Gönderen Konu: Sıfır araba 1 haftalik gögüsde renk solmasi ve sişme var  (Okunma sayısı 19893 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
Ynt: Sıfır araba 1 haftalik gögüsde renk solmasi ve sişme var
« Yanıtla #60 : Ekim 07, 2014, 16:00:14 »
tartısılcak bir durum yokki zaten Zafer Bey Ve ogün beyede teşşekür ediyorum elınden geldıgı kadr yardımcı olmaya calıstılar fotoğraf attım belli oldugu kadar ama bu sorun hava yastıgı olmadıgı kesın baska aurisede baktım bendeki gibi bir  şişme falan yok yarın servise gidecegım orda ayrıntılı öğrenecegım benım tek merak ettıgım konu suan göğüs değişimi olursa bır sıkıntı yaşarmıyım yaşamaz mıyım orjınallıgı bozulur mu satarken falan bir sorun olur mu kayda gececek cunku değiştiğine dair

Yağız bey gayet tabi ki tartışılacak bir şey yok geçmiş olsun serviste sorununuz çözülecektir.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Ekim 07, 2014, 16:00:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 536
  • 39 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Ekim 07, 2014, 16:02:31 »
Yağız bey gayet tabi ki tartışılacak bir şey yok geçmiş olsun serviste sorununuz çözülecektir.

teşekkür ediyorum zafer bey anlayasınız için yardımlarınız içinde :)

Mesaj Birleştirildi: Ekim 07, 2014, 16:07:41
Araba'nın ön yolcu koltugunda kapı acılan yerdeki plastık yerler'dede nokta nokta lekeler var sadece orda var onuda yenı fark ettım tasarımı sıkıntı sanırım ilerde başka sorunlarla karsılasmak ıstemıyorum hepsini yarın serviste söylicem hayırlısı olsun benım bıraz şansızlıgıma geldi sanırım halbuki almadan arabanın heryerini inceleim kontrol ederım nasıl gözümden kacmıs anlamadım
Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Ekim 07, 2014, 16:10:10 »
teşekkür ediyorum zafer bey anlayasınız için yardımlarınız içinde :)
Valla ben alıcı olarak düşündüğümden işkillenirim, servis kayıtlarında böyle bişey görünce ne yalan söyleyeyim. Sizi belki evhamlandırıyorum, canınızı sıkıyorum ama, açık sözlü olmakta fayda var, hiçbirimiz parayı kolay kazanmıyoruz. Ama şu var, arabayı 6-7 yıl kullanıp satacaksanız, bu mantıklı bir kullanıcı için sorun teşkil etmez, çünkü insanlar bakacak, 5-6 yıl önce arabanın konsolu değişmiş, şekilde şemalde hiçbir sıkıntı yok, sorunsuz, ses gelmiyor başka bişey yok , alınır o araba. Ama eğer göğüs değişimi olursa, değişim sonrası arabanın her noktasını çok ince şekilde kontrol edin, bazen ellerine yüzüne bulaştırıp, ciddi zarar veriyorlar. Sizde böyle olacak diye bişey yok, ama benim volvoda, havalandırma kanallarının ayaklarını kırmışlardı, ön direklere zarar verip kirletmişler. direksiyonun alt kısmınıda tam oturtamamışlardı. Ama araç 7 yaşındaydı ve belli bir yorgunluk vardı, sizde bu tür sorunların minimize edileceğini düşünüyorum. Ama yılların verdiği tecrübeyle şunu söyleyebilirim, yetkili servise yaptırdığınız her işlem sonrasında, arabanızı çok ciddi inceleyin.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 39 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Ekim 07, 2014, 16:14:53 »
Valla ben alıcı olarak düşündüğümden işkillenirim, servis kayıtlarında böyle bişey görünce ne yalan söyleyeyim. Sizi belki evhamlandırıyorum, canınızı sıkıyorum ama, açık sözlü olmakta fayda var, hiçbirimiz parayı kolay kazanmıyoruz. Ama şu var, arabayı 6-7 yıl kullanıp satacaksanız, bu mantıklı bir kullanıcı için sorun teşkil etmez, çünkü insanlar bakacak, 5-6 yıl önce arabanın konsolu değişmiş, şekilde şemalde hiçbir sıkıntı yok, sorunsuz, ses gelmiyor başka bişey yok , alınır o araba. Ama eğer göğüs değişimi olursa, değişim sonrası arabanın her noktasını çok ince şekilde kontrol edin, bazen ellerine yüzüne bulaştırıp, ciddi zarar veriyorlar. Sizde böyle olacak diye bişey yok, ama benim volvoda, havalandırma kanallarının ayaklarını kırmışlardı, ön direklere zarar verip kirletmişler. direksiyonun alt kısmınıda tam oturtamamışlardı. Ama araç 7 yaşındaydı ve belli bir yorgunluk vardı, sizde bu tür sorunların minimize edileceğini düşünüyorum. Ama yılların verdiği tecrübeyle şunu söyleyebilirim, yetkili servise yaptırdığınız her işlem sonrasında, arabanızı çok ciddi inceleyin.

tabiki acık konusmak gerek bende o yüzden değiştirme taraftarı değilim sıfır araba aldım sonucta o kadar para verdım kolay kazanmadık yıllardır calısıyoruz dıdınıyoruz. bende sızın gıbı dusunuyorum değişse bile o araba ıcıme sınmıcegını dusunuyorum belki başka yerlerındede problemler var zaten kapı acma kolundakı plastık yerlerdede nokta nokta lekeler var silmeye calıstım onlarda gecmıyor yarın serviste hepsini söylicegım değişim yapmamaları ıcın ısrar edıcem ne gerekiyorsa yapıcaz artık hayırlısı olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 102000
  • 86 kere teşekkür etti
  • 110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Ekim 07, 2014, 16:16:55 »
....
yukarıda Emre arkadaşın yanıtına bir göz atarsan ne demek istediğimi anlayacaksın zaten.
....
 şu an sahibi olduğum Yeti 7'ci aracımdır hiç birinde böyle bir şey ne gördüm ne de duydum.

Amacım tartışma ya da konunun gereksiz yere uzaması değil,

Zafer Bey siz yazana kadar kimse arkadaşa yalan söylüyorsun, yok böyle bir şey olamaz dememiş zaten. Siz, ısrarla fotoğraf istenmesini, inanmamak olarak yorumlamışsınız. Ben de buna karşılık iddianın olağanüstü olduğunu söylemişim. Sizin yazınızdan alıntıladığım son cümle de bu durumun ne kadar olağanüstü / olağan dışı / normalde karşılaşılmayan bir durum olduğunu kanıtlar nitelikte. İnsanların böyle bir duruma yorum yapabilmek için fotoğraf istemesi gayet normal.
2014 Auris TS Advance Skypack CVT
2011 Corolla Comfort Extra D4D Manuel (SATILDI)
2009 Yaris Terra 1.3 VVTI Manuel (SATILDI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #65 : Ekim 07, 2014, 16:22:58 »
Emre bey evet sorunun olağanüstü ve görülmemiş bir şey olması hususunda bende hem fikirim fakat neyin kanıtını istiyorsunuz yazınızda ve olağanüstü bir iddia kanıt lazım demekle neyi kastettiniz acaba yapmayın Allah aşkına yazınız gayet net

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Ekim 07, 2014, 17:01:22 »
Herkezin aynı paydada oldugunu düşünüyorum.
Şuanda yanlış anlaşılmalarda netleşmiş gibi duruyor bu nedenle tüm arkadaşlardan özveri rica ediyorum

Konu haricindeki mesajlarda bu nedenle artık silinecektir.

Yagız bey,
Bence siz servis ile görüşün sonrasındada uygun görürseniz bizler ile durumu tekrar paylaşırsınız.
Durum tekrar arkadaşlar ile degerlendirilir.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #67 : Ekim 07, 2014, 17:44:40 »
Şimdi arabadan inerken merak ettim fotografını çektim.
Aynı karakterde benim arabadada varmış.
Sorun mu? Benim için hiç degil.

[attach=1]
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 39 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Ekim 07, 2014, 17:50:31 »
Şimdi arabadan inerken merak ettim fotografını çektim.
Aynı karakterde benim arabadada varmış.
Sorun mu? Benim için hiç degil.

[attach=1]

Tam net değil benziyor ama sisme var mi peki sizdede? Ben baska aurise baktim onda yoktu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #69 : Ekim 07, 2014, 17:57:15 »
Tam net değil benziyor ama sisme var mi peki sizdede? Ben baska aurise baktim onda yoktu

Çukur ve tümsek şeklinde karakter çizgileri var evet.
Ama sizinkisi ile aynımıdır bilemem.

E12 lerde passenger airbag kanalları dıştan idi ve buraların içleri zor temizleniyordu.
Bu kanallar artık iç tarafta o nedenle burada böyle bir iz olabiliyor.

AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #70 : Ekim 07, 2014, 17:59:30 »
Ahmet abi seninki hakkaten daha kötüymüş ya, benimde dikkatimi çekmemişti hiç, benim e12 deki kabarma değil, çok ince dalgalanma vardı. Demekki toyotalarda kronik bu durum. Göz ardı etmeye çalışmak lazım gibi, ama yağız beyde haklı, servisi bir yoklayıp, dönüşe göre fikir birliği yapmak en iyisi
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 39 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #71 : Ekim 07, 2014, 18:00:46 »
Çukur ve tümsek şeklinde karakter çizgileri var evet.
Ama sizinkisi ile aynımıdır bilemem.

E12 lerde passenger airbag kanalları dıştan idi ve buraların içleri zor temizleniyordu.
Bu kanallar artık iç tarafta o nedenle burada böyle bir iz olabiliyor.

Benimki disardan camdan baktiginizda net gozukuyor tumsek seklinde ayni dediginiz gibi ama baska bir aurise baktigimda hic boyle birsey yoktu ve biriylede konustum aurisi var bendede yok öyle birsey dedi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #72 : Ekim 07, 2014, 18:03:03 »
Bu teknoloji ile üretilen arabaların hemen hemen hepsinde var. (Ben görüyorum en azından)
Yeterki uygun açıdan bakmak lazım.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 39 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Ekim 07, 2014, 18:04:19 »
Ahmet abi seninki hakkaten daha kötüymüş ya, benimde dikkatimi çekmemişti hiç, benim e12 deki kabarma değil, çok ince dalgalanma vardı. Demekki toyotalarda kronik bu durum. Göz ardı etmeye çalışmak lazım gibi, ama yağız beyde haklı, servisi bir yoklayıp, dönüşe göre fikir birliği yapmak en iyisi
En sağliklisi yarin servise gidecem bayiye ordaki aurisleride tek tek incelicem varmi boyle birsey varsa aciklamasini isticem yoksada gerekeni yapilmasini size yarin saglikli bir bilgi veririm Allahin izniyle

Mesaj Birleştirildi: Ekim 07, 2014, 18:06:42
Bu teknoloji ile üretilen arabaların hemen hemen hepsinde var. (Ben görüyorum en azından)
Yeterki uygun açıdan bakmak lazım.

Anlamadigim nokta 2 3 kisiye sordum auris araci olan bende böyle bisey yok dediler bende daha cok işkillendim yanlis yere mi baktilar dikkat mi etmediler bilmiyorum 1 hafta sonra dikkatimi cekti benim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #74 : Ekim 07, 2014, 18:06:46 »
S40 la roccoda yok, airbag açana kadar volvonun airbaginin nerde olduğunu bile bilmiyorduk, tıklama tekniğiyle bile baktık, araba açık havada , sokak ortasında kaldı senelerce, yediği güneşin, nemin tuzun haddi hesabı yoktu, bence bu kronik bir hata, kokpitte kalitesiz plastik kullanılmış

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 39 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #75 : Ekim 07, 2014, 18:09:14 »
S40 la roccoda yok, airbag açana kadar volvonun airbaginin nerde olduğunu bile bilmiyorduk, tıklama tekniğiyle bile baktık, araba açık havada , sokak ortasında kaldı senelerce, yediği güneşin, nemin tuzun haddi hesabı yoktu, bence bu kronik bir hata, kokpitte kalitesiz plastik kullanılmış
Bu gögusde sadece o parca mi degisiyor yoksa komple kokpit mi tamamen degisiyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #76 : Ekim 07, 2014, 18:12:29 »
Bu gögusde sadece o parca mi degisiyor yoksa komple kokpit mi tamamen degisiyor
Göğsün üst kısmıymış kardeşim, yani ön konsolu yanlamasına ikiye böl, üstü değişecek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 39 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #77 : Ekim 07, 2014, 18:14:03 »
Göğsün üst kısmıymış kardeşim, yani ön konsolu yanlamasına ikiye böl, üstü değişecek.

Ahmet Beydede var ayni benimkine benziyor bazilarida yok diyor kafam karisti vallahi :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #78 : Ekim 07, 2014, 18:17:04 »
Benim e12 de vardı, ahmet abide var, bi kaç araba daha bulunursa, biz bu işi kroniğe bağlarız, ben başka markalardada hatırlıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #79 : Ekim 07, 2014, 18:18:21 »
Arkadaşlar diğer Aurisler de durum nedir bilemiyorum ama eğer bu sorun kronik ise kalıpta bir hata var alt patlatma kanalları sanırım derin ve ana gövdenin üst tarafına ısı ve güneşle birlikle bombe yapması normal bir şey değil sanırım Yağız beyin dediği renk farklılıkları da alttaki patlatma kanallarının derinliği ile ilgili ve patlama kanalların üst bölümde görünen izi plastik kalıpçılığı çok hassastır ve çekme payları vardır bu malzemenin kalitesine göre değişkenlik gösterir şöyle ki ürün kalıptan çıktıktan sonra yolluk ve parçadaki fazlalıklar temizlendikçe veya hatalı basılan parçalar tekrar kırılarak ham madde haline gelir bunların tekrar eritilip basılması sonucunda da böyle durumlar gerçekleşebilir enjeksiyon presinin basıncı bile etki edebilir ama bence tekrar geri dönüşüme kazanılan plastik parçalar tekrar basıldığında oluşan bir durum olabilir fakat bu talaş ve hatalı basılan ürünler geri dönüşüme gidiyor ve ya kullanılıyor mu bilemiyorum. Biz bir çok parça ve üründe bu çapakları tekrar kırarak ham madde olarak kullanıyorduk ama ham maddenin ilk erimesi ve ilk çıkan ürünler gibi kaliteli olmadığı çok açıktır.