0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Lpg kaynaklı arıza bu.
bir sedan arabaya bu aletin nasıl ve nereye konacağını ben bulamadım. bilen varsa açıklasın.
Atilla amca ben bu aletin satıcısı felan değilim yanlış anlaşılmasın ama mesela doğu bölgelerinde yaşayan biri olsam kesin koyarım . Çok büyük bi alet değil ayakkabı kutusu kadar bişey. Bagajda neler taşımıyoruz ki bu kadar işe yarayacak bişey için bence çok fazla büyük bi alet değil...
Keremciğim senin webasto satıcısı olduğunu zaten düşünmemiştim, fakat tahminime göre bu aletin içinde brulör gibi ateşle alevle ilgili bölüm var bagajda benzin , lpg gibi tehlikeli materyal var ben bu açıdan hediye bile etseler takmazdım.
Buharklatırıcı baglantılarını T siz yaptırın.Motordan çıkan sıcak su önce buharlaştırıcıya oradan çıkan su kalorifere, kaloriferden çıkan suda motora geri dönsün.O zaman düzelmez ise petek tıkanmıştır.Dediginiz arıza kodlarınada bi ara bakarım.Çok güzel açıklama olmuş.
Bugün elektirikçiye tekrar gittim. Ancak lpg soğutmasını sizin dediğiniz gibi yaparsak lpg zarar görür dediler. Bana dijital klima hata kodlarını söyleyecek var mı? Yanıp sönen ekranda 12 ve 42 rakamları değişmeli olarak görünüyor.12 ve 42'nin anlamı nedir?
Buharlaştırıcı regülatörün sıcak su baglantılarını sisteme seri baglatıyorsunuz. Sizinkisi paralel gözüküyor.Seri nasıl baglanır?Motordan çıkan sıcak su önce regülatöre girer regülatörden çıkan su kaloriferinize girsin ondanda çıkan su devir daime geri dönsün.
Merhaba Ahmet Bey,Sayenizde ve forum sayesinde bir çok bilgi sahibi ve aracımla ilgili sorunları çözdüm öncelikle teşekkür ederim.Asıl sorunum benimde kalorifrerim şoför sıcak fakat sağ taraftaki ısıtma gözünden gelen hava soguk yarıya keser gibi bir tarafı soğuk bir tarafı sıcak aracın.Lpg su bağlantısına baktığımda motor çıkış hortumu T giriş hortuma T ile bağlanmış.Size sorum,Regülatore direk bağlantı (seri bağlantı) ve cıkıştaki hortumu kalorifer peteğine,petekten çıkan hortumu filitre var sanırım oraya T ile mi bağlayacağız ve regulatore giren sıcak su lpg nedeni ile soğuyup çıkmaz MI? Bu çıkıştaki sıcak su peteğe girdiğinde ne kadar ısı sağlar? Benim sorunum anlattığınız şekilde seri bağlantısını yaptırırsam çözülür mü sizce? Teşekkür ederim..
Neden T ile baglanır?Bazı araçlarda kalorifer suyunda vana vardır. Bu sistemde regülatör seri baglandıgında kalorifer soguk kısma alındıgında su akışı kesilir ve regülatörede su gelmez.