0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ufuk hocam birşey diyeceğim bana gülmezsiniz inşallah? 2014 model avensislerde de kickdown tarzı bir şey var mı? Şunun için soruyorum, gaz pedalını tam topuklayinca sanki kickdown gibi birşey oluyor.
Estagfirullah kesinlikle gulmem, ustelik gayet iyi bir soru zira sanziman tipiniz cvt olmali.Cvt sanzimanlarda klasik otomatik sanzimanlar gibi kick-down olmasada hizlanma gereksinimini algilayan sinyal ect'ye ulastiginda sanziman kademesiz olarak anlik oran dususu yaparak, sonrasinda kademesiz yukseltme yaptigindan bir nevi kick-down yapmis olur.
Üstad 1.6 manuelden bahsediyorum.
Manuel vitesde kick-down olmaz hocam, hissettiginiz ani hizlanma tepkisi DVVT-I sistemine ait olabilir.
Benim araç da 2004 model 110binde. 1 Hhafta oldu alalı henüz. KM ile oynama yapıldı mı diye tüv kayıtlarını, servis bakımlarını ve 46binde takılan lpg bakımlarını kontrol ettim elhamdülillah km miz orjinal. Herhangi bir yağ kaçağı vs yok. Sizinki gibi bir sorun yaşamam inşallah. Bundan önce clio2002 vardı onda çok sorun yaşadım. Conta yaktı, segman atıldı, mil kırdı(adını hatırlamıyorum), araç sürekli yağ kaçırdı vs vs.. Toyota'ya güvendik de aldık. Km de düşük olunca araba tip olarak hoşuma giderdi zaten yıllardır. Rabbim pişman etmez inşallah. Motor resimleri iyi oldu. Merak ediyordum ben de Şu an kaç km'de aracınız?