0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
demek ki sensör görevini yapmış. yağ eksiltme konusunda motorla ilgili bir üretim hatası varsa üretici firma üstüne düşeni yapmakla yükümlüdür. toyota forumunda örnek vermeniz gereken son konu olan "yağ eksiltme" ye değinmişsiniz fakat benim sorduklarım motorla ilgili değildi.
Hakan kardeşim benim Toyota fabrikasıyla gönül bağımdan başka bağlantım yok toyotadostları sitemdede reklam filan alma durumum da yok, polemiğe açık mesajında sanki ben abartma yapıyormuşum gibi izlenim edindim. benim yakın çevremde bahsettiğim arkadaşlarım Kastamonu Araç ta tanınan ve bilinen kişilerdirmesela Araç Eczanesini sahibi Ertan Sarışen tavsiyem üzerine 99 passatını satıp sıfır corolla aldı 1.6 otomatik 132 ps 1.8 passatından hem 14 ps daha güçlü hemde daha ekonomik bir araba olduğundan Araç ta durmuyor desem yeridir devamlı İstanbul, şurası burası derken devamlı uzun yol yapıyor daha en ufak bir şikayetini duymadım, Toyotanın kıymetini Toyotasız kalıpda başka markalara yönelenler daha iyi bilir, hayırlı geceler dilerim.
132 ps motor, hem corollada hem auriste kullanılıyor.
+ Avensiste kullanılıyor
Sıfır A5 alacağım ve 5000 km sonra yağ ışığı yanacak; baktırdıktan sonra da 1.5 lt yağ eksiltmiş diyecekler ve ben sensör görevini yapmış diye düşüneceğim öyle mi ?Toyota sevdiğimden, kullandığımdan değil ama o arabayı benzin döker yakarım...Araba ne kadar sorunsuz olursa o kadar iyidir. 20 yıllık Efsane kasalar zerre kadar yağ eksiltmez iken yeni üretilen arabalar eksiltiyorsa bir sorun var demektir.Bu ses meselesiyle ilgili de ülkemizdeki yolların durumu ile yurtdışındaki yolları hiç mukayese ettiniz mi? Karış yama tümsek, çakıl vs yok. En ücra köşedeki köy yolunda bile. Dolayısıyla ses de yok : ) Ama bizde her yer tümsek, çukur, logar kapağı, çakıl vs. yollar patates tarlasından bozma gibi...
nasıl ülkelere göre özel hacimde motorlar getiriliyorsa (1.4 lt d-4d gibi), ülkelere özel yalıtım da yapılabilir. çok zor değil, önemli olan müşterilere yeteri kadar değer verebilecek üretici olmak. diğer seçenek kalite yükseltilir, sadece avrupa pazarı hedeflenmeden üretimi en zor koşullara sahip ülkelere göre yaparlar, sorun kalmaz. bizim ülkemizde yol yok, araçta ses gelmesi doğal derseniz işte böyle araçlara seve seve binersiniz, sonra da sorunsuzluğun arkasına sığınırsınız (şahsınızı kastetmiyorum, genel olarak). halbu ki yapılacak şey aracın işleyişi üzerinde sıkıntı yaratacak bir eylem değil. sadece maliyet artacak. ayrıca aynı yollarda içeriye neredeyse hiç ses almayan araçlar da var, üstelik toyota fiyatına.audi konusundaki görüşlerinize katılıyorum. benim de başıma gelse ben de götürür iadesini isterim. audi olmasına da gerek yok, toyota da olabilir. nitekim forumda birçok örneğini gördük.sensörün görevini yapmış olduğunu hatayı savunmak adına söylemedim. önceki yazıyla ilgili bir durumdu.burada suç toyota'nın değil, bizlerin. üreticiler maliyetleri düşürüp malzemelerden çalmaya devam ederken otomobil satışları bir pazarda artmaya ya da beklenilenden fazla satmaya devam ediyorsa müşterilerin söyledikleri global boyutlara ulaşmadan kimse onları dikkate almaz. parayı verip almışsın neticede. kimse silah zoruyla aldırmadı aracını. daha önce de forumda konuşuldu. insanların arkasından konuşmayı hiç sevmem ama örnek vermek zorundayım, adam aracı aldıktan sonra vay efendim cam düğmelerinde niye ışık yok diye veryansın ediyor. bizler araçlar üzerinde yapılan olumsuz değişiklikleri veya bir türlü düzeltilemeyen kolay sorunları sineye çekip tüketmeye devam ettiğimiz sürece asla ne yalıtımı üst düzey bir toyota'ya bineriz ne de ülke olarak kalkınırız. kalkınmayı geçtim manda olmaktan kurtulsak yine iyidir. bu bir toplumsal bilinç meselesidir.
Bozuk yol benim en büyük sıkıntım. Benim aracım gemi gibi yayıla yayıla gidecek kötü yolda. Ama maalesef bu sefer de uzun yolda otoban sınırları içinde ki süratler de sıkıntı çıkaracak yol tutmama gibi. O yüzden opel'de olduğu gibi flex ride şase bir aracım olsa tadından yenmez. Mesela Passat alıp böyle bir sistemi taktırmak her zaman hayalim olmuştur ama ileri de gerçekleştirebilirim...
Passat'ın opsiyon listesinde vardır belki. Sanırım bu sistem en iyi yeni S Class'ta kullanılıyor. Onu almak için de kodaman olmak lazım tabi. [emoji4]
PAssat CC'de var ama normal Passat'ta var mı bilmiyorum. S serisini hiç deme ! Reklamını izledin mi tavuklu süper yapmışlar
İzlemiştik ailecek.Komedi resmen. [emoji4] Aslında siz eski bir S Class alın. Ciddiyim. Tırdan sonra anca o keser. [emoji4]
Rocco da adaptif şasi kontrolü var ama CC için emin değilim, ve bu adaptif şasi kontrolü ne kadar başarılı onuda bilemiyorum
Allaha her zaman şükrederim sadece bir bisikletim dahi olsa şükrederim ama korkuyorum Allah'ım beni bir evirip çevirecek bu şımarıklığım yüzünden hiç bir aracı beğenmiyorum. Senin de dediğin gibi gözüm hep yüksek araçlar da S Class falan ona da vergi ve yakıt konusundan cesaret edemiyorum yoksa eski kasaya binilir. Mesela bir cesaret dedim Camry aldım mübarek LPG'de bile sömürdü beni mecburi geri sattım... Hiç bir zaman lüx pahalı araba da gözüm olmadı ama hep böyle geniş yola sığmayan ve aşırı komforlu araçlarda gözüm oldu isterse hiç gitmesin yeter ki oturaklı ağır geniş ve komforlu olsun...
Bütçe elverişli ise 1.6 dizel otomatik yeni kasa S60 size uyuyor. Ekonomik, konforlu, güvenli. Sıfır Passat fiyatına az kullanılmış S60'ı tercih etmek daha mantıklı olur.
s60 1.6 lt dizel benim için tam bir hayal kırıklığı. gerek sesli çalışan süspansiyonu, gerekse motor sesinin kabinde ciddi şekilde rahatsız edebilici olması. nerede eski volvo söylemini bir kez daha doğrular gibi. bunun dışında kalite ve işçilik üst düzey tabi. araçla yola çıkana kadar sizi büyülüyor, sonra beklentiye bağlı olarak her şey sönüyor.