0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkadaşlar bu arkadaşımızı ben olsam çok kaale almam keza kendisi daha arabanın vitesini tam otomatik sanıyor debriyajının olup olmadığını bilmiyor ve bu bilgi ile gidip 170.000km de D4D MMT servise göstermeden araç alıp gelip burda yazıyor
öncelikle iyi akşamlar araç alacak olan arkadaşlar kesiinlikle toyota d4d ve mmt den uzak durun hatta mümkünse önünden bile geçmeyin, toyota da tanıdığınız veya akrabanız varsada onunla da selamı sabahı kesin:) kaç gündür ha toyota merkeze mail, ha servise git gel ne derdimizi anlatabildik ne de aracımızı yaptırabildik. arkadaşlar sorun şurda bundan 4- 5 ay önce ikinci el 2009 model dizel mmt d4d bir araç aldım km si 170000 ama araç servis bakımlı falan, geçenlerde arabaya bindim markete gittim, eve dönecem arabayı çalıştırdım araba N de kaldı vites hareketli ama ne ileri ne geri gidemiyorum sadece ikaz sesi ve şanzıman gösterge lambası (çark içinde ünlem olan) yanmaya başladı neyse 10 - 15 dakika sonra düzeldi eve geldim araba bunu adet haline getirdi olur olmaz yerde N de kalıyor trafikte öylecene kala kalıyorsun. yokuş yukarı ve hele birazda yoğunsa trafik yandınız kabuslar görmeye başlarsınız. her neyse durumu servise anlattım araca baktılar p0810 arıza kodu veriyormuş, debriyaj seti debriyaj motoru ve mmt ecu sunun değişmesi gerektiğini ve 5000 tl ye mal olacağını söylediler. garantimin bittiğini ve km den dolayı kampanya uygulayamayacaklarını söylediler, ama 170000 deki arabama cam kumanda kampanyası uyguladılar...neyse bu parayı ödeyemeyeceğimi ve emsal sorunlarda değişim yaptıklarını söylememe rağmen yok dediler onlar başka arıza ne alakası var işte herşey aynı. sonuçta ne halin varsa gör ve ne yaparsan yap dediler. kısaca toyota alacak olan arkadaş o kadar parayı 100000 veya150000 km yapacağı ve karşısında muhatap bulamayacağı bir arabaya verecek haberi olsun. eğer bu sorunum toyota tarafından çözülmez ise yeminle aracı kümes haline getirecem ve üstüne büyük puntolu yazılarla olan biteni yazacam belki o zaman toyotanın dikkatini çekeriz diye düşünüyorum...
p0810 sorunu için bahsettiğin gibi mmt ecu değişimi (debriyaj seti motoru bazen gerekli değil değişim olarak) yapılınca hiç bir sorun kalmıyor araçta, ancak garanti bitmiş ise bu tutar senin cebinden çıkıyor bu yanı kötü, garanti varsa garantiden değişiyor
Geçmiş olsun;Aracın sürekli bakıma götürldüğü servise mi gittiniz peki?
2009 corolla d4d elegant mm ile aranızdayım Benimde mmt ile ilgili merak ettiğim konular var.1. Aracı park ederken vitesi N konumuna mı getirmeliyiz. Rampalarda vitesi hangi konuma getirmeliyizKullanma kitapçığında yazan su ifadeyi tam anlayamadım.Kontak anahtarını OFF konumuna getiriniz ve aracı durdurunuz.Vites konum göstergesinde 1 ya da R göründüğünden emin olunuz. (burada vitesi m yada r de mi bırakmalıyız.)Benim yaptığım düz yerlerde vitesi N konumuna getirip el frenini çekiyorum rampa aşağı yada yukarı bıraktığımda ise E konumuna getiriyorum. Bu hareketim doğrumudur.2. E konumundayken vites değişimlerinde 2500 devirde ayağımı hafif çekiyorum vites otomatik atıyor. Sayenizde buna alışmaya başladım.3. E konumunda rampada durup hafif geri gelmek gerektiğinde (10 metre kadar) vitesi E konumunda kalmalımı yoksa N yada R ye almalımıyız.4. E konumundan M konumuna almak için ayağımızı gazdan kesmek yeterli mi yoksa aracı durdurmalımıyız.İlk otomatik kullanışım olduğundan ve bir çok arkadaş da sorun yaşadığı için sormak istedim malum en ufak bir hata birkaç bin tl ye maal oluyor.Forumda Multimod Kullanma kılavuzu gibi bir sayfa hazırlasak çok kullanışlı olacağını düşünüyorum.Esenlikler…
bir de ben Orduda yaşıyorum bazen köye de gidiyoruz yallar malumunuz.rampa yukarı manuel moda alıyorum en fazla 2. viteste gidiyorum ancak hafif ayağımı gazdan kesince vites 1 e düşüyor aynı şekilde rampa aşağı inerkende genelde 2. vites manuelde iniyorum biraz frene dokunsam 1. vitese alıyor. frene basmasam kasislere hızlı giriyorum. kendimi yarış oyununda gibi hissediyorum bunun için bir ayar yada taktik var mı acaba
2. E konumundayken vites değişimlerinde 2500 devirde ayağımı hafif çekiyorum vites otomatik atıyor. Sayenizde buna alışmaya başladım.3. E konumunda rampada durup hafif geri gelmek gerektiğinde (10 metre kadar) vitesi E konumunda kalmalımı yoksa N yada R ye almalımıyız.4. E konumundan M konumuna almak için ayağımızı gazdan kesmek yeterli mi yoksa aracı durdurmalımıyız.
Eğer direksiyondaki kulakçıklardan vites değiştiriyorsanız arac yolun durumuna, gazın şiddetine vs gibi durumlara bağlı olarak bir süre sonra tekrar E konumuna alıp vites değiştiriyor. Ancak vitesten manuel konuma alırsanız aracın vites değiştirmiyor olması lazım?
2. Vites geçişlerindeki sarsıntıyı azaltmak için genelde manuel'de kullanıyorum. Zevklide oluyor manuel tavsiye ederim 3. Boşa atıyorum. (MMT'yi normal manuel vitesli bir araç olarak düşünebilirsiniz.)4. Gerek yok istediğiniz gibi geçiş yapabilirsiniz. Hatta şöyle bir örnek vereyim: 4. viteste 60-70 KM ile giderken aracı boşa alıp 30 KM'lere yavaşladınız ve tekrar vitese aldınız, araç o hıza uygun vitese geçmiş oluyor kendiliğin. (2-3.vites neyse)
aracı stabilize yolda genelde manuelde kullanıyorum buradaki sıkıntım rampa aşağı frene basıp araba hafif hız kaydettiğinde vites küçültmesi, ve haliyle arabanın motor freni yaparak bağırmasıbuda beni oldukça tedirgin etmekte yanlış bir şey yapmayayım diye.