek bi aractan sonra benzinli torku dusuk bi arac insanda bende olusan etkiyi yaratiyo..66 bin civari para odedim ama dediginiz gibi insallah ilerleyen donemde alisirim..yoksa birden hizlandiramadigim aracim bagirdikca ben aractan soguma noktasina gelicem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 01, 2015, 11:58:07 »
Hissettiğiniz performans eksikliği torkun 1.6 dizel Focus'a göre az olmasından kaynaklanıyor. Teknik verilere bakıldığında arada o kadar fark olmadığı görülüyor. Sadece tork düşük olduğundan siz performans düşükmüş gibi hissediyorsunuz.

Bence 1000 km'deki arabanızdan soğumayın, zamanla kanıksayınca aracınızın lineer ve performanslı bir motoru olduğunu keşfedeceksiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ocak 01, 2015, 12:02:37 »
Enes bey saolun..zaten beni toyotaya getiren olay 2009 tuplu corollanin hem yakit tasarrufu hemde tuplu olmasina ragmen ii bi performans duzeyinde olmasiydi..suan e160 kasada boyle hayal kirikligi yasama sebebim sanirim alisma surecimle alakali..umarim cabuk alisirim..1.4 d lerde performans icin bi arkadasim hantal bi arac demisti..sanirim toyota ariza cikarmayan saglam ama performans konusunda siralamada ortalarda kalan bi marka..neyse iyiki toyotalim derim en kisa surede

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 01, 2015, 12:15:29 »
1.4 dieselin bile torku fazlasıyla yeterli iken, benzinli 1.6L 132 beygirin yokuş yukarı bağırması veya tork yetersizliği diye bir şeyde söz konusu olamaz.

Dik yokuş tırmanışlarında Es moduna geçmelisiniz.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 01, 2015, 12:15:56 »
Dizel ve yüksek torklu bir araçtan benzinli ve düşük torklu bir araca geçtiğiniz için bu farkı hissetmeniz gayet doğal bende 1.6 benzinli Corolla'dan 157 nm tork 1.6 TDI DSG 250 nm tork bir araca terfi edince aradaki çekiş ve performans farkını hissediyorum. Keşke biraz daha araştırsaymışsınız verdiğiniz para gerçekten çok fazla o fiyata bir sürü alternatif dizel otomatik araç bulunabilirdi ben bu sefer seçimimi extraları ile birlikte 67.500 tl'ye 1.6 TDI DSG Yeti Ambition modelinden yana kullandım çok keyifli bir araç ve her açıdan çok memnunum. Umarım sizde aracınızı keyifle güle güle kullanırsınız. Hayırlısı olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ocak 01, 2015, 12:17:03 »
Zafer bey saolun bilgiler icin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ocak 01, 2015, 12:18:15 »
Tekin bey anliyorumki beni zafer bey gibi performansli dizel araca binen biri anlar..cunku soz konusu degildir dediginiz sey soz konusu olan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 130000
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 01, 2015, 12:19:15 »
Arkadaslar herkese saglikli guzel huzur dolu bir yil diliyorum..
Sorum şu ben 7 8 yil boyunca dizel focus kullanmis performans ve yakit tasarrufu anlaminda cok cok tatmin olmus bir kullaniciyim..1 ay once secimimi toyotadan yana kullandim ve sifir advence otomatik benzinli bir arac aldim.dizelinin 9 10 bin fazla olmasi ve 90 beygir olmasi beni benzinliye yonlendirdi..onca zaman focus kullanan biri olarak otomatik dizeli olmayisi ve bnmde artik manuel arac kullanmak istemeyisim birde butce durumum beni boyle bi secenege itti.kagit uzerindeki ozellikler ve gorsel anlamda hersey guzel olmasina ragmen arac suan bana performans anlaminda hic bir tad vermiyor..cunku yokusta 1.6 olmasina ragmen cok bagiriyor ve kesinlikle focusun tirnagi olamayacagini gosteriyor bana.focustan sonra ben yanliş bi aracmi sectim ve bu durumu benmi abartiyorum yoksa gercekten herkes bu yokustaki aracin cekme sorununu bagirma sorunun yasiyormu lutfen bana yardimci olun..1000 rodajini daha dun yaptirdim ve nerdeyse satma noktasina geliyorum araci bunlari dusununce..

emrah bey hem yeni yılınız hemde yeni aracınız hayırlı olsun.

aslında yaşadığınız sıkıntı kanımca dizelden benzinliye geçme evresindeki hazırsızlığınızdan kaynaklanıyor.

bende 7 yıl boyunca kia cerato dizel kullandım tork değeri 260 nm idi.hatta focus killer olarak geçer internette  :rofl: :rofl:

şaka bir yana şu an kullandığım avensis benzinliyi almadan önce (motor sizin araç ile aynı ve araç corolladan daha ağır) 3 kere gittim test sürüşü yaptım.

insan gerçekten dizelin gaz pedalı ve debriyaj olayına alışınca benzinlide bocalıyor.çünkü ilk 2 sürüşte bu araba gitmiyor dedim kendi kendime.muhtemelen

sizde böyle diyorsunuz.ayrıca sizinki birde otomatik bir şanzıman.yani performansı biraz daha törpülüyor.

aracımı alalı şu anda 7 ay oldu.şimdi sorun bakalım düşünceleriniz hala aynımı diye?

kesinlikle hayır.araç gayet iyi gidiyor.hemde devir bandında 3000-3500 ü geçince motor ben burdayım ne sandın der gibi ivmeleniyor araba.

yokuşta kalkmaz,yok gitmez laflarını geçsin kim diyorsa gayette iyi gidiyor.

sadece sizde benim gibi uzun yıllar dizel kullanmışınız ve hala bocalama evresindesiniz.bir kaç ay daha sabır.

motor çok bağırıyor olayına gelince onu bilemiyorum.Kaan'ın dediği gibi cvt şanzıman karekteristiği veya corollanın izolasyon eksikliğimidir onu bilemiyorum.

sakın satmayın aracınızı benim nacizane tavsiyem tabiki...
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 72000
  • Model Yılı: '13
  • 45 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ocak 01, 2015, 12:19:45 »
Emrah  bey hissettiğiniz sıkıntı tamamen benzin dizel motor karşılaştırmasıyla alakalı birde üstüne cvt eklenince durum böyle oluyor. Toyota değilde başka bir otomatik benzinli araç alsanız da hisleriniz aynı olacaktı. Ya hemen satıp dizel bir araca geçeceksiniz yada Toyota ile devam edeceksiniz.
Azrail son noktayı koyana kadar, virgülle yaşamaya devam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Ocak 01, 2015, 12:22:28 »
Feyyaz bey saolun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Ocak 01, 2015, 12:23:25 »
Bekir Ugur bey..duygularimin klavuzu sizsiniz suan cok cok tesekkur ederim..guveniyorum size ve tavsiylerinize

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 130000
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ocak 01, 2015, 12:29:04 »
Bekir Ugur bey..duygularimin klavuzu sizsiniz suan cok cok tesekkur ederim..guveniyorum size ve tavsiylerinize

emrah bey birde şu yönden bakın.
şu anda toyotanın en çok değer kazanan aracı corolla.
bugün satıyorum deseniz muhtemelen 1 haftada araba satılır.
siz biraz sabırlı olsun.6-7 ayı devirin önce araçla.ha baktınız olmuyor denedim alışamadım kardeşim dersiniz ama yine aracı ya çok az bir zararla belkide bir miktar karla bile elinizden çıkartırsınız.
ancak corollaya yönlendiğinize göre hem prim yapan,birazda içi geniş bir araç,bagaj hacmi filan istiyorsunuz gibime geliyor.
bana göre iyi bir araç sahibisiniz devam edin sıkıntı yok  :tamam:
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)