Gönderen Konu: E12'ye komple motor yaptırıyorum  (Okunma sayısı 37695 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
Ynt: E12'ye komple motor yaptırıyorum
« Yanıtla #20 : Mayıs 23, 2014, 08:40:01 »
Çok şeyler denilmiş konu üzerine , ama motorun tek sıkıntısı eski sahiplerimiş. Bu motorlar yukarıda arkadaşların belirttiği gibi 500 600 km çok rahat görebiliyor. İlimizde bir taksici abimizde var 450 km de adam sadece conta değiştirmiş orjinal motor.

Sonuç olarak yaptırdıktan sonra ömürlük olur sizin elinizde inşallah :).
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 23, 2014, 08:40:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2006 1.4 D-4D Terra(Manuel)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mayıs 23, 2014, 09:37:57 »
Geçmiş olsun inşallah yaptırdıktan sonra gönül rahatlığıyla binersin.Görüntülü anlatmanda o kadar işin içinde tebrik ederim az uğraşı değil.Yaşadıkları içinde ALLAH sabır versin.O sanayi seneryoları varya insanı gerçekten bitiriyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Almost Stock
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 170000
  • Model Yılı: '97
  • 7 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mayıs 23, 2014, 10:07:37 »
Aracın tek sıkıntısı eski sahibinin pasifliği. Sakın yaptığın işten dolayı pişman olma. Kafan rahat, keyfine bak. Allah utandırmasın.
Yek*06db1387

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mayıs 23, 2014, 10:07:45 »
Yüksel hocam bahsettiğim LPG dayanımı arttırılmış Rocky subap'ların fotoğrafını ekliyorum Muharrem ustam'da görebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mayıs 23, 2014, 11:49:50 »
abi araba 600 binde degil 295 binde  ben 600 bin  goturur demistim yanlis okudun galiba :)

sana atıf yapmadım okan sıkıntı yok.. :D sadece sahsi goruslerimi belirtmek icin :) arabanin problemi belli cunku yagsiz bırakılmış zamaninda bakım yapılmamış bunun birdefasi iki defasi olmaz..motorun şakası olmaz..eger usta iyiyse yuksel icin cok iyi olcak inaniyorum ben parcalarda sanirim ufuk abiden geliyor daha ne olsun.lpg dayanikli parcalarin gosterilmeside iyi oldu gercekten hep adını duyardim.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mayıs 23, 2014, 12:25:23 »
sana atıf yapmadım okan sıkıntı yok.. :D sadece sahsi goruslerimi belirtmek icin :) arabanin problemi belli cunku yagsiz bırakılmış zamaninda bakım yapılmamış bunun birdefasi iki defasi olmaz..motorun şakası olmaz..eger usta iyiyse yuksel icin cok iyi olcak inaniyorum ben parcalarda sanirim ufuk abiden geliyor daha ne olsun.lpg dayanikli parcalarin gosterilmeside iyi oldu gercekten hep adını duyardim.
yok abi yanliş anlama oldu sen arabayi 600 binde sandin sandim :)
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mayıs 23, 2014, 12:27:40 »
Öncelikle geçmiş olsun .Araç alırken her daim km si düşük kasası düzgün hor kullanılmamış araç almaya özen gösteririm .Yanlış anlamazsanız üzüldüğüm için söylüyorum .Keşke araca harcadığınız parayı ilk aracı  aldığınız da verseydiniz de hem sanayilerde vaktiniz gitmemiş hem de orijinalliği hiç bozulmamış bir araç alsaydınız okuduğum gördüğüm kadarı ile aldığınızdan bu tarafa motor dahil 5-6 binlira para harcadınız aracı ne kadara aldınız bilmiyorum ama ben 2006 model 84 binde full TOYAN bakımlı kazası belası değişeni boyası olmayan gümüş gri sedan Corolla'yı 29 bine aldım 6 ay kadar oluyor aldığımda 80 bin ağır bakımları serviste yeni yapılmıştı .Ve aldım alalı çok şükür tek delikli kuruş harcamadım ufak tefek şeyleri de önemsemiyorum .

Neyse tekrar geçmiş olsun inşallah bundan sonra ağız tadıyla sorunsuz  binersiniz .Ben benzinde kullanıyorum hiç sorun yaşamadım benzinde kullanıldığı sürece ve de bakımları düzenli yapıldığı sürece Toyota  bence 700-800 binleri rahat görecek bir araç .Ben 678 binde polis arabası gördüm çünkü
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mayıs 23, 2014, 16:43:51 »
öncelikle geçmiş olsun ve yeni motorun hayırlı olsun.bence  bu araba için fazlasıyla deger .şuan 475binde e12 kasa taksiler piyasada kol geziyor o açıdan düşünüldüğünde 600bin bu araba için oldukça iyi bir km.gelelimki 600km yıllarca ugraşılıp yapılacak olan birşey.ehh bir zahmet motora izin verin nefes alsın arkadaşlar.bu olayı lpg ye yada başka birşeye vurmanın anlamı yok diye düşünüyorum  benim yaşıt arabalar şuan 500-400km de 26 senelik motor illaki birşeyler isticek.istemeyen bir araba bulursanız söleyin alalım :) enazından kafanda soru işareti kalmaz oldukça dogru bir karar.gel gelelimki adamın e12 gibi bir araçta yagı ilaç niteliginde olan bir araçta yagsız bırakmsası motoru gerekli ilgiyi göstermemesi ve daha önceki motor oynamasının dogru yapılmaması tek sebebidir bunun.allahtan daha büyük zararlar vermemiş.kendin yaptırdıgın bir arabaya binersin ve 2000tl kötü bir para degil gayet iyi..
Değecek araç olduğu için bu kadar uğraşıyoruz ya hocam.
İki gündür 5 saat uyuduysam uyumuşumdur.

Aslında bu kadar dağıtmaya da gerek yok fakat işte dediğin gibi kafada soru işareti bırakmak istemiyorum.
Daha önce dediğim gibi, araba işi bir hobi ve pahalı bir hobi. Şu motor toplama olayı bile 2 günde mekanik anlamında o kadar tecrübe kazandırdı ki, arabamı daha iyi tanımamı sağladı.

Çok şeyler denilmiş konu üzerine , ama motorun tek sıkıntısı eski sahiplerimiş. Bu motorlar yukarıda arkadaşların belirttiği gibi 500 600 km çok rahat görebiliyor. İlimizde bir taksici abimizde var 450 km de adam sadece conta değiştirmiş orjinal motor.

Sonuç olarak yaptırdıktan sonra ömürlük olur sizin elinizde inşallah :).
Benim olay da contayla olacak gibiydi. Zira contadan yağ kaçırıyordu fakat dağıtmışken komple yaptırmak istedim.
Bugün piston kollarını ve segmanları söktük, hepsi gayet iyi durumdaydı. Fotoğraflarını paylaşacağım.

İyi dilekler için çok teşekkürler.

Geçmiş olsun inşallah yaptırdıktan sonra gönül rahatlığıyla binersin.Görüntülü anlatmanda o kadar işin içinde tebrik ederim az uğraşı değil.Yaşadıkları içinde ALLAH sabır versin.O sanayi seneryoları varya insanı gerçekten bitiriyor.
İnşallah Mehmet Bey.

Sanayi senaryolarının insanı bitirmesine kesinlikle katılıyorum. Her sökülen parçada heyecan dorukta, "acaba silindir aşınmış mı ?", "Gömlekler de herhangi bir sorun var mı ?"

Aman aman...

İyi dilekleriniz için teşekkürler.

Aracın tek sıkıntısı eski sahibinin pasifliği. Sakın yaptığın işten dolayı pişman olma. Kafan rahat, keyfine bak. Allah utandırmasın.
Pasifliği mi desek, tecrübesizliği mi desek hiç bilemiyorum.
Pişman olmak bir yana, biraz ben kaşındım para harcamak için.

Amin, inşallah hocam.

Yüksel hocam bahsettiğim LPG dayanımı arttırılmış Rocky subap'ların fotoğrafını ekliyorum Muharrem ustam'da görebilir.
Hocam bugün tüm parçaların siparişlerini geçmeyi planlıyorum.
Siz bu parçaya "orjinalinden bile iyi" diyorsanız, bize de sorgulamak düşmez.

Öncelikle geçmiş olsun .Araç alırken her daim km si düşük kasası düzgün hor kullanılmamış araç almaya özen gösteririm .Yanlış anlamazsanız üzüldüğüm için söylüyorum .Keşke araca harcadığınız parayı ilk aracı  aldığınız da verseydiniz de hem sanayilerde vaktiniz gitmemiş hem de orijinalliği hiç bozulmamış bir araç alsaydınız okuduğum gördüğüm kadarı ile aldığınızdan bu tarafa motor dahil 5-6 binlira para harcadınız aracı ne kadara aldınız bilmiyorum ama ben 2006 model 84 binde full TOYAN bakımlı kazası belası değişeni boyası olmayan gümüş gri sedan Corolla'yı 29 bine aldım 6 ay kadar oluyor aldığımda 80 bin ağır bakımları serviste yeni yapılmıştı .Ve aldım alalı çok şükür tek delikli kuruş harcamadım ufak tefek şeyleri de önemsemiyorum .

Neyse tekrar geçmiş olsun inşallah bundan sonra ağız tadıyla sorunsuz  binersiniz .Ben benzinde kullanıyorum hiç sorun yaşamadım benzinde kullanıldığı sürece ve de bakımları düzenli yapıldığı sürece Toyota  bence 700-800 binleri rahat görecek bir araç .Ben 678 binde polis arabası gördüm çünkü

Teşekkürler hocam.

Daha önce aracı aldığım fiyatı vermemiştim ve verme taraftarı da değildim fakat siz 2006'yı 29'a aldınız, ben ise bu aracı sizin avatarınızdaki aracın piyasa fiyatının 1,000 TL üzerine aldım ve ciddiyim. Daha önce de belirtmiştim, bu arabayı alırken motorun yağ eksiltme sorununu biliyordum, ona istinaden piyasa fiyatından 10,000 TL düşüğüne, 2. sahibinden aldım.
Durum vaziyet buyken, verilen paraya 98 efsane kasa bile zar zor denk getirilirken, sadece motorunda yağ eksiltme sorunu olan araca para harcamaktan gocunmuyorum.

İyi dilekleriniz için çok teşekkürler.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mayıs 23, 2014, 17:21:19 »
İyi fiyat almanız sizin artınıza olmuş zira zarar ederdiniz ama bu yapacağınız işlemlerden sonra piyasa değerine denk gelecek fakat gönül rahatlığıyla bineceğiniz bir araç olacak .Uzun yıllar sorunsuz binmeniz dileğiyle birde şu jantları sonradan almışsınız ne kadar aldınız bende temiz arıyorum ama gidip uçuk paralar vermek istemiyorum
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 836 kere teşekkür etti
Ynt: E12\'ye komple motor yaptırıyorum
« Yanıtla #29 : Mayıs 23, 2014, 17:44:00 »
İyi fiyat almanız sizin artınıza olmuş zira zarar ederdiniz ama bu yapacağınız işlemlerden sonra piyasa değerine denk gelecek fakat gönül rahatlığıyla bineceğiniz bir araç olacak .Uzun yıllar sorunsuz binmeniz dileğiyle birde şu jantları sonradan almışsınız ne kadar aldınız bende temiz arıyorum ama gidip uçuk paralar vermek istemiyorum
İnşallah hocam.

Jantlar için toplam 700,00 TL verdim.
Orjinal bijonları da yanında gönderildi.

Umarım temiz denk getirirsiniz.
Ben jantları görmeden aldım fakat gayet temiz ve arabayı gösteriyor.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 23, 2014, 18:20:16
Bugün komple bloğu arabadan aldık. UFUK hocamdan dün siparişini geçtiğim orjinal silindir contası takımı ve saplamalar elimize ulaştı.

Silindir kapağını açtığımızda kapağın ve egzantriklerin, zamanında yağsız bırakılmasından dolayı aşındığını gördük. Rektefiyeci, "Takarsan birşey olmaz ama ses yapar"deyince, orjinal silindir kapağı alalım dedik ve fiyatı 4.000 TL  :alkis: İZMİR'den tanıdık bir çıkmacı vasıtasıyla, 1,000 TL'ye silindir kapağı ve egzantrik olayını hallettik ve bugün kargoya verildi, yarın gelecek.

Motoru söktükten sonra çıkan parçalar doğrultusunda gereken, gerekmeyen parçalar yazıldı, UFUK hocamdan siparişi verildi.

Sipariş verilenler;
Piston-segman takımı
Ana yatak takımı
Kol yatak yakımı
Geziayı seti

Ustamın değiştirmekte fayda gördüğü bazı parçaların da siparişini geçtim.
Yağ pompası (AISIN)
Termostat  ve termostat contası (Orjinal)
Devirdaim (Orjinal)

Geçelim motora...  Segmanları kitlememiş. Bu olay, o kadar yağı yan sanayi contadan dolayı eksilttiği ihtimalini güçlendirdi.

Bu fotoğraftan sonra motor bloğu rektefiyeciye gitti ve kontrolleri yapıldı. Krankta herhangi bir problem görülmemiş.

1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '21
  • 40 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Mayıs 23, 2014, 18:29:54 »
Insallah paranizin ve emeginizin karsiligini alirsiniz..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Mayıs 23, 2014, 18:44:40 »
işlem başlamış hadi hayırlısı inşallah..
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 125000
  • 65 kere teşekkür etti
  • 89 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Mayıs 23, 2014, 18:54:31 »
Öncelikle geçmiş olsun Umarım motorunuz istediğiniz gibi olur Allah Utandırmasın.

İşlemler bittiğinde inşallah uzun yıllar keyifle kazasız belasız binersiniz.

Takipteyiz...
1-Fiat Marea Liberty 1,6  2004
2-Opel Corsa Essentia 1,2 2011
3-Tofaş Şahin 1,6  2000  :)
4-Corolla 1,4 D-4D MMT 2006

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Mayıs 23, 2014, 19:22:49 »
Debriyaj balatasını kontrol ettirip marş motoruna da bir bakım yaptırsanız iyi olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 836 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Mayıs 23, 2014, 20:10:35 »
Insallah paranizin ve emeginizin karsiligini alirsiniz..
İnşallah hocam.

işlem başlamış hadi hayırlısı inşallah..

Öncelikle geçmiş olsun Umarım motorunuz istediğiniz gibi olur Allah Utandırmasın.

İşlemler bittiğinde inşallah uzun yıllar keyifle kazasız belasız binersiniz.

Takipteyiz...
Teşekkür ederim hocam.

Takipte kalın, gelişmeleri gün gün paylaşacağım.

Debriyaj balatasını kontrol ettirip marş motoruna da bir bakım yaptırsanız iyi olur.

Araç otomatik şanzıman hocam.

Marş motoruna da yaklaşık 3 ay önce bakılmış, herhangi bir problem yok çok şükür.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '04
  • 6 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Mayıs 23, 2014, 21:37:57 »
fotolar için teşekkürler motorun tüm parç.alarını ögreniyorum emeğine saygı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
  • 710 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Mayıs 23, 2014, 21:42:53 »
heralde uzun yıllar bineceksin. tamamını sıfırladın resmen :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Mayıs 23, 2014, 21:59:58 »
konuyu takip ediyorum , hepimiz icinde faydali bir konu :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Mayıs 23, 2014, 22:33:51 »
konuyu takip ediyorum , hepimiz icinde faydali bir konu :)

Bende takipteyim Mesut abi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Mayıs 23, 2014, 22:40:38 »
Bende takipteyim Mesut abi :)

Ufukcum seninde elin degmis bu ise daha ne olacak :)