0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Toyota göz boyamak için belli sayıda blok değiştirip, yine oyalamaya devam edecek gibi görünüyor. Aşağıdaki seviyede olan yağa, max seviyesine kadar 700ml yağ eklediğini söyleyen bir markadan başka bir şey beklemiyorum artık. Nedense çubuk yanıltıcı bilgi veriyormuş. Herşeyi ölçebilen servisler konu motor yağına gelince nedense ölçemiyorlar.
Bu toyota ne eğitimi veriyor acaba servis kabul elemanlarına. Sürekli akla hayale gelmeyecek sıkmalar, acaba bizi uzaydan gelmiş bir grup salak mı sanıyorlar. Herşeyi onlar biliyor, biz hiçbir şey bilmiyoruz. Kullanıcı el kitabında (syf 357) low-full arası 1,5L diyor. Hani deseler 1,7L koyduk o zaman akla uygun olur. Daha önce alt nokta civarında gittiğimde 1,4L almıştı üst seviyeye varmak için.Bugün duyduklarım iyice midemi bulandırdı. Bu değişen motor bloklarını alıp tekrar işleyip, sonra üzerine numara vurup başkasına takıyorlarmış. İşin neresinden baksam dökülüyor. Sorun yoksa, servise para ödemeye devam edersen toyotadan iyisi yok. Fakat sorun çıktıysa vay haline, sürekli bahaneler, ertelemeler. Şimdi dedikleri 70bin bakımını yaptır, sonra lamba yanmasını bekle, ölçelim falan filan fülün. Ben yurt dışına çıkıyorum, yağ lambası yanmadı diye gittim orda yandı ve yurt dışında kaldım, gelip ölçecek mi, ya da bir arkadaşımızın başına geldiği gibi uyarıyı verdi ben otobanda gidiyorum ve kol çıkardı gelip aracı oradan getirecek mi? Cevap koskoca bir HAYIR. Toyota yılbaşında aradığında acaba ben yanıldım mı demiştim. Bugün görüyorum ki yanılmamışım. Yağ yeni değiştiğinde eksilme pek belli olmuyor fakat kullanıldıkça eksilme hızı artıyor. Ben 10,000 geçerim diyordum ama 8,000 sonunda yağ seviyesi üstteki gibi.
Hadi hayırlı olsun abi
Büyük geçmii olsun. Hayırlı olsun
Ortalama yakıt tüketimim şu an 6.1 lt ortalama hızım ise 29 km / sa . Motor blok değişiminden hemen önce aynı şartlarda araç 7-7.5 lt arası yakıyordu .
Mahmut hocam,Senin eski motor sadece YAĞ yakmayıp BENZİNi de yakıyormuş
İnşallah herşey güzel olur
Adınıza sevindim. İnşallah probleminiz tamamen cozulmustur.GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Geçmiş olsun inşallah probleminiz çözülmüştür.
Sağol abi . Bu arada son yakıt bilgilerini paylaşım .Depoyu doldurduktan sonra 270 km yol yaptım bu yolun hatırı sayılır bir kısmını yoğun şehir içi trafikte bir kısmını da normal akan şehir içi trafiğinde yaptım . Ortalama yakıt tüketimim şu an 6.1 lt ortalama hızım ise 29 km / sa . Motor blok değişiminden hemen önce aynı şartlarda araç 7-7.5 lt arası yakıyordu .
Hasan bey "Bugün duyduklarım iyice midemi bulandırdı. Bu değişen motor bloklarını alıp tekrar işleyip, sonra üzerine numara vurup başkasına takıyorlarmış. " demişiniz. Nerden duydunuz. gerçeklik payı varmıdır. Motor değişimine gidecek araç sahipleri nelere dikkat etsinler. Mesaj Birleştirildi: Şubat 04, 2014, 02:06:05Mahmut bey ruhsat değişimi için servise vekalet bıraktınızmı? Vekalet ücretini de toyotamı karşıladı? ötv indirimi ile alınan araçların ruhsat değişimi için servis hangi belgeleri istiyor?
Mahmut bey ruhsat değişimi için servise vekalet bıraktınızmı? Vekalet ücretini de toyotamı karşıladı? ötv indirimi ile alınan araçların ruhsat değişimi için servis hangi belgeleri istiyor?
Arkadaşlar bilen biliyor benim aracımda da maalesef bu sorun var ve toyota merkez yıl başı civarı beni arayarak (Tam tarih hatırlamıyorum ) üst kapak hariç motorun blok içindeki (blok dahil) tüm parçaları kabul edersem değiştireceklerini söylediler bende kabul ettim . Şu an aracımı teslim aldım aracın motor numarası değiştiği için araç tekrardan muayeneye girdi ve ruhsatı değişti . Tüm bu işlemlere herhangi bir ücret talep etmeyerek kendileri karşıladılar . Aşağıda değişen parçaların listesi mevcut . Şimdi gelelim beni niye aradıklarına benim tahminim bakanlığın bu konu ile ilgili atadığı müfettişe şikayetim olması çünkü forumdan bir abimizi daha aramışlar ve kendisininde müfettişe şikayeti var . Ben bu konuyla ilgilide daha önce konu açtım ve tüm mağdurların müfettişe email atmasını söyledim . Ama dediğim gibi bu benim tahminim aramalarının kesin sebebini bilmemekle birlikte bununla alakası olmayabilir de . Böyle düşünmemin bir diğer sebebi de aracımın en son bakımını dışarıda yaptırmış olmam ve daha önemlisi garantisinin 15 Ağustos'ta bitmiş olması .İşlem sonrası da gerçekten motorda belirgin bir fark oldu motor bariz sessiz olmakla birlikte performansta çok nadirde olsa iyileşme var . Bu arada geçte olsa arayıp aracımı onardıkları için Toyota'ya ve serviste ilgilenenlere teşekkür ediyorum .
gözünüz aydın mahmut bey, bir neticeye ulaşabilmenize sevindim. Darısı diğer madurların başına. Yağ yakmayla ilgili açtığım başlığı dün gibi hatırlıyorum, ilk siz yazmıştınız. O zamandan beri takip ediyorum bu konuyu. Yazma fırsatım pek olmuyor ama en azından takip ediyordum. haydi geçmiş olsun.