Gönderen Konu: MMT Sorunları  (Okunma sayısı 116502 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 200000
  • Model Yılı: '14
  • 36 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
Ynt: MMT Sorunları
« Yanıtla #260 : Şubat 18, 2021, 10:51:00 »
Araç km'si nedir ve daha önce değişim yapılmışmı?

Ümit bey araç km si 140.000. Daha önce değişim yapılmadı

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #260 : Şubat 18, 2021, 10:51:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Önce kendi tamir etmeye çalışanlardan
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 155000
  • Model Yılı: '08
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #261 : Aralık 06, 2021, 01:48:58 »
Merhabalar arkadaşlar bende 2008 auris comfort otomatik vites araç var. Aracımı experize koyup aldım 3 aydır bende ve genel olarak kısa mesafede ve trafiksiz kullanıyorum şimdi olayı özetliyorum dinleyip fikir veirirseniz sevinirim. Aracımla işimden evime tamngeldim dedim ki arac kendini N konumuna aldı ve değişmedi neyse uğraşmadım gecici bi sorun dur diye.. Sornra yine aynı gün içinde yaptı şöyle 2.3 km gidice kendini boşa atıyordu. Servis çağırdım anlamadı kartal da sanayi de toyota ya gideyim dedim çekiciye para vermektense yavaş yavaş giderim diye sabahtan 30 km gittim hiç bi sıkıntı çıkarmadı yolda. Servise bıraktım servis 0810 arza kodunu verdiğini bunun için 4.500 tl ye gerekli parçaların değişmesi gerektiğini söyledi.. Bende hemen yaptırmaktan sa biraz araştırmak istedim. Usta da marş kumandası gibi bişey den bahsetti temizledim bide şimdi kullan dene dedi. o işlem işe yara mışmıdır.sonra sultanbeylin de bi usta ile görüştüm oda 2 bin civarında tutabileceğini söyledi. Bende basıp geldim eve bir hafta dır kullanıyorum herhangi bi boşa atma olmadı ama bu sorun yine karşıma çıkar diye düşünüyorum. yorumlarda sıkışık trafik de boşa atan olmuş ama bende trafik de yok.. Yanlız bi  yerde trafik de aracı boşa alınca beyni karışıp boşa attı yazan olmuş benim de elim bi ara değdi vitese bi ara boşa gitti vites orada birşey olmuşmudur :nija: sonuç olarak aracım kısa mesafe de boşa attı vitesi.. Arkadaşlar bi el atın cenaze ye :islik:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Youtube
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 182000
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #262 : Aralık 06, 2021, 12:41:40 »
Merhabalar arkadaşlar bende 2008 auris comfort otomatik vites araç var. Aracımı experize koyup aldım 3 aydır bende ve genel olarak kısa mesafede ve trafiksiz kullanıyorum şimdi olayı özetliyorum dinleyip fikir veirirseniz sevinirim. Aracımla işimden evime tamngeldim dedim ki arac kendini N konumuna aldı ve değişmedi neyse uğraşmadım gecici bi sorun dur diye.. Sornra yine aynı gün içinde yaptı şöyle 2.3 km gidice kendini boşa atıyordu. Servis çağırdım anlamadı kartal da sanayi de toyota ya gideyim dedim çekiciye para vermektense yavaş yavaş giderim diye sabahtan 30 km gittim hiç bi sıkıntı çıkarmadı yolda. Servise bıraktım servis 0810 arza kodunu verdiğini bunun için 4.500 tl ye gerekli parçaların değişmesi gerektiğini söyledi.. Bende hemen yaptırmaktan sa biraz araştırmak istedim. Usta da marş kumandası gibi bişey den bahsetti temizledim bide şimdi kullan dene dedi. o işlem işe yara mışmıdır.sonra sultanbeylin de bi usta ile görüştüm oda 2 bin civarında tutabileceğini söyledi. Bende basıp geldim eve bir hafta dır kullanıyorum herhangi bi boşa atma olmadı ama bu sorun yine karşıma çıkar diye düşünüyorum. yorumlarda sıkışık trafik de boşa atan olmuş ama bende trafik de yok.. Yanlız bi  yerde trafik de aracı boşa alınca beyni karışıp boşa attı yazan olmuş benim de elim bi ara değdi vitese bi ara boşa gitti vites orada birşey olmuşmudur :nija: sonuç olarak aracım kısa mesafe de boşa attı vitesi.. Arkadaşlar bi el atın cenaze ye :islik:

Merhaba öncelikle Toyotoa corolla elegant 2008 model mmt şanzıman aracımız var. Bizde ikinci aldık bir müddet sonra araba kendini N konumuna atıp balata uyarısı verip verdikten sonra 10dk boyunca çalışmıyordu. Böyle bir sorun yaptığı zaman aracın içinde iken camlar kapalıyken aracı kitleyip açın sorun düzelebilir. Bunu özel servisten bir usta yapmıştı. Daha sonradan bu sorun sürekli arttığı için ustaya götürdük. Aracın Aktuator motoru arıza vermiş ve 2 motor da değişti. Sıfır değil ama başka araçtan çıkma takıldı ve baskı balata değişti önceki takan dandik bir baskı balata takmış bunların hepsinin toplamı 6bin civarı tutmuştu diye biliyorum. Şuanda yağ gibi gidiyor. Bu araşların kronik sorunu demişlerdi. Fakat bu ücret işini iyi sormakta fayda var sprey sök tak işlemi balata motor derken pahalıya patlıyor her şey dahil fiyatını öğrenmenizde fayda var. Arıza kodu 0810 demişsiniz bilgisayara bağlandığında aynı kod çıkmıştı hatta forumda konusu mevcuttur.

Bu arızayı sürekli yapmaz 2 günde bir trafikte iken boşa atar ve aracı kitler sağa çekmek durumunda kalırsınız veya yolun ortasında kalırsınız çünkü aynı durumu yaşadım. Şimdilik bir kullanın trafikte dikkatli olun eğer aynı sorunu verir ise dediğim sorundur. Fiyatının uçuk olmasının nedeni de şanzımanı aşşağı indiriyorlar çünkü o motorlar şanzımanın üstünde.
İletiyi düzenle
T.ss

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #263 : Aralık 06, 2021, 17:20:58 »
Teşekkürler kardeşim.. Ya çok sinir bozucu ve insanın arabasına güveni sarsılıyor ve kime nasıl güvenip yaptıralım ayrı bi konu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Youtube
  • Kilometre: 182000
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #264 : Aralık 06, 2021, 18:04:08 »
Teşekkürler kardeşim.. Ya çok sinir bozucu ve insanın arabasına güveni sarsılıyor ve kime nasıl güvenip yaptıralım ayrı bi konu

Estağfurullah nedemek evet gerçekten sinir bozucu trafiğin içerisinde iken birden boşa atıyor ve gitmiyor ailecek deli olmuştuk her süren sövüyordu  :rofl: Ben kayseride yaşıyorum Eren oto mustafa ustaya yaptırmıştık. Kayseride olmamıza rağmen maalesef yüksek fiyat çıktı :(
T.ss

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #265 : Aralık 06, 2021, 22:23:16 »
İstanbul'da ikamet ediyorsanız form üyemiz tem oto ile görüşüp randevu alarak yanlarına giderseniz yapılması gerekenleri size aktarırlar,bu gibi konulara uzaktan yorum yapmak yanlış olur,bir sebebten değil bir kaç sebebten yapabilir,veya sadece kalibrasyon ile kurtarabilir,onun için yerinde kontrol lazım,
Tem oto işinde uzman ekip ile çalışmakta ve yadek parça hizmetleri de vardır,sadece Toyota'ya hizmet vermektedir.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #266 : Aralık 07, 2021, 01:55:14 »
Teşekkürler hocam gittiğim usta sanırım kalibrasyon ayarı mı tam aklımda değil onu yaptığını söyledi.. Tem oto ile de bi görüşücem.. Dediğin  gbi bir çok neden olabilir ama gittiğim usta birçok parça değişecek demesi saçma geldi tam tespit ve gerekli parça değişimi şart.. 0810 debriyaja basamıyorum uyarısıymış

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #267 : Aralık 10, 2021, 03:23:24 »
Merhaba sabah erken saatler de kullanım da kendini yine boşa attı biraz bekleyince düzeliyor bi iki yere götürdüm p0810 arza kodu vermişti zaten .. Kalibrasyon ayarı yapıldı.
Debriyaj kumanda motor temizliği yapıldı.

Bir müddet böyle kullandım.. Dün sabah yine yaptı biraz bekleyince düzeldi... Bu konuda güvenilir bi şanzıman ustası lazım :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #268 : Aralık 10, 2021, 11:43:18 »
Merhaba sabah erken saatler de kullanım da kendini yine boşa attı biraz bekleyince düzeliyor bi iki yere götürdüm p0810 arza kodu vermişti zaten .. Kalibrasyon ayarı yapıldı.
Debriyaj kumanda motor temizliği yapıldı.

Bir müddet böyle kullandım.. Dün sabah yine yaptı biraz bekleyince düzeldi... Bu konuda güvenilir bi şanzıman ustası lazım :nija:
Sorun şanzımanda değil debriyaj tarafında,o şekilde kullanmaya devam ederseniz daha fazla arıza çıkaracaktır.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #269 : Ocak 05, 2022, 16:16:43 »
Arkadaşlar merhaba dün sultanbeyli de bi ustaya götürdüm Debriyaj robotu ve motoru nu değişti şuan bi problem yok.. İnş çözülmüştür

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #270 : Ocak 06, 2022, 00:16:57 »
Arkadaşlar merhaba dün sultanbeyli de bi ustaya götürdüm Debriyaj robotu ve motoru nu değişti şuan bi problem yok.. İnş çözülmüştür

Geçmiş olsun,

Aktüatör (robot dediğiniz ise) değişmemiş gibi görünüyor, motor'u servisten mi aldınız?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #271 : Ocak 06, 2022, 07:55:18 »
Teşekkürler
Tüm işlemleri özel servis te yaptım
Hepisini sıfır orjinal Olarak anlaştık ama motoru orjinal sıfır ama robot benim de kafama takıldı sordum dışı ikinci el içi sıfır dedi muhtemelen revizyonlu dedim oda tamamen sıfır hemen bulunmaz dedi ama 6 ay garanti verdi..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #272 : Ocak 08, 2022, 16:32:31 »
Teşekkürler
Tüm işlemleri özel servis te yaptım
Hepisini sıfır orjinal Olarak anlaştık ama motoru orjinal sıfır ama robot benim de kafama takıldı sordum dışı ikinci el içi sıfır dedi muhtemelen revizyonlu dedim oda tamamen sıfır hemen bulunmaz dedi ama 6 ay garanti verdi..
6 ay sonra arıza verirse ne olacakmış?
Bir dahamı o kadar masraf yapılacakmış?
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #273 : Ocak 09, 2022, 10:47:58 »
Valla hocam inş bidaha vermez.. İnsanın arabası na güven memesi kötü bi duygu..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #274 : Ağustos 10, 2023, 00:37:50 »
Arkadaşlar merhaba yine aynı zıkkım oldu.. ☢️

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #275 : Ağustos 11, 2023, 14:14:26 »
Sorunu kökünden çözmediğiniz sürece aynı sorunları yaşarsınız,yarislerde aynı problem tesisattan kaynaklanabiliyor yarislerin tesisatı ön cama yakın göğüs altından geçiyor sizinki de nerede bilmiyorum önce onu kontrol edin tesisat zayıfladığında sensörler doğru akımla beslenmezse hata veriyor direk şanzıman robotuna yönelmeyin.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 270
  • Model Yılı: '16
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #276 : Nisan 13, 2025, 12:57:30 »
Selamlar iyi forumlar.

Bugün bir kritik tahminimce baskı balata sorunu ile foruma kayıt olmak istedim.

Aracım 2016 Corolla M/M şanzımanlı bir araç ve 270.000km'de. Bugün yolda çekişin hiç olmadığını fark ettim 4.000 devirde ufak eğimli yokuş çıkmaya başladı. Eve vardıktan sonra artık iyice aracın tutmadığını fark ettim ve araçtan indiğimde çok kötü bir koku yayılmıştı daha öncesinden bir çok ustaya götürdüm ama hepsi çok normal bu şanzımanlar bu şekilde diye ilettiler bana. Sanırım uğraşmak istemedikleri için o şekilde söylediler ama bugün nihai sonuç yaşandı. İzmir'de yaşıyorum ve sizlerden öneri almak istiyorum nereye götürülmeli ne yapılmalı veya nelere dikkat edilmeli gibi. Evimin çok yakınında bir Yetkili servis Toyota servisi var riske atmadan oraya götürmek mantıklı olur mu?. İzmirde gerçekten şanzımandan iyi anlayan ve sorunsuz şekilde yapabilecek bir usta var mı?

Şimdiden teşekkür ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #277 : Nisan 13, 2025, 15:42:23 »
Anlattığınıza göre baskı balata bitmiş değişim yapılacak aktüvatör bakım,yazılım güncelleme işleri yapılacak gibi görünüyor,koku geldiğine göre baskı balata yanmış bitmiş,madem yakında yetkili servis var,ya Borovalı ya Tokullar onları arayıp çıkabilecek maliyet ve yapılacak işlerle ilgili bilgi alın,özel Toyota servisi olarak Bornova Naldökende Oğuz Oto Özel Toyota'dan da aynı şekilde bilgi alın,bu değerlendirmeler sonunda ya sürerek ya da çekici marifetiyle aracı seçtiğiniz yere götürmekte fayda var.
Tokay Ceritoğlu