0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar km ye bakmadım ama dün yine yağı kontrol ettim ve seviyede değişme yok . KM de tahminen 4000 ne yaklaşmıştır .
Bu iş artık bitti o zaman Mahmut. 4000km de eksiltme yapmadıysa kolay kolay eksiltmez artık.
o zaman geçmiş olsun diyelim.. Bence de artık yağ eksiltme yapmaz bu km den sonra..
Seviyede değişme yok derken, max seviyesinde mi yağ? Dizel bir araç için 4000km sonunda orda durması da anormal bence. Ben en son baktığımda yarım santim kadar aşağıda idi yağ seviyesi ve geçilen km ise 3500.
kardeşim hadi hayırlısı hakkında. sevindirici haberlerinin devam etmesi dileğiyle
Blok değişimi yapıldığından beri 4928km geçmişim ve yağ seviyesini cetvel olarak hazırladığım kağıt ile kontrol ettim. Max seviyesinden 1,2cm aşağıda. Bundan önce 4400km iken kontrol etmiştim ve yine aynı seviyede idi. Blok değişimi öncesi bu km sonunda 2,2-2,4cm civarı aşağıda oluyordu.Yeni blok için 5000km sonrası belirleyici olur diyor ustalar. Eğer böyle olursa yağ çubuğunun seviyesi yarıya gelmeden 10000km dolar sanırım.
Arabanın motor numarası değişeceginden muayeneye girerek ruhsatında degişmesi gerekir.
mahmut hocam konu unutulmuş ama tekrardan canladırıyorum ben güncel durum nasıl acaba sizin yazınızdan aldığım cesaretle bende blok değişimi yaptırdım 2000km şuan konuşmam için erken ama sizde nasıl durum