0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yaklaşık 10-15km gittikten sonra ve her ikisinde de yokuş çıkıyordum. Bugün kalibrasyon yaptık dedikten sonra 2000-3000 devir aralığında rüzgar sesine benzer bir ses oluyordu gaza basınca, aynı devirlerde gaza basmazsam o ses gelmiyordu. Öncekinde ışık yanmasına rağmen çekişte hiçbir sorun yoktu. Fakat bugün yandıktan sonra çekiş düştü araba 3000 devire ulaşamadı hiç. Evin önüne gelip park edince gaza bastım 2600 devire kadar geldi üzerine çıkmadı. Rölanti devrine düşerken sanki çok hafif ıslık sesine benzer bir ses vardı. Belki çok basit birşey ama adamın canı sıkılıyor ister istemez.
+1 Benim başıma rail sensöründe geldi daha önce ondan ilk onu yazdım . Hava akış metreyi de unutmuş olabilirler . Birazdan rail sensörü için resim eklicem büyük ihtimal o ama hava akış metrede ihtimaller dahilinde .
Sensörlere baktım bir anormallik gözükmüyor.Şimdi çalıştırdım arabayı, arıza yanmasına rağmen motor gaz yiyor ve gidiyor. Acaba intercooler ile ilgili bir sorun olabilir mi?
Motor değişimi yapılan aracımı servisten aldım, tam artık herşey yoldunda derken. Eve bile varamadan yolda giderken birden motor ışığı yandı, ardından check engine/check vsc yazısı dönüşümlü olarak yanmaya başladı. Servisi aradım, yola devam edin yarın getirirsiniz dediler. Sabahtan gittim turbo kalibrasyonu yapıldı tamam dediler. Aracı aldım eve gelmeden yine aynı şekilde ışıklar yandı ve aynı yazılar çıktı. Yarın gelip alacaklar bakalım ne olcak. Önceden yağ eksiltiyordu ama en azından çalışıyordu şimdi ne olduğu belli değil. Araba 2600 devir üzerine çıkmadı yolda kaza yapacaktım az kaldı.
Geçmiş olsun. umarım basit bir arızadır. Arabaları test etmeden teslim ediyorlar, ederlersede 2000 devir üzerine , 90 km/saat üzerine çıkmıyorlar. Piston sekman değişimi benzer olay benim başımada geldi. arıza ışığı yanmadı ama, 2000 deviri geçinde motordan sanki turbo hortumu çıkmış gibi ses geliyordu. ertesi gün gittim, turbonun keçesi katlanmış vs dediler. tekrar teste çıktık. siz bunları nasıl test ediyorsunuz , 120-140 basıyormusunuz dedim " yok 90-120 km /saat hızla 1-2 km gidiyoruz yeterli oluyor dedi usta. benim aracında pazartesi motor değişimi olacak.
Bugün servis geldi aracı aldı. Turbo underboost hatası vermiş. Ustanın dediğine göre motor değişimi yapılırken intercooler'ın içi yağ dolu imiş bunun sebebi de turbo dedi. Bakalım sonuç ne olacak.
bu dizellerde sorunsuz kullanan yok mu ? bunun bi başlığını mı açsam ki merak ettim
Ben herhangi bir sorun yaşamadım.
Abi inşallah böyle devam eder. İnan bu sorun haricinde ben araçtan çok memnunum birde şu çözümü toyota baştan sunup beni araçtan ve toyotadan soğutmasa idi güzel olacaktı ama olmadı.
Mahmut artık geleceğe bakmak lazım, inşallah bundan sonra aracını güzel günlerde kullanırsın. Ben çok şükür aracımdan çok memnunum. Önümüzdeki günlerde satma durumum olabilir, şimdi kara kara düşünüyorum satarsam çok üzüleceğim.
Sorun hortum+sensördenmiş. Araç geldi ama henüz deneme şansım olmadı.
motor değişimi olan ve olacak arkadaşlara hayırlı olsun inşallah bir daha sorunla karşılaşmazsınız. babamın Corolla da piston segman değişti motor değişimine pek girmek istemiyoruz engelli aracı olduğundan senesi dolunca satmayı düşünüyoruz bakalım o zamana kadar neler olacak