Gönderen Konu: BorPower & Motorsilk  (Okunma sayısı 50668 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Ynt: BorPower & Motorsilk
« Yanıtla #40 : Ekim 12, 2008, 20:23:25 »
Ebay'den aldim.Iki cildine yanlis hatirlamiyorsam gonderme ucreti dahil 30 dolar verdim.
Fe... :-)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ekim 12, 2008, 20:23:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Carina
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Aralık 21, 2008, 11:35:18 »
Motor silk tecrübelerini aktarmaya devam...

Motor silk koyduktan sonra 2000 km yaptım.

Uzun yolda yakıt sarfiyatım arttı galiba, önceden 100 km de 6,5 ölçerdim, şimdi 6,8 ölçüyorum.
aracın son hızı değişmedi, çekiş değişmedi, ses azalmadı, hiç bir faydasını görmedim diyebilirim.

Bu test edip onaylayan kuruluşlar birde toyota motorlar için yapsınlar bu işi,yok çekiş artıyormuş, yok sarfiyat azalıyormuş, hikaye...
motoru korusa bari

Paranızı çar çur etmeyin derim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Aralık 21, 2008, 23:43:00 »
Abimim Vectra 2.0 DTI arabası  yağ yakmaya başlayınca, usta tavsiye etti Bor Power kullandı, aracın sesi değişti ve yağ eksitlmez oldu, motoru rektifiye yaptırana kadar böyle idare etti.

Bende 2000 model Avensis var bende bor power kullandım, tek hissettiğim şey araba daha sessiz çalışır oldu, araç sıralı sistem LPG'li, %6 yakıt tasarrufu falan tesbit edemedim.

Kardeşim de 99 Model Benzinli Avensis var, tasarruf ettin mi, bende kullanayım mı diye sordu, 50 YTL ile bujileri ve hava flitresini değiştir daha çok tasarruf edersin tavsiyesinde bulundum.

Ama motor bitmek üzere ise bir kaç nefes daha aldırmak için kullanılabilir.
1990 Corolla 1.6 XL  1998 Otm. Carina 2.0 GLİ
      1998 Avensis - 1999 Avensis
    1998 Corolla Special GLI- 1998 Touring Wagon
2000 Avensis - 1997 Otomatik Carina 2.0 GLİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bu dünya bana bilem kalmamış ki!
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Aralık 22, 2008, 11:06:41 »
Arabayı 2,5 sene önce aldığımda 214000 km idi.Hiç tüp takılmamıştı.Motor yağ yakıyordu.lpg taktırdım.Şimdi 241000 de bu hafta sonu motor ustası bor power koyalım dedi.Koyduk.Beklentim fazla değil.Hatta hiç yok.
Sonuçları anladığım kadarıyla yazarım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Aralık 22, 2008, 11:48:24 »
Motor silk tecrübelerini aktarmaya devam...
Motor silk koyduktan sonra 2000 km yaptım.
Uzun yolda yakıt sarfiyatım arttı galiba, önceden 100 km de 6,5 ölçerdim, şimdi 6,8 ölçüyorum.
aracın son hızı değişmedi, çekiş değişmedi, ses azalmadı, hiç bir faydasını görmedim diyebilirim.
Bu test edip onaylayan kuruluşlar birde toyota motorlar için yapsınlar bu işi,yok çekiş artıyormuş, yok sarfiyat azalıyormuş, hikaye...
motoru korusa bari
Paranızı çar çur etmeyin derim
Bir araç azamî 5500 d/d çevirebiliyorsa, şanzıman veya diferansiyel oranlarını değiştirmeden veya motora teknik anlamda modifikasyon yapılmadıkça (mesela azamî devrini 6500 d/d' ye çıkartmadıkça), yalnızca motor yağ katkısı koyarak son süratinde artma zaten beklenemez. Bu yağ katkıları, aşınmış segman-silindir arasını doldurarak kompresyonun biraz olsun artmasını sağlar ve bununla beraber tabiidir ki yağ yakma kesilir. Belki sürtünmeyi azaltarak motorun aşınma süresini uzatabilir.
Ben de aracımda Engine Restorer ürününü kullanmıştım. Gayet de iyiydi. Hafif de olsa bir yağ yakma vardı ve tamamen kesildi.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Aralık 24, 2008, 22:06:29 »
"Bir araç azamî 5500 d/d çevirebiliyorsa, şanzıman veya diferansiyel oranlarını değiştirmeden veya motora teknik anlamda modifikasyon yapılmadıkça (mesela azamî devrini 6500 d/d' ye çıkartmadıkça), yalnızca motor yağ katkısı koyarak son süratinde artma zaten beklenemez"

Her araç hız kadranında yazılı hıza kadar çıkar, üreticiler o değeri max motor devri ve en yüksek vitesi dikkate alarak koyarlar. Bunu test etmek için araç dyno teste sokulabilir. Burada devir ibresi sona geldiğinide hız ibresininde dibine dayadığını görülecektir. Dolayısı ile max hızı olan 240 km'yi 6250 devirde gören araç, motor gücünün az olması nedeniyle bu hıza çıkamıyor ise, bu aracın motor devrinin artırılması veya en büyük vitesin oranının dahada artırılması son hızı artırmayacaktır. Bu durumuda, ancak motor gücü artırılarak son hız artırılabilir. Yani motor modifikasyonu...

Yolda son hız aracın motor gücü, aerodinamik yapısı ve mekanik sürtünme dirençleri ile ilgilidir.
Dolayısı ile, motorun gücünü artırdığı iddia edilen bir katkı, son hızıda artırmalıdır. (tabiiki aynı yolda ve aynı hava şartlarında)
Kompresyon kaçaklarını azaltarak gücü artıracağını iddia eden bir katkı son hızı da artırmalıdır.

Sonuç olarak, son hız artışı göremedim. Umarım motoru korur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 175 kere teşekkür etti
« Yanıtla #46 : Aralık 25, 2008, 12:26:54 »
...Kompresyon kaçaklarını azaltarak gücü artıracağını iddia eden bir katkı son hızı da artırmalıdır...
Kompresyon kaçağı varsa, zaten üretmesi gereken gücü üretemiyor demektir. Kompresyon kaçaklarını azaltıyorsa, zaten fabrika verilerine yaklaştırıyor demektir bu da azamî 240 km/s yapabilen bir aracı 250 km/s hıza çıkartması demek değildir.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Aralık 25, 2008, 20:22:33 »
Tabiki hız kadranında en fazla 240 yazan bir araç motor katkısı koyunca 250 yapamaz. Ama hız kadranında 240 yazmasına rağmen en fazla 210 yapıyor ise(motor yıprandığından dolayı), ve katkı koyduktan sonrada bu hız değişmiyor ise bu katkının gücü artırdığı söylenemez bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 175 kere teşekkür etti
« Yanıtla #48 : Aralık 26, 2008, 15:05:00 »
Tabiki hız kadranında en fazla 240 yazan bir araç motor katkısı koyunca 250 yapamaz. Ama hız kadranında 240 yazmasına rağmen en fazla 210 yapıyor ise(motor yıprandığından dolayı), ve katkı koyduktan sonrada bu hız değişmiyor ise bu katkının gücü artırdığı söylenemez bence.
Bu dediğin doğru. Katkı yapmamış demektir bence de.
Yalnız otomobillerin hız kadranlarında yazana pek fazla itibar etmeyin. İtibar edeceğiniz veriler fabrika verileri olmalıdır; zira bir model çeşitli motor seçenekleriyle piyasaya sürülüyor ve 1.3 motorlu versiyondan 2.0 motorlu versiyona kadar, maliyetleri düşük tutabilmek için, aynı kadran kullanılıyor. Örneğin BMW' de 3.16' da da 240 km/s kadran var, 3.23' te de ancak 3.16 240 km/s hıza ulaşamıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #49 : Aralık 26, 2008, 18:11:21 »
1.6 motor Corolla icin azami hiz 240km imis.Benim aracta motor hacmi 1,8 olmasina ragmen 180km. Bu neden kaynaklaniyor olabilir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 175 kere teşekkür etti
« Yanıtla #50 : Aralık 27, 2008, 12:46:27 »
1.6 motor Corolla icin azami hiz 240km imis.Benim aracta motor hacmi 1,8 olmasina ragmen 180km. Bu neden kaynaklaniyor olabilir?
aracın kitapçığındaki teknik verilerde de böyle mi yazıyor ki?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #51 : Aralık 27, 2008, 13:19:08 »
Aynen oyle Ugur kardes. Azami hiz 110 mil/180 km. Motor hacmi 1.8 ve 115 bg.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Aralık 27, 2008, 13:41:48 »
Bir şeye açıklık getirmek lazım.

Eğer arabanın hız kadranında son hız olarak 240 yazıyor ise, öyle veya böyle motorun en yüksek devrinde araç o hıza ulaşır.
Bunu aracı teste sokarak ögrenebilirsiniz. Burada sorun şundan kaynaklanıyor.
aracın son hızı 240 yazıyor diye gaza sonuna kadar basınca her yolda bu hızı göreceğinizi hiç sanmayın.

Zira, hız kadranında max 240 yazan bir araç motoru güçsüzse bu hıza yolda hiç ulaşamayabilir.
Fabrika teknik verileride ideal şartlarda yapılan testlere göre kaydedilir.
Yani düz yol, rüzgar yok, lastik basıncı mükemmel, benzin en iyisi, araç son derece bakımlı vs.

Fabrika verisi max 180 diyor ise, ve aracınızın hız göstergesinde max 240 yazıyor ise, yeterince uzun ve dik bir otoban bulup yokuş aşağı uzun süre gaza basınca kadranın sonuna kadar yaklaştığınızı görebilirsiniz. Ama başınıza bir iş gelmesin, denemeyin daha iyi

Eğer aracın motoru güçlüyse dik yokuş bulmaya gerek yok, düz yoldada kadranı sona dayayabilirsiniz.

Benim aracımda düz yolda max 210 yapıyor, ama yokuş aşağı 235:) yani kadranı boşuna öyle takmıyorlar. Yoksa bu müşteriyi aldatmak olur.

konu yine dağıldı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #53 : Aralık 30, 2008, 23:28:33 »
bor power konulduktan 5 gün sonra arabamın performansı biraz daha iyi arttı.memnunum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #54 : Ocak 03, 2009, 01:18:22 »
evet bende bor power kullandım banada performans arttı ve yakıt düştü gibi geldi ancak ben onun psikolojik olduğuna inanıyorum. çünkü bor power ı kullandıktan sonra aracım 225 ytl yakıyor iken 210 ytl ye düştü ancak daha önce 4000 - 4500 devirde kullanıyordum koyduktan sonra ölçüm yapayım derken 3000-3500 devirde kullandım düştüğünü gördüm ancak şu anda yine eskisi gibi yakıyor. motor yağının ömrünü uzatıyor diyolar göreceğiz. performans için ise aracım çok kasıyordu . ancak buji tırnak aralığını 1.1 mm yapınca 1.viteste çıkamadığım yokuşu nerdeyese 2.vites ile çıkıcam. o yüzden ben psikolojik olduğunu düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #55 : Ocak 29, 2009, 16:38:54 »
bu iş tam bi efsaneye dönüştü methedenler ayrı yerenler ayrı.
en iyisi denemek gibi gözüksede bilimsel olrak net bir verinin olmayışı deneme hususunda cesaretimi kırmakta.
katkıyı motora koyduktan sonra tasfiye aşamasında motoro hiçbir zararı olmayacağına emin olsam deneyecegim ama o konuda biraz tereddüterim var acaba bu metal katkılar ömrünü doldurduktan sonra nasıl dışarı atılıyor metal bir tabaka haline geldiği için zarar verme durumu olmaz mı?

toyota coralla 1.4 terra ac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #56 : Ocak 29, 2009, 18:43:57 »
evet bende bor power kullandım banada performans arttı ve yakıt düştü gibi geldi ancak ben onun psikolojik olduğuna inanıyorum. çünkü bor power ı kullandıktan sonra aracım 225 ytl yakıyor iken 210 ytl ye düştü ancak daha önce 4000 - 4500 devirde kullanıyordum koyduktan sonra ölçüm yapayım derken 3000-3500 devirde kullandım düştüğünü gördüm ancak şu anda yine eskisi gibi yakıyor. motor yağının ömrünü uzatıyor diyolar göreceğiz. performans için ise aracım çok kasıyordu . ancak buji tırnak aralığını 1.1 mm yapınca 1.viteste çıkamadığım yokuşu nerdeyese 2.vites ile çıkıcam. o yüzden ben psikolojik olduğunu düşünüyorum.

Vahap Bey,

Tirnak araligini arttirinca ne gibi etkileri oluyor, azaltinca ne gibi?..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #57 : Mayıs 15, 2009, 01:28:28 »
kesinlikle öneriyorum fakat nnt bor power markasını kullanın diğerleri bor katkılı katkılar nnt saf bor yağ değişiminde eski yağı boşaltmadan  ve motor sıcakken motorun içine flush engine boşaltın ve 15 dk çalıştırın ardından yağı boşaltın motor pırıl pırıl oluyor ardından yeni yağınızla birlikte bor power koyun çekiş artışına ve tasarrufa siz bile inanamayacaksınız tam sentetik yağ kullanın 20.000 km yağ değişimi yapmayın. bu arada bor power ın şanzıman yağı katkısıda mevcut vites geçişleri pamuk gibi oluyor
2006 corolla 1.4 D4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Mayıs 15, 2009, 09:01:17 »
kesinlikle öneriyorum fakat nnt bor power markasını kullanın diğerleri bor katkılı katkılar nnt saf bor yağ değişiminde eski yağı boşaltmadan  ve motor sıcakken motorun içine flush engine boşaltın ve 15 dk çalıştırın ardından yağı boşaltın motor pırıl pırıl oluyor ardından yeni yağınızla birlikte bor power koyun çekiş artışına ve tasarrufa siz bile inanamayacaksınız tam sentetik yağ kullanın 20.000 km yağ değişimi yapmayın. bu arada bor power ın şanzıman yağı katkısıda mevcut vites geçişleri pamuk gibi oluyor
bor power koyduktan sonra niye yağı boşaltıyoruz ki? kullanma klavuzunda öyle birşey yazmıyor??? ben de en son bakıma girdiğimde yağ ve yağ filtresi değiştirirken koydurdum bor power, aman aman bir katkısı olmadı, maşallah arabada sorun yokmuş, çekişim artsaydı üzülürdüm :) bakalım yakıt 0.2 litre düşse bile iyidir :) uzun yol yapınca ölçcem artık
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Mayıs 15, 2009, 12:11:26 »
Engine flush asıl riskli .. arabada..akciğer embolisi yapabilir dikkat edin :)
Sürtünme azaltıcı kaplamalar yarış dünyasından gelmiş bir teknoloji arkadaşlar. Özellikle pistonlarda molibden, teflon veya bor gibi maddeler kullanılarak yapılıyor. Problem şu: Böyle bir kaplama motor yağına bir kimyasal madde karıştırarak yapılabilir mi?? İşte bu tam olarak kanıtlanmış değil. Bu konuda iyimser olanların görüşü motorun içindeki sıcaklık ve fiziksel sürtünme etkisi sayesinde birkaç atom kalınlığında da olsa etkili bir kaplamanın yapılabileceği yönünde.. Kötümser olanlar ise bu derece kaygan maddelerin metallere yapıştırılabilmesi için çok daha etkili (kimyasal fiziksel elektriksel.. her neyse) yöntemlerin gerektiğini düşünüyorlar. Durum kısaca budur arkadaşlar..
Benim şahsi görüşüm: Yaşlı fakat hala çalışan bir motorda uygulama birkaç kez tekrar edilirse (Yağ değişimlerinde)  kalıcı sonuçlar almak mümkün olabilir. Bunu kullanmak cildinize besleyici krem sürmek gibi bişey.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac