Gönderen Konu: Kalorifer ısıtmıyor.  (Okunma sayısı 112903 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Kalorifer ısıtmıyor.
« Yanıtla #200 : Şubat 03, 2022, 22:57:55 »
Hocam merhaba, Benim araçtada aynı sorun var kalorifer ısıtmıyor sol taraf soğuk sağ taraf soğuk-ılık arası üflüyor bu yöntemle 21 arızasını okudum bu arıza nedir?
Test kapalı ortamda yapıldıysa 21 hatası vermesi normal çünkü güneş sensörünü işaret ediyor,sizin sorun başka olabilir göğüs altındaki servo motorlar dan biri arızalı veya ayarı bozulmuş olabilir.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #200 : Şubat 03, 2022, 22:57:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 144000
  • Model Yılı: '13
  • 170 kere teşekkür etti
  • 120 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #201 : Şubat 04, 2022, 10:38:37 »
Ben de de aynı sorun vardı. Önce Şoför tarafı ısıtmıyordu. Usta servo motoru tamir etti ve hiç bir sorun kalmadı. Bugün yine gittim aynı ustaya çünkü şimdi de yolcu tarafında aynı sorun oldu. Ancak yolcu tarafının motoru tamir edilemiyormuş. Bizde çözümü şöyle bulduk. Motorda bulunan bir fişi çektik şimdi sadece sıcak hava vermekte. Yaz başında fişi takacağız ve serin hava da vermeye başlayacak. Yada servise çarpılacağız veya çıkmacılara düşecek yolumuz. ;)
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 141000
  • Model Yılı: '03
  • 111 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #202 : Şubat 04, 2022, 22:01:46 »
Ben de de aynı sorun vardı. Önce Şoför tarafı ısıtmıyordu. Usta servo motoru tamir etti ve hiç bir sorun kalmadı. Bugün yine gittim aynı ustaya çünkü şimdi de yolcu tarafında aynı sorun oldu. Ancak yolcu tarafının motoru tamir edilemiyormuş. Bizde çözümü şöyle bulduk. Motorda bulunan bir fişi çektik şimdi sadece sıcak hava vermekte. Yaz başında fişi takacağız ve serin hava da vermeye başlayacak. Yada servise çarpılacağız veya çıkmacılara düşecek yolumuz. ;)
o motorun dişlisi sıyırıyor. Benimfe aynı sorun vardı söktüm dişliyi yerine yerleştirdim düzeldi eliniz yatkınsa kolayca yapabilirsiniz
sonuna kadar toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #203 : Şubat 04, 2022, 22:22:11 »
o motorun dişlisi sıyırıyor. Benimfe aynı sorun vardı söktüm dişliyi yerine yerleştirdim düzeldi eliniz yatkınsa kolayca yapabilirsiniz
Dişlisi sıyıran sağdaki motor, sürücü tarafındaki işlemi pek olmuyor,aslında becerikli bir usta bulunsa veya eli yatkın olan uğraşsa yapılır.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #204 : Şubat 04, 2022, 23:23:42 »
Dişlisi sıyıran sağdaki motor, sürücü tarafındaki işlemi pek olmuyor,aslında becerikli bir usta bulunsa veya eli yatkın olan uğraşsa yapılır.
zaten bende yolcu tarafından bahsediyorum şoför tarafında motor yok bildiğim kadarıyla.
sonuna kadar toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #205 : Şubat 04, 2022, 23:34:30 »
zaten bende yolcu tarafından bahsediyorum şoför tarafında motor yok bildiğim kadarıyla.
Modele göre değişiyor,
Sizin msj şimdi daha dikkatli okuyunca farkettim yolcu tarafı sökümü biraz zor olduğu için öyle demiş olabilir,torpido vs komple çıkması gerekiyor işi daha uzun diğer tarafa göre,şimdiki ustaların çoğuda zahmetli iş ile uğraşmak istemediği için tamiri vs olmuyor diyorlar.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #206 : Şubat 05, 2022, 00:02:29 »
Modele göre değişiyor,Sizin msj şimdi daha dikkatli okuyunca farkettim yolcu tarafı sökümü biraz zor olduğu için öyle demiş olabilir,torpido vs komple çıkması gerekiyor işi daha uzun diğer tarafa göre,şimdiki ustaların çoğuda zahmetli iş ile uğraşmak istemediği için tamiri vs olmuyor diyorlar.
torpidoyu sökünce zaten motorun kutusu görülüyor biraz el yatkınlığı olan sökebilir video vardı YouTube de ben ona bakarak hallettim.
sonuna kadar toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #207 : Şubat 05, 2022, 12:07:54 »
Evet daha önce önder beyin sorununda paylaşmıştım burada işlem biraz el becerisi istiyor.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 148
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #208 : Ocak 30, 2023, 10:11:11 »
merhaba,
toyota corolla 2006 1.6 lpgli terra aracım ısıtmıyor aracta hararet yarıda giderken giç sıcak üflemiyor fakat durdugumda bir tık geliyor gibi sorunum neyden kanaklı olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #209 : Ocak 30, 2023, 12:05:16 »
merhaba,
toyota corolla 2006 1.6 lpgli terra aracım ısıtmıyor aracta hararet yarıda giderken giç sıcak üflemiyor fakat durdugumda bir tık geliyor gibi sorunum neyden kanaklı olabilir.

Bence önce klima polen filtresini değiştirin. Sonra da su sistemine baktırın. Belki tortudur belki termostat..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #210 : Ocak 30, 2023, 14:00:45 »
merhaba,
Polen filitresi yeni değişti 1 hafta oluyor termostat olsa hareret oynama yapmazmı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #211 : Şubat 07, 2023, 08:16:39 »
merhaba,
Kalorifer petekleri tıkanmış dün temizleme yaptırdım şimdilik bir sorun yok baya temizlendi açıdlı eskisinden kat kat daha iyi sıcak üflüyor.