Gönderen Konu: E12'ye komple motor yaptırıyorum  (Okunma sayısı 38819 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 837 kere teşekkür edildi
E12'ye komple motor yaptırıyorum
« : Mayıs 22, 2014, 21:27:38 »
Merhabalar arkadaşlar.

Anlık bir kararla 295.000 km'ki, yağ içen (min. 1000 KM'de 0,50 LT) VVT-I motorumu rektefiye ettirmeye karar verdim.
Motor önceki sahibindeyken sözde 90.000 KM önce rektefiye olmuş fakat bugün açınca farkettik ki neredeyse her şey fabrika çıkışlı gibi :)) Haklarını yemeyeyim, silindir contasını değiştirmişler fakat o da yan sanayi. Kısacası adamı kandırmışlar.

Ben aracı yağ eksilttiğini bilerek gayet uygun fiyata aldım. Onun için yağ eksiltmesini kafaya takmıyordum fakaaat...

_____

İki gün önce aracın yağını yağ eksilttiği için 10-w60 ile değiştirirken, genel kontrol amaçlı aracı lifte kaldırınca silindir contasının o taraftan yağ akıttığını farkettik. Ki 1 hafta öncesinde yoktu, yaklaşık 700 KM uzun yol yaptık, ondan sonra başladı.
Hararet de yaptırmadım fakat her şeyin bir ömrü var deyip geçeceğim...
Eski TOYOTA formeni ustam "Buharlı tabancayla yıkat, öyle getir. Yağın nereden geldiğini anlayalım" deyince bugün yıkatıp götürdüm ve silindir contası kısmından geldiğini farkettik.

Fotoğraflar;

Motorun altını yıkattıktan sonra biraz da olsun kafada birşeyler netleşmeye başladı ve yağın nereden geldiğini anladık.

Yağ, silindir contası tarafından geliyormuş ve anlayınca ustam gereken parçaları yazdı ve BANDIRMA TOYOTA ALTAN plazaya gittim ve parça fiyatları hakkında teklif aldım. Servis, saplamalar için yanılmıyorsam(kağıtlar araçta kaldı), 200,00 TL, silindir yarım conta takımı için ise 380,00 TL fiyat verdi. Ardından "Efenim burada yapalım, güzellik yaparız" deseler de düzeltmeye çalıştıkları çok açıktı.
Parça fiyatında bile böyle düzeltmeye çalıştıklarını farkedince, aklıma forumun 1. numaralı orjinal TOYOTA parçası tedarikçisi Ufuk SÖNMEZ hocam geldi. Kendisine ulaştım ve kendisi tam conta takımı için 350, saplamalar için ise 180,00 TL fiyat verdi. Dikkatinizi çekiyorum, serviste yarım conta takımı 380, UFUK Bey'de tam conta takımı 350,00 TL.  Serviste tam conta takımı 600,00 TL civarlarındaymış. Durum vaziyet bu olunca UFUK hocamdan siparişi geçtik. Şunu belirtmeliyim ki, her konuda ilgi ve alaka mükemmel durumda. Kendisi bana oldukça yardımcı olmuştur, yol göstermiştir. Gerçek bir esnaf.

Motoru yavaş yavaş dağıtmaya başladık. MUHARREM usta söktükçe benim içim acıyordu.

Ve şu fotoğraf bizim için dönüm noktası oldu. MUHARREM usta, "Kardeşim benim şu anki işçiliğim 450,00 TL. Ben 1.000 TL'ye komple motor topluyorum. Rektefiyeci şu an senden 300,00 TL alacak. Parça sipariş ettin onların da fiyatı 530,00 TL. Toplam 1300 TL. Bu aşamaya gelmişken istersen komple motor yapalım" deyince baştan beri aklımda olan bir şeyi gerçekleştirme kararı verdik. Öncesinde benim aracın sahibi MUHARREM hocamın müşterisiymiş, maalesef bazen yağsız bırakılmış. Bizim 1,5 aylık olan üzerine titrediğimiz taze gelinin geçmişini duyunca üzüldüm fakat komple motorla bu sorunları geçmişte bırakacağız.
Ki zaten hangi adam gibi rektefiye yapılan motor 1000 KM'de max 1 LT, min 0,50 LT yağ yakar yahu ?
Masraf yaptığım araç, masrafı hakeden bir araç. Gidip de DOĞAN'a 4.000 TL yatırmıyorum. İnşallah yüzümüz kara çıkmaz.

1.6 VVT-i

Toyota Club Türkiye

E12'ye komple motor yaptırıyorum
« : Mayıs 22, 2014, 21:27:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • Kan Grubu: A+
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
Ynt: E12'ye komple motor yaptırıyorum
« Yanıtla #1 : Mayıs 22, 2014, 21:34:30 »
200.000 deki vvti motorda bu gibi sorunların ortaya çıkması ilginç. inşallah istediğiniz gibi olur
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 836 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mayıs 22, 2014, 21:42:53 »
200.000 deki vvti motorda bu gibi sorunların ortaya çıkması ilginç. inşallah istediğiniz gibi olur
Benimki 5.000 KM daha koyarsak 300.000 KM'de.

Bilemiyorum ilginç mi bu kadar çabuk su koyvermesi benim iyice sinirimi bozdu.
Arabaya da suç bulmak istemiyorum. Sanayici esnafı çakal olmuş.

Tek tesellim aracın istediğim gibi olacak olması.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 22, 2014, 21:43:49 »
vvti motorlar aluminyum blok ve pistonlar-cok yakin oldugu icin gomlek cakilip rektifiye yapilamiyor demiati bana servis , nasil rektifiye olacakki merak ettim :(

bu arada rektifiye konusunda haklisiniz sonucta dogan degil adam gibi olsun guzel yurusun , acmisken port polish te yaptirinki fazladan 3 5 hp kazanin alt devirler canlanir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 836 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mayıs 22, 2014, 21:54:11 »
vvti motorlar aluminyum blok ve pistonlar-cok yakin oldugu icin gomlek cakilip rektifiye yapilamiyor demiati bana servis , nasil rektifiye olacakki merak ettim :(

bu arada rektifiye konusunda haklisiniz sonucta dogan degil adam gibi olsun guzel yurusun , acmisken port polish te yaptirinki fazladan 3 5 hp kazanin alt devirler canlanir
Hocam, ana yatak ve gömlek alınacak. Fakat mekanik işinde acemi olduğum için size "Şöyle, böyle" desem yalan olur.
Sabah 8.15'te ustamla buluşacağım, sorarım bu durumu.

Arabanın yürüyüşünde hiç birşey yoktu. Hatta 2 gün önce 10.000 KM bakımını yaptırdık fakat az miktarda yağ akıttığını görünce bir kuşku oluştu ve aracı evin önüne çektim ve ancak bugün sanayiye yağ sorunu için gittiğimde çalıştırdım.
Titizlik mi denir, işi sağlama almak mı denir bilemiyorum fakat hepimiz gibi araç konusunda hassasım ve "Bu aşamaya gelmişken dönmek olmaz" dedim.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 22, 2014, 22:02:46 »
Abi insallah en pahali masrafin bu olur. Ufuk abi gibi esnafi zor buluruz :) Resimler için tesekkurler bu arada bizim motorun içini merak etmisimdir hep
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 254 kere teşekkür etti
  • 720 kere teşekkür edildi
Ynt: E12\'ye komple motor yaptırıyorum
« Yanıtla #6 : Mayıs 22, 2014, 22:03:06 »
Dostum senin aracında başka sorun varmış. O conta okadar yağ atarsa hiç bir yağ fayda etmezdi. Aslında satmak için motor yaptırmış. Adam gibi bir conta taksa farketmezdin bile. Orjinal conta çok önemli.
Satan adam motor yaptırmamış. Satmak için toplatmış :(
Motorun içi temiz. Bu güzel çünkü özenli kullanmışsın belliki.
Hararet yapan motorun pistonlarını değişsen iyi edersin.

Komple yapılınca çok memnun kalırsın. Yağ eksiltir ama seni üzmez.

Kolay gelsin

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 22, 2014, 22:05:49
Unuttum yazmayı 1500 2000 tl hiç bişey :) fazlasıyla değer bu kasa için ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 836 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mayıs 22, 2014, 22:11:33 »
Abi insallah en pahali masrafin bu olur. Ufuk abi gibi esnafi zor buluruz :) Resimler için tesekkurler bu arada bizim motorun içini merak etmisimdir hep
İnşallah İlke kardeşim.

UFUK Bey'e gerçekten ne kadar teşekkür etsem azdır.

İşin aslı biraz da sizler için motoru tanıyın diye fotoğraf çektim.

Dostum senin aracında başka sorun varmış. O conta okadar yağ atarsa hiç bir yağ fayda etmezdi. Aslında satmak için motor yaptırmış. Adam gibi bir conta taksa farketmezdin bile. Orjinal conta çok önemli.
Satan adam motor yaptırmamış. Satmak için toplatmış :(
Motorun içi temiz. Bu güzel çünkü özenli kullanmışsın belliki.
Hararet yapan motorun pistonlarını değişsen iyi edersin.

Komple yapılınca çok memnun kalırsın. Yağ eksiltir ama seni üzmez.

Kolay gelsin
Merhabalar hocam.

Aldığım kişi motoru 2011 yılında toplatmış. 1,5 ay önce ise aracı ben aldım.
Çakallık olacağını zannetmiyorum. Zira yakın kaynaklar vasıtasıyla öğrendim, 2011 yılında yaklaşık 3.500 TL harcamış fakat yapan kişiler çakal oldukları için durum vaziyet bu.

İşin aslı; motor yine giderdi, yağ eksiltme hariç performans vs. hiç bir konuda sorun yok fakat bu aşamaya gelmişken dönmek istemediğimden dolayı komple motor yaptırıyorum.

Hocam, komple motor yapılsa da yağ eksiltir mi diyorsun ?

İnşallah memnun kalırım, yorumun için çok teşekkürler.

Ekleme: Keşke 2.000 TL ile çıkabilsem hocam :)) Masraf şu anlık minimum 3.500 TL.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 254 kere teşekkür etti
  • 720 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 22, 2014, 22:16:30 »
Her motor yağ eksiltir. Toleransları düşük üretilen her motor bir miktar yağ eksiltir.
Eksiltme miktarı ilk 10 binden sonra muhtemelen her 10 binde yağına ve kullanıma göre yarım litre eksiltebilir.
Motor yapıldıktan sonra hiç düşünmene gerek yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 22, 2014, 22:34:28 »
Komple motor derken rektifiye mi yoksa sandik motor mu toyota motorlari 600 bin cikarir diyodum galiba diger sahibi baya kötü bakmiş ayni araç bizdede var motorlarin içi genelde ayni merak etcek bişey yok 4 tane delik var allah kimseye gòstermesin bence sandik motor olursa yağ yakmaz
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 836 kere teşekkür etti
Ynt: E12\'ye komple motor yaptırıyorum
« Yanıtla #10 : Mayıs 22, 2014, 22:37:16 »
Her motor yağ eksiltir. Toleransları düşük üretilen her motor bir miktar yağ eksiltir.
Eksiltme miktarı ilk 10 binden sonra muhtemelen her 10 binde yağına ve kullanıma göre yarım litre eksiltebilir.
Motor yapıldıktan sonra hiç düşünmene gerek yok.
Hocam benim yılda yapacağım KM 10.000'i geçmez zaten.
Varsın yarım LT eksiltsin, hiç problem değil.

Kafam rahat olsun, önemli olan o.

Yabancı bir şehre gidiyorsun, "Acaba eksiltti mi ?" diye her molada yağ çubuğunu kontrol ediyorsun. Bu gerçekten can sıkıcı bir olay.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 22, 2014, 22:40:42
Komple motor derken rektifiye mi yoksa sandik motor mu toyota motorlari 600 bin cikarir diyodum galiba diger sahibi baya kötü bakmiş ayni araç bizdede var motorlarin içi genelde ayni merak etcek bişey yok 4 tane delik var allah kimseye gòstermesin bence sandik motor olursa yağ yakmaz
Yarım blok desem daha doğru olur.
Piyasa ağzıyla neredeyse komple motor. Subaplara kadar değiştireceğim, aşınmış eleman kalmasını istemiyorum.

O 600.000 KM çıkarır olayı benim gözümde efsane kasalara ait bir özellik. VVT-I motorlara ben şüpheyle bakmak istemesem de gördüklerim ve yaşadıklarım bunu gösteriyor.
Aracı aldığım kişi öğretmendi ve o kadar aşırı hor kullanılmış bir araç da değildi.
Dediğim gibi ben araca şüpheyle bakmak istemesem de, VVT-I motorlara, dolayısıyla TOYOTA'ya güvenim azaldı.
Ne zaman MUHARREM ustaya gitsem illaki motoru toplanacak bir COROLLA veya AVENSIS denk geliyor.

Ki keşke motoru dağıtmak dediğin gibi 4 delikten ibaret olsaydı. Bu aşamaya gelene kadar aralıklarla birlikte yaklaşık 4 saat geçti.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mayıs 22, 2014, 22:45:21 »
Hocam benim yılda yapacağım KM 10.000'i geçmez zaten.
Varsın yarım LT eksiltsin, hiç problem değil.

Kafam rahat olsun, önemli olan o.

Yabancı bir şehre gidiyorsun, "Acaba eksiltti mi ?" diye her molada yağ çubuğunu kontrol ediyorsun. Bu gerçekten can sıkıcı bir olay.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 22, 2014, 22:40:42
Yarım blok desem daha doğru olur.

O 600.000 KM çıkarır olayı benim gözümde efsane kasalara ait bir özellik. VVT-I motorlara ben şüpheyle bakmak istemesem de gördüklerim ve yaşadıklarım bunu gösteriyor.
Aracı aldığım kişi öğretmendi ve o kadar aşırı hor kullanılmış bir araç da değildi.
Dediğim gibi ben araca şüpheyle bakmak istemesem de, VVT-I motorlara, dolayısıyla TOYOTA'ya güvenim azaldı.
Ne zaman MUHARREM ustaya gitsem illaki motoru toplanacak bir COROLLA veya AVENSIS denk geliyor.
sizin için üzüldüm geçen gún yine konu açmiştiniz severek almişsiniz binmek için kabut marspiyel kapi boyatmistiniz jant falanda almistiniz  bizimde e12 miz var 84 binde daha  siz arabayi ucuza almissiniz tabi insallah hersey tam olurda uzun zaman severek binersiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 836 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mayıs 22, 2014, 22:52:56 »
sizin için üzüldüm geçen gún yine konu açmiştiniz severek almişsiniz binmek için kabut marspiyel kapi boyatmistiniz jant falanda almistiniz  bizimde e12 miz var 84 binde daha  siz arabayi ucuza almissiniz tabi insallah hersey tam olurda uzun zaman severek binersiniz
Üzülecek bir şey yok dostum. Zira bu motor olayında zarar etmedim. Zaten bugün-yarın motor yaptıracaktım.

Sen de E120'nin tadını tatmış olanlardansın. Yeni motordan sonra daha zevkle bineceğim bir araç olacak.
Masraftan kaçınılmayacak araçlar bunlar.

Burada ".... param gitti, yazıklar olsun TOYOTA'ya" demek, 2.000 CC AVENSIS alıp vergisine ağlamak gibi olur. Bu gibi araçların keyfini sürmek için masrafı göze alacaksın.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mayıs 22, 2014, 23:07:55 »
Üzülecek bir şey yok dostum. Zira bu motor olayında zarar etmedim. Zaten bugün-yarın motor yaptıracaktım.

Sen de E120'nin tadını tatmış olanlardansın. Yeni motordan sonra daha zevkle bineceğim bir araç olacak.
Masraftan kaçınılmayacak araçlar bunlar.

Burada ".... param gitti, yazıklar olsun TOYOTA'ya" demek, 2.000 CC AVENSIS alıp vergisine ağlamak gibi olur. Bu gibi araçların keyfini sürmek için masrafı göze alacaksın.
haklisiniz inşallah eskisinden çok daha iyi olur zevkle binersiniz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '95
  • 59 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 22, 2014, 23:31:04 »
İşte bunlar hep lpg:-(
Umarim istediginiz gibi olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • kralına yol vermişim, soytarısıyla uğraşamam...
  • Kan Grubu: 0+
  • 13 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mayıs 22, 2014, 23:38:18 »
topram geçmiş  olsun muharrem abi iyidir parça olarakta öztürk var bilirsin bandırmada oraya gitmedinmi hiç?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mayıs 23, 2014, 00:18:11 »
Geçmiş olsun ben üzüldüm baya :( Ama şöyle birşey var babamdan biliyorum kendiside asker emeklisi belli bir yaştan sonra memur adam öyle arabasına önemsemez götürüyor mu götürüyor bitti benzini at gitsin. Sorun varsa kaput aç bak çözebilirsen hemen hallet çözemezsen hop sanayi yolu o yüzden vvt-i motor diye yabana atılmasın. Birde motordan gördüğüm kadarıyla motor yağı sizden önce hep geç yada kötü yağ kullanılmış gibi geldi. Ve bu conta yakmanın en büyük etkeni lpg lpgde sıkıştırmamanız en önemli husus yoksa sübap boyları uzayabiliyor tekrar sübap değiştirmek için açılıyor 1000 tl civarıda ordan patlıyor eğer biraz sert kullanacaksanız 140ın üstüne çıkacağınız zaman hemen benzine alın hatta 3750-4000 rpm'in üstüne çıkacaksanız direk benzine geçirin sağlıklı olur hatta tavsiyem her 1000-2000 kmde 1 kez 50-60 km benzinde binin motor kendine gelsin diye düşünüyorum. Tekrar çok geçmiş olsun vvt-i motora yapılan harcama boş harcama değil bana göre toyotanın en güzel motorlarının başında geliyor hem gidiş hem yakış olarak ki bu rektefiyeden sonra yağ eksilteceğini sanmıyorum sonuçta orjinal parçalar kullanılıyor baya iyi olur sıkıntı olmaz.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 836 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Mayıs 23, 2014, 00:36:20 »
haklisiniz inşallah eskisinden çok daha iyi olur zevkle binersiniz :)
İnşallah dostum. İyi dileklerin için çok teşekkür ederim.

İşte bunlar hep lpg:-(
Umarim istediginiz gibi olur.
LPG mi yoksa kötü usta mı bilemiyorum gerçekten.  :)
İyi dilekleriniz için teşekkürler.

topram geçmiş  olsun muharrem abi iyidir parça olarakta öztürk var bilirsin bandırmada oraya gitmedinmi hiç?
Teşekkür ederim toprağım...
MUHARREM ustaya sonsuz güveniyorum zateni o konuda sıkıntı yok.
BANDIRMA'da ÖZTÜRK'ü duymadım gerçekten, araştırmakta fayda var.

Geçmiş olsun ben üzüldüm baya :( Ama şöyle birşey var babamdan biliyorum kendiside asker emeklisi belli bir yaştan sonra memur adam öyle arabasına önemsemez götürüyor mu götürüyor bitti benzini at gitsin. Sorun varsa kaput aç bak çözebilirsen hemen hallet çözemezsen hop sanayi yolu o yüzden vvt-i motor diye yabana atılmasın. Birde motordan gördüğüm kadarıyla motor yağı sizden önce hep geç yada kötü yağ kullanılmış gibi geldi. Ve bu conta yakmanın en büyük etkeni lpg lpgde sıkıştırmamanız en önemli husus yoksa sübap boyları uzayabiliyor tekrar sübap değiştirmek için açılıyor 1000 tl civarıda ordan patlıyor eğer biraz sert kullanacaksanız 140ın üstüne çıkacağınız zaman hemen benzine alın hatta 3750-4000 rpm'in üstüne çıkacaksanız direk benzine geçirin sağlıklı olur hatta tavsiyem her 1000-2000 kmde 1 kez 50-60 km benzinde binin motor kendine gelsin diye düşünüyorum. Tekrar çok geçmiş olsun vvt-i motora yapılan harcama boş harcama değil bana göre toyotanın en güzel motorlarının başında geliyor hem gidiş hem yakış olarak ki bu rektefiyeden sonra yağ eksilteceğini sanmıyorum sonuçta orjinal parçalar kullanılıyor baya iyi olur sıkıntı olmaz.
Teşekkürler dostum.

Biraz önce aracın eski sahibiyle görüştüm. "Ben o işlerden anlamadığım için aracı rektefiyeye bıraktım ve aldım" dedi. Hak veriyorum kendisine de.
Motor yağı 1000 KM'de 1 LT kadar eklendiği için öyle gelmiş de olabilir. Yağ ekledikleri için MOBIL 1 veya CASTROL kullanacaklarını zannetmiyorum. Bakımı gelmiş araçlardan çıkan, miladı dolmuş yağı koyma ihtimalleri bile var.

Değil sıkıştırmayı, inanır mısın ben bu araçta 5000 dev/dak'ı bile görmedim, zira yüreğim el vermedi, kıyamadım :) Ne olduysa benden önce olmuş. Onu da kabullenmiştim zaten.

Yarın contalar değişecek ve yarım blok için gereken parçalar sipariş edilecek, bakalım neler çıkacak ?
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mayıs 23, 2014, 00:36:46 »
öncelikle geçmiş olsun ve yeni motorun hayırlı olsun.bence  bu araba için fazlasıyla deger .şuan 475binde e12 kasa taksiler piyasada kol geziyor o açıdan düşünüldüğünde 600bin bu araba için oldukça iyi bir km.gelelimki 600km yıllarca ugraşılıp yapılacak olan birşey.ehh bir zahmet motora izin verin nefes alsın arkadaşlar.bu olayı lpg ye yada başka birşeye vurmanın anlamı yok diye düşünüyorum  benim yaşıt arabalar şuan 500-400km de 26 senelik motor illaki birşeyler isticek.istemeyen bir araba bulursanız söleyin alalım :) enazından kafanda soru işareti kalmaz oldukça dogru bir karar.gel gelelimki adamın e12 gibi bir araçta yagı ilaç niteliginde olan bir araçta yagsız bırakmsası motoru gerekli ilgiyi göstermemesi ve daha önceki motor oynamasının dogru yapılmaması tek sebebidir bunun.allahtan daha büyük zararlar vermemiş.kendin yaptırdıgın bir arabaya binersin ve 2000tl kötü bir para degil gayet iyi..
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Mayıs 23, 2014, 07:18:22 »
öncelikle geçmiş olsun ve yeni motorun hayırlı olsun.bence  bu araba için fazlasıyla deger .şuan 475binde e12 kasa taksiler piyasada kol geziyor o açıdan düşünüldüğünde 600bin bu araba için oldukça iyi bir km.gelelimki 600km yıllarca ugraşılıp yapılacak olan birşey.ehh bir zahmet motora izin verin nefes alsın arkadaşlar.bu olayı lpg ye yada başka birşeye vurmanın anlamı yok diye düşünüyorum  benim yaşıt arabalar şuan 500-400km de 26 senelik motor illaki birşeyler isticek.istemeyen bir araba bulursanız söleyin alalım :) enazından kafanda soru işareti kalmaz oldukça dogru bir karar.gel gelelimki adamın e12 gibi bir araçta yagı ilaç niteliginde olan bir araçta yagsız bırakmsası motoru gerekli ilgiyi göstermemesi ve daha önceki motor oynamasının dogru yapılmaması tek sebebidir bunun.allahtan daha büyük zararlar vermemiş.kendin yaptırdıgın bir arabaya binersin ve 2000tl kötü bir para degil gayet iyi..
abi araba 600 binde degil 295 binde  ben 600 bin  goturur demistim yanlis okudun galiba :)