0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ayağı aynaya koyuyor derken?Doğru mu anladım? Eğer öyleyse pes artık. [emoji4]
Şu olayda bir tek bizde varmış,Kırmızı ışıkta durup kafayı geriye doğru eğip yeşil yandımı diye bakmak Be mubarek insan adam gibi yerinde dur da kafanı geriye eğmek zorunda kalma Ama neyse her olayı millete bağlamamak lazım, aşşağılık kompleksi oluşturma için yapılmış bir sistematik durum
İşte bunun sebebi de dediğim durum. İlk sıradaki adam ışığı göremediğinden arkadaki arkadaş yardımcı olabilmek adına yapıyor dediğini
yazmayayım dedim ama içime dert olacakbu forumda toyotayı en çok eleştirenlerdenimhatta bazı arkadaşlar beğenmediysen başka araç alsaydın bile dediler ama insanız fikirlerimiz aynı olmayacakbazı şeyler vardır aksa aktır karaysa kara yoruma hacet yokturyorumu sadece akı severim ya da karayı severim diye yapabiliriz.Adam demiş ki corolladan inip avensise binersen sessiz olduğunu görürsün..oldukça doğru ama demiş polodan inersen bu nasıl d sınıfı araç dersin demişbu yorum tek kelimeyle fanboyluk içerir gerçekliği neredeyse yokturhani ikisine de binmesek gidip polo alacağım billahi..Performanstamamen görecelidh forumda avensis çok hantal dedi biridedimki bana örnek ver hangi araç seni tatmin ettidedi ki 2.00 dizel momdeoya bindim o da hantaldı dedi...Boşa tartışmış olduk....Perfprmans çok görecelidir ama araca da bok atmanın fanboyluğun alemi yok!
buyrun benim. kullandığınız takma isim hakkında bir yorum yapmıyorum. biz de toyota kullanıcısıyız. fazla araç test etmemiş olabilirsiniz, doğal karşılarım. yapmadıysanız boş bir gününüzde tavsiye ederim, gidin polo ile bir test sürüşü yapın. rahat edemeyebilirsiniz, içerisi basık gelebilir, performansını beğenmeyebilirsiniz fakat şöyle bir gerçek var ki o aracın yalıtımı bizim c sınıfı corollamız'dan daha iyi. yeni corolla için konuşursak, ön yolcuların durumu birbirine yakınken arkada malesef davlumbaz olmadığından polo daha sessiz. yiğidi öldürün ama hakkını da verin. japonlar motor yalıtımı konusunda standartları biraz yakaladılar fakat ülkemizde avensis de dahil olmak üzere satılan araçlardaki yol ve rüzgar sesi durumunu ya çözemiyorlar ya da çözmek istemiyorlar. bunları ben söylemiyjorum, avensis kullanıcıları dile getiriyor. forumda da mevcut, arama yaparsanız bulabilirsiniz. "bence gayet iyi yalıtımı" derseniz bir şey diyemem, sizin algı ve beklentilerinize cevap veriyordur. ben de çok kötü olduğunu belirtmiyorum ancak arada sınıf farkı olan araçlarda belirli farkların olması gerekir. göreceli olarak başka bir markanın aracı, diğer bir markanın bir üst sınıf aracından daha iyi yalıtımı varsa ya başka marka takdir edilir; ya da diğer marka kötülenir. böyle yapılmalıdır ki diğer marka müşterilerinin memnuniyetsizliklerindeki artışları dikkate alarak bazı durumları düzeltmek zorunda kalsınlar. derseniz ki motor ve gövde bileşenleri sağlam olsun (kalite ve sağlamlık ayrı şeylerdir), biraz da donanım olsun bize yeter; o zaman estetik tasarımdan yoksun (örnek vermiyorum), alan kişinin içinde mutlaka bazı "keşke" lerin kalmasına yol açan araçlar satın almak zorunda kalırsınız. dediğim gibi tek bir araç üzerinden değerlendirme yapmak ancak içinizi rahatlatır. sınıfındaki rakiplere baktığınızda "şu araçta bu var, keşke bizde de olsaydı, neyse boşver bizim malzemeler sağlam arıza yapmaz" şeklinde bir söylemle kendinizi avutmak durumunda kalırsınız. toyota'nın saygı duyduğum özellikleri olduğu kadar anlam veremediğim felsefeleri de var. şu kitabı bir de ben bulup okusam iyi olacak. belki iyi bir tasarımın, yalıtımın vb. durumların araçta arızaya yol açmamasına rağmen neden yapılamadığını anlatıyorlardır. yanlış anlaşıldıysam kusura bakmayın.
sevgili kardeşim bir arabada üreticinin en kolay yapacağı şey yalıtımdır, koskoca toyota yalıtımı yapamıyor diye birşey olabilir mi? Kalın keçeler var arabanın tabanına döşetirsin al sana en kıral yalıtım. acaba bu yalıtımı üreticilerin tamamına yakını biraz zayıf yapmalarındaki fikir ne ola ki! ben yarım aklımla şöyle düşünüyorum, arabanın herhangi bir yürüyenindeki arızayı sürücü hemen duysun isteniyor, devamlı forumda okuyoruz balatadan ses geldi şanzıman öttü gibi, eğer bu sesler duyulmasa can sıkıcı durumlar olurdu.
buyrun benim. kullandığınız takma isim hakkında bir yorum yapmıyorum. biz de toyota kullanıcısıyız. fazla araç test etmemiş olabilirsiniz, doğal karşılarım. yapmadıysanız boş bir gününüzde tavsiye ederim, gidin polo ile bir test sürüşü yapın. rahat edemeyebilirsiniz, içerisi basık gelebilir, performansını beğenmeyebilirsiniz fakat şöyle bir gerçek var ki o aracın yalıtımı bizim c sınıfı corollamız'dan daha iyi. yeni corolla için konuşursak, ön yolcuların durumu birbirine yakınken arkada malesef davlumbaz olmadığından polo daha sessiz. yiğidi öldürün ama hakkını da verin. japonlar motor yalıtımı konusunda standartları biraz yakaladılar fakat ülkemizde avensis de dahil olmak üzere satılan araçlardaki yol ve rüzgar sesi durumunu ya çözemiyorlar ya da çözmek istemiyorlar. bunları ben söylemiyorum, avensis kullanıcıları dile getiriyor. forumda da mevcut, arama yaparsanız bulabilirsiniz. "bence gayet iyi yalıtımı" derseniz bir şey diyemem, sizin algı ve beklentilerinize cevap veriyordur. ben de çok kötü olduğunu belirtmiyorum ancak arada sınıf farkı olan araçlarda belirli farkların olması gerekir. göreceli olarak başka bir markanın aracı, diğer bir markanın bir üst sınıf aracından daha iyi yalıtımı varsa ya başka marka takdir edilir; ya da diğer marka kötülenir. böyle yapılmalıdır ki diğer marka müşterilerinin memnuniyetsizliklerindeki artışları dikkate alarak bazı durumları düzeltmek zorunda kalsınlar. derseniz ki motor ve gövde bileşenleri sağlam olsun (kalite ve sağlamlık ayrı şeylerdir), biraz da donanım olsun bize yeter; o zaman estetik tasarımdan yoksun (örnek vermiyorum), alan kişinin içinde mutlaka bazı "keşke" lerin kalmasına yol açan araçlar satın almak zorunda kalırsınız. dediğim gibi tek bir araç üzerinden değerlendirme yapmak ancak içinizi rahatlatır. sınıfındaki rakiplere baktığınızda "şu araçta bu var, keşke bizde de olsaydı, neyse boşver bizim malzemeler sağlam arıza yapmaz" şeklinde bir söylemle kendinizi avutmak durumunda kalırsınız. toyota'nın saygı duyduğum özellikleri olduğu kadar anlam veremediğim felsefeleri de var. şu kitabı bir de ben bulup okusam iyi olacak. belki iyi bir tasarımın, yalıtımın vb. durumların araçta arızaya yol açmamasına rağmen neden yapılamadığını anlatıyorlardır. yanlış anlaşıldıysam kusura bakmayın.
takma isim evet isim gerçek ismim değil konuyla aşırı alakası var ya söylemedem edemeyecektim(!)size polonuz ya da golfünüzle mutluluklar dilerimişin aslı şupeder alj nin sahibibende burda toyota reklamı yapıyorum babam 2 araç fazla satsın diye...Aslında toyotaların alayı çöpama ekmek parası insanları böyle konularla kandırıp araç sattırmaktı hedefimbunu da deşifre ettiniz bravokahraman ilan ediyorum sizikonuya son mesajımdırsaygılarımla
arkadaşımın yepyeni audi a5 i var sıfır aldı geçenlerde 5000 km yağ ikaz ışığı yanmış, yağını ölçecek yağ çubuğu filan yok bilgisayar gösteriyormuş ama biz göremedik, Araçtan Karabüke gittik yağ değişti 5000 de 1,5 kg eksilmiş 20-25 bin km deki araba sözü nereye getireceğim adam 160-170 bin tl veriyor ama gıkı çıkmıyor yağ eksilmiş filan umurunda değil çünkü ben bu kadar çok para verdiğim arabada kusur aramam demekki olması gereken bu diyor. zaten forumlarda bütün tartışmalar orta direk arabalarında oluyor bizler kusur bulma uzmanı olmuşuz.
zaten forumlarda bütün tartışmalar orta direk arabalarında oluyor bizler kusur bulma uzmanı olmuşuz.
Güzel bir tespit Peki şöylede bir durum olabilir mi? Forumlara sadece orta direkler giriyorda bundan dolayı sorunları okuyup bilebiliyoruz
demek ki sensör görevini yapmış. yağ eksiltme konusunda motorla ilgili bir üretim hatası varsa üretici firma üstüne düşeni yapmakla yükümlüdür. toyota forumunda örnek vermeniz gereken son konu olan "yağ eksiltme" ye değinmişsiniz fakat benim sorduklarım motorla ilgili değildi. ayrıca arkadaş çevrenizden bugüne kadar okuduğum kadarıyla toyota dışında bir marka satın alıp da gönül rahatlığı ile binebilen yok. allah sabır versin. ilginiz için teşekkür ederim, saygılar.