0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Mucize beklememek gerek tabi ama teflon tabanlı ürünler gibi uyduruk (snake oil derler ya) bişey de değil. Borun bazı teknik üstünlükleri var. Bendeki soru işaretleri daha çok kalıcı bir tabaka oluşturabilmek ile ilgili.. Silindir yüzeyine nasıl yapıştığını anlayamadım.
Aynen öyle Ahmet Bey. Fındıksız aşure güzeldir; ama fındıklısı bir başka güzel olur. Ancak şunu da unutmamak gerekir ki bu bor denilen müthiş maden sadece yağın kalitesini artıran bir yağ katkısı değil tam tersine motordaki, pistonlardaki vb. gibi metal yüzeyler üstünde nano boyutlarda aşınmış çizilmiş yıpranmış bölgeleri bir bilye gibi doldurarak sürtünmeyi %98 oranında azaltan bir metal katkısıdır.Dolayısıyla yağın performansı, işlevi artmış oluyor. Motor da yağ yakmayı önemli ölçüde kesiyor.Arkadaşlar metal katkısı diyorum zaten bu yağ değişimlerinden etkilenmeden 150.000km Prof. Dr. Ali Erdemir'in ifadesiyle 100.000 mil gidiyor. (Valla ben kullananların ve araştırmaların yalancısıyım arkadaşlar) *Neden BorPower değil de Motorsilk? Onu da yakında ayrı bi yanıtta yazarım.
Simdiye kadar hep karsi oldum bu tur motor katkilarina, ama dayanamayip ('aldanip') bir tane siparis verdim. Bakalim.Bir de soyle bir sey yaziyor sitelerinde, eger araciniz 100bin milin uzerindeyse temizlenen atiklar yag filtresini tikayabilir, yag filtresini hemen degistirin diyor.
Bakalim ben de deneyecegim adas. Bor Power yerli urun, Motor Silk yabanci. Muadil.
Abi muadil olmasına rağmen bizim Türkü çok övüyorlar bu sefer bi kaç güne kullanıcam sanırım...Ayrıca kendi sitelerinde de bahsetmişler gerçi kendilerini kötü tanıtacak değiller ama yinede etkielyici..''' Uluslararası bağımsız kuruluşlar TÜV-NORD (ALMANYA), BAM (ALMANYA STANDARTLAR ENSTİTÜSÜ), TEXAS SWRI ENSTİTÜSÜ(USA), ASTM(USA), SEM-X RAY, MIRA (İNGİLTERE) ve diğer kurumlarda yapılan testler ile alınan belgeler sonucunda, NNT A.Ş, Nanoteknolojik Bor üretimindeki başarısını ispatlayarak, başta İngiltere, Amerika, Almanya, Fransa, Avusturya, Rusya, Belçika, Hollanda, Dubai olmak üzere dünyanın 14 ülkesine distribütörlükler vermiştir. Almanya’nın Münih kentinde bulunan Dünya teknoloji Müzesinde sergilenen ilk ve tek nanoteknolojik Türk ürünüdür ''' ,Ayrıca linki,http://www.sesoto.com.tr/borpower.html?gclid=CNfcxPbcgpsCFVATzAoddH9WoQ
ben geçen yıl aracı aldığımda ustamın tavsiyesiyle 25 liraya double up nano technology diye bişey ekledim yağa. eklemeden önce de motor sesini cep telefonuna kaydettim, ekledik yağı triger seti falan da değiştik, sonra bi harputa çıktık deneme maksadıyla,sesi tekrar kaydettim ve seste hissedilir bi azalma oldu. şimdi yağ değişimine 1000km var acaba bor pover mi eklesem diye düşünüyorum ve kullananların tecrübelerini paylaşmasını bekliyorum.
Burada satilsa ben de Bor Power alacaktim ama aradim, hicbir yerde bulamadim O yuzden Motorsilk'le yetinmek zorundayiz
@ ismarlayalim.Ismarlamis gibi oldun adas. Sagol, varol.