0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Mahmut tekrar hayırlı olsun kardeşim. umarım bundan sonra hiçbir sorun yaşamazsın. dikkatimi çekti neden motor yağı 5 lt?
Bu duruma çok sevindim. Umarım servisin onarımından sonra araçta önceki sorunlar tekrar yaşanmaz hayırlı uğurlu olsun
Hadi hayırlı olsun Mahmut abi umarım artık keyifle binersin kazasız belasız kullanırsın inşallah
Hayırlı uğurlu olsun mahmut abi. İnş sorun yaşamazsın adana sokaklarında keyifle binersin Bende dün vitesten gelen sesi çözdüm valla çok mutluyum. vites geçişleri yağ gibi oldu maşallah
Çok geçmiş olsun abi umarim bir daha boyle şey basina gelmez.
Kardeşim sağol . Adana sokaklarında keyifle araç kullanmak hayal her yer harita gibi . Sana da geçmiş olsun umarım sende bir daha sorun yaşamazsın . İnan böyle büyük sorunlar çözüldü mü insan yeni araç almış gibi oluyor . Benim aracın bir kasası kaldı değişmeyen onuda yaparlarsa bir önceki cümlemin gibi si falza olacak . Kardeşim sağol . İnşallah dediğin gibi olur .
Bu hafta bende gelmeyi düşünüyorum adanaya abi .Garantiye tableti vermiştim tablet geleli 1 buçuk ay oldu gidipte alamadım işlerden bi Arabayla geleyim diyorum kaybolurum diye korkuyorum adana karışık yollar her yere çıkıyor Kasa kalsın abi boşver iyi o iyi
Hayirli olsun abi insallah tekrar etmez sorunlar keyifle binersin arabana
Kazasız, belasız ve cezasız sürüşler. Hayırlısı olsun. İnşAllah artık sorun kalmaz.
Bu yağ miktarı olayı karışık. TSB verilerine göre 3,9L filtreli miktar. Aracın kullanıcı el kitabına göre Filtreli 4,1L, filtresiz 3,6L.
Birde abi değişen parçalar listesinde şanzıman yağı da var . Motor değişim için şanzımandan ayrılıyor acaba o nedenle mi şanzıman yağı değişmiş yoksa başka bir nedeni mi var . Birde bildiğim şanzıman yağının 60000 de değişmesi lazım bu şekilde ben 60000 de değilde 100000 de mi değiştirmeliyim . Aracım şu an yaklaşık 44000-45000 km aralığında .
Büyük ihtimalle o yüzdendir. Değişim periyodu dediğin gibi 60,000km bu durumda 100,000km olunca değişecek.
Teşekkürler abi . Buda avantajım oldu aracın bakımı da gelmişti bir tek hava filtresi ile kurtaracam . Buda züğürt tesellisi .
Yeni corollanın kullanıcı el kitabına göre yağ miktarları 3,9L filtreli, 3,5L filtresiz. Eğer bu aynı motor ise neden önceki kullanıcı kitabında 4,1L ve 3,6L yazıyor. Buyur burdan yak. Benim aracın 40bine kadar olan bakımlarında 4,4-4,5L yağ konulmuş. Bu yağ olayı iyice kafa karıştırdı.Ahmet Bey (GÜVE), bizi bu konuda aydınlatabilir misiniz acaba?