motor değişimi yapılan aracımı bugün teslim aldım. Araç daha sessiz olmuş. Eve gelene kadar ilk izlenimlerim iyi. km yaptıkça bakacağız artık. ruhsat değişimi için toyotanın takipçisine vekalet verdim. 1 hafta sürer dediler ruhsat işi. 1 günlük iş dedim ama 1 hafta süreceğini söylediler. takipçi muayene için gelip arac ı alacakmış benden.
Abi hayırlı olsun . Aracınızı kazasız belasız güzel günlerde kullanın . Ben motor değişimi sonrası 1500 km gittim şu an için konuşmak çok erken ama şimdilik her şey normal .
umarım bir daha problem çıkmaz
güle güle kullanırsınız aracınızı
hepinize teşekkür ederim arkadaşlar sağolun. şimdi takipçiyi aradım ne yaptın diye. proje çiziliyor daha dedi. ne projesi dedim. 1 hafta sürer hatta geçer dedi. ben bişey anlamadım bunların çalışma sisteminden herkes bir günde yaptırmış.
evet süre biraz fazla bir iki günde hallolması lazım
ARAÇLARDA MOTOR NUMARASI DEĞİŞİKLİĞİ ESNASINDA İSTENİLECEK BELGELER
1-A) GÜMRÜKTEN ALINAN MOTOR BLOKLARI
2 adet Ek -1 belgesi, muayene istasyonunun tespiti
Gümrük beyanname fotokopisi ( Okunaklı )
Gümrük beyanı vezne alındısı fotokopisi ( Okunaklı )
Gümrük beyanının 10 Kalem malın üzerinde ise gümrük ek döküm listesi , parça seri numarası olacak ( Okunaklı )
İlk gümrükten çeken firmanın faturasının aslı gibidir onaylı fotokopisi ( okunaklı ) ve alıcıya kadar olan faturaların aslı gibidir ve son araç sahibine kesilen faturanın aslı
Uygunluk belgesi ( TSE onaylı )
Ben proje göremedim, adamlar sallamış galiba.
Hasan bey bu belgeleri siz istemeden kendilerimi size verdi? Yoksa siz mi istediniz? Bende aracımı pazartesi bıraktım yarın teslim edeceklerini söylediler bakalım.
ARAÇLARDA MOTOR NUMARASI DEĞİŞİKLİĞİ ESNASINDA İSTENİLECEK BELGELER
1-A) GÜMRÜKTEN ALINAN MOTOR BLOKLARI
2 adet Ek -1 belgesi, muayene istasyonunun tespiti
Gümrük beyanname fotokopisi ( Okunaklı )
Gümrük beyanı vezne alındısı fotokopisi ( Okunaklı )
Gümrük beyanının 10 Kalem malın üzerinde ise gümrük ek döküm listesi , parça seri numarası olacak ( Okunaklı )
İlk gümrükten çeken firmanın faturasının aslı gibidir onaylı fotokopisi ( okunaklı ) ve alıcıya kadar olan faturaların aslı gibidir ve son araç sahibine kesilen faturanın aslı
Uygunluk belgesi ( TSE onaylı )
Ben proje göremedim, adamlar sallamış galiba.
yarın takipçi gelecek , aracı alıp muayeneye götürecek. Göster bakalım şu projeyi diyecem.
Mesaj Birleştirildi: 27 Şub, 2014 01:16
http://www.izmir.pol.tr/Sayfalar/motor-ve-sase-degisimi.aspxadresinden baktım.
MOTOR VEYA ŞASE DEĞİŞİMİ
Motor satış senedi, Gümrük Şahadetnamesi veya fatura ile satın alınan motor bloğunun girişi ile ilgili son sahibi arasındaki satışa esas belgeler.
Garanti kapsamında değiştirilen motor bloğu için fatura ve bu motor bloğunun garanti kapsamında değiştirildiğine dair firmanın yazısı.
Teknik belge-plan proje veya sınırlı tadilat bildirimi.
İki adet Araç Trafik Tescil ve Müracaat İşlem Formu (Ek-1)
Yeni Tescil ve Trafik belgesi (Trafik Tescil Şube veya Bürosu'ndan)
Eski Tescil ve Trafik belgeleri
Muayenesi olsa bile tekrar fenni muayene yaptırılır
gözünüz aydın diyelim inşallah sizi üzen bir sorun olmaz bir daha
gözünüz aydın diyelim inşallah sizi üzen bir sorun olmaz bir daha
Abi sağolun . Şimdilik sıkıntı yok inşallah böyle devam eder .
Abi sağolun . Şimdilik sıkıntı yok inşallah böyle devam eder .
Mahmut, senin araçta artık bir sorun çıkacağını zannetmiyorum kardeşim, katlandığın zahmetin karşılığını alacaksın.
Mahmut, senin araçta artık bir sorun çıkacağını zannetmiyorum kardeşim, katlandığın zahmetin karşılığını alacaksın. 
Abi bende sorun çıkacağını düşünmüyorum ama hep bir ama var bunca sorundan sonra insan inanamıyor .
Bu arada 1750 km civarı yol yaptım . İlk depo 6.2 veya 6.3 lt yaktı ortalama hız 27 km/sa ikinci depo bugün bitti tüketim 5.7 lt ortalama hız yine 27 km/sa . Bakalım bugün fullediğim depo sonucu ne olacak şu an 21km/sa ortalama hız ve 6.0 lt tüketim gösteriyor ama henüz 35 km yaptım . Birde bugün mazot alırken 2 çizgi yanıyordu ve range 65 km idi ve yaptığım yol 762 km idi .
Bence değerlerin şimdilik iyi takibe devam..
Arkadaşlar ortalama 2500 km civarı yol yaptım ve seviye aynı .
Bitti Mahmut bu iş. Artık bu saatten sonra bir şey çıkmaz. Sabreden derviş misali muradına erdin
Benim aracın ruhsat işlemleride geçen cuma bitti. takipçi 2 hafta dedi, 2 haftayı buldurdu. Araç daha sessiz olmuş . yaklaşık 250 km yol yaptım hepsi şehir içi. aracı alır almaz yakıt tüketim değerini sıfırladım. şu an şehir içi ortalama 5,6- 5,7 arası .
Benim aracın ruhsat işlemleride geçen cuma bitti. takipçi 2 hafta dedi, 2 haftayı buldurdu. Araç daha sessiz olmuş . yaklaşık 250 km yol yaptım hepsi şehir içi. aracı alır almaz yakıt tüketim değerini sıfırladım. şu an şehir içi ortalama 5,6- 5,7 arası .
Bir müddet daha takip edin büyük olasılıkla problem bitmiştir, güle güle kullanın.
Gecmis olsun. Masallah diyelim nazar degmesin.
Bitti Mahmut bu iş. Artık bu saatten sonra bir şey çıkmaz. Sabreden derviş misali muradına erdin 
Abi aynen öyle oldu . Bu şekilde sabrımı da denemiş oldum .
Yol yaptıkça durumu paylaşacağım .Bende bundan sonra sıkıntı çıkacağını sanmıyorum .
Abi sizede hem geçmiş olsun hem hayırlı olsun aracınızı kazasız belasız güzel günlerde kullanın .
Gecmis olsun. Masallah diyelim nazar degmesin.
Sağol abi .
Senin adına sevindim mahmut abi kazasiz belasız iyi yolculuklar.
Senin adına sevindim mahmut abi kazasiz belasız iyi yolculuklar.
Sağol kardeşim . Cümlemize kazasız belasız yolculuklar .