0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
200.000 deki vvti motorda bu gibi sorunların ortaya çıkması ilginç. inşallah istediğiniz gibi olur
vvti motorlar aluminyum blok ve pistonlar-cok yakin oldugu icin gomlek cakilip rektifiye yapilamiyor demiati bana servis , nasil rektifiye olacakki merak ettim bu arada rektifiye konusunda haklisiniz sonucta dogan degil adam gibi olsun guzel yurusun , acmisken port polish te yaptirinki fazladan 3 5 hp kazanin alt devirler canlanir
Abi insallah en pahali masrafin bu olur. Ufuk abi gibi esnafi zor buluruz Resimler için tesekkurler bu arada bizim motorun içini merak etmisimdir hep
Dostum senin aracında başka sorun varmış. O conta okadar yağ atarsa hiç bir yağ fayda etmezdi. Aslında satmak için motor yaptırmış. Adam gibi bir conta taksa farketmezdin bile. Orjinal conta çok önemli.Satan adam motor yaptırmamış. Satmak için toplatmış Motorun içi temiz. Bu güzel çünkü özenli kullanmışsın belliki. Hararet yapan motorun pistonlarını değişsen iyi edersin.Komple yapılınca çok memnun kalırsın. Yağ eksiltir ama seni üzmez.Kolay gelsin
Her motor yağ eksiltir. Toleransları düşük üretilen her motor bir miktar yağ eksiltir. Eksiltme miktarı ilk 10 binden sonra muhtemelen her 10 binde yağına ve kullanıma göre yarım litre eksiltebilir. Motor yapıldıktan sonra hiç düşünmene gerek yok.
Komple motor derken rektifiye mi yoksa sandik motor mu toyota motorlari 600 bin cikarir diyodum galiba diger sahibi baya kötü bakmiş ayni araç bizdede var motorlarin içi genelde ayni merak etcek bişey yok 4 tane delik var allah kimseye gòstermesin bence sandik motor olursa yağ yakmaz
Hocam benim yılda yapacağım KM 10.000'i geçmez zaten.Varsın yarım LT eksiltsin, hiç problem değil.Kafam rahat olsun, önemli olan o.Yabancı bir şehre gidiyorsun, "Acaba eksiltti mi ?" diye her molada yağ çubuğunu kontrol ediyorsun. Bu gerçekten can sıkıcı bir olay.Mesaj Birleştirildi: Mayıs 22, 2014, 22:40:42Yarım blok desem daha doğru olur.O 600.000 KM çıkarır olayı benim gözümde efsane kasalara ait bir özellik. VVT-I motorlara ben şüpheyle bakmak istemesem de gördüklerim ve yaşadıklarım bunu gösteriyor.Aracı aldığım kişi öğretmendi ve o kadar aşırı hor kullanılmış bir araç da değildi. Dediğim gibi ben araca şüpheyle bakmak istemesem de, VVT-I motorlara, dolayısıyla TOYOTA'ya güvenim azaldı.Ne zaman MUHARREM ustaya gitsem illaki motoru toplanacak bir COROLLA veya AVENSIS denk geliyor.
sizin için üzüldüm geçen gún yine konu açmiştiniz severek almişsiniz binmek için kabut marspiyel kapi boyatmistiniz jant falanda almistiniz bizimde e12 miz var 84 binde daha siz arabayi ucuza almissiniz tabi insallah hersey tam olurda uzun zaman severek binersiniz
Üzülecek bir şey yok dostum. Zira bu motor olayında zarar etmedim. Zaten bugün-yarın motor yaptıracaktım.Sen de E120'nin tadını tatmış olanlardansın. Yeni motordan sonra daha zevkle bineceğim bir araç olacak. Masraftan kaçınılmayacak araçlar bunlar. Burada ".... param gitti, yazıklar olsun TOYOTA'ya" demek, 2.000 CC AVENSIS alıp vergisine ağlamak gibi olur. Bu gibi araçların keyfini sürmek için masrafı göze alacaksın.
haklisiniz inşallah eskisinden çok daha iyi olur zevkle binersiniz
İşte bunlar hep lpg:-( Umarim istediginiz gibi olur.
topram geçmiş olsun muharrem abi iyidir parça olarakta öztürk var bilirsin bandırmada oraya gitmedinmi hiç?
Geçmiş olsun ben üzüldüm baya Ama şöyle birşey var babamdan biliyorum kendiside asker emeklisi belli bir yaştan sonra memur adam öyle arabasına önemsemez götürüyor mu götürüyor bitti benzini at gitsin. Sorun varsa kaput aç bak çözebilirsen hemen hallet çözemezsen hop sanayi yolu o yüzden vvt-i motor diye yabana atılmasın. Birde motordan gördüğüm kadarıyla motor yağı sizden önce hep geç yada kötü yağ kullanılmış gibi geldi. Ve bu conta yakmanın en büyük etkeni lpg lpgde sıkıştırmamanız en önemli husus yoksa sübap boyları uzayabiliyor tekrar sübap değiştirmek için açılıyor 1000 tl civarıda ordan patlıyor eğer biraz sert kullanacaksanız 140ın üstüne çıkacağınız zaman hemen benzine alın hatta 3750-4000 rpm'in üstüne çıkacaksanız direk benzine geçirin sağlıklı olur hatta tavsiyem her 1000-2000 kmde 1 kez 50-60 km benzinde binin motor kendine gelsin diye düşünüyorum. Tekrar çok geçmiş olsun vvt-i motora yapılan harcama boş harcama değil bana göre toyotanın en güzel motorlarının başında geliyor hem gidiş hem yakış olarak ki bu rektefiyeden sonra yağ eksilteceğini sanmıyorum sonuçta orjinal parçalar kullanılıyor baya iyi olur sıkıntı olmaz.
öncelikle geçmiş olsun ve yeni motorun hayırlı olsun.bence bu araba için fazlasıyla deger .şuan 475binde e12 kasa taksiler piyasada kol geziyor o açıdan düşünüldüğünde 600bin bu araba için oldukça iyi bir km.gelelimki 600km yıllarca ugraşılıp yapılacak olan birşey.ehh bir zahmet motora izin verin nefes alsın arkadaşlar.bu olayı lpg ye yada başka birşeye vurmanın anlamı yok diye düşünüyorum benim yaşıt arabalar şuan 500-400km de 26 senelik motor illaki birşeyler isticek.istemeyen bir araba bulursanız söleyin alalım enazından kafanda soru işareti kalmaz oldukça dogru bir karar.gel gelelimki adamın e12 gibi bir araçta yagı ilaç niteliginde olan bir araçta yagsız bırakmsası motoru gerekli ilgiyi göstermemesi ve daha önceki motor oynamasının dogru yapılmaması tek sebebidir bunun.allahtan daha büyük zararlar vermemiş.kendin yaptırdıgın bir arabaya binersin ve 2000tl kötü bir para degil gayet iyi..