Gönderen Konu: Sıfır araba 1 haftalik gögüsde renk solmasi ve sişme var  (Okunma sayısı 19892 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 536
  • Model Yılı: '14
  • 39 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: Sıfır araba 1 haftalik gögüsde renk solmasi ve sişme var
« Yanıtla #40 : Ekim 07, 2014, 14:06:52 »
aynı olay benim e12 de vardı, muhtemelen o bölgedeki plastik daha yumuşak olduğu için, güneşi görünce, ağzı burnu inceden yamuluyor, sırf toyotaya özgü değil, birkaç markada daha dikkatimi çekti bu durum.

Arac 1 haftalik ve gunese koymuyorum otoparkta surekli belki bir iki kere guneste kalmis olabilir is yerinde ama kalsa bile sifir aracin toyota gibi kaliteli  bir markanin bu sorunlari yapmasi kabul edilir degil ben 3 4 sene kullandgm aracimda bile boyle bir sorun olmadi Alper Bey
Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ekim 07, 2014, 14:06:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Ekim 07, 2014, 14:27:52 »
Arac 1 haftalik ve gunese koymuyorum otoparkta surekli belki bir iki kere guneste kalmis olabilir is yerinde ama kalsa bile sifir aracin toyota gibi kaliteli  bir markanin bu sorunlari yapmasi kabul edilir degil ben 3 4 sene kullandgm aracimda bile boyle bir sorun olmadi Alper Bey
Valla bu tür şeyler maalesef oluyor hocam, her markada ince ince bu tür sorunlar var, ha şu var, tabiki göz ardı etmek istemeyip, toyotayla çözebilirsin bu iş, iç kokpitteki bir hata, sıfır bir arabada bende kabullenemezdim. Bayram sonrası toyota yetkilileriyle görüşün bakalım, nasıl bir geri dönüş olacak, ona göre, dava süreci başlatır, arabanızın parasını her türlü geri alırsınız. Sonuç olarak sizin sorununuz düzeltilebilecek bişey değil, ya yeni araba verecekler, yada parayı geri verecekler.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 39 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Ekim 07, 2014, 14:33:11 »
Valla bu tür şeyler maalesef oluyor hocam, her markada ince ince bu tür sorunlar var, ha şu var, tabiki göz ardı etmek istemeyip, toyotayla çözebilirsin bu iş, iç kokpitteki bir hata, sıfır bir arabada bende kabullenemezdim. Bayram sonrası toyota yetkilileriyle görüşün bakalım, nasıl bir geri dönüş olacak, ona göre, dava süreci başlatır, arabanızın parasını her türlü geri alırsınız. Sonuç olarak sizin sorununuz düzeltilebilecek bişey değil, ya yeni araba verecekler, yada parayı geri verecekler.

Goğus değisımi yapilmiyor mu Alper Bey bende yeni araba veya para verme tarafrariym yani icime sinmiyor sifir araba sonucta kusursuz olsun istiyor insan o kadar para veriyoruz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Ekim 07, 2014, 14:35:34 »
Simdide foto istedik diye bole oldu dimi.konuyu ahmet abiye havale ediyorum gene sacma sapan yorumlar basmış burayı. Niyetin kötü oldugu yerde artislerin cogaldigi yerde durmamak lazım.yagiz beyede ozurdiliyorum.umarim sorununuz çözülür
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Ekim 07, 2014, 14:39:17 »
Goğus değisımi yapilmiyor mu Alper Bey bende yeni araba veya para verme tarafrariym yani icime sinmiyor sifir araba sonucta kusursuz olsun istiyor insan o kadar para veriyoruz

Üst gögüsün sökülerek yenisinin takılması işi bilen birisine en fazla 45 dakikalık bir iş.
Bunu hata olarak kabul ederlerse yapacakları şey budur. Bunun için yeni araba veya ücret verilmez.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #45 : Ekim 07, 2014, 14:41:32 »
göğüs değişimi yapılır, ama göğüs değişimi yapmak pert araba toplamak gibi bişey, inanın içinize kesinlikle sinmez, şu an benim babamın aracında direksiyon ve göğüs değişti kaza sonrası, kesinlikle tam oturmuyor göğüs, işçilik ne kadar da iyi olsa , yetkili servistede yapılsa. takarken direklere kapı içlerine genelde hasar veriyorlar ki, direğe nerdeyse hasar verecekleri kesin. Zaten toyota bu işe girerse, çok apache vari bir davranış olur bence onlar içinde, marka imajını ciddi zedelelerler. Yani şöyle söyleyeyim, göğsün değişmesi, kozmetik olarak, ön 2 çamurluğun değişmesinden kötü, ben o işe girmenizi hiç önermem, arabanın içi komple değişecek düşünün.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 07, 2014, 14:42:25
Üst gögüsün sökülerek yenisinin takılması işi bilen birisine en fazla 45 dakikalık bir iş.
Bunu hata olarak kabul ederlerse yapacakları şey budur. Bunun için yeni araba veya ücret verilmez.
göğüs 2 parçamı abi bu arabalarda, ben yinede söktürmezdim ya
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 39 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Ekim 07, 2014, 14:43:29 »

Bende öyle tahmin ediyorum yanliz orjinalligi falan gitme durumlari olurmu sonra bir sorun yasanir mi ona gore itiraz edim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TOYOTA SEVER,ESKİ TOYOTA SAHİBİ.
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '10
  • 19 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Ekim 07, 2014, 14:48:12 »
2014 clio sedanın direksiyon göbeğinde renault simgesinin iki yanında da gamzelenme görmüştüm. Bir örnek linkteki 1. fotoğrafta gözüküyor. clio 'da anlarımda toyota'da...

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-pesinatsiz-1300tl-emekli-ve-kamu-calisanina-rehinsiz-krediyle-180316621/detay
2021 Corolla HYBRID Dream (AKTİF)
2013 Hyundai İ30 1,6 GDİ ELİTE (AKTİF)
1991 Mazda 323 HB AT. (AKTİF)
2010 MERCEDES C180 KOMPRESSOR (satıldı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Ekim 07, 2014, 14:49:41 »
sanırım parça değişimi yapılmasını kabul ederseniz imzanızı attıktan sonra yine aynı sorun ya da buna bağlı olarak farklı sorunlar çıkarsa (alper bey'in bahsettiği gibi gürültü, hasar vb.) aracı biraz zor iade edersiniz. satışı da zor olur. ya hiç kurcalatmayın ya da çok rahatsız edici bir boyuta ulaşırsa tüketici hakem heyetiniz ile görüşün.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Ekim 07, 2014, 14:50:22 »
Alper,
İnan olsun çok abartmışsın yaa.
O gögsün altında hatta bazı roleler bile var ve bakım/arıza durumunda zaten sökülmasi gerekebiliyor.

Gögüs evet 2 parça.
İnpane upper ve inpane lover şeklinde.
Upper yolcu hava yastıgının oldugu görsel kısım. Canın sıkıldıkça sök hiçbir şey olmaz.

Ama lover'ı sökmez biraz zahmetli. Onda daha fazla yer sökülüyor.
Ama biz şuanda upper'ı konuşuyoruz.

Alper birgün birlikte sökeriz ne demek istedigimi çok iyi anlarsın.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 39 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Ekim 07, 2014, 14:51:13 »
2014 clio sedanın direksiyon göbeğinde renault simgesinin iki yanında da gamzelenme görmüştüm. Bir örnek linkteki 13. fotoğrafta gözüküyor. clio 'da anlarımda toyota'da...

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-2014-0-km-e-symbol-1.2-16v-joy-beyaz-abs-klima-cd-mp3-179767849/detay

Bence hic bir arabada olmamasi gerek benim aracim daha 1 haftalik heleki toyota gibi bir markada böyle sorunlar olmamasi lazim yillardir toyotaya biniyorum ailemde öyle ilk defa böyle bir hatayla karsilastim sifir arabada fabrika cikisli

Mesaj Birleştirildi: Ekim 07, 2014, 14:54:26
sanırım parça değişimi yapılmasını kabul ederseniz imzanızı attıktan sonra yine aynı sorun ya da buna bağlı olarak farklı sorunlar çıkarsa (alper bey'in bahsettiği gibi gürültü, hasar vb.) aracı biraz zor iade edersiniz. satışı da zor olur. ya hiç kurcalatmayın ya da çok rahatsız edici bir boyuta ulaşırsa tüketici hakem heyetiniz ile görüşün.

Şuan o goruntu beni rahatsiz ediyor zaten ve daha cok sisme yapacagini dusunuyorum servis degisim yapinca orjinalligi gider mi bir sorun olur mu ilerde kaydi yapilacak cunku degistigine dair ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #51 : Ekim 07, 2014, 15:01:01 »
Alper,
O gögsün altında hatta bazı roleler bile var ve bakım/arıza durumunda zaten sökülmasi gerekebiliyor.

Gögüs evet 2 parça.
Upper yolcu hava yastıgının oldugu görsel kısım. Canın sıkıldıkça sök hiçbir şey olmaz.

Abi ben bilemiyorum tabi toyotayı fazla, ama gel beraber volvoyu sökelim, sende benim neler hissettiğimi , neden hissettiğimi anlarsın, ben o plastiğin, tekrar tam anlamıyla o kısma oturacağına inanasım gelmiyor. Ama toyotada durum farklı olabilir, ben volvoda o durum olduktan sonra hiç sevemedim tekrar arabayı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Ekim 07, 2014, 15:01:30 »
üretim hatası sebebiyle garantiden değişen donanımsal bir parçadan sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 39 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Ekim 07, 2014, 15:02:34 »
göğüs değişimi yapılır, ama göğüs değişimi yapmak pert araba toplamak gibi bişey, inanın içinize kesinlikle sinmez, şu an benim babamın aracında direksiyon ve göğüs değişti kaza sonrası, kesinlikle tam oturmuyor göğüs, işçilik ne kadar da iyi olsa , yetkili servistede yapılsa. takarken direklere kapı içlerine genelde hasar veriyorlar ki, direğe nerdeyse hasar verecekleri kesin. Zaten toyota bu işe girerse, çok apache vari bir davranış olur bence onlar içinde, marka imajını ciddi zedelelerler. Yani şöyle söyleyeyim, göğsün değişmesi, kozmetik olarak, ön 2 çamurluğun değişmesinden kötü, ben o işe girmenizi hiç önermem, arabanın içi komple değişecek düşünün.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 07, 2014, 14:42:25
göğüs 2 parçamı abi bu arabalarda, ben yinede söktürmezdim ya

kafam cok karıstı ne yapmamı önerirsiniz ? yarın servise gidecegım işte ona göre ıtıraz edecem ne gerekıyorsa benı bılgılendırsenız iyi net bir şekilde memnun olurum

Mesaj Birleştirildi: Ekim 07, 2014, 15:03:47
üretim hatası sebebiyle garantiden değişen donanımsal bir parçadan sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyorum.

Alper Bey öyle söyleyince volvo'da kaliteli bir marka kaliteli bir araba yanı onda böyle sorunlar yasandıysa toyota'da neden yasanmasın kafam karıstı gercekten

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #54 : Ekim 07, 2014, 15:17:47 »
kafam cok karıstı ne yapmamı önerirsiniz ? yarın servise gidecegım işte ona göre ıtıraz edecem ne gerekıyorsa benı bılgılendırsenız iyi net bir şekilde memnun olurum

Mesaj Birleştirildi: Ekim 07, 2014, 15:03:47
Alper Bey öyle söyleyince volvo'da kaliteli bir marka kaliteli bir araba yanı onda böyle sorunlar yasandıysa toyota'da neden yasanmasın kafam karıstı gercekten
ben şimdi toyota markasına çok hakim değilim, burda Ahmet Güve abimin tavsiye ve yönlendirmeleri daha doğru olacaktır, ben başka markada öyle bişey yaşadım fakat, toyotada aynısı olacak diye bir durum yok, durumu tecrübe eden Ahmet abinin demesine göre durum daha basit, kendisinin yorumuna katılıyorum bende.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 39 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Ekim 07, 2014, 15:19:51 »
Alper,

Gögüs evet 2 parça.

siz ne önerirsiniz Ahmet Bey göğüsü değiştirme önerirlerse değiştirmem doğru olur mu bır sıkıntı yaşar mıyım ? orjinallıgı bozulur mu? sonucta kayda gececek değiştiğine dair satarken falan bir sıkıntı cıkar mı? ona göre hareket edım yarın gıdcegım servise ona göre ıtıraz edım ben

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Ekim 07, 2014, 15:42:26 »
Simdide foto istedik diye bole oldu dimi.konuyu ahmet abiye havale ediyorum gene sacma sapan yorumlar basmış burayı. Niyetin kötü oldugu yerde artislerin cogaldigi yerde durmamak lazım.yagiz beyede ozurdiliyorum.umarim sorununuz çözülür

Ogün kardeş yorumumda senin isminden bahsetmedim ki sadece ısrarla foto istenmesi garibime gitti o kadar nedenini de yanıtımda belirttim yorumumun neresi saçma sapan ısrarla foto istendiğinde doğal olarak konuyu açan arkadaşa inanılmamış gibi bir anlama oluşmuştur eğer yanlış anlamışsam da herkesten özür dilerim. Kimsenin burada Toyota veya başka bir markayı kötüleme veya marka fanatikliği amaçlı bulunmadığı aşikar zaten bende bu forumda 4 yılımı geçirdim böyle bir şey görmedim fakat zaman zaman bazı yanıtlardan hissedebiliyorum. Foto olsa ne olur olmasa ne olur araç sıfır tavsiyemiz sadece servise yönlendirmek olur ama Ahmet beyin açıklaması gayet makul nerede olduğunu anlamak için foto istediğini belirtmiş asıl konuyu Ahmet beye havale ediyorum derken siz saçmalamışsınız ne yani Ahmet bey konuyu mu kilitlesin yukarıda Emre arkadaşın yanıtına bir göz atarsan ne demek istediğimi anlayacaksın zaten.Ben teknik olarak olayın nedenlerini de konuyu açan arkadaşa belirttim 2 adet sıfır 3 adet 10 yılın üstünde Corolla kullanmışımdır ve şu an sahibi olduğum Yeti 7'ci aracımdır hiç birinde böyle bir şey ne gördüm ne de duydum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Ekim 07, 2014, 15:48:50 »
zafer bey tartışarak birçok konu kirlettik ve yagız arkadaşımızın konusunuda kirlenmesin diye çok uzatmıcam.ama ortada bir renk degişiminden bahsediliyor şişiklikden bahsediliyor.şu forumda hangi auris sahibi böle bir konu açmışta daha önceden böle bir sorunu tecrube etmişiz acaba forumca bana örnek gösterebilirmisiniz?bu yeni kasalarda ilkdefa duydugumuz bir problem ve direk görmek tecrube edinmek istedik ki fotoyu ilk isteyen kişi zaten benim yagız beyde bilir.özeldende konuşuyoruz kendisiyle zaten.ilkdefa karşılaştıgımız bir sorun oldugu için görelim istedim neymiş durum ne degilmiş büyük birşey mi küçük birşey mi bakalım istedik.burda inanmamak sorgulamak gibi bir niyetimiz olmadı olamazda zaten.gene kötüyü düşünmüssünüz ahmet abiye havale ediyorum derkende kilitlesin anlamında degil nedenini açıklasın diyeydiki oda saolsun yapmış zaten.8 senedir bi fiil bende corolla kullanıyorum ve hala aynı şeyi sölüyorum gögüsde en sıkıntısız markalardan biridir benim gözümde şaşırdım ve görmek istedim sadece budur sebebi.direk kötüye yorumlamak yanlış sadece hepsi bu.attıgı fotolarada bakıp kimse yok böle bi sorun büyütmüssünüz şöle yapmıssınız diyende olmadı zaten.hala sorun olduguna inanıp sorunu çözmede yardımcı olmak istiyor insanlar.herkese iyi günler saygılar
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Ekim 07, 2014, 15:55:38 »
zafer bey tartışarak birçok konu kirlettik ve yagız arkadaşımızın konusunuda kirlenmesin diye çok uzatmıcam.ama ortada bir renk degişiminden bahsediliyor şişiklikden bahsediliyor.şu forumda hangi auris sahibi böle bir konu açmışta daha önceden böle bir sorunu tecrube etmişiz acaba forumca bana örnek gösterebilirmisiniz?bu yeni kasalarda ilkdefa duydugumuz bir problem ve direk görmek tecrube edinmek istedik ki fotoyu ilk isteyen kişi zaten benim yagız beyde bilir.özeldende konuşuyoruz kendisiyle zaten.ilkdefa karşılaştıgımız bir sorun oldugu için görelim istedim neymiş durum ne degilmiş büyük birşey mi küçük birşey mi bakalım istedik.burda inanmamak sorgulamak gibi bir niyetimiz olmadı olamazda zaten.gene kötüyü düşünmüssünüz ahmet abiye havale ediyorum derkende kilitlesin anlamında degil nedenini açıklasın diyeydiki oda saolsun yapmış zaten.8 senedir bi fiil bende corolla kullanıyorum ve hala aynı şeyi sölüyorum gögüsde en sıkıntısız markalardan biridir benim gözümde şaşırdım ve görmek istedim sadece budur sebebi.direk kötüye yorumlamak yanlış sadece hepsi bu.attıgı fotolarada bakıp kimse yok böle bi sorun büyütmüssünüz şöle yapmıssınız diyende olmadı zaten.hala sorun olduguna inanıp sorunu çözmede yardımcı olmak istiyor insanlar.herkese iyi günler saygılar

Ogün bey yorumunu dikkatle okursan yanlış vurgulama var benimde konuyu Ahmet beye havale ediyorum diye yazmanı böyle anlamam gayet doğal çünkü artist ve saçma sapan yorumlar basmış demişsiniz ondan sonra konuyu havale etmişsiniz kötüyü anlamam diye bir şey yok yazma şekliniz yanlış şöyle yazabilirdiniz ( Sorunu Teknik olarak ve Toyota çalışanı olarak Ahmet beye havale ediyorum ) O zaman yorumunu başka yönde algılamam mümkün olmaz olamazdı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 39 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Ekim 07, 2014, 15:56:29 »
tartısılcak bir durum yokki zaten Zafer Bey Ve ogün beyede teşşekür ediyorum elınden geldıgı kadr yardımcı olmaya calıstılar fotoğraf attım belli oldugu kadar ama bu sorun hava yastıgı olmadıgı kesın baska aurisede baktım bendeki gibi bir  şişme falan yok yarın servise gidecegım orda ayrıntılı öğrenecegım benım tek merak ettıgım konu suan göğüs değişimi olursa bır sıkıntı yaşarmıyım yaşamaz mıyım orjınallıgı bozulur mu satarken falan bir sorun olur mu kayda gececek cunku değiştiğine dair