0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bu arabalarda frenin ilk bir iki cm si bir anlamda debriyaj görevi yapıyor.durmalarda ayak frende iken boşa atıyor.ama ben kırmızı yeni yandıysa boşa atıyorum alışkanlık zaten zahmetli birşey değil.
Arkadaşlar ben arabayı alalı 3 ay oldu. MMT 2009 model 1.6 Corolla Comfort. Ancak bir sorunum var ki bu da benim canımı sıkıyor. 3 ncü vitesi 50 civarında istiyor ve 5 nci viteste 3000 devirde araba 110 yapıyor. E ben 150-160 sürate çıksam bu araç kaç devir yapacak. Sizce benim sorunum ne ile alakalı? Bu normal bir durummudur?
selamyaklaşık bir aydır 2007 dizel aruis mmt sahibiyim. iki üç gündür farketmeye başladım yada daha önceden yoktu. n-r-e geçişlerinde aracın sol tarafından çok dikkatli dinlediğimde dırt gibi bir ses geliyor (müzik sistemini kapattığımda sessiz bir ortamda duyulabilecek düzeyde). manuel viteslerdeki şanzıman zorlama sesi gibi değil ama yinede aklıma takılmıyor değil ustaya danışmadan sizlere danışayım dedim. problem midir yoksa olağan bir durum mu ?
2008 modeller Japonyadan geldi, sonra 2009 modellerin hepsi mi bilmiyorum ama Guney Afrika'dan getirmeye basladilar ve bunlar 6 ileri MMT sanirim, konu hakkinda bilgisi olan var mi? Sanzimanlarin ayni olup elektronik olarak 6 ileri yapilmis olma olasiligida var tabiii....Araclarin nerede yapildigi VIN kodundan anlayabilirsiniz. Servisin dedigine gore parcalari ve tipleri birebir ayni olmasina ragmen ufak farklardan dolayi yerlerine oturmuyormus... cikma parca alanlarin dikkat etmesi lazim....Ben sert kullaniyorum,2006 model otomatik corolla'm sert kullanimdan cildirmisti. 2008 MMT bugune kadar bir problem yasatmadi 50.000km bakimindan cikti, bir masraf yok.
arkadaşlar bende mmt almadan önce forumda baya araştırma yapıp olumsuz düşnmeye başlamştm ancak 2010 sonrası üretilen corollalarda şanzıman 6 ileri olup torku yükseltilmiştir ayrıca yokuş kalkış sistemide geliştrilmiş ve biraz daha iyileştirilmiş olduğunu bayiden öğrendim, almadan da arabayı test ettim ve karar verdim şuan 11000kmde maşallah tık yok f1 şaznumanla kullanmak çok keyifli ayrca şehriçinde 5.7 yakıyorumki çok güzel bu rakam yalnız tabi dikkatli kullanyrm çok dik yokuşlarda tam otomatik gbi gaza yüklenmeyeceksnz manuelde kullancaksnz ayrca kalkşlarda çok sert kalkmaycaksnz çnkü ozman buarabalar yağ eksiltyor sıkştrmaya zorlamaya gelmez yavaş yavaş araba devrini bulup hızlansın şuana kadar gördğm tek olumsuzluksa ani tepkilerde mesela ani frende vites devrini düşrmekte zorlanyor hemen ayak uyduramyor hızna daha sonrada kalkışta yığılıyor tabi bunmlar exterm durumlar normal kullnmım keyifli ekonomik tabi bence 1.6 olsa daha süper olurdu bu kasaya
Merhabalar Erdem Bey,Forumlarda mmt ile ilgili sorunlar olduğunu okuyup soğumuşsunuz da, aracı satmak için çabalayan, yani tek yanlı düşünme ihtimali olan bayiye inanmanız bana enteresan geldi? Yanlış anlamayın, kesinlikle ve kesinlikle amacım sizi yargılamak yada eleştirmek değil. alınmış alınmıştır. Hayırlı uğurlu olsun. Güle güle kullanın.Ama size bayinin söylemediği birşeyi ben size söyleyeyim, 5 viteslilerden 2 farkı var. Bunu direk mühendislerinden öğrenen arkadaşımın yanındaydım anlatırken. Eskilerin debriyaj mekanizmasını elektrik motoru yapıyor. Yenilerinki hidrolik. ve baskı balataları biraz daha güçlendirilmiş. Belki yazılımlada oynanmıştır ama sizin anlattıklaırnıza bakılırsa değişen birşey yok. Sizinde dediğiniz gibi, biraz iyleştirilmiş. Ayrıca olumsuzlukları siz yazmışsınız zaten. eskilerle farkı yok. Vites değişimleri yığılmalara sebep oluyor, vites küçültürken şaşırıyor, sonrada bu extrem durumlarda oluyor demişsiniz? Ben burayı anlamadım? yığılmalar yokuş çıkarken olmuyormu? Her yokuş çıkışta olmuyor mu? Yada her yokuş inişte yaşanmıyor mu? Bende bu her daim yaşanıyor. Buna karar veren araç. Benim insiyatifim dışında. Bu durum sizde nasıl extrem durumlarda oluyor alayamadım? açıklayabilirseniz memnun olurum. Bir hususta aracı test ettim demişsiniz. Bu araçların en büyük sorunu yokuş yukarı dur kalk yaptıklarında 30 ile 60 dakika arasında çalışmaz hale gelmeleri. Böyle bir ortama hiç denk geldiniz mi? yada bu ortamı simüle ettiniz mi? dur kalk, dur kalk, m modunda, elfreni desteği ile?İyi günler dilerim.
Arkadaşlar merhaba. 1,5 yıldır verso 1.8 mmt kullanıyorum ve ankara trafiğinde. Bu geçen zaman içerisinde 2 defa balata ısındığı için (dikmen yokuşunda ve dur kalklarda) ikaz verdi. MMT den çok ama çok memnunum ve iyiki almışım diyorum. Son zamanlarda baskı balatamın bittiğini, yakıtın artmasından, ara gazı verir gibi devir saatinin yükselip tekrar düşmesinden, motorun çok bağırmasından, çok titremesinden anladığım için servise gittim. bilgisayar kontrolünde proplem olmadığını söylediler, çok şaşırdım ama bir okadarda sevindim. Fakat deneme sürüşüne çıktıklarında balatanın bittiğini ve mutlaka değişmesi gerektiğinisöylediler ve yaptımak isterseniz 3500 tl. (1.9 tl baskı+balata+rulman+işçilik ücreti / 1600 tl ecü ücreti) ye malolur dediler. Bende ankarada bulunan özel servis (dörtnal toyota) i arayarak bilgi aldım ve ecü hariç 900 tl'ye hallederiz dediler. Siparişimi verdim ve 4 gün sonra parça istanbuldan geldi ve 09.00 da başladıkları değişimi 13.00 gibi bitirdiler ve tertemiz bir şekilde aracımı teslim ettiler. İşçilikleri ve insanlıkları çok candandı hepsine çok teşekkür ediyorum. ECÜ niye değişmedi diye sorduğumda; şimdiye kadar bin tane araçta 1 tane arızalı çıktığını söyledi ve kontrolde de sağlam çıktı.