Gönderen Konu: 1.4 d-4d aracımın yağ yakma ile ilgili son gelişmesi .  (Okunma sayısı 35503 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: 1.4 d-4d aracımın yağ yakma ile ilgili son gelişmesi .
« Yanıtla #140 : Şubat 19, 2014, 16:26:03 »
Motor bloüu değişimi için pazartesi aracımı servise bıraktım.  bana ikame araç olarak 2013 model yeni corollada (dizel) 1.4 active M/M araç verdiler.  Bu ikame aracın ruhsatına baktım motor numarası 1ND ile başlıyor.  Bizim araçlarınkide 1ND ile başlıyor.  Yeni motor yaptıran arkadaşlar ruhsatlarına bakıp yazabilirlermi merak ettim.  değişen motorların numaralarının EGM ile başladığı söylenmişti.

Bu araçların motor kodu 1ND ile başlıyor, motor bloğu değişse bile 1ND değişmez bence.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #140 : Şubat 19, 2014, 16:26:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #141 : Şubat 19, 2014, 16:34:36 »
Motor bloüu değişimi için pazartesi aracımı servise bıraktım.  bana ikame araç olarak 2013 model yeni corollada (dizel) 1.4 active M/M araç verdiler.  Bu ikame aracın ruhsatına baktım motor numarası 1ND ile başlıyor.  Bizim araçlarınkide 1ND ile başlıyor.  Yeni motor yaptıran arkadaşlar ruhsatlarına bakıp yazabilirlermi merak ettim.  değişen motorların numaralarının EGM ile başladığı söylenmişti.
Evet abi EGM ile başlıyor benimki.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 11 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #142 : Şubat 19, 2014, 16:35:56 »
Erzurumlu bir arkadaş vardı o söylemişti onunkide EGM ile başlıyormuş da ondan sordum.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 19, 2014, 20:26:30
Olayın içyüzünü öğrendim. Motor bloğu değiştiyse ve bu Trafik tescil bürosunda işlendiyse motor numarası EGM ile başlıyormuş.  her marka araçta bu uygulama aynıymış. Yani araçlarımız damgalanıyor.  daha önceden bilseydim bunu motor değişimine razı olmaz mahkemeye giderdim. ama iş işten geçti artık.  cumaya biter aracın işi. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #143 : Şubat 19, 2014, 22:57:40 »
Erzurumlu bir arkadaş vardı o söylemişti onunkide EGM ile başlıyormuş da ondan sordum.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 19, 2014, 20:26:30
Olayın içyüzünü öğrendim. Motor bloğu değiştiyse ve bu Trafik tescil bürosunda işlendiyse motor numarası EGM ile başlıyormuş.  her marka araçta bu uygulama aynıymış. Yani araçlarımız damgalanıyor.  daha önceden bilseydim bunu motor değişimine razı olmaz mahkemeye giderdim. ama iş işten geçti artık.  cumaya biter aracın işi.

Abi bence çok önemli değil. Aracı sorunlu kullanıp sonra başkasına sorunlu satmaktansa yaptırıp sorunsuz kullanıp sorunsuz satmak daha iyi. Değer kaybınıda kafaya takmayın kimse aracın motoruna bakmıyor hep boya ve değişene bakıyorlar. Değer kaybı olsa bile çok birsey fark etmeyecektir. Bu konuda içiniz rahat olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
  • 39 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #144 : Şubat 19, 2014, 23:33:05 »
Orhun bey motoru komple mi değiştiriyorlar..Bence turbo falan bir kaç ekipmanı değiştiriyorlardır..Benimkinde de aynı oldu ve sorun yine devam ediyor

Mesaj Birleştirildi: Şubat 19, 2014, 23:38:57
En son 10-40 yağ koydu servis neden acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #145 : Şubat 20, 2014, 00:19:31 »
Orhun bey motoru komple mi değiştiriyorlar..Bence turbo falan bir kaç ekipmanı değiştiriyorlardır..Benimkinde de aynı oldu ve sorun yine devam ediyor

Mesaj Birleştirildi: Şubat 19, 2014, 23:38:57
En son 10-40 yağ koydu servis neden acaba?

artık sorunlu motorları değiştirmeye başladılar.  Sizde genel merkezi arayın yada mail atıın sizinkinide değişirler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '16
  • 22 kere teşekkür etti
  • 112 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #146 : Şubat 20, 2014, 15:12:28 »
Motor bloğu numarasız sadece seri No ile ithal edildiğinden, takılan aracın bağlı olduğu trafik şubeden numara tahsis ediliyor ve blok üzerine işleniyor.
Yeni motor epey fark etti, şimdiye kadar en iyi 4,9lt/100km yakalamıştım yeni motorda 4,3lt/100km değerini yakaladım.
Ayrıca egzoz emisyonu Haziran'da 1,68 ortalama almış. Şimdi 1,18 ortalama almış. Haziran'da 3.00 olan geçme değeri 1.5'e düşmüş.
2009-2012 Auris Comfort Extra LS 1.6-132PS Valvematic
2012-2016 Corolla Comfort Extra 1.4 D-4D 90 PS
2016 - Corolla Premium Navi High 1.4 D-4D 90 PS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #147 : Şubat 20, 2014, 15:28:33 »
Motor bloğu numarasız sadece seri No ile ithal edildiğinden, takılan aracın bağlı olduğu trafik şubeden numara tahsis ediliyor ve blok üzerine işleniyor.
Yeni motor epey fark etti, şimdiye kadar en iyi 4,9lt/100km yakalamıştım yeni motorda 4,3lt/100km değerini yakaladım.
Ayrıca egzoz emisyonu Haziran'da 1,68 ortalama almış. Şimdi 1,18 ortalama almış. Haziran'da 3.00 olan geçme değeri 1.5'e düşmüş.

Oh ne ala. Çok güzel haberler bunlar. Umarım daha sorun çıkmazda bizlerde içimiz sinerek bineriz araçlarımıza. Hayırlı olsun. kazasız belasız sürüşler Hasan Bey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #148 : Şubat 20, 2014, 15:56:41 »
Oh ne ala. Çok güzel haberler bunlar. Umarım daha sorun çıkmazda bizlerde içimiz sinerek bineriz araçlarımıza. Hayırlı olsun. kazasız belasız sürüşler Hasan Bey.

Teşekkür ederim. Umarım artık sorunsuz bir şekilde kazasız, belasız bineriz araçlarımıza.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #149 : Şubat 20, 2014, 17:14:59 »

Abi hayırlı olsun . Umarım araçlarımızı bundan sonra keyifle kullanırız .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #150 : Şubat 21, 2014, 09:55:19 »
% 90 veya üzeri engelli Çocuğunun üzerine kayıtlı (özel tertibatı olmayıp, sakatlık, özür derecesi % 90 ve üzeri olan malul ve engelliler tarafından ÖTV den muaf olarak satın alınan araçlarl)  özürlü aracı olanlarda motor değişikliğinde istenen belgeler nelerdir. Bilen varsa acil paylaşabilirmi. Servisin  takipçisi bişey bilmiyor siz gelin beraber gidelim vs. kırk dereden su getiriyorlar.  elimde vekaletname örneği var. aracı ilk satın alınca baba ve annesi olarak biz muvafakatname vermiştik noterden. şimdi de muvafakatname vermemiz gerekirmi trafik tescile ?  istiyorsa birazdan servise gidecem gitmeden çıkartayım.  Not: mahkemeden velayetimiz altında olduğuna dair mahkeme kararı var onu kesin istiyor trafik.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #151 : Şubat 21, 2014, 10:03:12 »
% 90 veya üzeri engelli Çocuğunun üzerine kayıtlı (özel tertibatı olmayıp, sakatlık, özür derecesi % 90 ve üzeri olan malul ve engelliler tarafından ÖTV den muaf olarak satın alınan araçlarl)  özürlü aracı olanlarda motor değişikliğinde istenen belgeler nelerdir. Bilen varsa acil paylaşabilirmi. Servisin  takipçisi bişey bilmiyor siz gelin beraber gidelim vs. kırk dereden su getiriyorlar.  elimde vekaletname örneği var. aracı ilk satın alınca baba ve annesi olarak biz muvafakatname vermiştik noterden. şimdi de muvafakatname vermemiz gerekirmi trafik tescile ?  istiyorsa birazdan servise gidecem gitmeden çıkartayım.  Not: mahkemeden velayetimiz altında olduğuna dair mahkeme kararı var onu kesin istiyor trafik.

Kesin olarak bilmiyorum ama velayet ile ilgili mahkeme kararı varsa onun adına her halukarda işlem yapabilirsiniz. Ayrıca aracı aldığınızda vekaletname verdiğiniz için istemezler gibime geliyor. Tabi vekaletname süreli ve bitti ise tekrar isterler. Ama gitmeden telefonla sorun isterseniz ne olur ne olmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #152 : Şubat 21, 2014, 16:49:58 »

Abi bizim araçta %93 engelli ve özel tertibatsız ama bizde sorun olmadı normal arabada işler nasılsa bizimkinde de aynı şekilde yapıldı . Ben sadece noterden firmanın takipçisi adına vekaletname çıkardım verdim o kadar . 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #153 : Şubat 21, 2014, 19:19:13 »
Abi bizim araçta %93 engelli ve özel tertibatsız ama bizde sorun olmadı normal arabada işler nasılsa bizimkinde de aynı şekilde yapıldı . Ben sadece noterden firmanın takipçisi adına vekaletname çıkardım verdim o kadar .

Mahmut kardeşim senin babanın özrü bedensel özür olduğu için babanın vekaleti yeterli oluyor.  benim oğlan 23 yaşında ve zihinsel özürlü. Dolayısıyla karar verme yetkisi yok.  Araç onun adına olduğu için satın alma aşamasında mahkemeden velayet kararı çıkartmıştık. (evlat harici zihinsel engelli yakınınız için vasi kararı gerekiyor ) Bu karara istinaden muvafakatname yapılıyor noterden . Dosyada var ama motor no değişeceği için eskisi işe yaramayacak. yeniden çıkartacağız. bu muvafakatnameylede oğlumuz adına ben ve annesi takipçiye vekaletname vereceğiz.  ben prodesürü biliyorum. bana takipçilerin ismini ve motor numarasını verin diyorum belgeleri çıkartayım.  adam halen beraber gidelim ek bişey isterler vs. neyse zaten arabayıda yetiştiremediler . dün akşam üstü aradım, araç hazır son kontrollerini yapıyoruz , cuma günü ruhsat çıkar demişlerdi. Bugün öğlene kadar ses çıkmadı ben aradım. halen testler sürüyormuş. bir problemmi var dedim olsada söylemezler zaten. yarın servise gidecem bir bakayım ne yapıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #154 : Şubat 21, 2014, 19:25:33 »
Mahmut kardeşim senin babanın özrü bedensel özür olduğu için babanın vekaleti yeterli oluyor.  benim oğlan 23 yaşında ve zihinsel özürlü. Dolayısıyla karar verme yetkisi yok.  Araç onun adına olduğu için satın alma aşamasında mahkemeden velayet kararı çıkartmıştık. (evlat harici zihinsel engelli yakınınız için vasi kararı gerekiyor ) Bu karara istinaden muvafakatname yapılıyor noterden . Dosyada var ama motor no değişeceği için eskisi işe yaramayacak. yeniden çıkartacağız. bu muvafakatnameylede oğlumuz adına ben ve annesi takipçiye vekaletname vereceğiz.  ben prodesürü biliyorum. bana takipçilerin ismini ve motor numarasını verin diyorum belgeleri çıkartayım.  adam halen beraber gidelim ek bişey isterler vs. neyse zaten arabayıda yetiştiremediler . dün akşam üstü aradım, araç hazır son kontrollerini yapıyoruz , cuma günü ruhsat çıkar demişlerdi. Bugün öğlene kadar ses çıkmadı ben aradım. halen testler sürüyormuş. bir problemmi var dedim olsada söylemezler zaten. yarın servise gidecem bir bakayım ne yapıyorlar.

Anladım abi . Çok geçmiş olsun . :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #155 : Şubat 22, 2014, 16:11:29 »
artık sorunlu motorları değiştirmeye başladılar.  Sizde genel merkezi arayın yada mail atıın sizinkinide değişirler.

garantisi bitmiş olanlar ??
"Beni suçlayabilirsiniz, sorun değil: tarih beni aklayacaktır"  Fidel Castro

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #156 : Şubat 22, 2014, 16:37:00 »
garantisi bitmiş olanlar ??

Yusuf bey ilk mesajımı okursanız yazdım benim aracımı garantisi bitmesine ve son bakımı dışarıda yaptırmama rağmen yaptılar . Eğer sorun yaşıyorsanız mutlaka baskı yapın gerekirse toplatma davası bile açacağınızı belirtin çünkü tatlı dille giderseniz alacağınız cevap aracınızdaki eksiltme toyotanın standartları içerisinde olur .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #157 : Şubat 22, 2014, 17:50:19 »
Motor değişim işlemi için ısrarcı olun, çünkü yağ eksiltme gizli ayıp bu nedenle mahkeme olursa lehinize sonuçlanır. Ayrıca aracı 2. el almış olsanız bile üreticinin garanti sorumluluğu yüzünden yapmak zorunda.

Ben aracı 2. el aldım, benden önceki sahibinde sorun ortaya çıkmamış ben aldıktan sonra 48000km iken ortaya çıkmıştı ve 50bin bakımda blok hariç diğer parçalar değişmişti. Garanti bitti 60.000 bakımı dışarda yaptırdım. Buna rağmen 69310km iken motor bloğu garantiden değişti. Fakat bu değişimi işin üstüne olanlara veya müfettiş incelemesine konu olan araçlara yapıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #158 : Şubat 24, 2014, 12:54:50 »
motor değişimi yapılan aracımı bugün teslim aldım.  Araç daha sessiz olmuş.  Eve gelene kadar ilk izlenimlerim iyi. km yaptıkça bakacağız artık.  ruhsat değişimi için toyotanın takipçisine vekalet verdim.  1 hafta sürer dediler  ruhsat işi.  1 günlük iş dedim ama 1 hafta süreceğini söylediler. takipçi muayene için gelip arac ı alacakmış benden.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #159 : Şubat 24, 2014, 12:57:41 »
motor değişimi yapılan aracımı bugün teslim aldım.  Araç daha sessiz olmuş.  Eve gelene kadar ilk izlenimlerim iyi. km yaptıkça bakacağız artık.  ruhsat değişimi için toyotanın takipçisine vekalet verdim.  1 hafta sürer dediler  ruhsat işi.  1 günlük iş dedim ama 1 hafta süreceğini söylediler. takipçi muayene için gelip arac ı alacakmış benden.

Güle güle kullanın, artık bir sorun çıkaracağını zannetmiyorum.