Gönderen Konu: Kalorifer ısıtmıyor.  (Okunma sayısı 116878 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • RED
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: Kalorifer ısıtmıyor.
« Yanıtla #100 : Aralık 25, 2013, 17:28:36 »
bagırtıyorum sabahları ama....karton felan konulurdu oncedennn :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
xxx red xxx

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #100 : Aralık 25, 2013, 17:28:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #101 : Aralık 25, 2013, 17:32:34 »
bağırtmayın hocam sabah sabah maazallah canını alabilirsiniz motorun. kısa mesafeler için kullanıyorsanız aracınızı bu soğuklarda ısınmaması normal. ızgarayı kapatıp motorun daha çabuk ısınmasını sağlarsınız ama ilkel bi yöntem işte :)
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #102 : Aralık 25, 2013, 18:48:06 »
hava soguk
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 64500
  • Model Yılı: '12
  • 3 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #103 : Aralık 25, 2013, 18:55:40 »
benim auris 3 km gitmeden ısınmıyor artık alıştım,zamanı geldiğinde açıyorum ısıtmayı.. :D
Edepli edebinden susar. Edepsiz, "ben susturdum" zanneder.
Mevlâna Celâleddin-i Rûmî
Peugeot 406 2.0 BVA (1998) 2009-2012
Toyota Auris  1.33  2012-

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 10 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #104 : Aralık 26, 2013, 09:33:16 »
Abiler 3 gün önce radyatörcüye götürdüm arabayı.Bırak bana ben bakacam dedi.2 gün araba onda kaldı.Her neyse 1 Gün geçti ses soluk yok.Gittim radyatörcüye adam dedi ki.'Herşeyine baktım bir kaç bakacağım yerler daha var.Ama büyük ihtimal petek tıkalı gibi duruyor.Masrafıda 200-250 arası tutar Araba bugünde bende kalcak yarın gene kontrol edicem arayıp haber vericem' dedi.Dün akşam adam hiç aramadı.Gene merak ettim akşam tekrar gittim.Her yer kapalı bi orası açık :D dedim abi ne oldu bizim araba.Araban oldu 1 saat önce çıkardım karşı komuşunun dükkanda başına bi iş gelmesin diye oraya bıraktım oda kapatmış dedi.Arızası neymiş dedim.Dediğim gibi petek değişti dedi.Sıcak soğuk kapakları ayırmıyor onu yaptım antfirizi komple yeniledim ve gaz bastım şimdi süper oldu dedi.Arabadan çıkan peteğide gösterdi gerçekten temizlemekle olacak iş değil çok tıkanmış.Peki abi bizim borcumuz ne dedim. 320 TL dedi.Yani bize başta 200-250 tutar ama bakacak yerlerim var dedi.Hiç aramadı haber vermedi belki ben takma diyecem.Onuda geçtik arkadaş ben size 200-250 dedim ama 320 falan tutacak diye haber vermesi gerekirken haber vermedi.Bugün arabayı almaya babam gidecek.200 lira atarım alırsa alır almassa almaz öyle işmi olurmuş haber vermeden iş yapıyor diyor.Anlıyacanız petek değişti ama gördüğünüz gibi sıkıntı oldu.
2008 Tata İndigo 1.4 TDI Marina SW
2004 Hyundai Starex
2001 Mazda E2200
2002 Kia Bango

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #105 : Aralık 26, 2013, 10:46:50 »
Gelde ısıt hadi arabayı iş yerim 12 km re iş yerine ulaşana kadar hararet ibresi ya ortaya gelmiyor bile .Ahan da resim

BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #106 : Aralık 26, 2013, 10:51:57 »
selamlar arkadaslar d4d 2007 model aracım sabahları kaloriferi ısıtmasında cok gec kalıyor.bunun sebebi ne olabilir.

Nedeni siz burada vermişsiniz ::)  Arkadaşlarında dediği gibi dizel araçlar çabuk ısınmıyor malesef heleki oldugu yerde ısınma ihtimali yok desek yanlış olmaz :lol: En ideali oldugu yerde 1 dk çalıştırıp yola çıkmanız en güzel bu şekilde ısınıyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #107 : Aralık 26, 2013, 10:53:00 »
benim auris 3 km gitmeden ısınmıyor artık alıştım,zamanı geldiğinde açıyorum ısıtmayı.. :D

Araca biner binmez auto tuşuna basarsanız motor ısındı mı o otomatik üflemeye başlar . Ben 25 dereceye ayarlamışım ve hiç kurcalamıyorum sürekli auto konumunda ne zaman motor ısınır kendi otomatik üflemeye başlıyor ve öyle birden değil ilk başta en düşük kamede başlayıp motor daha da ısındıkça artıyor . Daha sonra içerisi ısındıkça yine otomatik kademeyi azaltıyor .

Böylece sürekli tuşları kullanmadığımdan hem kontrol panelinin ömrü uzamış oluyor hemde havalandırma ile uğraşmıyorum . :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #108 : Aralık 26, 2013, 11:05:35 »
Dediğinize katılıyorum. Otomatik kliması olanlar auto'yu kullanırlarsa rahat ederler.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #109 : Aralık 26, 2013, 12:15:37 »
yola çıkmadan araba ısınmaz
termostat tam açmadan içerisini ısıtmaz
varsa dizel arabalarda başka türlü bir ısıtıcı onu kullanmalısınız

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 600000
  • Model Yılı: '04
  • 161 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #110 : Aralık 26, 2013, 12:57:18 »
yücel abi bu neki bizim burda kışın ehh hava fena değil bugün dediğimiz bir soğuk  :)   birde abi front var ön camın buğusunu hatta diğer camlarında buğusunu çözüyor araç 2 dkka çalıştıktan sonra açıyorum birinci kademede ama hakkaten fark ediyor hafif kırıyor içerdeki soğuğu klimayı açmayan arkadaşlar varsa bunu denesin derim
2004 corolla sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Kilometre: 54000
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #111 : Aralık 26, 2013, 13:28:38 »
ben kırıkkaleden yola çıkıyorum elmadağın yokuşu inerken araba anca ısınıyor o da yokuşta zorladığım için.
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #112 : Aralık 26, 2013, 17:17:56 »
Termostad kontrolü yapılmalı ve araç 2007 olduğundan dolayı antifrizinin de aslında değişme zamanı gelmiş görünüyor.

Antifriz, suyun donmasını engellediği gibi kışın ısınan motor suyunun kayba uğramadan taşınmasında da etken bir kimyasaldır.

Ev tipi Kombi sistemlerde dahi antifriz uygulaması yapılabilir ve ısı aktarımının daha çabuk yapılmasıyla yakıtta ekonomi sağlanabilir.

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 64500
  • Model Yılı: '12
  • 3 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #113 : Aralık 26, 2013, 17:39:38 »
Araca biner binmez auto tuşuna basarsanız motor ısındı mı o otomatik üflemeye başlar . Ben 25 dereceye ayarlamışım ve hiç kurcalamıyorum sürekli auto konumunda ne zaman motor ısınır kendi otomatik üflemeye başlıyor ve öyle birden değil ilk başta en düşük kamede başlayıp motor daha da ısındıkça artıyor . Daha sonra içerisi ısındıkça yine otomatik kademeyi azaltıyor .

Böylece sürekli tuşları kullanmadığımdan hem kontrol panelinin ömrü uzamış oluyor hemde havalandırma ile uğraşmıyorum . :)

:wacko: :wacko: 404 not found  :wacko: :wacko:

:D bir an için arabadan ve kendimden şüphe ettim :D,araç'ta auto yok 1.33 comfort modeli..
Edepli edebinden susar. Edepsiz, "ben susturdum" zanneder.
Mevlâna Celâleddin-i Rûmî
Peugeot 406 2.0 BVA (1998) 2009-2012
Toyota Auris  1.33  2012-

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #114 : Aralık 26, 2013, 18:50:17 »
:wacko: :wacko: 404 not found  :wacko: :wacko:

:D bir an için arabadan ve kendimden şüphe ettim :D,araç'ta auto yok 1.33 comfort modeli..

Mertay bey o zaman doğru yoldasınız . :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38800
  • Model Yılı: '10
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #115 : Aralık 26, 2013, 19:11:55 »
Abiler 3 gün önce radyatörcüye götürdüm arabayı.Bırak bana ben bakacam dedi.2 gün araba onda kaldı.Her neyse 1 Gün geçti ses soluk yok.Gittim radyatörcüye adam dedi ki.'Herşeyine baktım bir kaç bakacağım yerler daha var.Ama büyük ihtimal petek tıkalı gibi duruyor.Masrafıda 200-250 arası tutar Araba bugünde bende kalcak yarın gene kontrol edicem arayıp haber vericem' dedi.Dün akşam adam hiç aramadı.Gene merak ettim akşam tekrar gittim.Her yer kapalı bi orası açık :D dedim abi ne oldu bizim araba.Araban oldu 1 saat önce çıkardım karşı komuşunun dükkanda başına bi iş gelmesin diye oraya bıraktım oda kapatmış dedi.Arızası neymiş dedim.Dediğim gibi petek değişti dedi.Sıcak soğuk kapakları ayırmıyor onu yaptım antfirizi komple yeniledim ve gaz bastım şimdi süper oldu dedi.Arabadan çıkan peteğide gösterdi gerçekten temizlemekle olacak iş değil çok tıkanmış.Peki abi bizim borcumuz ne dedim. 320 TL dedi.Yani bize başta 200-250 tutar ama bakacak yerlerim var dedi.Hiç aramadı haber vermedi belki ben takma diyecem.Onuda geçtik arkadaş ben size 200-250 dedim ama 320 falan tutacak diye haber vermesi gerekirken haber vermedi.Bugün arabayı almaya babam gidecek.200 lira atarım alırsa alır almassa almaz öyle işmi olurmuş haber vermeden iş yapıyor diyor.Anlıyacanız petek değişti ama gördüğünüz gibi sıkıntı oldu.
Araba gerçekten karşı dükkanda mı acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #116 : Aralık 26, 2013, 19:45:23 »
Bence arabayı çok zorlamadan ekstra bi ısıtıcılı koltuk minderi alıp şöför koltuğuna koyun. Hem motoru yormamış olursunuz hemde ısınmış olursunuz..

Bi tık ileri götürelim :)
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-waeco-msh-50-koltuk-isitici-koltuk-ici-125-eu-kdv-74919736/detay

Isıtıcılı koltuk minderi ekstra alacağınız koltuk kılıfının içinde olur ve tesisatı bi anahtarla tamamlarsanız orjinal bişey çıkabilir ortaya...

oda olmadı bi fikir daha derseniz eğer maddi durum müsaitse örnekler çoğaltılabilir...
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #117 : Aralık 26, 2013, 20:13:26 »
:asikadam: :tamam: :-* Benzin  :asikadam: :tamam: :-*

Çalıştırdıktan sonra 30 saniye bekliyorum sırf yağ kendine gelsin adam akıllı yağlama yapsın diye sonra garajdan çıkıp 2000 civarlarında vites değişimi 400 m ötedeki ışıklarda 1.5 dakika bekledikten sonra 1-2-3 vitesleri 3200 civarında değiştirince sıkıntı kalmıyor sıcak üflemeye başlıyoruz :D

Herkesin dediği gibi motora çok yüklenmeyin hem turbonuz zarar görür hemde yağ daha kendine gelmediğinden motor aşınır çalıştırdıktan sonra 1 dakika civarında bekleyin.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #118 : Aralık 26, 2013, 20:15:59 »
Bende çok şikayetçiyim.ÇAbuk ısıtacak büyük motorlar elzem gibi geliyor bana.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #119 : Aralık 27, 2013, 00:30:39 »
Herkesin dediği gibi motora çok yüklenmeyin hem turbonuz zarar görür hemde yağ daha kendine gelmediğinden motor aşınır çalıştırdıktan sonra 1 dakika civarında bekleyin.
Isınana kadar 2500 deviri geçmiyorum ercü. :) Hatta 1.6 Tdi Leonlarda motor ısınana kadar 2500 deviri geçmiyor araç ilk çalıştığında.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D