Gönderen Konu: 1.4 d-4d aracımın yağ yakma ile ilgili son gelişmesi .  (Okunma sayısı 35511 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: 1.4 d-4d aracımın yağ yakma ile ilgili son gelişmesi .
« Yanıtla #60 : Şubat 04, 2014, 13:43:43 »
Zamanla biraz daha düşer diye tahmin ediyorum. Revizyon sonrası kaç km olmuştu?

Abi bende böyle düşünüyorum. Revizyon sonrası 50 tl lik yakıt aldım o bitince zaten depoyu fulleyip km yi sıfırladım su an 530 km gitmişim 50 tlik yaktlada kabaca 200 gitmis olsam 700-750 km gitmisim.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Şubat 04, 2014, 13:43:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Şubat 04, 2014, 13:48:24 »
Abi bende böyle düşünüyorum. Revizyon sonrası 50 tl lik yakıt aldım o bitince zaten depoyu fulleyip km yi sıfırladım su an 530 km gitmişim 50 tlik yaktlada kabaca 200 gitmis olsam 700-750 km gitmisim.

Yine de revizyon sonrası iyi değer bence. Bir 2-3 bini görmek, birde yağ değişiminden sonra takip etmek lazım.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #62 : Şubat 04, 2014, 14:02:31 »
Yine de revizyon sonrası iyi değer bence. Bir 2-3 bini görmek, birde yağ değişiminden sonra takip etmek lazım.

Abi ben nasıl 6.2 yaktığına şaşırdım zaten motor değişmeden hemen önce hiç sıkışık trafiğe girmeme rağmen ne kadar dikkat edersem edim 6.5 in altını görmüyordu zaten sıkışık trafikte en iyi ihtimalle 7.5 i görüyordu . Şu anki değeri hiç dikkat etmeden ve tesadüfmüdür bilmiyorum her gün yer yer sıkışık trafiğe girerek elde ettim . Birde motor değişimi sonrası hava filtresi değişmedi şu an üzerinde eski filtre var oda değişmiş olsa ve sıkışık trafiğe girmesem 5.5 in altını çok rahat yakalardım . Dediğiniz gibi bakalım bakımdan sonra nasıl olacak bence de bir miktar düşecektir arabayı ilk aldığımda sakin trafikte 5.3 lt leri bile yakalıyordum o rakamları bir daha görebilecekmiyim acaba . :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 8 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Şubat 04, 2014, 15:54:10 »
hayırlı olsun umarım bir daha sorun yaşamazsın güle güle binersin arabana :)
Audi A3 Sedan 1.6 TDi Ambiente

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #64 : Şubat 04, 2014, 19:53:07 »
hayırlı olsun umarım bir daha sorun yaşamazsın güle güle binersin arabana :)

Kardeşim sağol . Senin arabanın da maşallahı var sende kazsız belasız güzel günlerde bin .Benimde niyetimde var bir c180 daha sonra araçla ilgili sana sorular sorabilirim bilgin olsun . :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Şubat 04, 2014, 20:10:36 »
Mahmut geçmiş olsun. Umarım tekrar etmez. Kazasız, belasız güzel günlerde kullanman dileklerimle.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #66 : Şubat 04, 2014, 20:16:42 »
Mahmut geçmiş olsun. Umarım tekrar etmez. Kazasız, belasız güzel günlerde kullanman dileklerimle.

Sağol abi .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kendi Halinde Bir Mecnunum :)
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 135500
  • Model Yılı: '05
  • 234 kere teşekkür etti
  • 174 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Şubat 04, 2014, 20:55:55 »
Sağol abi .

konuyu saptırmak gibi olmasın ama :)
kardeşim ben alamadım bari sen al da binelim :P
bizim bir arkadaş almayı düşünüyor rapor ile amg paket en son 87.000 tl düştüler bilgin olsun.
Ya ALLAH' a Baş Eğer Hiç Kimseye Eğmezsin; Ya da Herkese Baş Eğer Hiçbir şeye Değmezsin...

Ex '12 Corolla D-4D (0-31.000)
'05 Laguna 1.6 16V (133.700-...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #68 : Şubat 04, 2014, 21:18:17 »
konuyu saptırmak gibi olmasın ama :)
kardeşim ben alamadım bari sen al da binelim :P
bizim bir arkadaş almayı düşünüyor rapor ile amg paket en son 87.000 tl düştüler bilgin olsun.
Abi Allah size daha iyilerini nasip etsin .

87000 mi ne yapmışlar abi ben en son sorduğumda 75000 küsür dediler . Böyle giderse yalan olacak gibi . :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah cümleye kaza bela vermesin.
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 38 kere teşekkür etti
  • 70 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Şubat 04, 2014, 22:15:15 »
Hayırlı olsun Mahmut arkadaşım. Senin adına sevindim. Sorunsuz uzun yıllar binersin inşallah aracına. Bende bakımdan bu yana 5500km geçti. Bakım sonrası yağı kontrol etmiştim seviye tam üst noktadaydı. Birde dün baktım. Seviye iki noktanın tam ortasında. Biraz kıllandım ama kış mevsimi araç ısınmadan kısa mesafeli kullanıp stop ediyorum ve bunu gün içinde 4-5kez tekrarlıyorum. Ayda bir kaç kez 120km uzun yol yapıyorum. Ortalama yakıt tüketimim 5.3lt şehir içi ve şehir dışı karışık. Aracın çekişi ve tüketimi maşallah dedirtiyor. O yüzden bana normal gibi geldi.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M
2012 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Satıldı :(
1996 Corolla 1.6GLİ A/T AC  Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #70 : Şubat 04, 2014, 22:24:12 »
Hayırlı olsun Mahmut arkadaşım. Senin adına sevindim. Sorunsuz uzun yıllar binersin inşallah aracına. Bende bakımdan bu yana 5500km geçti. Bakım sonrası yağı kontrol etmiştim seviye tam üst noktadaydı. Birde dün baktım. Seviye iki noktanın tam ortasında. Biraz kıllandım ama kış mevsimi araç ısınmadan kısa mesafeli kullanıp stop ediyorum ve bunu gün içinde 4-5kez tekrarlıyorum. Ayda bir kaç kez 120km uzun yol yapıyorum. Ortalama yakıt tüketimim 5.3lt şehir içi ve şehir dışı karışık. Aracın çekişi ve tüketimi maşallah dedirtiyor. O yüzden bana normal gibi geldi.

Sağol abi . Açıkçası ilk fırsatta değiştirmeyi düşünüyorum aracı yapmaya yaptılar ama insan bir kere soğudu mu artık zevkle kullanamıyor . Yinede eskisine nazaran araç içime siniyor ama ilk aldığımda olan hevesle kullanmam zor . :( Sizde ne olur ne olmaz takibe alın umarım sorun yaşamadan uzun yıllar kazasız belasız binersiniz .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #71 : Şubat 04, 2014, 22:32:23 »

87000 mi ne yapmışlar abi ben en son sorduğumda 75000 küsür dediler . Böyle giderse yalan olacak gibi . :(
Mahmut abi liste fiyatina göre c180 Amg Selection Plus paketi 133 bin liraydi.Mercedeste çalıştığım için yakından takip ediyorum.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #72 : Şubat 04, 2014, 22:46:34 »
Mahmut abi liste fiyatina göre c180 Amg Selection Plus paketi 133 bin liraydi.Mercedeste çalıştığım için yakından takip ediyorum.

Kardeşim 133/1.45=91700 ediyor demek pazarlık falan Onur abinin dediği gibi 87000 ne denk geliyor . Ben en son sorduğumda liste fiyatı tam hatırlamıyorum ama ötv li  120000 değildi ama şimdi fiyatlar uçtu . Neyse hayırlısı olsun .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Şubat 04, 2014, 22:54:39 »

Kardeşim 133/1.45=91700 ediyor demek pazarlık falan Onur abinin dediği gibi 87000 ne denk geliyor . Ben en son sorduğumda liste fiyatı tam hatırlamıyorum ama ötv li  120000 değildi ama şimdi fiyatlar uçtu . Neyse hayırlısı olsun .
Yılbaşından önce biraz daha uygundu fiyatlar.Bu aralar uçtu Auris son sıfır aracımız olacak galiba.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '09
  • 111 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Şubat 04, 2014, 23:06:22 »
hayirli olsun mahmut bey. insallah ayni dertleri cekmessiniz. ben hala yakit tuketimi olarak 8 lerdeyim. yag seviyesi ayni hic degisme yok. galiba bu kis boyle cikacak. gecen sene yaz aylarinda 7.2 lerdeyken kisin 6.5 gormustum en son. bu kis iyice sapitti. anlayamadim gitti. boyle kullanacaz artik napalim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '09
  • 82 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #75 : Şubat 04, 2014, 23:08:14 »
Mahmut kardeşim hayırlı uğurlu olsun.Umarım bir daha bu sorunla karşılaşmaz aracına keyifle binersin.Allah kaza bela vermeden güzel günlerde kullanmayı nasip etsin ;)
2007 Model Avensis 1.6 Elegant
1998 Model Corolla 1.6 Special GLİ
1998 Model Corolla 1.6 XEİ
2009 Model 1.6 E14 Corolla Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #76 : Şubat 04, 2014, 23:26:46 »
Yılbaşından önce biraz daha uygundu fiyatlar.Bu aralar uçtu Auris son sıfır aracımız olacak galiba.

Kardeşim maalesef fiyatlar yükseldi ve daha kötüsü burada duracak gibi durmuyor . :( Ama niye son sıfır arabanız olsun daha Allah nasip ederse uzun yıllar var önümüzde çalışır alırız .

hayirli olsun mahmut bey. insallah ayni dertleri cekmessiniz. ben hala yakit tuketimi olarak 8 lerdeyim. yag seviyesi ayni hic degisme yok. galiba bu kis boyle cikacak. gecen sene yaz aylarinda 7.2 lerdeyken kisin 6.5 gormustum en son. bu kis iyice sapitti. anlayamadim gitti. boyle kullanacaz artik napalim.

Emrah bey sağolun . Sizin yakıt tüketimi de fazla . Tabi bu kullanıma da bağlı eğer aracı aldığınızdan beri aynı yerde kullanıyorsanız ve aldığınızda da yakıtı bu seviyelerde ise bence kullanımla alakalı . Yok araç aynı yerde aynı kullanımla daha fazla yakmaya başladıysa servise bir danışmanızı tavsiye ederim .

Mahmut kardeşim hayırlı uğurlu olsun.Umarım bir daha bu sorunla karşılaşmaz aracına keyifle binersin.Allah kaza bela vermeden güzel günlerde kullanmayı nasip etsin ;)

Sağol kardeşim . Allah cümlemize kaza bela vermesin inşallah .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: C-HR
  • Model Yılı: '17
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #77 : Şubat 04, 2014, 23:58:21 »
dizel araçlarda çoğunlukla görünen bu yağ yakma sorununu ne kadar korkarak takip etsemde malesef bu gün benim de başıma geldi. aracımda 10 15 saniyelik düşük yağ seviyesi yazısı göründü aracım daha 28000 km de ve ilk kez uyarı verdi. henüz servise götürmedim çünkü üç aşağı beş yukarı karşılaşacağım durum hakkında sizlerin paylaşımlarınızdan dolayı biraz fikir sahibi oldum. bide malumunuz henüz bu şikeyetten muzdarip olan kişiler için kalıcı bir çözüm sunulamaması sadece iğleştirmeye gidilmesi hatta bu işlemler sonucu bazılarında daha kötü sıkıntılara sebep olması. neyse konuyu toplıyayım sizden yardımdım istediğim bu konuyla ilgili yasal sürece başvuran arkadaşlardan dağva süreci hakkında bilgi paylaşımında bulunmalarını rica etcem burdan elde edebileceğim bir çıkış noktası varsa bu süreci başlatmak niyetim aksi taktirde aracımı elden çıkartacağım. gerçekten çok can sıkan bir durummuş. 
teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kendi Halinde Bir Mecnunum :)
  • Kilometre: 135500
  • Model Yılı: '05
  • 234 kere teşekkür etti
  • 174 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #78 : Şubat 05, 2014, 06:45:37 »

Allah razı olsun kardeşim. geçen sene bana fashionation paketi için 75.000 demişlerdi. ayrıca paşam bu 87.000 mayısta satışa sunulacak yeni kasa için ;)
Ya ALLAH' a Baş Eğer Hiç Kimseye Eğmezsin; Ya da Herkese Baş Eğer Hiçbir şeye Değmezsin...

Ex '12 Corolla D-4D (0-31.000)
'05 Laguna 1.6 16V (133.700-...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #79 : Şubat 05, 2014, 09:22:18 »
dizel araçlarda çoğunlukla görünen bu yağ yakma sorununu ne kadar korkarak takip etsemde malesef bu gün benim de başıma geldi. aracımda 10 15 saniyelik düşük yağ seviyesi yazısı göründü aracım daha 28000 km de ve ilk kez uyarı verdi. henüz servise götürmedim çünkü üç aşağı beş yukarı karşılaşacağım durum hakkında sizlerin paylaşımlarınızdan dolayı biraz fikir sahibi oldum. bide malumunuz henüz bu şikeyetten muzdarip olan kişiler için kalıcı bir çözüm sunulamaması sadece iğleştirmeye gidilmesi hatta bu işlemler sonucu bazılarında daha kötü sıkıntılara sebep olması. neyse konuyu toplıyayım sizden yardımdım istediğim bu konuyla ilgili yasal sürece başvuran arkadaşlardan dağva süreci hakkında bilgi paylaşımında bulunmalarını rica etcem burdan elde edebileceğim bir çıkış noktası varsa bu süreci başlatmak niyetim aksi taktirde aracımı elden çıkartacağım. gerçekten çok can sıkan bir durummuş.

Bu konuda forumda paylaşımlar var. Birde aşağıdaki linki bir inceleyin.

http://toyotamagdurlari.wordpress.com/2012/10/13/toyota-corolla-yag-yakma-sorunu/
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.