Gönderen Konu: 1.4 d-4d aracımın yağ yakma ile ilgili son gelişmesi .  (Okunma sayısı 35508 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: 1.4 d-4d aracımın yağ yakma ile ilgili son gelişmesi .
« Yanıtla #40 : Ocak 27, 2014, 19:17:00 »
Toyota göz boyamak için belli sayıda blok değiştirip, yine oyalamaya devam edecek gibi görünüyor. Aşağıdaki seviyede olan yağa, max seviyesine kadar 700ml yağ eklediğini söyleyen bir markadan başka bir şey beklemiyorum artık. Nedense çubuk yanıltıcı bilgi veriyormuş. Herşeyi ölçebilen servisler konu motor yağına gelince nedense ölçemiyorlar.

Abi ne desen haklısın . Ben blok değişimi öncesi yağ uyarısı verdiğinde 1 lt ekledim seviye üst nokta ya ulaşmadı . Bunlar 700 gr yağ ile üst noktaya nasıl ulaştı ? Çubuk konusunda da abi toyota mühendisleri onu süs diye katmışlar hafta sonları pikniğe gidiyorsanız şiş olarakta kullanabilirsiniz bir sürü ayrıntıyı düşünemeyen toyota biz mangal severleri düşünmüş servisler lambada lamba diye tutturmuşlar .

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ocak 27, 2014, 19:17:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '16
  • 22 kere teşekkür etti
  • 112 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Ocak 27, 2014, 20:07:26 »
Bu toyota ne eğitimi veriyor acaba servis kabul elemanlarına. Sürekli akla hayale gelmeyecek sıkmalar, acaba bizi uzaydan gelmiş bir grup salak mı sanıyorlar. Herşeyi onlar biliyor, biz hiçbir şey bilmiyoruz. Kullanıcı el kitabında (syf 357) low-full arası 1,5L diyor. Hani deseler 1,7L koyduk o zaman akla uygun olur. Daha önce alt nokta civarında gittiğimde 1,4L almıştı üst seviyeye varmak için.

Bugün duyduklarım iyice midemi bulandırdı. Bu değişen motor bloklarını alıp tekrar işleyip, sonra üzerine numara vurup başkasına takıyorlarmış.

İşin neresinden baksam dökülüyor. Sorun yoksa, servise para ödemeye devam edersen toyotadan iyisi yok. Fakat sorun çıktıysa vay haline, sürekli bahaneler, ertelemeler.

Şimdi dedikleri 70bin bakımını yaptır, sonra lamba yanmasını bekle, ölçelim falan filan fülün. Ben yurt dışına çıkıyorum, yağ lambası yanmadı diye gittim orda yandı ve yurt dışında kaldım, gelip ölçecek mi, ya da bir arkadaşımızın başına geldiği gibi uyarıyı verdi ben otobanda gidiyorum ve kol çıkardı gelip aracı oradan getirecek mi?
Cevap koskoca bir HAYIR.

Toyota yılbaşında aradığında acaba ben yanıldım mı demiştim. Bugün görüyorum ki yanılmamışım. Yağ yeni değiştiğinde eksilme pek belli olmuyor fakat kullanıldıkça eksilme hızı artıyor. Ben 10,000 geçerim diyordum ama 8,000 sonunda yağ seviyesi üstteki gibi.

2009-2012 Auris Comfort Extra LS 1.6-132PS Valvematic
2012-2016 Corolla Comfort Extra 1.4 D-4D 90 PS
2016 - Corolla Premium Navi High 1.4 D-4D 90 PS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #42 : Ocak 27, 2014, 20:16:21 »
Bu toyota ne eğitimi veriyor acaba servis kabul elemanlarına. Sürekli akla hayale gelmeyecek sıkmalar, acaba bizi uzaydan gelmiş bir grup salak mı sanıyorlar. Herşeyi onlar biliyor, biz hiçbir şey bilmiyoruz. Kullanıcı el kitabında (syf 357) low-full arası 1,5L diyor. Hani deseler 1,7L koyduk o zaman akla uygun olur. Daha önce alt nokta civarında gittiğimde 1,4L almıştı üst seviyeye varmak için.

Bugün duyduklarım iyice midemi bulandırdı. Bu değişen motor bloklarını alıp tekrar işleyip, sonra üzerine numara vurup başkasına takıyorlarmış.

İşin neresinden baksam dökülüyor. Sorun yoksa, servise para ödemeye devam edersen toyotadan iyisi yok. Fakat sorun çıktıysa vay haline, sürekli bahaneler, ertelemeler.

Şimdi dedikleri 70bin bakımını yaptır, sonra lamba yanmasını bekle, ölçelim falan filan fülün. Ben yurt dışına çıkıyorum, yağ lambası yanmadı diye gittim orda yandı ve yurt dışında kaldım, gelip ölçecek mi, ya da bir arkadaşımızın başına geldiği gibi uyarıyı verdi ben otobanda gidiyorum ve kol çıkardı gelip aracı oradan getirecek mi?
Cevap koskoca bir HAYIR.

Toyota yılbaşında aradığında acaba ben yanıldım mı demiştim. Bugün görüyorum ki yanılmamışım. Yağ yeni değiştiğinde eksilme pek belli olmuyor fakat kullanıldıkça eksilme hızı artıyor. Ben 10,000 geçerim diyordum ama 8,000 sonunda yağ seviyesi üstteki gibi.

Abi bana neler dediler neler . Deliye desen aklına güler . Tekrar yazıyorum abi ne desen haklısın Allah yardımcın olsun . Blok değişimi konusunda da abi ben yeni motor numarası bastıklarını sanmıyorum ama öyleyse tam bir fiyasko olur.Yok yapmazlarda diyemiyorum çünkü her şey beklenir .

Abi hakkımızda hayırlısı bakalım ne olacak ben km ilerledikçe yağ durumunu buradan paylaşmaya çalışacağım umarım çözülmüştür ve herkesin sorununu çözerler . Toyota son yıllarda maalesef hem araçlarda hem satış sonrası hizmette kaliteden çok ödün verdi ama kendileri bilir .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Ocak 27, 2014, 21:02:23 »
Hadi hayırlı olsun abi :)
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #44 : Ocak 27, 2014, 21:03:28 »
Hadi hayırlı olsun abi :)

Sağol kardeşim .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Ocak 27, 2014, 21:42:39 »
Büyük geçmii olsun. Hayırlı olsun
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #46 : Ocak 27, 2014, 22:38:11 »
Büyük geçmii olsun. Hayırlı olsun

Sağol abi .

Bu arada son yakıt bilgilerini paylaşım .

Depoyu doldurduktan sonra 270 km yol yaptım bu yolun hatırı sayılır bir kısmını yoğun şehir içi trafikte bir kısmını da normal akan şehir içi trafiğinde yaptım . Ortalama yakıt tüketimim şu an 6.1 lt ortalama hızım ise 29 km / sa . Motor blok değişiminden hemen önce aynı şartlarda araç 7-7.5 lt arası yakıyordu .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Ocak 27, 2014, 22:40:31 »
Ortalama yakıt tüketimim şu an 6.1 lt ortalama hızım ise 29 km / sa . Motor blok değişiminden hemen önce aynı şartlarda araç 7-7.5 lt arası yakıyordu .

Mahmut hocam,

Senin eski motor sadece YAĞ yakmayıp BENZİNi de yakıyormuş  :rofl:

İnşallah herşey güzel olur :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #48 : Ocak 27, 2014, 22:54:07 »
Mahmut hocam,

Senin eski motor sadece YAĞ yakmayıp BENZİNi de yakıyormuş  :rofl:

Vallahi hiç sorma abi son zamanlarda çok yakmaya başlamıştı . Piston ve sekman değişiminden yaklaşık 5000 km sonra araba mazotu içmeye başladı .

İnşallah herşey güzel olur :tamam:

İnşallah abi .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah kazadan beladan cümlemizi korusun.
    • Kişisel Bloğum
  • 8 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Ocak 28, 2014, 04:25:45 »
Adınıza sevindim. İnşallah probleminiz tamamen cozulmustur.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Auris 1.4 D-4D Comfort Plus
Peugeot 206+ 1.4 Sportium - Satıldı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #50 : Ocak 28, 2014, 10:32:05 »
Adınıza sevindim. İnşallah probleminiz tamamen cozulmustur.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sağolun . Umarım dediğiniz gibi sorun çözülmüştür .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Ocak 28, 2014, 10:52:10 »
Geçmiş olsun inşallah probleminiz çözülmüştür.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #52 : Ocak 28, 2014, 10:59:30 »
Geçmiş olsun inşallah probleminiz çözülmüştür.

Sağol abi . İnşallah dediğiniz gibi çözülmüştür . Km ilerledikçe sonucu paylaşacağım hep birlikte göreceğiz .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '11
  • 11 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Şubat 04, 2014, 01:58:55 »

Cevap koskoca bir HAYIR.

Hasan bey "Bugün duyduklarım iyice midemi bulandırdı. Bu değişen motor bloklarını alıp tekrar işleyip, sonra üzerine numara vurup başkasına takıyorlarmış. " demişiniz.  Nerden duydunuz. gerçeklik payı varmıdır. Motor değişimine gidecek araç sahipleri nelere dikkat etsinler.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 04, 2014, 02:06:05
Sağol abi .

Bu arada son yakıt bilgilerini paylaşım .

Depoyu doldurduktan sonra 270 km yol yaptım bu yolun hatırı sayılır bir kısmını yoğun şehir içi trafikte bir kısmını da normal akan şehir içi trafiğinde yaptım . Ortalama yakıt tüketimim şu an 6.1 lt ortalama hızım ise 29 km / sa . Motor blok değişiminden hemen önce aynı şartlarda araç 7-7.5 lt arası yakıyordu .

Mahmut bey ruhsat değişimi için servise vekalet bıraktınızmı?  Vekalet ücretini de toyotamı karşıladı?  ötv indirimi ile alınan araçların ruhsat değişimi için servis hangi belgeleri istiyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '16
  • 22 kere teşekkür etti
  • 112 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Şubat 04, 2014, 09:05:28 »
Hasan bey "Bugün duyduklarım iyice midemi bulandırdı. Bu değişen motor bloklarını alıp tekrar işleyip, sonra üzerine numara vurup başkasına takıyorlarmış. " demişiniz.  Nerden duydunuz. gerçeklik payı varmıdır. Motor değişimine gidecek araç sahipleri nelere dikkat etsinler.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 04, 2014, 02:06:05
Mahmut bey ruhsat değişimi için servise vekalet bıraktınızmı?  Vekalet ücretini de toyotamı karşıladı?  ötv indirimi ile alınan araçların ruhsat değişimi için servis hangi belgeleri istiyor?
Serviste böyle söylendi, gerçek mi değil mi bilemiyorum. Genel merkeze sordum ama şu ana kadar herhangi bir dönüş olmadı.
2009-2012 Auris Comfort Extra LS 1.6-132PS Valvematic
2012-2016 Corolla Comfort Extra 1.4 D-4D 90 PS
2016 - Corolla Premium Navi High 1.4 D-4D 90 PS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #55 : Şubat 04, 2014, 09:36:13 »

Orhan bey evet vekalet verdim ücretini de ben karşıladım fakat aracıma rot balans ve bir kaç ek işlem daha yapıldı onlara ücret almadılar .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 5 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Şubat 04, 2014, 11:00:36 »
Arkadaşlar bilen biliyor benim aracımda da maalesef bu sorun var ve toyota merkez yıl başı civarı beni arayarak (Tam tarih hatırlamıyorum ) üst kapak hariç motorun blok içindeki (blok dahil) tüm parçaları kabul edersem değiştireceklerini söylediler bende kabul ettim . Şu an aracımı teslim aldım aracın motor numarası değiştiği için araç tekrardan muayeneye girdi ve ruhsatı değişti . Tüm bu işlemlere herhangi bir ücret talep etmeyerek kendileri karşıladılar . Aşağıda değişen parçaların listesi mevcut .

Şimdi gelelim beni niye aradıklarına benim tahminim bakanlığın bu konu ile ilgili atadığı müfettişe şikayetim olması çünkü forumdan bir abimizi daha aramışlar ve kendisininde müfettişe şikayeti var  . Ben bu konuyla ilgilide daha önce konu açtım ve tüm mağdurların müfettişe email atmasını söyledim . Ama dediğim gibi bu benim tahminim aramalarının kesin sebebini bilmemekle birlikte bununla alakası olmayabilir de . Böyle düşünmemin bir diğer sebebi de aracımın en son bakımını dışarıda yaptırmış olmam ve daha önemlisi garantisinin 15 Ağustos'ta bitmiş olması .

İşlem sonrası da gerçekten motorda belirgin bir fark oldu motor bariz sessiz olmakla birlikte performansta çok nadirde olsa iyileşme var .

Bu arada geçte olsa arayıp aracımı onardıkları için Toyota'ya ve serviste ilgilenenlere teşekkür ediyorum .

gözünüz aydın mahmut bey, bir neticeye ulaşabilmenize sevindim. Darısı diğer madurların başına. Yağ yakmayla ilgili açtığım başlığı dün gibi hatırlıyorum, ilk siz yazmıştınız. O zamandan beri takip ediyorum bu konuyu. Yazma fırsatım pek olmuyor ama en azından takip ediyordum. haydi geçmiş olsun.
2012 Auris 1.33 Comfort Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #57 : Şubat 04, 2014, 11:41:42 »
gözünüz aydın mahmut bey, bir neticeye ulaşabilmenize sevindim. Darısı diğer madurların başına. Yağ yakmayla ilgili açtığım başlığı dün gibi hatırlıyorum, ilk siz yazmıştınız. O zamandan beri takip ediyorum bu konuyu. Yazma fırsatım pek olmuyor ama en azından takip ediyordum. haydi geçmiş olsun.

Hasan bey teşekkürler . Bu sonuca ulaşmamın az veya çok sizinde payınız var forumu bu konu ile ilgili bilgilendiren üyelerden biri olarak size ayrıca teşekkür ediyorum . Umarım dediğiniz gibi tüm mağdurların mağduriyetleri giderilir ve herkes aracına keyifle biner .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #58 : Şubat 04, 2014, 13:38:17 »
Bu arada son durum. Aşağıdaki resimde. Kullanım sürekli şehir içi ve yer yer sıkışık trafik. Zaten ortalama hızdan anlaşılıyor. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Şubat 04, 2014, 13:41:13 »
Zamanla biraz daha düşer diye tahmin ediyorum. Revizyon sonrası kaç km olmuştu? Trip 530km revizyon sonrası toplam km mi?
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.