Gönderen Konu: BorPower & Motorsilk  (Okunma sayısı 50687 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: BorPower & Motorsilk
« Yanıtla #80 : Haziran 11, 2009, 13:11:54 »
:D

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Haziran 11, 2009, 13:11:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Haziran 11, 2009, 15:45:32 »
Linkler icin tesekkurler Mehmet kardes, ben Bor Power denilen Turkiye'den cikani kastetmistim...
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #82 : Haziran 11, 2009, 16:17:03 »
Mucize beklememek gerek tabi ama teflon tabanlı ürünler gibi uyduruk (snake oil derler ya) bişey de değil. Borun bazı teknik üstünlükleri var. Bendeki soru işaretleri daha çok kalıcı bir tabaka oluşturabilmek ile ilgili.. Silindir yüzeyine nasıl yapıştığını anlayamadım.

Adasim, bunun teflondan 40 kat daha kaygan oldugunu soyluyorlar.
Az once google'da aradim Ali Erdemir sayfalarini, ilk once buna bir bakin (gormediyseniz, ben ilk defa okudum) : 

http://www.tumgazeteler.com/?a=1541384

http://public-search.anl.gov/search?q=ali+erdemir&access=p&sort=date:D:L:d1&output=xml_no_dtd&ie=UTF-8&oe=UTF-8&client=default_frontend&proxystylesheet=default_frontend&site=default_collection

'Argonne is currently in talks with materials and lubricant manufacturers to bring boric acid technology to market, Erdemir said. While these new additives need to pass a battery of environmental and safety tests, they will probably be available within two years.' Iki yil icerisinde bu teknoloji motor yaglarinda kullanilabilir diyor Ali Erdemir.

http://arsiv.ntvmsnbc.com/news/225214.asp

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #83 : Haziran 11, 2009, 16:42:49 »
Biliyorum benim de ilgimi çekmişti bayağı bi okudum. Bilimsel bir makale de gördüm (işe yaradığını söylüyor):

http://www.sciencedirect.com/science?_ob=ArticleURL&_udi=B6V5B-4HDP6XP-1&_user=691224&_rdoc=1&_fmt=&_orig=search&_sort=d&view=c&_acct=C000038618&_version=1&_urlVersion=0&_userid=691224&md5=b4d518db4aa402f9edc210331295ce52

Bor yeni yüksek teknoloji kayganlaştırıcılarından biri olarak biliniyor ve netteki bir dedikoduya göre Mobil 1 in  yüksek performans için olan versiyonlarından birinde zaten kullanılıyormuş. Bu durumda en kötü ihtimalle yağın kalitesini arttıran bir kimyasal olarak görmek gerekir. Sentetik yağlarda zaten bunun gibi bir sürü kimyasal var. Bor en iyilerinden biri ise (ısı dayanıklılığı, film oluşturma kapasitesi, kayganlığı sayesinde) o zaman bu aşuremize biraz fındık eklemek gibi birşey olur. Pek öyle riskli bişey değil..
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #84 : Haziran 11, 2009, 17:57:22 »
Aynen öyle Ahmet Bey. Fındıksız aşure güzeldir; ama fındıklısı bir başka güzel olur.

Ancak şunu da unutmamak gerekir ki bu bor denilen müthiş maden sadece yağın kalitesini artıran bir yağ katkısı

değil tam tersine motordaki, pistonlardaki vb. gibi metal yüzeyler üstünde nano boyutlarda aşınmış çizilmiş yıpranmış

bölgeleri bir bilye gibi doldurarak sürtünmeyi %98 oranında azaltan bir metal katkısıdır.Dolayısıyla yağın performansı, işlevi artmış oluyor. Motor da yağ yakmayı önemli ölçüde kesiyor.Arkadaşlar metal katkısı diyorum zaten bu yağ değişimlerinden etkilenmeden 150.000km Prof. Dr. Ali Erdemir'in ifadesiyle 100.000 mil gidiyor. (Valla ben kullananların ve araştırmaların yalancısıyım arkadaşlar)

*Neden BorPower değil de Motorsilk? Onu da yakında ayrı bi yanıtta yazarım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #85 : Haziran 11, 2009, 18:06:08 »
Simdiye kadar hep karsi oldum bu tur motor katkilarina, ama dayanamayip ('aldanip') bir tane siparis verdim. Bakalim.
Bir de soyle bir sey yaziyor sitelerinde, eger araciniz 100bin milin uzerindeyse temizlenen atiklar yag filtresini tikayabilir, yag filtresini hemen degistirin diyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #86 : Haziran 11, 2009, 18:11:20 »
Aynen öyle Ahmet Bey. Fındıksız aşure güzeldir; ama fındıklısı bir başka güzel olur.

Ancak şunu da unutmamak gerekir ki bu bor denilen müthiş maden sadece yağın kalitesini artıran bir yağ katkısı

değil tam tersine motordaki, pistonlardaki vb. gibi metal yüzeyler üstünde nano boyutlarda aşınmış çizilmiş yıpranmış

bölgeleri bir bilye gibi doldurarak sürtünmeyi %98 oranında azaltan bir metal katkısıdır.Dolayısıyla yağın performansı, işlevi artmış oluyor. Motor da yağ yakmayı önemli ölçüde kesiyor.Arkadaşlar metal katkısı diyorum zaten bu yağ değişimlerinden etkilenmeden 150.000km Prof. Dr. Ali Erdemir'in ifadesiyle 100.000 mil gidiyor. (Valla ben kullananların ve araştırmaların yalancısıyım arkadaşlar)

*Neden BorPower değil de Motorsilk? Onu da yakında ayrı bi yanıtta yazarım.
Ben zaten "en kötü ihtimalle" dedim. O bilye gibi doldurma olayı ne derece doğru zaten düşündürücü olan nokta orası. Birşeyin kaygan olması demek sonuçta "yapışmaktan pek hoşlanmaması" demek. Motoru kalıcı olarak kapladığına yönelik bir bilimsel makale bulamadım henüz..
Motorsilk ile borpower arasındaki fark bildiğim kadarıyla borpower'ın daha ince taneli olması, (veya silk'in daha iri taneli olması). Öyle diyorlar..
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #87 : Haziran 11, 2009, 18:14:27 »
Simdiye kadar hep karsi oldum bu tur motor katkilarina, ama dayanamayip ('aldanip') bir tane siparis verdim. Bakalim.
Bir de soyle bir sey yaziyor sitelerinde, eger araciniz 100bin milin uzerindeyse temizlenen atiklar yag filtresini tikayabilir, yag filtresini hemen degistirin diyor.
Siz hangisini sipariş ettiniz? Motor temizleyici (engine flush) tarzı bişeyse eski motorlarda tehlikeli olabiliyor onlar..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #88 : Haziran 11, 2009, 18:51:33 »
Motor Silk Engine Treatment.

http://www.greenls.com/Purchase.html
39 dolar + gonderme ucreti. Bakalim degecek mi. Gerci sukur, bir sikayetim yok ama, yakit tasarrufu iddiasina aldandim. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #89 : Haziran 11, 2009, 20:06:32 »
   Arkadaşlar bugun yağ değiştirmek için sanayiye gittim orada BorPower denilen ürün dikkatimi çekti yanında MotorSilk denilen üründe vardı ama pek önermediler...

BorPower ı ise kullananlar var çevremde, forumdada Türkay kardeşimi aradım hemen hasta hasta yordum biraz ama :) oda performans konusunda pek fazla olmasada etkisi olduğunu ancak motorun daha sessiz çalıştığını ve yakıt ekonomisine katkı sağladığını söyledi ki bu konuda ona güvenirim...

Sizlerinde görüşlerinizi almak istedim aranızda kullananlar varsa deneyimleriniiz yazarsanız sevinirim, teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #90 : Haziran 11, 2009, 20:18:09 »
Bakalim ben de deneyecegim adas. Bor Power yerli urun, Motor Silk yabanci. Muadil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #91 : Haziran 11, 2009, 20:22:36 »

Bakalim ben de deneyecegim adas. Bor Power yerli urun, Motor Silk yabanci. Muadil.

Abi muadil olmasına rağmen bizim Türkü çok övüyorlar bu sefer bi kaç güne kullanıcam sanırım...

Ayrıca kendi sitelerinde de bahsetmişler gerçi kendilerini kötü tanıtacak değiller ama yinede etkielyici..

''' Uluslararası bağımsız kuruluşlar TÜV-NORD (ALMANYA), BAM (ALMANYA STANDARTLAR ENSTİTÜSÜ), TEXAS SWRI ENSTİTÜSÜ(USA), ASTM(USA),  SEM-X RAY, MIRA (İNGİLTERE) ve diğer kurumlarda yapılan testler ile alınan belgeler sonucunda, NNT A.Ş, Nanoteknolojik Bor üretimindeki başarısını ispatlayarak, başta İngiltere, Amerika, Almanya, Fransa, Avusturya, Rusya, Belçika, Hollanda, Dubai olmak üzere dünyanın 14 ülkesine distribütörlükler vermiştir. Almanya’nın Münih kentinde bulunan Dünya teknoloji Müzesinde sergilenen ilk ve tek nanoteknolojik Türk ürünüdür '''  ,

Ayrıca linki,

http://www.sesoto.com.tr/borpower.html?gclid=CNfcxPbcgpsCFVATzAoddH9WoQ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #92 : Haziran 11, 2009, 20:33:50 »
ben geçen yıl aracı aldığımda ustamın tavsiyesiyle 25 liraya double up nano technology diye bişey ekledim yağa. eklemeden önce de motor sesini cep telefonuna kaydettim, ekledik yağı triger seti falan da değiştik, sonra bi harputa çıktık deneme maksadıyla,sesi tekrar kaydettim ve seste hissedilir bi azalma oldu. şimdi yağ değişimine 1000km var acaba bor pover mi eklesem diye düşünüyorum ve kullananların tecrübelerini paylaşmasını bekliyorum.
97 COROLLA GLİ :carwash: 1.6115 HP 2014 ASTRA HB1.6 CDTI 136 hp ASTRA SEDAN :carwash:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #93 : Haziran 11, 2009, 20:34:08 »
Yakın bir arkadaşım 4 aracında da kullandı, zaten kendi de satıyor aynı ürünü. Motor sesinin azaldığı aynı zamanda yakıt tüketiminin de bir miktar düştüğünü söyledi. 1.4 fiorinada performansta pek bişey farketmediğini söyledi ama 3.2 motor aracında biraz artış olduğunu söyledi.
Bunun üstüne zaten bende hemen alıp kullanim dedim ama yağ değişimini bekliyorum, arkadaşımın tavsiyesi üzerine. Yeni yağa ve motor sıcakken eklenmesi konusunda uyardı, bilmiyorum ne kadar önemli bir husus tabi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
« Yanıtla #94 : Haziran 11, 2009, 20:35:46 »
Dünyadaki en büyük bor rezervi Türkiye'de.Onun için yerli kullanalım,bor'umuza sahip çıkalım!  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #95 : Haziran 11, 2009, 20:44:43 »
Abi muadil olmasına rağmen bizim Türkü çok övüyorlar bu sefer bi kaç güne kullanıcam sanırım...

Ayrıca kendi sitelerinde de bahsetmişler gerçi kendilerini kötü tanıtacak değiller ama yinede etkielyici..

''' Uluslararası bağımsız kuruluşlar TÜV-NORD (ALMANYA), BAM (ALMANYA STANDARTLAR ENSTİTÜSÜ), TEXAS SWRI ENSTİTÜSÜ(USA), ASTM(USA),  SEM-X RAY, MIRA (İNGİLTERE) ve diğer kurumlarda yapılan testler ile alınan belgeler sonucunda, NNT A.Ş, Nanoteknolojik Bor üretimindeki başarısını ispatlayarak, başta İngiltere, Amerika, Almanya, Fransa, Avusturya, Rusya, Belçika, Hollanda, Dubai olmak üzere dünyanın 14 ülkesine distribütörlükler vermiştir. Almanya’nın Münih kentinde bulunan Dünya teknoloji Müzesinde sergilenen ilk ve tek nanoteknolojik Türk ürünüdür '''  ,

Ayrıca linki,

http://www.sesoto.com.tr/borpower.html?gclid=CNfcxPbcgpsCFVATzAoddH9WoQ

Burada satilsa ben de Bor Power alacaktim ama aradim, hicbir yerde bulamadim :(
O yuzden Motorsilk'le yetinmek zorundayiz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #96 : Haziran 11, 2009, 20:50:02 »
ben geçen yıl aracı aldığımda ustamın tavsiyesiyle 25 liraya double up nano technology diye bişey ekledim yağa. eklemeden önce de motor sesini cep telefonuna kaydettim, ekledik yağı triger seti falan da değiştik, sonra bi harputa çıktık deneme maksadıyla,sesi tekrar kaydettim ve seste hissedilir bi azalma oldu. şimdi yağ değişimine 1000km var acaba bor pover mi eklesem diye düşünüyorum ve kullananların tecrübelerini paylaşmasını bekliyorum.

Emrah sen trigeride değişmişsin  onunda etkisi vardır biraz ;)

Burada satilsa ben de Bor Power alacaktim ama aradim, hicbir yerde bulamadim :(
O yuzden Motorsilk'le yetinmek zorundayiz :)

Abi sen gel ısmarlarız ;) :rofl: :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #97 : Haziran 11, 2009, 20:56:44 »
Gokmen, dogru bilgi. Motor sicakken ve yeni yaga eklenmeli diyor web sitesinde de. :)

:lol: :lol: :lol: :rofl: @ ismarlayalim.

Ismarlamis gibi oldun adas. :) Sagol, varol.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #98 : Haziran 11, 2009, 21:05:50 »

:lol: :lol: :lol: :rofl: @ ismarlayalim.

Ismarlamis gibi oldun adas. :) Sagol, varol.

Rica ederim abicim herzaman :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #99 : Haziran 12, 2009, 00:57:12 »
Deneyimlerinizi paylaşırsanız yararlanırız biz de..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac