Gönderen Konu: BorPower & Motorsilk  (Okunma sayısı 50690 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: BorPower & Motorsilk
« Yanıtla #100 : Haziran 12, 2009, 08:59:49 »
Ahmet Egesoy Bey bu kastettiğiniz Motorsilk ve BorPower ürünleri,bor partiküllerinin büyüklükleri açısından bakıldığında aynı teknolojide üretiliyorlar:Nanoteknoloji.
Maddenin mikro yani gözle görülemeyecek atomik boyutlarda işleniş yöntemiyle üretiliyorlar.

"Motoru kalıcı olarak kapladığına yönelik bir bilimsel makale bulamadım henüz.." demişsiniz sanırım aşağıda
-ingilizcem pek iyi olmasa da- bununla ilgili bir makale var.Türkçe makalelere henüz çevrilmemiş.Daha Detaylı bilgilendirmede ülkemizde sıkıntılar var.

Pistonla silindir arasında çok ince bir katman oluşturuyor. Ancak bu noktada bir husus var ki o da yağın fazla kalın olmaması gerektiği. Piston ve silindir arasındaki o dar mekanda yeterli yağlanmanın ve yağ geçişinin ideal olabilmesi için. Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olmayalım, misali...

http://www.altboron.com/tech_data/pdf/alt_ms_box.pdf

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #100 : Haziran 12, 2009, 08:59:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #101 : Haziran 12, 2009, 12:43:02 »
Ben Tipo 1.6'da kullandım her manada artısı oldu.Tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #102 : Haziran 12, 2009, 15:47:28 »
Ahmet Egesoy Bey bu kastettiğiniz Motorsilk ve BorPower ürünleri,bor partiküllerinin büyüklükleri açısından bakıldığında aynı teknolojide üretiliyorlar:Nanoteknoloji.
Maddenin mikro yani gözle görülemeyecek atomik boyutlarda işleniş yöntemiyle üretiliyorlar.

"Motoru kalıcı olarak kapladığına yönelik bir bilimsel makale bulamadım henüz.." demişsiniz sanırım aşağıda
-ingilizcem pek iyi olmasa da- bununla ilgili bir makale var.Türkçe makalelere henüz çevrilmemiş.Daha Detaylı bilgilendirmede ülkemizde sıkıntılar var.

Pistonla silindir arasında çok ince bir katman oluşturuyor. Ancak bu noktada bir husus var ki o da yağın fazla kalın olmaması gerektiği. Piston ve silindir arasındaki o dar mekanda yeterli yağlanmanın ve yağ geçişinin ideal olabilmesi için. Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olmayalım, misali...

http://www.altboron.com/tech_data/pdf/alt_ms_box.pdf
Nanoteknolojiyi tabi ki biliyorum. :)
Aynı teknoloji ile üretilmeleri tabi aynı büyüklükte olduklarını göstermez.. Söz gelişi "metal presleme" teknolojisi ile çay kaşığı da üretirsiniz, transatlantik de.. (gibi)
Parçacık boyutu farkını bi tartışma sitesinden okumuştum. Şimdi biraz kendim baktım.. derin araştırma yapmadım ama gördüğüm kadarıyla Motorsilk 200-400 nm kalınlığında kaplama yaptığını iddia ediyor fakat parçacık boyu sanırım daha büyük "sub-micron" denmiş yani <1000 nm. sanırım bu parçalar motor tarafından öğütülürken kaplama oluşuyor (?).
 Borpower ise iki çeşit parçacık kullandığını iddia ediyor: biri < 100 nm diğeri 0.5 - 2 nm. (Eğer doğruysa çok küçük.. atomlarını parmakla sayarsınız.. daha ileri bir Türk teknolojisi.. :) )
Bu verilere göre tahminen Motorsilk yıpranmış arabalara daha uygun Borpower ise yeni arabalarda daha kullanışlı.. (birbirlerine kıyasla yani..)
Bu boyuttaki maddelerin tıkanma yapması riski pek yok (özellikle borpower o kadar ince ki pratik olarak sıvı..).
Tabi bunlar kendi iddiaları. dediğim gibi konuldukları anda gerçekleşen sürtünme azalması ile ilgili destekleyici bilimsel çalışmalar var fakat kalıcı bir katman oluştuğuna dair kesin bir referansa henüz rastlayamadım.

Verdiğiniz linkteki doküman bilimsel bir makale değil. Bilimsel makale'den kasıt: Bilimsel bir fikir veya yeniliği anlatan, belirli bir format içinde başlığı, yazarı, referansları belirtilmiş, savunduğu tezi somut verilerle ve tekrar edilebilir deney gözlem ve ölçümlerle destekleyen, yazarla çıkar ilişkisi içinde olmayan (tercihan hakemli) bilimsel bir dergide yayınlanmış veya konferansta sunulmuş bir çalışmayı anlatan bir yazı..
Ben daha kolay bir ayırdetme yöntemi söyleyeyim: Sıkıcı değilse ve renkli şık resimler varsa büyük ihtimalle bilimsel değildir.. :)
selamlar
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #103 : Haziran 12, 2009, 16:39:16 »
Dünyadaki en büyük bor rezervi Türkiye'de.Onun için yerli kullanalım,bor'umuza sahip çıkalım! 
çok doğru düşünmüşsünüz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #104 : Haziran 12, 2009, 17:15:45 »
Yönetici kardeşler ! BorPower ve MotorSilk tartışmalarını birleştirebiliriz diye düşünüyorum. daha derli toplu olur ne dersiniz? Yapılabiliyor mu??
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #105 : Haziran 12, 2009, 17:41:33 »
Neden olmasın, konular birleştirilmiştir.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #106 : Haziran 12, 2009, 20:23:19 »
Benimde aklımdan geçmişti Hakkı abi ama işine karışmayayım diye sustum  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #107 : Haziran 12, 2009, 22:32:14 »
Benimde aklımdan geçmişti Hakkı abi ama işine karışmayayım diye sustum  :)

Önerilere her zaman açığız, hiç çekinmeden paylaşın lütfen :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #108 : Haziran 13, 2009, 01:06:45 »
Ahmet Bey boyutlar hususundaki karşılaştırmalar iyi olmuş. Bilgilendirmeler için de teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #109 : Haziran 13, 2009, 16:09:23 »
hemen dönmüşken bu konuda 3-4 yorum yapayım..ben mucize yaşamadım, aracım uçup kaçmadı, yerinde tutamama gibi bir şey yok performansta hissedilir bir fark yok, ama yakıt tüketiminde uzun yolda bir farkım var fakat bu yakıt tüketimindeki azalmayı neye borçluyum bilmiyorum çünkü deneyim çok güzel değil, yani deney ve kontrol gruplarım düzgün değil..şimdi yazalım hemen ;

deney koşulları                                                                                          kontrol koşulları;

3 kişi dolu araba                                                                                        3 kişi dolu araba
bagaj yükü(arka koltuk bile dolu, 4. insanın binmesi imkansız)                             bagaj yükü(orta seviyede)
V tipi lastikler(16")                                                                                     kar lastikleri (14")
ankara-izmir yolu(600km)                                                                            ankara-izmir yolu(600km)
yağ değişimi
yağ filtresi değişimi
bor power
carbon clean

şimdi bendeki yakıtı düşüren şey lastik mi? carbon clean mi? bor power mı hiç bilmiyorum :( carbon clean de bor power da yakıt tasarrufu iddaa ediyor, ikisi de vadediyor..yalnız carbon cleande çok bariz performans artışı vardı, hem de ilk 30-40 kmde hissetmeye başladım bunu..bor powerda böyle birşey hissetmedim ancak motor sesinde çok ciddi ses azalması söz konusuydu ama sonuçta yeni yağ kondu ve filtre de değişti..yakıtın düşmesi benim gözümde mucize, çünkü 16" jant taktım, jantlar çok ciddi anlamda ağır..astra H kasanın Njoy donanım jantı, yakıtı arttırmasını bekliyordum, ancak bu yaptıklarımla yakıt düştü, 14" ile daha güzel sonuçlar elde ederim diye düşünüyorum..bor powerın hiç bir etkisi yoksa bile ben motor sesini çok azalttığını, söyleyebilirim, en azından psikolojik etki yapar ses azaldı motorda sürtünme daha az diye..motoru daha uzun süre kullanırsınız..ben 30.000kmde bir carbon clean yaptırıp ondan sonra bor power koymayı planlıyorum, benim aracımda faydası olduğuna inanıyorum çünkü, en azından motorumu koruduğumu düşünüyorum bu şekilde.. (4a-feyi korumaya çalışmanın karşı koyulmaz hafifliği :) )
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #110 : Haziran 13, 2009, 21:59:50 »
Gecmis olsun, tekrar hosgeldin Turkay. :)
Ben karsiydim hatirlarsan buna, ama ben de dayanamayip aldandim (Motorsilk aldim). Bakalim bir dahaki yag degisiminde ekleyecegim...
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #111 : Haziran 13, 2009, 23:02:49 »
ahmet abi büyük farklılık olursa çekişte üzülmen gerekir, motorun yıprandığına işaret eder çünkü bu ;) sadece ses azalırsa sevin çok motorun taş gibi demek bu çünkü :) :alkis:
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #112 : Haziran 13, 2009, 23:24:39 »
Sukur motordan bir sikayetim yok, ama yakit sarfiyatini azaltirsa iyi olur :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #113 : Haziran 20, 2009, 03:59:24 »
ben yağ deyişimini yapalı 2 ay olmadı aracım 97 xl lpg li benimde kafama yatmaya başladı  bu BorPower ama nasıl kulanılır nasıl eklenir bana yardımcı olursanız sevinirim dedigim gibi yağ deyişeli  daha 2 ay oldu birdaki yağ deyişiminimi beklemelyimi yoksa şimdide koydura bilirmiyim beni bilgililendiriseniz sevinirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #114 : Haziran 20, 2009, 04:25:27 »
Simdi de eklenebilir, ama MotorSilk'deki gibiyse yagin ve filtrenin eklemeden 1600-3200 km sonra degistirilmesi gerekiyor. Yakit sarfiyati konusunda henuz bir karsilastirma yapmadim, depo bitince yazarim bir fark olup olmadigini. Olur diye umuyorum, olmazsa da arabam vitamin almis deyip verdigim paraya acimam :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #115 : Haziran 20, 2009, 04:46:26 »
boyle katlı maddeleri kullanacağınıza hava fitrenizi her 5000 km de değiştirin cok daha faydasını görürsünüz!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #116 : Haziran 20, 2009, 10:40:19 »
sinan bey bor power veya motor silk motorun daha rahat ve sessiz çalışmasını sağlıyor, araç daha rahat ivmeleniyor, zorlanmadığını bariz hissediyorsunuz..hava filtresini değiştirmenin böyle bir yararı oluyor mu? bu ürünlerin tamamen yakıt tasarrufu için kullanılmasına, o şekilde gösterilmesine, o şekilde görülmesine sinir oluyorum..bu ürünün vaadi yakıt tasarrufu zaten değil, ama vadettikleri sayesinde yakıt tasarrufu sağlıyor..araştırın bence ürünü ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #117 : Haziran 20, 2009, 23:28:32 »
boyle katlı maddeleri kullanacağınıza hava fitrenizi her 5000 km de değiştirin cok daha faydasını görürsünüz!

K&N hava filtresi taktim gecen yil, 50bin milde (80bin km) bir temizleyin/yaglayin yeter diyor K&N, ve 1 milyon mil (1,61 milyon km) hizmet suresini garanti ediyor. Ugrasmaya gerek yok onun icin. :)

Kullan-at tipi hava filtrem olsaydi, ben de aynen kisa araliklarla degistirirdim. Ki esimin arabasinda oyle yapiyorum.

Hava filtresini degistirmek yakit tasarrufu saglamiyor ne yazik ki.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #118 : Haziran 22, 2009, 21:39:24 »
Ümit Bey, anladığım kadarıyla yağ değişiminin üzerinden az zaman geçmiş ve az km yapmışsınız. Bu o kadar mühim değil. Firmalar yağınızı ve yağ filtrenizi değiştirdikten sonra ilave etmenizi tavsiye ediyor.

1-Yeni değiştiren biri olarak bence hemen katabilirsiniz. Çünkü yağ daha evsafını yitirmemiş tazedir.

2-Türkay Bey, yukarıdaki (Haziran 20, 2009, 10:40:19) yanıtında olayı gayet kısaca iyi özetlemiş.

3-Son olarak Ahmet Ozkok'un "MotorSilk'teki gibiyse yağın ve filtrenin eklemeden 1600-3200 km sonra degistirilmesi gerekiyor." ifadesini biraz daha açıklamasını rica edeceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #119 : Haziran 23, 2009, 00:46:23 »
MotorSilk kullanim talimatlari brosurunde yaziyor  Mehmet. 100BIN mil (161bin Km) ve uzeri eski araclarda MotorSilk ekledikten 1000-2000(en gec) mil (1610-3220 Km) sonra hem yaginizi, hem de filtrenizi degistirin diye... Sebep olarak da filtrenin tikanma ihtimali. MotorSilk motor icindeki kurumlari, pasi vs temizliyor ve bunlarin yerine kalici (100bin mile kadar dayanabilen) ince bir tabaka halinde kapliyormus.Yerinden kaldirdigi pislikler de benimki gibi eski arabalarda gidip filtreyi tikiyormus. Sadece filtreyi degistirmek pek mumkun olmadigi icin hem yagi hem filtreyi degistirin diye bu sebeple soyluyor.

Kutunun icinden cikan brosurun verdigi bilgilere ve kutu uzerindeki talimatlara benzer bilgiler burada da var:

http://www.getmotorsilk.com/Motorsilk_Install_Instructions.pdf