Gönderen Konu: MMT Sorunları  (Okunma sayısı 118106 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • www.benyunus.com
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: MMT Sorunları
« Yanıtla #140 : Haziran 14, 2013, 22:36:27 »
Ha birde illaki 2. viteste kalkmanız gerekmiyor 1'de kalkıp anında 2'ye geçersenizde oluyor. Devir saatinde bir aralık var onu tutturdunuzmu olur.. 1900 altıydı sanırım emin olamadım şimdi.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #140 : Haziran 14, 2013, 22:36:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Ahmet Hoca
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 9 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #141 : Temmuz 26, 2013, 04:26:15 »
Arabanın dilinden anlarsanız mmt de sıkıntı yaşamazsınız.Öncelikle bu aracı tam otomatik olarak düşünmeyiniz.Bu araçlar yarı otomatik ve baskı balata olduğu için biraz farklı.Yorumlarda arkadaşında dediği gibi E konumunda sürüşte araç devirden düştüğü zaman toparlanma süresini hızlandırmak için f1 vitesten vites düşürün ve aracın kendini toparlamasını sağlayın sonra kendi otomatik olarak vites değiştiriyor.Bu şanzumanı yormuyor.Aracınızı arada bir manuel olarak kullanın.Debriyaj olmadığı için buda kolay olur inanın.Tekrar söylüyorum MMT ler otomatik vites değildir o mantıkla sadece E de sürerseniz ya da E de sürerken devri ayarlayamazsanız sorun yaşarsınız.Öbür türlü bir manual vitesli araç ne kadar sürede balata yerse bunlarda öyle yer.Ayrıca mmt li araçların yakıt sarfiyatı manuallere göre daha az.Ayrıca her araçta olduğu gibi bu araçların bir kısmında da üretim kaynaklı hatalar olabilir.Türkiye'de ne kadar mmt araç satılmış bunun istatistiği Toyotada mevcuttur ve bunların ne kadarı sorun yaşamıştır bu da biliniyordur.Eğer ciddi bir rakam söz konusu olsaydı eminim geri çağırırdı araçlarını.O kadar basit değil çünkü adamlar Türkiye pazarında yok satıyor nerdeyse..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #142 : Ocak 09, 2015, 20:31:06 »
selam  arkadaşlar. Dizel corolla otomatik vitesler söylendiği gibi çok mu arıza veriyor yoksa eskiden mi öyleydi?
" Less English, more bike."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #143 : Ocak 09, 2015, 20:34:24 »
Bildiğim kadarı ile böyle bir kronik arıza yok.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #144 : Ocak 09, 2015, 20:35:56 »
valla ben aracı alırken test ettim,ben hiç sevemedim yani 200 metre sürmedi geri dönmem :) hızlanması,vites geçişlerini hiç konforlu bulamadım
tabi bu benim sürüş zevkime göre bir yorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #145 : Ocak 09, 2015, 20:37:29 »
selam  arkadaşlar. Dizel corolla otomatik vitesler söylendiği gibi çok mu arıza veriyor yoksa eskiden mi öyleydi?

Çok arıza, biraz çok abartı olur.

Sıfır arıza demeyelimde belki birgün Kalibrasyon isteyebilir. Bu azrıza değildir, bu şanzımanın bakım ihtiyacı olabiliyor.

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 504 kere teşekkür etti
« Yanıtla #146 : Ocak 09, 2015, 20:40:09 »
Çok arıza, biraz çok abartı olur.

Sıfır arıza demeyelimde belki birgün Kalibrasyon isteyebilir. Bu azrıza değildir, bu şanzımanın bakım ihtiyacı olabiliyor.
Tekin abi, kalibrasyon ne demek ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #147 : Ocak 09, 2015, 20:49:34 »
MMT/MM kavramada baskı balata kullanıldığından, bir gün debriyaj ayırma/bastırma hassasiyetini kaybederse, yetkili servisteki bilgisayar cihazı ile tekrar hassasiyet kazandırılma işlemidir sadece 1-2 dk sürer, bir bakıma gittiğinizde böyle bir şeye ihtiyaç varsa ücretsiz yapılır.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 504 kere teşekkür etti
« Yanıtla #148 : Ocak 09, 2015, 20:52:20 »
teşekkür ederim Tekin abi bilgi için. Benim aracım  manuel. Ama sattığım getz otomatikti ve tadı damağımda kaldı. Şimdi keşke corollam da otomatik olsaydı diyorum. Ama çevremdeki çoğu insan dizel araç otomatik alınmaz diyor. Genelde sıkıntı olur diyorlar. Forumlarda da bu tür şikayetler var. O bakımdan sormuştum yani.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 09, 2015, 20:53:46
Ben yılın 11 ayı Manavgat'tayım. Her zaman şehir içi yani. Otomatik çok rahatlık şehir içinde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #149 : Ocak 09, 2015, 20:58:11 »
Arkadasimda dizel otomatik vites 208 var sanzuman daha hic sorun cikarmadi dizel arac alcak olsam otomatik alirim zaten dizel aracta benzinli keyfini alamiycagim icin hic hamalik cekmem
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #150 : Ocak 09, 2015, 21:00:52 »
teşekkür ederim Tekin abi bilgi için. Benim aracım  manuel. Ama sattığım getz otomatikti ve tadı damağımda kaldı. Şimdi keşke corollam da otomatik olsaydı diyorum. Ama çevremdeki çoğu insan dizel araç otomatik alınmaz diyor. Genelde sıkıntı olur diyorlar. Forumlarda da bu tür şikayetler var. O bakımdan sormuştum yani.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 09, 2015, 20:53:46
Ben yılın 11 ayı Manavgat'tayım. Her zaman şehir içi yani. Otomatik çok rahatlık şehir içinde.

Otomatik şehir içi rahatlık ama yaşadığınız yer itibari ile manuel de çok sıkıntı çıkarmaz. Biz İstanbul trafiğinde manuel kullanıyoruz dostum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Abden Şekura
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0-
  • Model Yılı: '14
  • 23 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #151 : Ocak 10, 2015, 14:34:27 »
MM aracın kitapçığının yanında mini bir broşürle MM un nasıl bir kullanım gerektirdiği açıklanıyordu.Mesela yokuşlarda manuel kullanın diyor. 4 sene MM yaris kullandım broşüre uydum hiç bir sorun yaşamadım.Alırken okuduğum yorumlarda , çok sıkışık trafikte , dur-kalkta koku geldiği uyarı ışığı yandığı söyleniyordu.Trafiğin en babasını gördüm defalarca ama hiç bir sorun yaşatmadı.Bana göre tek sorunu konfor ki düşük viteslerde çok sarsıntı yapabiliyordu.Anlaşılan bazı arkadaşlar tam otomatik rahatlığı arıyorlar ki bu mümkün değil.MM larda manuel şanzıman ve elektronik debriyaj var tam otomatikten çok farklı. E de sürerken gaz pedalına çok hakim olmanız gerekir basmaya korkmamak icab eder ki bu normal sürüş alışkanlıklarının dışında bir durum MM için. Frene basıp durduğunuzda araç kendini boşa alır zaten bunu pedaldaki hafiflemeden de anlayabilirsiniz, ama normalde elektronik debriyaj fren pedalıyla ilintili olduğu için fren pedalı da çok sertti. Dediğim gibi mekanik bir sorun olmadı ama aracı sertleştiren bir durum vardı.
Auris '14
1.6 Advance Skypack Multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 58000
  • Model Yılı: '05
  • 38 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #152 : Mart 10, 2015, 09:12:29 »
herkese merhaba,

çok sevgili aracımdan resmen soğumuş bulunmaktayım,

daha öncede sizlerle paylaştığım sorunu yine yaşadım seyir halindeyken ekranda çark içinde ünlem işareti çıkıyor ve araç gitmiyor.. işe gelirken geçen perşembe ve cuma sabahı iki gün üst üste yaşadım, artık arabama binmeye korkar oldum ne zaman yolda kalacam da korna seslerini duycam diye..

en son Tekin abimle konuştum, yetkili servisten randevu aldım geçtiğimiz cumartesi gittik, 2400 tl (indirimli hali!) masraf çıkarttılar, debriyaj motoru değişecek ve baskı balata bilya.. zamanla daha çok yolda kalırsınız bi an önce yaptırın dediler,

alırken bize bunu söylemediler maalesef çok kızgınım..
Dünyada Ölümden Başkası Yalan Ey İnsanoğlu!

1.00 Terra MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #153 : Mart 10, 2015, 09:20:43 »
herkese merhaba,

daha öncede sizlerle paylaştığım sorunu yine yaşadım seyir halindeyken ekranda çark içinde ünlem işareti çıkıyor ve araç gitmiyor.. işe gelirken geçen perşembe ve cuma sabahı iki gün üst üste yaşadım, artık arabama binmeye korkar oldum ne zaman yolda kalacam da korna seslerini duycam diye..

en son Tekin abimle konuştum, yetkili servisten randevu aldım geçtiğimiz cumartesi gittik, 2400 tl (indirimli hali!) masraf çıkarttılar, debriyaj motoru değişecek ve baskı balata bilya.. zamanla daha çok yolda kalırsınız bi an önce yaptırın dediler,

Geçmiş olsun, hemen soğumayın araçtan parçalar değişince sorun kalmaz. Nihayet kul yapısı size denk gelmiş. Kronik bir sorun değil önceden bilme şansınız maalesef yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 38 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #154 : Mart 10, 2015, 09:30:33 »
Geçmiş olsun, hemen soğumayın araçtan parçalar değişince sorun kalmaz. Nihayet kul yapısı size denk gelmiş. Kronik bir sorun değil önceden bilme şansınız maalesef yok.

Teşekkür ederim Aytaç Bey, satmayı düşünüyoruz artık.. zaten aldıktan bir ay sonra yaşamaya başlamıştım bu sorunu 5 ay oldu, aracı satan kişi de siz yine bi gösterin falan gibi bişey demiş eşime, şimdi taşlar oturdu neden öyle dediği..

1.00 Terra MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 46000
  • Model Yılı: '13
  • 9 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #155 : Mart 10, 2015, 09:31:39 »
herkese merhaba,

geçmiş olsun
sorunu bu konuda paylaşmamışsınız galiba bulamadım.
sorunun ne olduğunu söylediler. baskı balata mı bitmiş?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #156 : Mart 10, 2015, 09:32:22 »
Meblağ yüksek görünüyor ancak her marka model otomatik şanzımanlı araçta karşılaşılabilecek bir sorun. Geçenler de yetkili alfa romeo servisin de çalışan arkadaşımın yanına gittim. Arızalı bir araç için bunun nesi var dediğim de şanzımanın Robotize beynin de arıza var parçanın 4 bin tl olduğunu söylediğinde şok olmuştum  :blink:
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #157 : Mart 10, 2015, 09:33:07 »
Sorun ne incelemek lazım,
Servisler kolay olan parça değişimine genelde yönelirler. Ancak bazen 20 Tl lik actuator motorunum kömürleri değiştiginde bile hiçbir sorun kalmıyor.

Öncelikle detaylı incelenmeli, arıza kodu varsa sorun hakkında daha net konuşmamız mümkün.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 38 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #158 : Mart 10, 2015, 09:36:31 »
geçmiş olsun
sorunu bu konuda paylaşmamışsınız galiba bulamadım.
sorunun ne olduğunu söylediler. baskı balata mı bitmiş?

sorun şu ben araçla seyir halindeyken mesela 3 saniyelik durdum ve kalkmaya çalıştığımda gazı alıyor araç bağırıyor ama gitmiyor ekran da da arıza ışığı yanıyor (çark içinde ünlem) 5-6 kere kontağı aç kapa yapıyorum  falan düzeliyor gidiyor..

servis cihaza soktu 60tl karşılığında arızayı tespit etti kodunu da söyledi de not almadım. debriyaj moturu ve baskı balatanın değişmesi gerekiyor dedi işte..zamanla daha sık yaşarsınız bu sorunu tamir ettirmezseniz dediler.

1.00 Terra MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 46000
  • Model Yılı: '13
  • 9 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #159 : Mart 10, 2015, 09:37:11 »
Sorun ne incelemek lazım,
Servisler kolay olan parça değişimine genelde yönelirler. Ancak bazen 20 Tl lik actuator motorunum kömürleri değiştiginde bile hiçbir sorun kalmıyor.

Öncelikle detaylı incelenmeli, arıza kodu varsa sorun hakkında daha net konuşmamız mümkün.
Ahmet bey actuator kaç binde değişiyor normalde? 100 k üstündeydi galiba