Uğur Hocam,
KEsik yada delik olan bir malzeme anlık şişmede parçalanır genelde. Ben bunu demek istemiştim. Kısacası cart diye o kesik yada delik yerden ayrılır anlamında.
Ben bu kadar yüzeye yakın olduğunu bilmiyordum hava yastıklarının ve Hakan Beyin dediği gibi "öte yandan ben de 2014 yılında bu şekilde tasarlanmış bir hava yastığı saklama düzeni kabul edemem. toyota'nın pek umrunda olduğunu sanmıyorum çünkü estetikle ilgilenselerdi böyle bir iç tasarım yapılmazdı. ön plânda başka şeyler olduğunu biliyoruz da artık iç estetiği iyice son tercihlere kaydırdılar. asıl düşündürücü olan toyota sahiplerinin bunu doğal karşılayıp sindirmesidir." bu kısma çok katılıyorum
Uğur Hocam,
Kesik yada delik olan bir malzeme anlık şişmede parçalanır genelde. Ben bunu demek istemiştim. Kısacası cart diye o kesik yada delik yerden ayrılır anlamında...
Yanlış anlamışım o kısmını.
Yalnız bildiğim kadarıyla havayastıkları barut gibi patlayıcı bir madde ile tahrik edilerek şişiriliyor. Eğer ki patlamadan önce bir yırtık, delik, ...vs. varsa daha da tehlikeli olur mu diye düşünmeden de edemedim.
Yanlış anlamışım o kısmını.
Yalnız bildiğim kadarıyla havayastıkları barut gibi patlayıcı bir madde ile tahrik edilerek şişiriliyor. Eğer ki patlamadan önce bir yırtık, delik, ...vs. varsa daha da tehlikeli olur mu diye düşünmeden de edemedim.
Baruttan ziyade sodyum azide kullanılır. Asıl reaksiyonda ortaya çıkan gaz azottur. Diğer 2 reaksiyon ise oluşan zararlı diğer bileşenlerin de zararsız hale gelmesi içindir. Hayat kurtarması göz önüne alındığında zararı yok denilebilir sanırım.
Uğur Hocam,
KEsik yada delik olan bir malzeme anlık şişmede parçalanır genelde. Ben bunu demek istemiştim. Kısacası cart diye o kesik yada delik yerden ayrılır anlamında.
Ben bu kadar yüzeye yakın olduğunu bilmiyordum hava yastıklarının ve Hakan Beyin dediği gibi "öte yandan ben de 2014 yılında bu şekilde tasarlanmış bir hava yastığı saklama düzeni kabul edemem. toyota'nın pek umrunda olduğunu sanmıyorum çünkü estetikle ilgilenselerdi böyle bir iç tasarım yapılmazdı. ön plânda başka şeyler olduğunu biliyoruz da artık iç estetiği iyice son tercihlere kaydırdılar. asıl düşündürücü olan toyota sahiplerinin bunu doğal karşılayıp sindirmesidir." bu kısma çok katılıyorum 
Daha önceki araçlarda yolcu hava yastığı kapaklı oluyordu. Bu kapakların zamanla ağzı bir yana yüzü bir yana gidince, bu şekilde bir gizleme yöntemine gidildi. Aynı sorun pek çok markada mevcut.
Aslında en iyi çözüm bizim bir önceki Aurislerinki gibi bir ön konsol sistemiydi. Parçalı sistemde Airbag çok güzel gizleniyor, parçaların eklem yerlerinden çıkmak suretiyle airabag açılıyor. Hatta airbag patladığında ön konsolu değiştirmek gerekmiyor. Bu ön konsol da hiçbir şekilde deforme olmuyor çünkü her parça ayrı ayrı çalışıyor. Fakat o sistemde de eklemeli parçalar ses yapıyor gııcırt gıcırt diye şikayet ettik adamlar monoblok ön konsola döndü.
Şimdi o gıcırtıları bir şekilde çözüp parçalı bir ön konsola geri dönerler herhalde.
Ayrıca bu tip gizlenmiş airbag detayının deformasyon gibi görünmesi bence de kabul edilemez yeni bir araçta. Tasarım hatasıdır. Ama aynı detayları yenilerini bilmiyorum ama Golf ve jettada da görüyorum. Yumuşak malzemeden yapılmış monoblok önkonsollarda bu detayı çoğu markada gördüm. Dikkatli bakınca hepsinde o noktanın inceltilip belirgin hale getirildiği anlaşılıyor.
Toyota marka değerini oluştururken belki lüks ve elit segment bir araç üretmeyi ön planda tutmuyor olabilir. Fakat Toyota marka araçların da özellikle sıfır fiyatları düşünüldüğünde hiç de azımsanacak rakamlar değil. Haliyle biz Toyota kullanıcıları da buna bağlı olarak, iç aksam dizaynı ve malzeme kalitesinde çok üst seviyede olmasa bile belli bir düzeyde kalite bekliyoruz. Dört dörtlük premium segment bir araca kullanıcısına verdiği özel his için ödenecek çok daha fazla ücretler olduğu da birçoğumuz tarafından doğru kabul edilebilecek bir unsur. Ama bizler de birşeyler hakediyoruz değil mi toyota kullanan veya sevenler

2001 yılında çalıştığım şirkete sıfır Palio araçlar satın alınmıştı bir tanesini de ben almıştım acenteden ve çok şaşırmıştım. Neden dersiniz, araçta paspas yoktu. Ne kadar ekmek o kadar köfte mantığı yani.. Demek istediğim ücreticiler daha fazla kâr edebilmek için kullanıcıların ön planda tuttuğu özellikleri sunmaya çalışıyorlar. Konuyu biraz genellemiş oldum ama kusura bakmayın artık.
bende kapılardaki krom boyayı merak ettim.
bu donanımla alan arkadaşlar kapı kollarındaki boya soyuldu mu ?
çünkü en sevmediğim şeydir. daha bir yıl geçmeden içinde aşınmalar olması beni rahatsız ederdi.
Kolay gelsin herkeze hayirli isler iyi bayramlar diliyorum
Arabam daha sifir 1 haftalik hic dikkat etmedim bugun dikkatimi cekti arabanin gögüsunde solma ve sişme var niye olmus olabilir sifir arabada 1 haftada böyle birsey olmasi mumkun mu ne yapmami önerirsiniz ?
Yağız benim konuyada bi bakabilirmisin