0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Motor silk tecrübelerini aktarmaya devam...Motor silk koyduktan sonra 2000 km yaptım.Uzun yolda yakıt sarfiyatım arttı galiba, önceden 100 km de 6,5 ölçerdim, şimdi 6,8 ölçüyorum.aracın son hızı değişmedi, çekiş değişmedi, ses azalmadı, hiç bir faydasını görmedim diyebilirim.Bu test edip onaylayan kuruluşlar birde toyota motorlar için yapsınlar bu işi,yok çekiş artıyormuş, yok sarfiyat azalıyormuş, hikaye...motoru korusa bariParanızı çar çur etmeyin derim
...Kompresyon kaçaklarını azaltarak gücü artıracağını iddia eden bir katkı son hızı da artırmalıdır...
Tabiki hız kadranında en fazla 240 yazan bir araç motor katkısı koyunca 250 yapamaz. Ama hız kadranında 240 yazmasına rağmen en fazla 210 yapıyor ise(motor yıprandığından dolayı), ve katkı koyduktan sonrada bu hız değişmiyor ise bu katkının gücü artırdığı söylenemez bence.
1.6 motor Corolla icin azami hiz 240km imis.Benim aracta motor hacmi 1,8 olmasina ragmen 180km. Bu neden kaynaklaniyor olabilir?
evet bende bor power kullandım banada performans arttı ve yakıt düştü gibi geldi ancak ben onun psikolojik olduğuna inanıyorum. çünkü bor power ı kullandıktan sonra aracım 225 ytl yakıyor iken 210 ytl ye düştü ancak daha önce 4000 - 4500 devirde kullanıyordum koyduktan sonra ölçüm yapayım derken 3000-3500 devirde kullandım düştüğünü gördüm ancak şu anda yine eskisi gibi yakıyor. motor yağının ömrünü uzatıyor diyolar göreceğiz. performans için ise aracım çok kasıyordu . ancak buji tırnak aralığını 1.1 mm yapınca 1.viteste çıkamadığım yokuşu nerdeyese 2.vites ile çıkıcam. o yüzden ben psikolojik olduğunu düşünüyorum.
kesinlikle öneriyorum fakat nnt bor power markasını kullanın diğerleri bor katkılı katkılar nnt saf bor yağ değişiminde eski yağı boşaltmadan ve motor sıcakken motorun içine flush engine boşaltın ve 15 dk çalıştırın ardından yağı boşaltın motor pırıl pırıl oluyor ardından yeni yağınızla birlikte bor power koyun çekiş artışına ve tasarrufa siz bile inanamayacaksınız tam sentetik yağ kullanın 20.000 km yağ değişimi yapmayın. bu arada bor power ın şanzıman yağı katkısıda mevcut vites geçişleri pamuk gibi oluyor