Gönderen Konu: BorPower & Motorsilk  (Okunma sayısı 50689 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: BorPower & Motorsilk
« Yanıtla #120 : Haziran 24, 2009, 19:04:48 »
Verdiğin bilgiler için sağolasın Ahmet Ozkok.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #120 : Haziran 24, 2009, 19:04:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #121 : Haziran 24, 2009, 22:49:36 »
Ümit Bey, anladığım kadarıyla yağ değişiminin üzerinden az zaman geçmiş ve az km yapmışsınız. Bu o kadar mühim değil. Firmalar yağınızı ve yağ filtrenizi değiştirdikten sonra ilave etmenizi tavsiye ediyor.

1-Yeni değiştiren biri olarak bence hemen katabilirsiniz. Çünkü yağ daha evsafını yitirmemiş tazedir.

2-Türkay Bey, yukarıdaki (Haziran 20, 2009, 10:40:19) yanıtında olayı gayet kısaca iyi özetlemiş.

3-Son olarak Ahmet Ozkok'un "MotorSilk'teki gibiyse yağın ve filtrenin eklemeden 1600-3200 km sonra degistirilmesi gerekiyor." ifadesini biraz daha açıklamasını rica edeceğim.

Mehmet abi verdiğin bilgiler için sağol. Teşekkür ediyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #122 : Haziran 25, 2009, 22:12:31 »
sinan bey bor power veya motor silk motorun daha rahat ve sessiz çalışmasını sağlıyor, araç daha rahat ivmeleniyor, zorlanmadığını bariz hissediyorsunuz..hava filtresini değiştirmenin böyle bir yararı oluyor mu? bu ürünlerin tamamen yakıt tasarrufu için kullanılmasına, o şekilde gösterilmesine, o şekilde görülmesine sinir oluyorum..bu ürünün vaadi yakıt tasarrufu zaten değil, ama vadettikleri sayesinde yakıt tasarrufu sağlıyor..araştırın bence ürünü ;)
K&N hava filtresi taktim gecen yil, 50bin milde (80bin km) bir temizleyin/yaglayin yeter diyor K&N, ve 1 milyon mil (1,61 milyon km) hizmet suresini garanti ediyor. Ugrasmaya gerek yok onun icin. :)

Kullan-at tipi hava filtrem olsaydi, ben de aynen kisa araliklarla degistirirdim. Ki esimin arabasinda oyle yapiyorum.

Hava filtresini degistirmek yakit tasarrufu saglamiyor ne yazik ki.

:) kirlenmiş bir hava filtesini temiziyle değiştirdiğinizde motorunuzdaki hava/yakıt oranı çok daha olması gereken seviyelerde ateşleniyor. hava filtresi aracınızın ciğeridir beyler, bunun önemini bilmeyecek kişiler değilsiniz. O yüzden buraya bi dünya makale linki koymakla uğraşmayalım. Ayrıca Ben bor power işe yaramıyor demiyorum. ondan çok daha efektif olan hava filtesi değişimini öneriyorum. İsyeten bu tarz maddeleri motorunda kullanabilir. Normal yağ ile karıştığında uzun vadede motor içinin ne hale gelebileceğinide düşünmesi gerekir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #123 : Haziran 25, 2009, 22:17:55 »
Borpower koydurtmustum arabaya yag degişimiyle beraber motor sesi gerçekten azaldı yakıt tüketimide fazla farketmedi bir depoda sanırım 20 km flaan oynadı performansda sanki birazcık daha iyi gibi
96 corolla 1.6 xei & 2009 corolla 1.6 A/T

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #124 : Haziran 26, 2009, 19:41:18 »
Ben motor sesi dedim ama, sukur motor sesi yoktu zaten arabada, duydugum egzos sesi. Yakitta hissedilir bir fark yok, klimanin MotorSilk eklenmesiyle neredeyse ayni gunlerde calismaya baslamasinin da etkisi olabilir. Araba gaza bastigimda daha rahat gidiyor, onu hissedebiliyorum.

Sinan kardes, haklisin, hava filtresi cok onemli. Temiz tutulmasi, gerekiyorsa degistirilmesi motorun sagligi acisindan faydali. Iyi nefes alan motorda saglikli bir yanma gerceklesir. Ama yakit tuketimini azaltmaz. K&N kutu ici filtreyi taktiktan sonra, azalmak bir yana tuketimin daha da arttigini gordum. Sadece bende mi boyle oldu bilmiyorum.

Mehmet, siz ne zamandan beri kullaniyorsunuz Bor Power'i?
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #125 : Haziran 26, 2009, 21:34:54 »
Filtre kirlenmesi tabi kötü bişey ancak öyle kirlenmeye başladığı andan itibaren hava/yakıt oranı da bozulmaz. (Tabi araç karbüratörlü değilse) Oksijen sensörü az hava girdiğini algıladığı anda yakıt enjeksiyonunu da ona göre ayarlayacaktır. Zaman içinde kirlilik arttıkça performans tabi ki düşer.
BorPower ve motorsilk ile ilgili tartışılması gereken şey motorun ömrünü uzatıp uzatmadığı, kalıcı bir koruma sağlayıp sağlamadığı.. Eğer bunu yapıyorsa parasını hakediyor demektir. Yoksa tabi ki o parayla yapılacak bir sürü yararlı şey bulunur..
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #126 : Haziran 27, 2009, 02:41:58 »
Adas, orasini anlamak bizim icin biraz zor. Toyota motorlari masallah oyle dayanikli ki Bor Power/MotorSilk'in etkisi olup olmadigini anlamak pek mumku degil. Hani belki 1 milyon km yerine 2 milyon km dayanir da o zaman Bor Power'dan oldu diyebiliriz. Ama onu gormeye de omur vefa etmez. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #127 : Haziran 27, 2009, 02:55:09 »
Ben motor sesi dedim ama, sukur motor sesi yoktu zaten arabada, duydugum egzos sesi. Yakitta hissedilir bir fark yok, klimanin MotorSilk eklenmesiyle neredeyse ayni gunlerde calismaya baslamasinin da etkisi olabilir. Araba gaza bastigimda daha rahat gidiyor, onu hissedebiliyorum.

Sinan kardes, haklisin, hava filtresi cok onemli. Temiz tutulmasi, gerekiyorsa degistirilmesi motorun sagligi acisindan faydali. Iyi nefes alan motorda saglikli bir yanma gerceklesir. Ama yakit tuketimini azaltmaz. K&N kutu ici filtreyi taktiktan sonra, azalmak bir yana tuketimin daha da arttigini gordum. Sadece bende mi boyle oldu bilmiyorum.

Mehmet, siz ne zamandan beri kullaniyorsunuz Bor Power'i?

Ahmet abi açık hava filtresi olayı çok farklı işin içinde ses duyma iç güdüsü var :) Hava filtesini zaten yakıtı azaltması  bakış akısına göre değişir. Kirli bi filtre ile 140 km hızla gittiğinizde anlık tüketim değeriniz ile temiz bir filtreye 140 km de giderken yacağınız yakıt miktarı aynı olmaz. olaya bu açıdan bakarsanız demek istediğimi anlarsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #128 : Haziran 27, 2009, 20:36:12 »
Ahmet Ozkok, 3 haftadır kullanıyorum takriben 500-600 km aralığındayım ancak benim kullandığım motorsilk ve onun şanzıman katkısı. Şimdilik gayet memnunum, no problem yani.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #129 : Haziran 27, 2009, 23:16:05 »
Adas, orasini anlamak bizim icin biraz zor. Toyota motorlari masallah oyle dayanikli ki Bor Power/MotorSilk'in etkisi olup olmadigini anlamak pek mumku degil. Hani belki 1 milyon km yerine 2 milyon km dayanir da o zaman Bor Power'dan oldu diyebiliriz. Ama onu gormeye de omur vefa etmez. :)
Bu motorlar hakkındaki düşüncelerinize katılıyorum.. Fakat oraya varmak için ne derece ihtimam göstermek gerekir motora? Siz maaşallah özen gösteriyorsunuz anladığım kadarıyla ama herkes böyle değil ki..
 BorPower biraz daha rahat davranamızı sağlıyorsa.. bu da iyi bişeydir..
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #130 : Haziran 28, 2009, 00:14:16 »
Benim yaptigim, yagi ve filtreyi zamaninda degistirmeyi ihmal etmemek, antifriz tahliyesi ve yenilenmesi, buji ve kablolarinin yenilenmesi, sanzuman yaginin tahliyesi, filtresinin yenilenmesi, arabayi zorlamamak gibi basit seyler. Gerci yerine getirmedigim onemli bir bakim kaldi: Triger kayisi ve devir daimin yenilenmesi, onu da kis oncesi yaptiracagim insallah. Parcalari topluyorum yavas yavas. Gergi bilyesini aldim, simdi de su pompasinin uyanini, triger kayisinin en dayanikli olanini en uygun fiyattan bulup almaya calisiyorum.

Bu forumdaki arkadaslarimizin hic birinin arabalarinin bakimlarini ihmal ettigini dusunmuyorum. Gordugum kadariyla herkes bilincli.

Araba cansiz bir varlik, bir arac/vasita-  adi uzerinde. Ama insan git gide vasitasiyla butunlesiyor, ona iyi bakmak istiyor, iyi bakmadigi zaman bir gorevini ihmal etmis gibi hissediyor... vasitama deger verip gerektigi ozeni gosterirsem o da beni yolda birakmaz insallah diye dusunuyor ve umuyor(um). :) Sacma sapan gibi gelmesin :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #131 : Haziran 28, 2009, 01:00:06 »

Araba cansiz bir varlik, bir arac/vasita-  adi uzerinde. Ama insan git gide vasitasiyla butunlesiyor, ona iyi bakmak istiyor, iyi bakmadigi zaman bir gorevini ihmal etmis gibi hissediyor... vasitama deger verip gerektigi ozeni gosterirsem o da beni yolda birakmaz insallah diye dusunuyor ve umuyor(um). :) Sacma sapan gibi gelmesin :)

tam yerine oturan bir yorum olmuş. Benim içinde durum aynı

+1

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #132 : Haziran 28, 2009, 09:11:21 »
yakıtta biz farkı gördük.155 kuruş yakan arabamız 140 145 kuruş yakıyor.her ay simota filtremi düzenli olarak temizliyorum.performanstada ufak tefek artış oldu diyebilrim
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #133 : Temmuz 14, 2009, 14:21:00 »
bakın arkadaşlar ben bu işin detaylarını farklı sektörlerde araştırdım.şu bi gerçek temes ettiği noktalarda bir koruma sağlıyor.mutlaka ilk zamanlarda sesizlik sağlayacak.ama tv lerde gösterdiği gibi yağ boşalttığında araç öle belli bir süre çalıştırmak mantıklı değil motor için.ama şanzıman ve defransiyel gibi aşırı hararete maruz kalmayan bölümlerde kullanılması tavsiye ediliyo.ama gerek olsa idi üretici firma mühendisleri kullanın derdi diye düşünüyorum.doğru ve güvenli yerde bakımla yola devam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #134 : Temmuz 14, 2009, 19:06:53 »
% 5-10 arasi bir yakit tasarrufu sagliyor. MotorSilk ekleyeli 1700 km falan oldu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #135 : Temmuz 14, 2009, 19:49:43 »
bi ara da double up meşhurdu performans arttırıyor yakıttan tasarruf sağlıyor falan diyorlardı ama 50 ytl yede vardı 5 ytl yede vardı ufak deneme amaçlı 5 ytl olanı alacaktım ama sonra bu bor işi çıkınca vazgeçtim bor daha çok işe yarıyacaktır eminim...
hesap iptal :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #136 : Ağustos 27, 2009, 04:45:28 »
ben arabamın 10.000 bakımını yaptırdığımda borpower koydum , piskolojikde olabilir ama motorun sesi biraz azaldı ve performansıda arttı gibi geldi.  sıcak motora konuyo , ve koyduktan sonra en az 15 dakika motoru çalıştırmak gerekiyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.kayabuyukcelen.com.tr
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: B-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #137 : Eylül 27, 2009, 22:28:52 »
http://www.toyotaclubtr.com/mekanik-sohbet/bor-power-soylentisi/?topicseen#quickreply konusuna yazıyodum. kilitlenmiş, buradan devam edeyim.

Katkı konusunda çok detaylı bi bilgim yok.
Bildiğim kadarıyla yağ katkılarının geneli; zamanla aşınan motorlarda ince bir film tabaka oluşturup motorun eskisine daha yakın bir sıkıştırma oranı ile çalışmasını sağlıyor.

geçenlerde "rödaj" araştırıyordum, kesinlikle yeni motora yağ katkısı koymayın. segmanlar yerine oturacaktır ama katkı koyarsanız bir film tabaka olduğu için film tabakaya göre yerine oturacak diyordu. tam toparlayamadım sanırım cümleyi :)

gürültüye nasıl bir faydası vardır bilemiyorum.
aşınan motorlar için fayda sağlayabilir fakat çoğunuz toyota kullanıyosunuz.
corolla kullanan bi taksici ile muhabbetim sırasında, aracı 50bin km de iken aldığını, lpg taktırdığını ve şuan 390bin km de olduğunu ve henüz motora anahtar değmediğini söylemişti. lpg gibi kuru bir yakıtla bile ciddi bir aşınma yok motorda ve gayet performanslı. kısaca çok da gerek yok sanırım.

9 beygir işine inanmıyorum ben. aracın orjinali 110 beygirdir. zamanla aşınmadan kaynaklı sıkıştırma oranı düşmüştür. belki 5-10 beygir aşağı güç veriyodur. bu katkı sayesinde sıkıştırma oranı yerine gelince 2-3 beygirini belki geri kazanabilir ama durduk yerde 9 beygir veremez. bunu aklım almıyor.

yakıt ekonomisi de şu şekilde oluyor sanırım. gene sıkıştırma oranına bağlı olarak... motor zamanla aşındıkça, sıkıştırma oranı düşecek ve performans düşecek, yakıt sarfiyatı artacaktır. katkı koyduktan sonra sıkıştırma oranı olması gerekene biraz daha yaklaştığı için yakıt sarfiyatı düşecektir.

çok devrik cümlelerle çok karmaşık oldu sanırım :)

yanlışım varsa düzeltirseniz sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #138 : Eylül 28, 2009, 10:56:21 »
Motor aşındıkça sıkıştırma oranı düşer miymiş? Niye ki?
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #139 : Eylül 28, 2009, 11:17:07 »
Motor aşındıkça sıkıştırma oranı düşer miymiş? Niye ki?
tahmin yürütüyorum; hacim artacağından.. sillindir içi genişleyeceği ve pistonun da büyümeyeceğinden dolayı olabilir mi :blink: yani pistonun yanlarından kaçırma olabilir sanırım veya ikisi de genleşse bile hacim arttığı için yine biraz kayıp olması lazım değil mi?
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli