0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
:hoş:Öncelikle merhabalar arkadaşlar. Fiestam var dizel 1.4.Yakıtı o kadar ekonomik ki anlatamam zaten bilenler bilir.Ama çocuk olunca birde yol sesi motor sesi vs. artık kafa kalmayınca birazda para birikmiş olur mantığıyla artık d sementine yönelmiş bulunmaktayım.Babamda mercedesten sonra toyota aldıktan sonra toyotaya ilgim arttı.Kullandım hoşuma gitti ama corolla tabi ki.Şimdi Asıl soru şu ;Arkadaşlarımın kafasına uyup Passatlaramı bakayım 2009-2010, yoksa ;alman abi sonuçta demelerini yok sayıp avensislere bakmaya son gaz devam mı edeyim.Bu birinci soruydu :d İkinci soru ben 2010 vs 2012 avensis arasında sadece farlarda ve tamponda fark gördüm Başka farklar varmı çok merak ediyorum...Araştırdım bulamadım.İki avensis arasında hangisini tercih ederdiniz ..Şimdiden cevaplayacağınız için teşekkür ederim arkadaşlar (******* Fiesta mı yakıt konusunda çok ararmıyım tabi bide bu var ******* ) Mesaj Birleştirildi: Temmuz 15, 2014, 05:25:14Arkamdan itecek bir rüzgar arıyorum bana gaz verecek. . . 2.El piyasası nasıl karşıdan sanki biraz yavaşmış gibi duruyor Avensisin tabi . . .Bu konuda usta arkadaşlar forumda elbette vardır. . .
132 beygir yabana atılacak bir güç değil, devrini buldumuydu ne yük dinler ne rampa...Avensis kasasıyla bile...Ama şunu da unutmayın, Türkiye'de D segmentinin lideri passattır her zaman...
bide önemli etken benim için içine aldığı ses ....Kullananlar objektif olarak söylesinler içinw motor veya yol sesi alıyor mu ? Herkes japon araçları kronik olarak ses alır diyor da!Mesaj Birleştirildi: Temmuz 15, 2014, 07:18:00tamamda niye passattır diyorum ben işte bir eksiğimi var bu arabanın birbirimize itiraf edemediğimiz!!!!!1
İşte tork olayı benzinliye geçeceğim için canımı sıkıyo ya zaten . . . passat ta 1.6 olsa avensiste olsa 1.6 sollamalarda hep sıkıntı gibime geliyor. . .
Avensis-Auris arasında ciddi bir ağırlık farkı yok. Aurislerde ve Corollada kullanılan 1.6 valvematic moturu size 57.000 km lik tecrübemle özetleyim.Brincisi Fiestanız gibi atak bir motor değildir. Aksine çok sakin ve motorun hareketli sistemlerini agresif kullanımdan koruyan ekonomiyi düşünen bir motordur.Ani tepkiler vermez. Fakat uzun yolda 132 HP sollamalarda keyif verir. 1.4 TSI ile kıyaslarsak. 0-60 km de TSI öne geçer , 0-80 arası valvematic yakalar , 0-100 den sonra valvematic aynı ağırlıkta bir araçta bir boy öne geçer.Eğer aracı sürekli şehir içinde kullanacaksanız ben 1.6 valvematic tavsiye etmiyorum. Ben aracımı Kayseri'de almıştım, kayserinin düz geniş yollarında çok iyiydi. Ama 1.5 yıldır Çankaya'dayım ve resmen bıktım.Kesinlikle böyle bayırlı, yokuşlu, yolları bozuk ve dar yerlerde DİZEL motorunuzu çok ararsınız. Ama daha çok uzun yolda ve düz keyifli yollarda kullanacaksanız. Valvematic motorun yakıt tüketimini 6 LT lere çekmek ve konforunu yaşamak mümkün.Aracı nerede nasıl kullancağınızı iyi düşünün. Seneye fiesta değil ama TDCİ Bmax aklımdan geçiyor.
Alicaginiz 2 araba da aşaği yukari 10 litre yakicak kaçari yok bunun yeni arabalarin hepsi böyle benzinli tüketiminden bahsediyorum ha derseniz ki ben 1.6 avensis alicam tüp takicam bilemem passata tüp olmuyo fiestadan sonra baya bi üzülceksiniz yakit konusunda bu bir gerçek ama avensis kullanicilarin burda deviri yakaladin mi gidiyor demelerine rağmen bir okadar kullanicida yokuşlarda bayilma gibi durumlardan yakiniyor buda bir gerçek siz belki hemen adapte olur yüksek devirle girersiniz ramplara çikar araba bilemem ama d segmenti araçlarda en az 1.8 olmasi gerektigini düşünüyorum 1.8 veya 2.0 alirsaniz hem yakit articak hemde ödediginiz vergi yükselcek bunlarin yaninda japonlar hiç bi zaman yalitimi düzgün yapamadi araba çalişirken rölantide hiç sıkıntı yok bundan emin olun zaten benzinli araba hafif müzık açik oldugunda calistigini unutuyorum arabanin ama hizlandikca yol sesi motor sesi geliyor sizce böyle bir araç mi mantiklidir yada 1.4 passat mi passat hakinda pek fazla bişey demiyorum yalitim süper müzik sistemi şahane ön konsol kalite çok iyi yakit olaraka aşagi yukari ikiside ayni yokuş derdi gibi sorunlar yok karar size kalmiş, kendim alicak olsam bunuda ekliyim suberb veya passat bakardim öncelikle kendi fikrimdir
yahu yazmayım dedim ama artık şu yokuş ve rampa efsanesini bi kenara kaldırsak diyorum.daha avensisim 450 km de.motor açılmadı bile.bursa'da yaşıyorum ve bol rampalıdır bilen bilir özelikle şehir içi.bir önceki ve ilk aracım kia ceratoda en fazla 1800-2000 devir arasında kalkamadığım yokuş yoktu.avensisin ise rampada kalkış aralığı 2500-2750 devir arası.mis gibide kalkıyo arkadaşlar kimse kusura bakmasın.rampasına göre en dik yerde 3000 devir diyelim hadi buna.bu kadar kavga gürültü niyeki?onu anlamıyorum.avensiste turbo benzinli veya turbo dizel olsa bu seferde turbosu hemen arıza yaptı olayları başlayacak.BMW türkiye pazarına özel 5.20İ getirdi.Motor ne peki?1.6 benzinli BiTurbo hemde.çift turbo yani.peki bu aracın bmw servislerini arayıp arıza yaparsa kaç paradır acaba diye fiyatını öğrenen oldumu acaba?arkadaşlar benim kendi görüşüm katılan olur yada olmaz onu bilemem avensis iyi gidiyor hemde rampalardada iyi ancak herkes 4.yada 5.viteste rampa çıkmak istediği için gitmiyor gibi geliyor.ben 3.vitestede çıkarım sorun yok.eğer gitmiyor diyen varsa yapacağı şey aşağıdadır.http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-pedalchip-toyota-avensis-1-6-l-gaz-pedali-tepkime-hizlandirici-159667534/detay