0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
sağol tekin abi ins dedigin gibi olucak..beni en iyi anlayanlardan biri sensin..suan aracim ortalama 8.6 yakiyo sehir icinde..sence nasil ve kac kurus yakmis oluyo kmde
Ha bide turboylada bitmiyo olay..cunki 14 T 140 beygirlik astrada kullandim o da bagirma ve az performans olayini gosterdi bana..cunku torkmus olay hepsi bu
Turbo= düşük devirde yüksek tork. Astra'nın gitmeme sebebi çok ağır oluşu. Motoru iyi bir motor.
Denk geldigim an bakarim tadina eyvallah
Ozgun bey ayni olayi yasamisiz demekki saolunn paylasiminiz icinn
Ama dediklerinizede katılıyorum cvt aracı sürekli yüksek devirde tuttugu için aurisimizde bana bağırıyor gibi geliyor.Bunun sebebide cvt şanzımanın araç hızlanırken genelde yüksek devirde sabitlemesi haliyle buda ses yapıyor.Corollam 5 ileri manuel oldugu için bunda öyle bir ses hissetmiyorum doğal olarak fakat manueldede 60-70 km hızlarda 5. vites ile giderken pırrrrrrrrrrrr diye bir ses geliyor ayağımı gazdan çekince gidiyor gaza basınca geri geliyor.Ama hız 80 oldumu ses gidiyor usta sesin şanzımandan geldiğini bu kasalarda bu sesin olduğunu söyledi ne kadar inandırıcıydı bilemiyorum tabi
Düşük devirlerdeki rezonanstan kaynaklanabilir.
Enescim biraz açabilirmisin dediğini
Motorun devri düştüğünde ortaya çıkan titreşimden dolayı o ses gelebilir.
bahsettiğim hızlarda devir 1700-1900 bandında seyrediyor