0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Performansla aynı orantıda yakıt tüketimindeki değişikliği de merak ediyorum ben. 1,5 aylık kullanım süresinde araçta şehir içi en yüksek 11.0 ortalamasını görmüştüm. Muhtemelen ilk zamanlarda aracın yakıtı fazlalaşacaktır fakat ilerleyen zamanlarda düşecektir diye düşünüyorum.__________________Bugün biraz telefon trafiği yaptım. İlk önce MOBIL'i aradım ve "motorun ilk 1000 KM'sinde araçtan çıkan ve henüz 50 KM yapmış 10w-60 yağı kullanıp kullanamayacağımı" sordum. Onlar da "Herhangi bir problem teşkil etmez, motorun alışma süresinde bir miktar kalın yağ iyidir" cümlesine çıkan bir özet yaptılar. Ardından TOYOTA BANDIRMA ALTAN'ı aradım. Sağolsunlar 25 DK'dır telefonları meşguldu. Şu ALTAN'ı bir türlü sevemedim ve ısınamadım yahu..Ardından TOYOTA DESTEK HATTI'na ulaştım, onlar da teknik konulara karışamayacaklarını söylediler ve Derindere servisinin telefon numarasını verdiler.Derindere'den Tuna Bey ile görüştüm, kendisi rodaj esnasında 10-w40 kullanmamı tavsiye etti. Daha sonra UFUK hocamı aradım. O da rodaj döneminde kalın yağın iyi geleceğini söyledi ve 10-w40 tavsiye etti.Daha sonra MUHARREM ustayı aradım, o da 10-w40 koyacağını söyledi. MOBIL'in destek hattı ne kadar ürünleri olan 10w-60'ı kötülememek için "10-w60 koyun problem olmaz" dese de içim rahat etmeyeceği için ve ilk defa yağ konusunda herkes hemfikir olduğu için ilk etapta 10-w40 koyduracağım. Babam MUHARREM ustanın yanında. MUHARREM usta motoru toplamaya başlamış, kartel takılmış. Bu akşam hayırlısıyla çıkacak inşallah.
Hayırlı olsun. Yaptığınız masrafı hak eden bir araç. Güle güle kullanın.
Ben de öyle düşünüyorum hocam. Durum vaziyeti ne olursa olsun yine de pes etmeyen bir araç.İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
Lpg den oluyor bu yanıklar, pistonlar çelik kadar ısıya dayanıklı olmadığından bu hale geliyor, siboblarda lpgden nasibini alıyor.Mesaj Birleştirildi: Mayıs 26, 2014, 19:00:06 Yüksel sen uzun yol yaptığını söylüyordun sanıyorum arabaya çok yüklenmişsin. gelişmiş lpg kitlerinde 4000 devirde otomatikman benzine geçiliyor senin lpg de bu özellik yok mu?
Hadi hayırlı olsun kazasız belasız inşallah Benim merak ettiğim bir fotoğraf var.Pistonun üzeri neden öyle acaba cidden acayip merak ettim hoş gözükmüyor :/
Yüksel sen uzun yol yaptığını söylüyordun sanıyorum arabaya çok yüklenmişsin. gelişmiş lpg kitlerinde 4000 devirde otomatikman benzine geçiliyor senin lpg de bu özellik yok mu?
Abi o şeyi ben LPG servisine sordum. Adamlar bana bunu söyledi. LPG hortumunu ince takarlarsa beyin lpgnin zorlandığını fark ederek benzine alıyorlar dedi. Tabi ne kadar doğru bilmem. Başlarından savmak için demiş olabilirler
yaşlı kurt geliyor coming soon ankaraya yolun düştüğünde muhakkak ugra bak modeller aynı renkler aynı bir fotolıyalım şunları
Bu kadar işlemden sonra km sıfırlamayı düşünüyor musunz? Sonucta bu araba işin milad motor yapımı. Komple motor yaptrdıktan sonra değiyor. Bu işin vvtsi efsanesi olmuyor. Kullanıcıdan geçiyor bu sorun fazla takılmayın keyfine bakın. Km yi düşürmüşler diye ben dokunmadım bide kmyi sıfırlayın sonuçta arabanın hakkını veriyorsunuz motor yaptırarak. Satma durumununz olursa dünya kadar fotonuz var sayacı çekerseniz zaten düşük fiyata aldıysanız piyasa değerinde uygun tutarsanız satılmayacak araba yoktur bu toyotaysa bide
Rodajda nerelere kaçacağım belli olmaz üstad. Yıllık izin de yaklaştı, kaçabilirim o taraflara.KM'yi sıfırlamayı düşünmüyorum hocam. Zira ben araç alacak olduğum zaman halk ağzıyla inciğine cıncığına kadar bakmıştım. Bakmasaydım 350.000 KM'deki, gösterge sayacı 168.000 olan 2002 kırmızı HB SOL'a kapılıp alacaktım. Muayene bilgilerini görünce direkt kaçtım oradan.Alacak kişi de aynı şekilde bakar ve mide bulandırıcı olur diye hiç ellemeyeceğim. TEMMUZ ayında muayenesi var, güncel KM ile girsin. Kimsenin hakkına girmeyelim.
egsoz sistemi gibi düşün orjinal borular 42 mm performans alabilmek için 51mm takılıyor ki rahat hava çıkartabilsin Bunda da öyle 10 mm hortum takarsan mı rahat geçiş olur yoksa 15 mm mi
Ama atilla abim özellik olarak olduğunu söylemiş ondan dolayı demiştim ben