0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ümit Bey, anladığım kadarıyla yağ değişiminin üzerinden az zaman geçmiş ve az km yapmışsınız. Bu o kadar mühim değil. Firmalar yağınızı ve yağ filtrenizi değiştirdikten sonra ilave etmenizi tavsiye ediyor.1-Yeni değiştiren biri olarak bence hemen katabilirsiniz. Çünkü yağ daha evsafını yitirmemiş tazedir.2-Türkay Bey, yukarıdaki (Haziran 20, 2009, 10:40:19) yanıtında olayı gayet kısaca iyi özetlemiş.3-Son olarak Ahmet Ozkok'un "MotorSilk'teki gibiyse yağın ve filtrenin eklemeden 1600-3200 km sonra degistirilmesi gerekiyor." ifadesini biraz daha açıklamasını rica edeceğim.
sinan bey bor power veya motor silk motorun daha rahat ve sessiz çalışmasını sağlıyor, araç daha rahat ivmeleniyor, zorlanmadığını bariz hissediyorsunuz..hava filtresini değiştirmenin böyle bir yararı oluyor mu? bu ürünlerin tamamen yakıt tasarrufu için kullanılmasına, o şekilde gösterilmesine, o şekilde görülmesine sinir oluyorum..bu ürünün vaadi yakıt tasarrufu zaten değil, ama vadettikleri sayesinde yakıt tasarrufu sağlıyor..araştırın bence ürünü
K&N hava filtresi taktim gecen yil, 50bin milde (80bin km) bir temizleyin/yaglayin yeter diyor K&N, ve 1 milyon mil (1,61 milyon km) hizmet suresini garanti ediyor. Ugrasmaya gerek yok onun icin. Kullan-at tipi hava filtrem olsaydi, ben de aynen kisa araliklarla degistirirdim. Ki esimin arabasinda oyle yapiyorum.Hava filtresini degistirmek yakit tasarrufu saglamiyor ne yazik ki.
Ben motor sesi dedim ama, sukur motor sesi yoktu zaten arabada, duydugum egzos sesi. Yakitta hissedilir bir fark yok, klimanin MotorSilk eklenmesiyle neredeyse ayni gunlerde calismaya baslamasinin da etkisi olabilir. Araba gaza bastigimda daha rahat gidiyor, onu hissedebiliyorum.Sinan kardes, haklisin, hava filtresi cok onemli. Temiz tutulmasi, gerekiyorsa degistirilmesi motorun sagligi acisindan faydali. Iyi nefes alan motorda saglikli bir yanma gerceklesir. Ama yakit tuketimini azaltmaz. K&N kutu ici filtreyi taktiktan sonra, azalmak bir yana tuketimin daha da arttigini gordum. Sadece bende mi boyle oldu bilmiyorum.Mehmet, siz ne zamandan beri kullaniyorsunuz Bor Power'i?
Adas, orasini anlamak bizim icin biraz zor. Toyota motorlari masallah oyle dayanikli ki Bor Power/MotorSilk'in etkisi olup olmadigini anlamak pek mumku degil. Hani belki 1 milyon km yerine 2 milyon km dayanir da o zaman Bor Power'dan oldu diyebiliriz. Ama onu gormeye de omur vefa etmez.
Araba cansiz bir varlik, bir arac/vasita- adi uzerinde. Ama insan git gide vasitasiyla butunlesiyor, ona iyi bakmak istiyor, iyi bakmadigi zaman bir gorevini ihmal etmis gibi hissediyor... vasitama deger verip gerektigi ozeni gosterirsem o da beni yolda birakmaz insallah diye dusunuyor ve umuyor(um). Sacma sapan gibi gelmesin
Motor aşındıkça sıkıştırma oranı düşer miymiş? Niye ki?